2020-01-08
本身唔係意粉迷🍝,但有時都心思思🤔都想食,行開旺角雅蘭,見到和民新派連意粉開,雖然店內不是太大,但店外餐牌非常吸引,望左幾款都想食,就唸都唔唸,食左先算,決定節食休息一天😚😚店內屬於日西式,不會太華麗,但感覺親民,枱興枱之間空間不闊,空間偏細,而且枱比較細,食set就會好快放滿。🥣🥗🥩🍖🍗🍟🥙🍝🍛🍤而且有多款2人set及4人set,價錢實惠💰特濃南瓜栗米🌽忌廉湯~南瓜味重,好似食左成個南瓜咁,但就食唔到栗米味法式芝士洋蔥湯~勁多洋蔥,好清甜,加上配法包🥖🥖😋😋😋鮭魚凱撒沙律🥗~味道一般,賣相普通,但醬汁頗特別意式炸魷魚🦑圈配他他醬~ 魷魚圈炸到鬆軟,好彈牙,但略不夠厚身,配上自制他他醬,配搭一流,感覺唔油膩蒜香白酒🍸蜆肉意粉🍝~蒜香惹味,加上陣陣白酒味,又不會太搶,但蜆肉有沙,扣分香烤安格斯一口牛柳🐄~最愛呢款薯角🥔,牛柳一食就知無用梳打粉醃製,雖然略熟,但有牛味,加上再用鐵板上“咋咋聲”,唔同一般餐碟上,而且有2個醬配搭,其中一款係特製燒烤醬,食落有蒜泥,所以惹味啲😋甜品~比想像中好食,唔太甜,🍰旦糕軟到 海綿咁,而且可選叫起水果茶🍊🥝~有新鮮水果配搭,水果清甜,而且顏色開胃😋芒果黃
而且有多款2人set及4人set,價錢實惠💰
法式芝士洋蔥湯~勁多洋蔥,好清甜,加上配法包🥖🥖😋😋😋
鮭魚凱撒沙律🥗~味道一般,賣相普通,但醬汁頗特別
水果茶🍊🥝~有新鮮水果配搭,水果清甜,而且顏色開胃😋
芒果黃香梨煎茶~聞落勁香芒果味,但飲落就偏淡,茶壺比較快凍
下次仲可試吓手拉薄餅,唔太大,可試多幾款