2018-10-19 102 瀏覽
幾日前同朋友行開旺角,行到咁上下我哋見有啲肚餓,就喺附近嘅餐廳度食啲嘢,我哋就揀咗去食意粉。我哋叫一個Pizza同埋意粉,仲有一啲小食。我哋叫咗個黃金四重芝士pizza,係2人前,估唔到都幾大個。個Pizza焗得好脆,芝士味好有層次,仲跟咗一個蜜糖嘅汁俾我哋,估唔到芝士同蜜糖都幾夾嘅。我哋仲叫咗個芝士番茄鮮肉醬意粉,今次呢個意粉有啲粗,同平時嗰啲咁幼,所以比較有咬口。味道帶點酸甜,蕃茄同肉醬好配合。我哋仲叫咗個炸薯角,炸得好脆,薯角同茄汁真係絕配

我哋叫一個Pizza同埋意粉,仲有一啲小食。

我哋仲叫咗個炸薯角,炸得好脆,薯角同茄汁真係絕配
  • 脆炸有皮薯角
2018-10-15 99 瀏覽
閒日去旺角搵食,見呢間餐廳有d 人,就簡左佢,估唔到d 野都幾好食。Carbonara$88意份煮得岩岩好,有咬口,意份面配有溫泉蛋,蛋皇配埋芝士汁同煙肉,好香口,唔覺唔覺會成碟意份食曬。主廚沙律$43有煙三文魚,芝士粒,番茄仔,雞件,幾款沙律菜,沙律菜新鮮,足料唔錯。Para Ham Pizza $57可以叫一人份量,有三件,幾好。餅底煙韌有麥味,上面有三塊Parm Ham,咸香,配埋芝士,成個Pizza 都好香口。總括呢講呢間餐廳絕對可以encore.

Carbonara$88

主廚沙律$43

Para Ham Pizza $57

總括呢講呢間餐廳絕對可以encore.
2018-10-02
  • Carbonara
2018-10-02 2919 瀏覽
食過下午茶覺得ok試試晚餐食多幾種套餐價錢連飲品抵食又試,為左食多啲款2個人選擇左9個items先來2個餐湯法式洋蔥湯-上次試過味保持水準唔錯,南瓜栗米忌廉湯-南瓜味好濃但栗米味就唔出,濃杰度好好而且好甜三文魚沙律-魚雖然都肥美但新鮮度麻麻有小腥,菜種類唔多普通新鮮汁唔夠而且沙律唔凍好難食芝心帕爾馬火腿薯蓉球-面頭吉列好硬一啲都唔脆成舊石頭咁,芝心完全無出現過芝士味更加食唔出,火腿成粒有片似唔小心跌落去嘅火腿碎片外再發現唔到,真係俾賣相又一次騙了中伏得很香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉-雜菌料很多,雞肉都唔小但雪味好重,嗅無香草味都食唔到出,汁太杰章住個嘴,意粉質地好食但太淡味啦香烤安格斯一口牛柳-薯角好唔得炸得求奇又林唔脆又油膩,牛柳賣相好衰但肉質好林肉味香,點汁後畫龍點睛牛味更出意式焦糖奶凍-雪得太凍好似冰一樣硬過石頭,只食到好甜冇奶味,滑唔滑太凍感覺唔到,焦糖夠脆好彩仲食到小小香味,我估伴碟係士多啤梨醬除左甜食唔到其他味其實用返色素糖漿味道一樣唔好俾假希望我總結:第2間分店人手都你唔足夠,叫左上甜品4次先上菜,而且一個碟上晒2年件甜品,我唔介意同朋友一齊食但成枱野又唔收碟點樣可以放中間你
食過下午茶覺得ok試試晚餐食多幾種

法式洋蔥湯&南瓜栗米忌廉湯

煙三文魚凱撒沙律

芝心帕爾馬火腿薯蓉球

香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉

香烤安格斯一口牛柳

其實用返色素糖漿味道一樣唔好俾假希望我
意式焦糖奶凍

總結:第2間分店人手都你唔足夠,叫左上甜品4次先上菜,而且一個碟上晒2年件甜品,我唔介意同朋友一齊食但成枱野又唔收碟點樣可以放中間你一啖我一啖呢~叫店員執枱佢只收中間2幾好都冇用邊唔收俾佢笑死只好吊住手义一舊吉唔入嘅唔知蛋糕定雪糕的東西,老闆們食物幾好都冇用,員工真係唔可以慳一個人點睇十幾張枱
2018-09-28
法式洋蔥湯&南瓜栗米忌廉湯
香烤安格斯一口牛柳
2018-09-25 146 瀏覽
今個月仲係我嘅生日月,所以就多咗同朋友出去食飯,今次我哋係去咗旺角呢間意粉狂熱食飯。呢度要叫得做意粉狂熱,咁就梗係意粉做主角啦,依度有好多唔同款式嘅意粉,估唔到呢度Pizza嘅款式都有好多,所以我哋就每樣都叫啲。呢個係黃金四重芝士pizza,一嚟到芝士味真係好香,好重芝士味,焗得好脆,佢仲配左個蜜糖汁,味道出奇地配合呢個係精選海鮮蒜香番茄意粉,好似有蝦、青口、魷魚等等,佢番茄味好濃郁,仲有少少蒜味,令人開胃。呢個係帕爾馬火腿三色沙律pizza,火腿整得好甘香,啲沙律好爽脆,感覺好清新。

• 精選海鮮蒜香蕃茄意粉
2018-09-21 199 瀏覽
今日食價錢經濟又實惠既pastaholic🍝🍝佢地一份意粉$58起...係旺角區黎講真係算平喇😊😊 而且份量仲唔細添...《鮭魚菠菜忌廉意粉》 $78 上菜既時候已經聞到好香芝士&忌廉味!而且仲有三文魚有4大片...一d都唔「姑寒」🤪意粉硬度我中意(小小硬) 配上佢地既忌廉汁味道好夾好好味❤️ 《Margherita pizza》 $88 (2人前)Menu上有個best! 咁就要試下喇🤤呢度既🍕🍕全部都係薄批...餅邊好香好脆,仲有小小炭火味👍🏻👍🏻感覺好正宗!佢仲配上新鮮既水牛芝士🧀🧀 令到🍕🍕更香🤤《香烤黑安格斯一口牛柳》 $158佢係用鐵板上的...勁香!🤤🤤其實佢既牛柳粒已經烤熟左大部分! 仲有小小紅色比你用圖右邊舊熱石煎熟埋佢🙊🙊 一路烤你會一路流口水🤤!因為真你超級香!牛柳粒有牛味,唔會韌!想食得又玩得既就可以試下喇!(仲有其他鐵板菜式都一樣得又玩得架!🤪)*以上食物以當日質素而作評論*
今日食價錢經濟又實惠既pastaholic🍝🍝

《香烤黑安格斯一口牛柳》 $158
(仲有其他鐵板菜式都一樣得又玩得架!🤪)

*以上食物以當日質素而作評論*
2018-09-19
2018-09-17 763 瀏覽
又係時候同朋友聚一聚喇!今次揀咗地點就腳嘅旺角,一出地鐵就到既雅蘭中心食意粉狂熱。七點鐘到店舖已經有幾多人,好在唔洗等位都有得入丫呢度環境都算舒適,枱與枱之間唔會話好迫...餐牌好多食物選擇喎,有set或者係散叫。價錢經濟實惠淨係意粉都有好多款丫又有焗飯同埋牛類...湯,沙律同小食...飲品...有for二人嘅set dinner套餐...我哋選擇咗散叫黎杯嘢飲先...strawberry Peach Frozen好大杯丫!超香士多啤梨味,好鮮甜,好好味呀香烤黑安格斯一口牛柳上碟好貼心呀,如果大家覺得啲牛柳唔夠熟嘅話係有一個好熱嘅鐵板仔可以再整熟啲牛柳架自己鍾意食生生地,所以就冇用到喇。牛柳好juicy,好夠淋,夠甘香同好有牛味,超正!!!明太子pizza一人前 話就話一人前,但係兩個人share都好夠喔。pizza個皮好薄好脆,餡料亦都好足夠 ,食落口脆卜卜,一啲都唔覺得膩和風雜菌叫燒雞蛋黃醬意粉初頭有諗過加十蚊要1.5倍意粉,但又怕太多嘢食食唔曬,所以冇加。好在咋,原來一個意粉嘅份量都唔少成個意粉嘅味道好夾,有雞肉同什菌配蛋黃醬,整得好好食最後叫埋個甜品...朱古力芭菲呢個甜品比我
七點鐘到店舖已經有幾多人,好在唔洗等位都有得入丫

呢度環境都算舒適,枱與枱之間唔會話好迫...

餐牌好多食物選擇喎,有set或者係散叫。
價錢經濟實惠

淨係意粉都有好多款丫

又有焗飯同埋牛類...

湯,沙律同小食...

飲品...

有for二人嘅set dinner套餐...

我哋選擇咗散叫

好大杯丫!超香士多啤梨味,好鮮甜,好好味呀

香烤黑安格斯一口牛柳

明太子pizza一人前

和風雜菌叫燒雞蛋黃醬意粉

成個意粉嘅味道好夾,有雞肉同什菌配蛋黃醬,整得好好食

最後叫埋個甜品...朱古力芭菲
呢個甜品比我想像嘅大好多!!我哋兩個人係食唔曬㗎,好澎湃呀!雪糕夠曬硬,朱古力同埋牛奶果凍味道好濃,食完大大滿足喔

呢度啲嘢食好味喎!特別係個牛柳,超正!!甜品亦爆豐富!大家可以嚟食,試下捧住個肚走嘅滋味
  • 香烤黑安格斯一口牛柳
2018-09-16 128 瀏覽
星期二我約了一班朋友敘舊,我們選擇了去吃意粉,就是在旺角雅蘭中心。這裏不愧是意粉專門店,有很多各種不同款式的意粉選擇,除了意粉外還有很多菜式。我們叫了兩款意粉,這是其中一款,這是溫泉蛋芝士卡邦尼意粉,芝士味十分香,而且味道很奶油,與煙肉也十分配合。這是芝士蕃茄肉醬鮮意粉,這個味道比較濃郁,蕃茄味也比較重,味道帶點酸甜,令人很開胃呢!這是香烤安格斯烤一口牛柳,如果不夠熟的話,還可以在鐵板上烤一烤。牛柳很嫩滑,薯角也炸得香脆。

• 香烤黑安格斯一口牛柳
2018-09-13 149 瀏覽
今日上就上完堂見得閒就行去雅蘭中心食lunch😋本身鐘意食意粉既我就去左呢間😬一入到去,啲staff既服務都好周到同有禮貌 我叫左個set lunch: 南瓜粟米湯同三文魚菠菜意粉🍝 2樣野既味道都唔錯 意粉個口感我都好鐘意☺️ 點知食食下發現有隻小昆蟲🤦🏻‍♀️ 同侍應講左後佢換過新一碟比我 但我估廚房既衛生應該唔多好😪 我諗短期內都唔會再食🤥 我覺得佢地整既味道真係幾好 希望佢地可以留意下 下次再食既時候唔好比我見到啲野食有異樣😖
2018-09-13 128 瀏覽
生日係旺角食個2人晚餐先雖然唔洗等位~但用餐時間得90分鐘~要快D落單開餐先豪華3式拼盤有8款可選擇~我地選咗其中3款有:Parma ham、海蝦牛油果法包多士、焗珍寶大啡菇釀帶子~Parma ham加上橄欖油好味~多士有牛油果粒、海蝦粒、蘑菇粒上面有啲白汁、芝士、香草~好正~珍寶大啡菇配以帶子粒~蟹子做裝飾~味道一流海鮮蒜香蕃茄意粉~蒜香味濃~可惜蕃茄汁略少冇咩味~如果加D香草有更多層次感~有青口、蝦、魷魚~賣相豐富照燒雞蛋黃醬pizza~手工即叫即做pizza餅底加上蛋黃醬~別有一番風味~餅面有一塊塊照燒雞~加上和風紫菜、蔥花、芝麻一齊食~味道好夾Cafe  Latte選用illy咖啡豆
生日係旺角食個2人晚餐先

Cafe  Latte

豪華3式拼盤
照燒雞蛋黃醬pizza
2018-09-12 128 瀏覽
好彩有book位,唔係有排等!估唔到平日既夜晚都會咁多人:0三個女仔,叫左個2人set $318,係夠食既。由前菜到main course到甜品都有!湯有兩款:1.南瓜忌廉湯:好香南瓜味,而且好creamy好飲!2.洋蔥芝士湯:好多洋蔥同芝士,但我覺得好咸,飲左一兩啖就放棄左。友人話愈飲愈好飲,清哂😂有一份凱薩沙拉:份量都足夠既,菜都幾新鮮,麵包粒都脆既,不錯啊~Appetizer叫左秘製炸雞:超好味!極力推介👍啲雞炸得好脆身,但肉質係好嫩滑,而且係有汁既,唔會乾身主食有pasta同pizza:1.和風雜菌照燒雞蛋黃醬意粉:我中意意粉既韌度啊,有口感😋個蛋黃醬汁都ok,煮得好香,雞同雜菌既份量適中👍係食完發覺碟下面有好多油😝罪惡感啊2.瑪格麗特pizza好多既水牛芝士啊!都有少少既拉絲效果既~配埋車厘茄食岩岩好,不會太膩。但我唔中意pizza個質地,個底好軟,雖然個邊唔硬,但都唔脆甜品係一口朱古力蛋糕:賣相ok,又不會太甜,似食緊brownie咁,最後食,好滿足啊~另外有兩杯野飲,我地叫左水果茶。水果有兩片橙加一片奇異果。茶底唔得,唔夠濃,完全同出面叫開既水果茶兩回事,飲品有點少失望既

三個女仔,叫左個2人set $318,係夠食既。

由前菜到main course到甜品都有!
湯有兩款:
1.南瓜忌廉湯:好香南瓜味,而且好creamy好飲!

主食有pasta同pizza:
1.和風雜菌照燒雞蛋黃醬意粉:

2.瑪格麗特pizza

2018-09-10 107 瀏覽
今日約咗個姊妹過嚟朗豪坊行街所以就喺附近穩定正野食,附近食肆好多選擇,上網搜尋到呢一間好多好評所以就早啲打電話訂位!不過好在有訂位,因為七點鐘去到,他對其他人說已經全部滿座!這裏位於朗豪坊對面嘅雅蘭商場,好容易就搵到!這裏的價錢好抵食,每樣野都係幾十蚊有找!每樣野都唔會太大碟,可以食多幾樣野食多幾種味道!蒜香大蝦意粉:意粉銀度適中,蝦夠彈牙,啲汁亦都濃度適中可以掛上意粉上三文魚牛油果Pizza: 餅底10分脆,我真係好鍾意呢個尺寸,大個手掌一啲,分量真係剛剛好,但係配料一啲都唔少!水牛芝士Pizza:勁香芝士味,仲可以拉絲!正意式魷魚圈:外脆,裏面彈牙,但也唔會過老三色薯蓉:這個係最好味,出邊博博趣,裏面林滑,好香薯仔味,而且三粒都配上唔同口味!超級好味同抵食水果茶:最緊要係新鮮生果,茶味清香芒果mojito: 唔夠甜,這是唯一的美中不足整體來說這裏真係又平又好味

水牛芝士Pizza:勁香芝士味,仲可以拉絲!正

意式魷魚圈:外脆,裏面彈牙,但也唔會過老

水果茶:最緊要係新鮮生果,茶味清香

芒果mojito: 唔夠甜,這是唯一的美中不足

整體來說這裏真係又平又好味
2018-09-10 123 瀏覽
今天是我第三次吃pastaholic了,不得不說,質素仍然保持得那麼好。前兩次,一次是銅鑼灣店,一次是旺角店。今天上了一天的課,超級累,必須吃點好的來慰勞一下自己。香烤黑安格斯西冷牛扒($228)這個是我最愛的菜式之一,牛扒很厚,肉香和肉汁都很足。邊邊的位置帶點脂肪和筋,略帶點較勁,真的超級加分! 薯角超級熱,外脆內軟,棒棒的!上桌的時候肉是比較粉嫩的,不喜歡吃太生的人可以在旁邊的熱石上再煎一下,不過我覺得生點肉更香~瑪格麗特披薩(一人前$53)雖然這裡的披薩種類很多,但是經典款還是最好吃的。番茄和水牛芝士的配搭就不用說了,這裡的披薩底是很值得讚賞的。外面微脆,裡面綿軟有嚼勁,不會又乾又硬,真的比很多披薩店都做得出色啊。壽喜燒風!牛肉雜菌鮮製意粉($78)這裡的鮮製意粉好吃是不用說的(畢竟店名叫pastaholic啊!),壽喜燒的醬汁帶甜,配上牛肉和雜菌味道很好。加上白色的大蔥絲,很香,但不要忘了還有溫泉蛋。切開以後流淌開來,混合好以後就更好吃了。Fresh Strawberry Mojito (no alcohol $38)雖然能喝出來是糖漿,但是絕對不是藥水味,裡面還加了新鮮的草莓

香烤黑安格斯西冷牛扒($228)

瑪格麗特披薩(一人前$53)

壽喜燒風!牛肉雜菌鮮製意粉($78)

切開以後流淌開來,混合好以後就更好吃了。

雖然能喝出來是糖漿,但是絕對不是藥水味,裡面還加了新鮮的草莓、薄荷葉和檸檬來增加清新度,喝起來還真的很不錯呢!
2018-09-10
  • 壽喜燒風!牛肉雜菌手製扁意粉
  • 香烤黑安格斯西冷牛扒
2018-09-09 139 瀏覽
中午有事到了旺角,已到午飯時間,不如去雅蘭中心醫肚,見到Pasta Holic 意粉選擇多,價錢ok,不如入去試試。意粉狂熱裝修不算很特別,平民化意式餐廳,座位尚算舒服,不會太迫。餐牌顯示選擇甚多,意粉丶焗飯丶薄餅丶牛扒及小食,應有盡有。午餐包餐湯及一杯飲品。由於不想食烤焗的飯或太濃稠的汁,我揀了溫泉蛋蒜香磨菇鮮製意粉,睇吓廚師手勢。今日的餐湯有2款,是忌廉南瓜湯或洋蔥湯,我挑了南瓜湯。這個湯如圖所見,色彩吸引,灑上少許乾羅勒葉,既提色,也增加香氣。👍🏻👍🏻👍🏻 湯的質地幼滑,南瓜味濃,稀稠剛好。意粉亦有驚喜,上枱時即聞到濃濃的菇味,有點似黑松露的香味(可能是我的幻覺 😜)。意粉煑得剛好,很彈牙,菇也很多,撈埋溫泉蛋的蛋汁,就更香滑,唔錯。這個意粉的汁不是傳統忌廉汁,更適合夏天。咖啡亦是即磨,香濃味適中。整體而言,這是合格之上的午餐,可以再幫襯。

2018-09-05
  • 特濃南瓜粟米忌廉湯
  • 溫泉蛋蒜香磨菇鮮製意粉
2018-09-06 85 瀏覽
試食當日系平日下午茶時段,店內人客唔多。店內環境燈光昏暗,配合西餐廳裝潢,幾雅致,而且無油煙,闊落而且坐得舒服。🍞食物方面🍞【特製巴拿馬芝士蕃茄意粉】🍝意粉份量不多,不過有跟沙律或湯還可以。芝士粉同蕃茄醬味道幾夾。【水果茶】免費跟餐嘅水果茶賣相好清新,一望就覺得一沁清涼,岩哂夏天熱辣辣個陣入去嘆番杯。橙同奇異果出奇地夾,而且餐廳選用嘅生果都算新鮮而且多汁,喜出望外。🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿【特製巴拿馬芝士蕃茄意粉】連野飲:$58⭐️⭐️⭐️⭐️環境:有啲feel,闊落,坐得舒服⭐️⭐️⭐️⭐️衛生:乾淨⭐️⭐️⭐️⭐️服務:侍應系落單時有特別提點餐飲嘅分別,幾貼心⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:份量適中⭐️⭐️⭐️

🍞食物方面🍞

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
【特製巴拿馬芝士蕃茄意粉】連野飲:$58
⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:有啲feel,闊落,坐得舒服
衛生:乾淨
⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:侍應系落單時有特別提點餐飲嘅分別,幾貼心
抵食:份量適中
⭐️⭐️⭐️
2018-09-03 93 瀏覽
本來對依間專食意粉pizza既餐廳無抱住太大期望但估唔到價錢平之外💰 D食物仲幾好食 個人覺得可以再encore👍🏻-▫️精選海鮮蒜香蕃茄意粉🍝 $88依款意粉好好味‼️ 有幾隻青口同1隻大蝦意粉煮到al dente既口感 唔會過軟或過硬醬汁有好濃既蒜蓉同蕃茄味 再帶有少少辣🌶 幾惹味-▫️香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉🍝 $78+10因為怕唔夠飽 所以加左$10 升級意粉至1.5倍份量醬汁夠Creamy 而且羅勒味幾香-▫️明太子海鮮pizza (1人前)🍕 $581人前份量 切開左6件 有唔少海鮮 食到明太子既味道 整體味道唔會太濃-▫️香蕉朱古力pizza🍌🍫 $48好鍾意依個甜品🤤 絕對可以一個人食哂全個岩岩焗好既Pizza上放左香蕉 朱古力雪糕 朱古力醬同玉桂粉玉桂味好濃 再加上一凍一熱既口感 好正 必食推介😋-▫️Matcha Latte🍵 $38食完叫返杯熱飲 沖得唔錯 抹茶同奶味比例岩岩好-▫️Fresh Fruit Tea (Decanter)🍹 $38朋友叫既飲品 唔知點解水果茶但有咖啡既味道😂都係Matcha Latte好飲D☺️
本來對依間專食意粉pizza既餐廳無抱住太大期望
▫️精選海鮮蒜香蕃茄意粉🍝 $88