2002-11-15
早兩日見凍凍地, 決定去山林道的新東記食番餐火鍋.<br>行過山林道真係有十室九空之嘆, 間間都係得4,5 台客, 真係見到都驚. 不過除左老趙外,呢間係唯一一間爆的舖頭.<br>去到先叫但芫茜皮蛋湯底, 湯底好夠味. <br>當然要叫呢度出名的手切鮮牛, 貢丸, 墨魚膠,魚皮餃啦..........仲叫左其他野. <br>牛肉好"林", (但係絕對唔係同街金鳳o個隻), 有肉味,雖然冇上次黎食咁好味, 但都係正, 不過一碟大要成$148. 牛肉有兩種味道: "林" 同"肥", 今次食就兩種都差唔多好味啦.<br>墨魚膠好彈牙, 好鮮, 一舊要$80, 如果冇記錯的話.<br>貢丸同一般食o既唔同, 爽口好多, 又夠香, 正!<br>魚皮餃比普通的好食一d, 反而我覺得呢度o既雲吞同水餃仲好味, 去到不妨試下.<br>食物加埋酒水埋單三個人合共大洋1000, 認真貴>.< , 但吹脹o既係佢又爆喎, 所以好味o既野就算貴都係有人食o既.
<br>去到先叫但芫茜皮蛋湯底, 湯底好夠味.
<br>貢丸同一般食o既唔同, 爽口好多, 又夠香, 正!