2020-06-12 272 瀏覽
天氣太熱,留係商場搵食,唔想離開冷氣地方!呢間餐廳門口有唔少人排隊,一於試下~沙津材料豐富,蔬果新鮮。有沙津菜、烤雞、雞蛋、蕃茄、麵包粒等。烤雞入味好吃。蒜蓉包蒜蓉切得幼細,蒜味出,時間再焗耐一點會更香口。麵包烤得香脆,Pizza 內有新鮮水牛芝士,味道不會太濃烈,有淡淡芝士香。辣肉腸Pizza 鹹香味十足,不會太辣,不能吃辣的朋友也可試試。意粉充滿白酒香氣,海蜆大隻。我們加$10,加追加0.5倍意粉。意粉有驚喜,非常彈牙、入味。綠茶沙冰不會太甜,綠茶味濃郁,入口有點甘甜。南非白酒味道較淡,少許熱帶果香,易入口。

主廚精選沙津

烤雞入味好吃。

蒜蓉包

蒜蓉包蒜蓉切得幼細,蒜味出,時間再焗耐一點會更香口。

Margherita Pizza

美式辣肉腸Pepperoni Pizza

蒜香白酒汁海蜆意粉

小山園抹茶沙冰

綠茶沙冰不會太甜,綠茶味濃郁,入口有點甘甜。

南非白酒味道較淡,少許熱帶果香,易入口。
2020-06-02
Margherita Pizza
小山園抹茶沙冰
2020-06-02 185 瀏覽
嗌左$318個set前菜個青口 份量都幾多下  不過青口啲肉就有少少「削」啦 個蒜香海蜆意粉都幾好食 蜆肉無沙  意粉都唔會話好油 一如以往 見到明太子既 就一定會嗌~ 咁pizza有款明太子忌廉芝士海老 就緊係要試啦!佢個pizza皮係類似印度薄餅果隻皮 唔同傳統果隻皮 食完唔會話好濟同埋佢都好足料 食過番舊味! 我諗下次去食都係會嗌番同一款pizza
個蒜香海蜆意粉都幾好食 蜆肉無沙  意粉都唔會話好油
2020-03-14
15 分鐘 (堂食)
2020-05-19 176 瀏覽
意粉狂熱唔係淨係得意粉食㗎仲有即叫即做嘅pizza同埋高質素炸雞午餐都算係咁啦平均60-80蚊一個餐,分量都算ok午餐有啲指定意粉可以加底1.5倍'咁就非常夠飽喇pizza做細細個大家賣炸雞餐湯餐飲都好夠飽唔錯

午餐都算係咁啦平均60-80蚊一個餐,分量都算ok

2020-05-17 193 瀏覽
這餐廳book mark了很久,終於有機會跟朋友來嚐嚐了。 餐廳用電話掃描QR code後,便可下單,十分方便。最後點了鮭魚菠菜忌廉意粉、精選海鮮蒜香番茄意粉、焗珍寶大啡菇釀帶子及經典三色拼盤。精選海鮮蒜香番茄意粉海鮮配料好豐富,意粉不乾身,每啖都吃到蒜香及蕃茄香味。鮭魚菠菜忌廉意粉個人則比較喜歡這碟意粉,因其白汁醬汁味道挺濃郁,鮭魚是煙三文魚那種,配上菠菜及白汁,簡單的調味,已很好吃。焗珍寶大啡菇釀帶子友人大愛的大啡菇,餡料足料,大啡菇夠juicy。經典三色拼盤分別有脆炸薯角、秘製炸雞及意式薄切三文魚忌廉芝士卷。炸雞很好吃!肉質juicy不乾身,調味亦剛好;薄切三文魚刺身配上奇異果及忌廉芝士,這配搭挺新穎的,哈哈。值得一提的是,這裏的意粉可以有1.5倍的份量order,而且價錢亦大眾化。是跟大胃的朋友吃飯比較化算的地方,哈哈。
這餐廳book mark了很久,終於有機會跟朋友來嚐嚐了。

餐廳用電話掃描QR code後,便可下單,十分方便。

精選海鮮蒜香番茄意粉

海鮮配料好豐富,意粉不乾身,每啖都吃到蒜香及蕃茄香味。

鮭魚菠菜忌廉意粉

焗珍寶大啡菇釀帶子
友人大愛的大啡菇,餡料足料,大啡菇夠juicy。

經典三色拼盤

2020-05-11
10 分鐘 (堂食)
  • 鮭魚菠菜忌廉意粉
  • 秘製炸雞
  • 焗珍寶大啡菇釀帶子
#TastewithTA Why not both? 🤩當你面對著「Pizza 🍕 vs 雞翼🍖」或者是「雞翼 🍖 vs 意粉🍝」,簡直是選擇困難症的誘因之一! Pastaholic 意粉狂熱,食物選擇多又能造到價錢平民,就這樣我就被吸引過去了!網絡找一找Pastaholic分店在港九新界也有!這次去旺角地方在雅蘭中心算是很方便~「鮮製意粉」的口質比較自然舒服 又有咬口!好食的!「牛油果三文魚Pizza 」味道不錯,重點是牛油果不會變成焦掉的Guac ! 這個是很重要! 喜歡牛油果的你一定要探索一下menu 找到喜歡的dishes ~~~ 來!讓她她嘉許一下吸引我媽咪很久的拼盤!我們點3款嘛,就在5/6款之選了 檸檬蜜糖雞翼、焗大啡菇釀帶子 & 海蝦牛油果法包多士(冷食的)!🛎要再去 要再食!🛎
#TastewithTA Why not both? 🤩

鮮製意粉

「鮮製意粉」的口質比較自然舒服 又有咬口!好食的!
牛油果三文魚pizza
拼盤

🛎要再去 要再食!🛎
青口
2020-05-09 209 瀏覽
行過旺角諗唔到食乜嘢,就去咗雅蘭中心睇吓有咩食,只見到意粉狂熱門面裝修都幾吸引,所以膽粗粗入去試吓,一打開個Menu見到啲價錢都相當平民,我哋叫咗個芝士香烤雞翼,秘製炸雞,再叫咗一個意大利香蒜蝦Mac and cheese,本身諗住叫多個Pizza算,但係見到啲regular size都係50到$60左右,所以就叫咗兩個諗住試多啲嘢食,一個係照燒雞蛋黃醬pizza,另一個就係美式辣肉腸pizza,雞翼就OK嘅,上面沈左啲芝士粉都幾吸引,炸雞炸得唔錯,熱辣辣入面啲肉一啲都唔老,個醬汁都幾好味,意大利香蒜蝦通粉超多芝士,超濃郁,但勁飽好值得一試照燒雞蛋黃醬pizza呢個絕對值得一讚,好好味又勁平,唔使$50,呢個價錢晏晝都食唔到意式辣肉腸pizza 味道OK,如果唔係相對照燒雞嗰個Pizza,應該都叫做性價比好高
炸雞炸得唔錯,熱辣辣入面啲肉一啲都唔老,個醬汁都幾好味,
意大利香蒜蝦通粉超多芝士,超濃郁,但勁飽好值得一試

2020-05-09 130 瀏覽
今日同友人去左旺角 於是喺雅蘭中心到搵嘢食 見到其中有間餐廳外表好吸引 原來pastaholic同和民係同一集團 今日try try 😊南瓜粟米忌廉湯 $28 我個人一向好鍾意飲南瓜湯 鍾意個種甜甜南瓜香味 再配上粟米粒 😍 網上見到有啲人話個湯比較鹹 但係我自己又覺得適中 我仲叫多左一客蒜蓉包 將每一塊蒜蓉包點落南瓜湯 好味👍🏻秘製炸雞 🍗$48一共有四舊雞 炸粉唔厚 而且炸得好鬆脆 再配上檸檬汁 一咬開入面好juicy 蒜味芝士雞翼雞翼烤得幾香脆 但係芝士味唔夠濃 而且掛係雞翼上不太夾 如果芝士係cheddar cheese 🧀 再加上半溶 應該會更加好味照燒雞蛋黃醬pizza $48你無睇錯 只係$48 價錢好抵食!一個細pizza可以分為三件 細細pizza岩哂兩個人去食飯 又可以叫多啲其他野食 餅底都係薄底👍🏻 可以分為三份美式辣肉腸pizza $68我地仲叫多左個pizza試下 都好味☺️ 不過兩個Pizza比較 我個人比較喜歡照燒雞蛋黃醬pizza 口味同層次比較豐富 意大利香蒜蝦MAC And cheese 🧀 上枱熱辣辣 即叫即整 有好多芝士 仲可以拉絲 岩哂我呢個芝

南瓜粟米忌廉湯 $28

秘製炸雞 🍗$48

蒜味芝士雞翼

照燒雞蛋黃醬pizza $48

美式辣肉腸pizza $68

意大利香蒜蝦MAC And cheese 🧀
上枱熱辣辣 即叫即整 有好多芝士 仲可以拉絲 岩哂我呢個芝士控

總括嚟講 Pastaholic性價比高 價錢一啲都唔貴 而且份兩個人可以叫好多食物 👍🏻
2020-05-04
2020-04-28 129 瀏覽
今晚來到旺角的「意粉狂熱 Pastaholic」開餐。地點就係旺角地鐵站附近的雅蘭中心,十分方便。得知餐廳係和民集團旗下,餐牌都係一貫色彩繽紛的設計風格。餐廳有三款 Set Dinner 供應,但我地想自由度大啲,一於散叫。😄 秘製炸雞 $48炸到脆卜卜又好香,仲可以加啲檸檬酸汁,酸酸地好開胃😄 日本魷魚雜菌明太子忌廉意粉 $98仲可以比多$10升級意粉1.5倍份量!朋友超級鍾意食意粉,所以選擇加大。明太子本身咸咸地嘅,配搭忌廉個味都幾出,為意粉增添口感。魷魚都好夠爽口彈牙,幾好。😄 海老忌廉芝士焗飯 $78海老即係香港人講嘅蝦。忌廉汁 creamy 得黎又唔膩,有好多蝦,非常足料。焗飯非常入味,夠晒香噴噴,無得輸。😄 Hot Matcha Latte $38😄 Coffee Caramel Frozen $58😄 意大利芝士餅 $38晚餐以甜品 Tiramisu 作結。芝士餅賣相好似一幅藝術品咁靚。食到少少酒味,真係令人陶醉。

😄 秘製炸雞 $48
炸到脆卜卜又好香,仲可以加啲檸檬酸汁,酸酸地好開胃

😄 日本魷魚雜菌明太子忌廉意粉 $98
仲可以比多$10升級意粉1.5倍份量!

😄 海老忌廉芝士焗飯 $78
焗飯非常入味,夠晒香噴噴,無得輸。

😄 Hot Matcha Latte $38

😄 Coffee Caramel Frozen $58

😄 意大利芝士餅 $38
食到少少酒味,真係令人陶醉。
2020-04-27 203 瀏覽
嚟過勁多次,而家得閒少少,寫下食評兩位嘅話,叫二人set係最抵食。包一個沙律,兩個main,兩杯嘢飲同兩個湯湯,我suggest洋蔥嗰個。上面浸住塊法國包,幾傳統。Main的話,我必定會叫Pesto sauce嗰碟,因為堅香,堅好食。一望圖都知,咁嘅樣有咩可能唔好食呀?今次個FD 叫咗蒜香嗰碟,佢話勁好食。但個人prefer pesto sauce。Pesto Sauce萬歲呢間嘢穩打穩紥,未有失過手,所以大推不過佢有個mac n cheese我覺得淡咗啲。唔係食開清淡口味嘅,可以avoid
嚟過勁多次,而家得閒少少,寫下食評

湯,我suggest洋蔥嗰個。上面浸住塊法國包,幾傳統。

呢間嘢穩打穩紥,未有失過手,所以大推

2020-04-24 106 瀏覽
呢個時間竟然會有人群等位出現,即刻trytry佢!自己睇岩食咩就可以scan QR code落單,非常方便叫左個368二人餐,有湯,沙律,小食,主食,肉類,飲品加甜品好多嘢食湯有兩款,各一試下。南瓜濃湯,好creamy 好香濃既南瓜香洋蔥湯,我個人認為重口味左啲,中意濃味既朋友可以一試沙律:好耐無食三文魚,餐前開個胃。半份都好多炸雞:必點之選!!!岩岩炸好,皮脆肉嫩!但毫無油膩感!烤雞香草pesto 忌簾意粉烤雞入味唔鞋口,散發出忌簾香! 一口牛:份量都多,有8-10粒,仲有薯角,薯角唔會多油到淋晒!好香口! 熟度如果無咁熟更好!可能我掛住相機食先最後用 tiramisu 作結,好滿足,唔會好甜,讚!飲品叫左水果茶,可以揀走甜,正!
呢個時間竟然會有人群等位出現,
即刻trytry佢!

自己睇岩食咩就可以scan QR code落單,非常方便

叫左個368二人餐,
有湯,沙律,小食,主食,肉類,飲品加甜品

好多嘢食

湯有兩款,各一試下。
南瓜濃湯,好creamy 好香濃既南瓜香

洋蔥湯,我個人認為重口味左啲,
中意濃味既朋友可以一試

沙律:好耐無食三文魚,餐前開個胃。
半份都好多

炸雞:必點之選!!!

岩岩炸好,皮脆肉嫩!
但毫無油膩感!

烤雞香草pesto 忌簾意粉
烤雞入味唔鞋口,
散發出忌簾香!

一口牛:份量都多,有8-10粒,

仲有薯角,薯角唔會多油到淋晒!
好香口! 熟度如果無咁熟更好!
可能我掛住相機食先

最後用 tiramisu 作結,好滿足,
唔會好甜,讚!

飲品叫左水果茶,
可以揀走甜,正!

• 秘製炸雞
2020-03-29 205 瀏覽
講就講手工意粉,但整得好鬼難食。前菜,三文魚芝士,粒忌廉芝士同三文魚濃味對濃味都正常,但中間粒奇異果好酸,搞到整體好難食。溫泉蛋雜菇意粉,味道正常咖,但下面太多料,啲意粉太濕,搞到啲蛋上唔到意粉到,而且菇味太重完食唔到蛋味。仲有個意粉真係煮到好鬼淋,唔講以為係茶餐廳啲意粉。呢個南瓜湯就無乜特別。呢個就係闊條麵。亦都好鬼難食,首先塊面真係好淋,意汁食以為係糊仔。至於啲汁真係唔多,免治肉又少,幅相一望知唔夠汁。而且個味都好似茶餐廳。整體好難食。成晚最好係啤酒。
講就講手工意粉,但整得好鬼難食。

呢個南瓜湯就無乜特別。

整體好難食。

成晚最好係啤酒。
2020-03-29 148 瀏覽
今日探朋友班,大約有9個字嘅食飯時間,係朋友公司附近揀左「意粉狂熱」開餐餐廳位置好方便,係雅蘭中心二樓,店內環境算闊落,燈光柔和配合美式裝修,係一個可以傾到計輕輕鬆鬆食飯嘅地方。食物價錢相當合理,我同朋友點了一樣嘅Set Lunch。是日餐湯只有洋蔥湯,味道略嫌偏鹹。我們點嘅係南瓜忌廉汁香草雞肉鮮制意粉,味道不錯南瓜汁的味道剛好,淡淡的甜味,香草雞肉幾嫩,同南瓜汁都幾夾另外我個人幾喜歡意粉偏硬身少少嘅口感美中不足嘅地方係,店內的人手似乎唔太足夠,或者係疫情影響心情,服務相當麻麻

洋蔥湯

我們點嘅係南瓜忌廉汁香草雞肉鮮制意粉,味道不錯
南瓜汁的味道剛好,淡淡的甜味,香草雞肉幾嫩,同南瓜汁都幾夾
另外我個人幾喜歡意粉偏硬身少少嘅口感

南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉

2020-03-27
南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉
  • 南瓜忌廉汁香草雞肉鮮制意粉
2020-03-12 3711 瀏覽
旺角不嬲熱鬧,咁啱係附近覓食,朋友話想食意粉,就揀咗哩間餐廳。飽餐之後,覺得食物出品都好唔錯,環境裝修係清幽得嚟小清新,餐廳唔大,都適合三五知己傾偈食飯,加上位置就腳,有為餐廳加分。餐廳係用電話落單,唔使掂到Menu,係呢個期間,特別重要,食客都會安心啲。蒜香白酒汁海蜆意粉蒜頭味香得來又唔會太搶,加上白酒汁嘅香味,搭配得好和諧,而且海蜆都好鮮甜,同埋佢個汁收得啱啱好。蒜味芝士雞翼(蒜味芥茉醬)而家先發現原來點左兩款蒜味嘅食物😂雞翼整得乾身又香口,點埋上面嘅芥末醬,真係非常惹味,我非常鍾意佢呢個醬😍焗珍寶大啡菇釀帶子大啡菇焗得好香,上面放咗帶子同埋一D蟹子,呢個搭配我係第一次食,我覺得又配搭得幾好,蟹子同啡菇嘅質感好唔同,口感好豐富。瑪格麗特Pizza (配新鮮水牛芝士)Pizza烘得啱啱好,係薄身嘅Pizza,既有芝士嘅香味又開胃,唔錯唔錯。蘋果益力多 & 抹茶梳打我覺得益力多嘅飲料搭配,真係無得輸,好開胃好好飲日本牛乳布甸 & 意大利芝士餅飽餐後再點左甜品,我點左布甸,奶香好濃又好滑。食完之後覺得,喺旺角鬧市,環境又唔錯嘅餐廳,呢間算性價比好高了,如果行開旺角一時諗唔到食乜嘢,我覺得
蒜香白酒汁海蜆意粉
蒜味芝士雞翼(蒜味芥茉醬)
而家先發現原來點左兩款蒜味嘅食物😂
焗珍寶大啡菇釀帶子
瑪格麗特Pizza (配新鮮水牛芝士)
蘋果益力多 & 抹茶梳打
我覺得益力多嘅飲料搭配,真係無得輸,好開胃好好飲
日本牛乳布甸 & 意大利芝士餅
飽餐後再點左甜品,我點左布甸,奶香好濃又好滑。
食完之後覺得,喺旺角鬧市,環境又唔錯嘅餐廳,呢間算性價比好高了,如果行開旺角一時諗唔到食乜嘢,我覺得不妨一試。
2020-02-26
2020-03-11 1338 瀏覽
一向都覺得PASTAHOLIC又平又好食, 今次同朋友黎發現不除左意粉之外, 其他野都一樣有質素。太耐冇黎, 原來依度已經用緊手機點餐, 夠哂方便~溫泉蛋芝士卡邦尼意粉 $88黎到梗係點都要叫個PASTA, 佢實在太多款式, 款款都想試, 揀黎揀去最後都係回歸經典 - 卡邦尼! 溫泉蛋煮得岩岩好, 蛋黃同埋芝士香氣濃郁, 條條意粉都沾滿香氣~香烤香草羊架 $128本身見佢只係$128都冇抱太大期望, 點知驚喜往往就係依D時候出現, 鐵板上兩隻正常SIZE既羊架, 伴住好多薯角,  睇賣相感覺良好。 羊架切開原來係3成左右熟, 佢既鐵板KEEP住高溫, 切開後可以自己煎到自己中意既熟度, 直情好似食緊而家好興既STONE GRILL咁。羊架軟腍, 香草同羊味比例恰到好處! 羊架底下仲鋪左D洋蔥絲, 煎香左夾黎食更惹味~ 依個價錢絕對抵食呀秘製炸雞 $48必食之選, 依度既烤雞即叫即炸, 皮脆肉嫩, 咬開會見到兩樣野: 一係煙, 二係肉汁! 記得擠埋檸檬汁食, 美味加倍~Handmade Milk Pudding $18滑嘟嘟奶味香濃, 面頭層CREAM將成個甜品昇華哂!Tiramisu

太耐冇黎, 原來依度已經用緊手機點餐, 夠哂方便~

溫泉蛋芝士卡邦尼意粉 $88

香烤香草羊架 $128

秘製炸雞 $48

Handmade Milk Pudding $18
滑嘟嘟奶味香濃, 面頭層CREAM將成個甜品昇華哂!

Tiramisu $38
Tiramisu幾軟滑, 酒味幾重, 好味!

又平又好味! 會再幫襯!

2020-03-04
*Pasta & Pizza Holic Set $318*(Scan QR code自助落單)🎃特濃南瓜粟米忌廉湯👍🏻好濃好滑~ 平時唔鍾意南瓜嘅朋友都好喜歡🧅法式芝士洋蔥湯👍🏻有塊芝士多士係湯上面, 食唔出芝士味, 但充滿洋蔥湯嘅味好正!湯入面都有好多洋蔥粒粒🥗香草雞肉凱薩沙律👍🏻都幾大份, 沙律菜好fresh, 雞肉好juicy, 麵包粒粒好有蒜香味🐥秘製炸雞(4件)👍🏻外皮好脆, 內裡依然juicy!🍝芝士煙肉帶子忌廉意粉👍🏻帶子有4粒, 意粉上充滿住芝士粉, 每啖都有好濃嘅芝士味~🍕照燒雞蛋黃醬pizza👍🏻好有日本風味🇯🇵~~ 餅底食落有種印度薄餅/手抓餅皮嘅感覺, 薄底pizza好易入口, 加埋蛋黃醬好好食!第一次食呢種pizza,幾特別😛🍰是日甜品 - Tiramisu👍🏻第一次食吉落去係硬嘅tiramisu,不過口感味道唔差~
(Scan QR code自助落單)

🎃特濃南瓜粟米忌廉湯
👍🏻好濃好滑~ 平時唔鍾意南瓜嘅朋友都好喜歡

🧅法式芝士洋蔥湯

🥗香草雞肉凱薩沙律

🐥秘製炸雞(4件)
👍🏻外皮好脆, 內裡依然juicy!

🍝芝士煙肉帶子忌廉意粉

🍕照燒雞蛋黃醬pizza