2020-11-20 158 瀏覽
想平平地食吓意粉,意粉狂熱就啱曬你啦!-//食物 🌕🌕🌕🌕🌑1️⃣溫泉蛋蒜香蘑菇鮮製意粉 $78手工意粉口感比普通既彈牙,篤穿埋隻溫泉蛋之後個意粉就夠曬多汁,充滿蛋香,不過蒜香味就唔算好濃2️⃣蒜味芝士雞翼 $28上面有好多芝士絲,咬落去仲會有肉汁,非常Juicy,最正係個汁,酸酸地可以平衡返雞翼既油膩//價錢 🌕🌕🌕🌕🌑個意粉係非常大份,我同fd去食,每人一個意粉加個小食都食唔曬,抵到不得了!-//位置 🌕🌕🌕🌕🌗位於旺角雅蘭中心,地點好方便,鐵站過去幾分鐘就到-//環境 🌕🌕🌕🌕🌑燈光比較暗,感受到佢有嘗試營造氣氛,座位都好闊落,幾適合同朋友hea下傾吓心事-//總分 🌕🌕🌕🌕🌑

想平平地食吓意粉,意粉狂熱就啱曬你啦!
//食物 🌕🌕🌕🌕🌑
1️⃣溫泉蛋蒜香蘑菇鮮製意粉 $78

2️⃣蒜味芝士雞翼 $28

//價錢 🌕🌕🌕🌕🌑
//位置 🌕🌕🌕🌕🌗
位於旺角雅蘭中心,地點好方便,鐵站過去幾分鐘就到
//環境 🌕🌕🌕🌕🌑
//總分 🌕🌕🌕🌕🌑

同朋友想食西餐,見到呢間好評都好多,個二人SET又好抵咁,於是就openrice訂座去食。去到都冇人等位,入面都唔係好多人。叫左個二人SET,其實佢MENU唔多選擇,意粉款式都好少。二人SET:兩杯凍飲一般啦冇乜特別兩個餐湯蘑菇湯同洋蔥湯蘑菇湯都幾濃菇味,洋蔥湯就淡左D煙三文魚沙律煙三文魚OK,沙律有比較多芝士粉係面主菜揀左蜆意粉意粉份量唔大個汁幾好食,意粉夠乾身唔會淋晒蜆肉唔錯,冇沙牛油煎白身魚好香牛油味,條魚好淋,冇骨的每人一舊就食完小食揀左炸雞幾脆,肉嫩,冇乜筋甜品好硬的tiramisu總結睇黎好多野食咁,但講真食完兩個人都好似冇食過野咁,因為主菜條魚同意粉都比較少食完都好肚餓,味道就OK散叫可能更好

叫左個二人SET,其實佢MENU唔多選擇,意粉款式都好少。

二人SET:

兩杯凍飲
一般啦冇乜特別

兩個餐湯
蘑菇湯同洋蔥湯
蘑菇湯都幾濃菇味,洋蔥湯就淡左D

煙三文魚沙律
煙三文魚OK,沙律有比較多芝士粉係面

主菜揀左蜆意粉
意粉份量唔大
個汁幾好食,意粉夠乾身唔會淋晒
蜆肉唔錯,冇沙

牛油煎白身魚
好香牛油味,條魚好淋,冇骨的
每人一舊就食完

小食揀左炸雞
幾脆,肉嫩,冇乜筋

甜品
好硬的tiramisu

食完都好肚餓,味道就OK
散叫可能更好
2020-10-23
2020-11-02 346 瀏覽
意粉狂熱不用等位,環境唔錯,幾多卡位,舒適。電話落單,幾方便。-雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉$58,見到餐牌寫Double Spicy 🌶 ,覺得幾吸引,想挑戰下食唔食到咁辣。結論係其實都唔係太辣,但個汁係幾濃幾惹味幾,唔錯。-芝士煙肉帶子忌廉意粉$88,帶子份量幾足,個汁都唔錯,但略嫌忌廉有少少淡,重味啲會更好,芝士份量一般,可另外問店員拎芝士粉,會更好吃。-所有意粉加10蚊可升級意粉至1.5倍,升級後感覺都夠飽。-美式辣肉腸Pizza(Regular)$108,薄批唔算脆,但都幾好食,辣肉腸正常發揮,但洋蔥既調味加分,整體滿意。
意粉狂熱
不用等位,環境唔錯,幾多卡位,舒適。
電話落單,幾方便。
所有意粉加10蚊可升級意粉至1.5倍,升級後感覺都夠飽。
外賣送餐
2020-10-22 283 瀏覽
我今日同朋友黎補慶祝生日飯諗住未試過呢間餐廳就試下呢間餐廳點知去到呢間餐廳叫左佢個意粉令我好失望我同我朋友叫左個二人套餐我地兩個都叫左唔同味道嘅意粉我朋友嘅意粉就冇乜嘢問題而我個意粉就有問題個意粉一到我就好明顯睇到個意粉有好多汁水如果唔講我真係以為自己食緊湯意粉講真食意粉真係冇可能咁多汁水我見到評論啲圖都冇乜嘢汁水可見呢間餐廳質素唔穩定
我今日同朋友黎補慶祝生日飯
2020-10-21
慶祝紀念
生日
2020-10-11 295 瀏覽
我放左工就好想食意粉,我就去左雅蘭中心 2樓 意粉狂熱,去到門口已經有人等位,午餐套餐有唔同選擇,有意粉類、有焗飯頪及PIZZA類,菜式種都OK呀﹗我叫特製巴馬臣芝士蕃茄意粉,洋蒽湯及雜莓果茶,洋蒽湯色澤透徹,洋蒽湯清甜,如果有埋麵包點湯食重正﹗特製巴馬臣芝士蕃茄意粉,醬汁充滿蒜茸香味及新鮮蕃茄粒,醬汁帶有少許酸味,意粉軟硬適中,唯一缺點巴馬臣芝士太少,都好食﹗雜莓果茶,味道帶酸,並無雜莓味道
洋蒽湯
特製巴馬臣芝士蕃茄意粉
雜莓果茶
雜莓果茶
2020-10-10
15 分鐘 (堂食)
2020-10-04 328 瀏覽
在旺角雅蘭商場,意粉屋旁,有間意粉餐廳。跟和民集團,入口是一條長走廊,盡頭左邊是和民,轉右是意粉狂熱。去意粉狂熱,竟然叫飯!?鮭魚牛油果忌廉焗飯,$78,都可以啦。 意粉, 可以免費加大1.5倍,這個十分重要,大家要好好運用。 溫泉蛋芝士卡邦尼意粉,$88,免費加大1.5倍,份量真的很多。卡邦尼,正常味道;芝士味很平衡,溫泉蛋加在意份上,生蛋在卡邦尼意粉亦十分重要。不喜歡吃生蛋的,也可以拿走。 芝士煙肉帶子忌廉意粉,$88,麻麻地,帶子細粒,那舊菜有點怪。南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉,$78,有驚喜,用扁意粉幾好食,雞肉一般,可以接受。總評 味道:正常 環境:舒適服務:殷勤抵食:物超所值菜式:意粉, 可以免費加大1.5倍,這個十分重要,大家要好好運用。
和民,轉右是意粉狂熱。

總評

味道:正常
環境:舒適
服務:殷勤
抵食:物超所值
星期五晚唔想煮飯,諗住經OPENRICE APP落ORDER外賣自取,見到意粉狂熱有折,而且成日都經過旺角實體店都未試過,咁就用OPENRICE APP ORDER 咗個2人餐,餐廳準時係預約時間出餐,大概10分鐘已經返到屋企開餐。食物內容如下:-小食 – 意式炸魷魚圈配他他汁,總共有4件炸魷魚圈,因外賣關係,所以我用氣炸鍋氣炸2分鐘令魷魚圈回脆,攞出嚟時發現逼咗成塘油出嚟。味道一般冇咩味,好彩有所謂嘅他他汁。PIZZA – 10” 瑪格麗特(配新鮮水牛芝士), 餅底相當唔錯,邊薄而脆,中間有少少淋,可惜Mozzarella、番茄醬同羅勒份量不足,完全冇食緊Margherita Pizza 嘅感覺。 意粉 – 溫泉蛋芝士卡邦拿意粉,當我攪伴溫泉蛋打算同意粉混合之時,發覺成個意粉汁唔夠,已經係一嚿嘢,莫講想撈勻蛋同意粉,連想用支叉撩起啲意粉都有難度。唯有用啲力,咁嘅情況下意粉當然碎晒啦,意粉質感硬毫無彈性可言。汁唔夠嘅關係完全冇嚟味道。沙律(另外加$8) – 香草烤雞凱撒沙律,沙律菜份量少,反而烤雞有3大件,雖然食落完全冇烤同香草嘅味道,但係醃味恰當適中,而且雞肉一啲都唔嚡口,配埋芝士碎

食物內容如下:-

意式炸魷魚圈配他他汁
瑪格麗特Pizza

溫泉蛋芝宜卡邦拿意粉
沙律(另外加$8) – 香草烤雞凱撒沙律,沙律菜份量少,反而烤雞有3大件,雖然食落完全冇烤同香草嘅味道,但係醃味恰當適中,而且雞肉一啲都唔嚡口,配埋芝士碎、大粒嘅麵包糠同沙律醬,$8都算係咁。
香草烤雞凱撒沙律
飲品 – 柚子蜜梳打 & 凍檸茶就冇咩特別。

個2人餐係外賣自取價$178 再+$8要多個沙律,可能樣樣份量都屬於比較細,根本冇可能食得飽兩個人,而且質素同薩利亞相近,如果用原價食以上食物同飲品相信可能要成大概$300,相當不值。
2020-09-11
外賣自取
  • N/A
第一次寫食評,唔係因為太好食,而係太差。同老婆晏就搵野食,諗住搵間黃店又可以好好咁坐下等朋友,就搵左呢間黎試。一坐低打開餐牌就捉到兩隻係紙到生活既蟲仔,再到啲水樽,黃黃地既水漬圍住個蓋。落完餐,先上兩個湯,個洋蔥湯充滿味精味同咸味,飲完個湯口喝到要局住飲樽水,好彩無味另一個南瓜忌廉就還好。然後上兩個主食,都係好咸,碟邊都係好多漬係碟邊,可以話間餐廳係無乜衛生可言。再講下服務,餐飲等左好耐都唔上,侍應都係圍係水吧傾計多過理啲客。唔會再食,兩百幾個讚都已經係歷史。
第一次寫食評,唔係因為太好食,而係太差。

一坐低打開餐牌就捉到兩隻係紙到生活既蟲仔,
再到啲水樽,黃黃地既水漬圍住個蓋。

另一個南瓜忌廉就還好。

唔會再食,兩百幾個讚都已經係歷史。
2020-08-16
2020-07-31 2499 瀏覽
今日超熱,上左雅蘭中心搵野食, 涼冷氣。一上樓見到好吸引既廣告牌,於是去左意粉狂熱到食。門口既擺設非常引人注目, 令人垂涎欲滴我地七點入座, 裡面坐滿哂人。 餐牌有幾張,晚飯時段有happy hour tapas, 每款先28 蚊,非常抵叫! 而且呢間餐廳無論係意粉定飲品既選擇都非常多,就算成班朋友大家都可以簡到自己既口味。 呢間餐廳比我既感覺似係高級版既薩尼亞, 但係係選擇上同食物質素上都比較好。連飲品都有咁多選擇,仲有我最愛既cocktail樣樣都好吸引, 真係好難簡啊! Tapas time 既tapas 都好平, 低至18 蚊, 而且呢啲小食好大眾化,大家都岩食我地叫左香炸雞翼,三文魚芝士卷同炸魷魚,卡邦尼意粉同埋意大利闊條麵lasagna ,全部都pass, 要挑剔既話可能係個三文魚有啲乾,似擺左好奈卡邦尼意粉我覺得尼碟真係唔錯, 上面有隻流心蛋, 我地撈埋一齊食,啖啖都充滿芝士同煙肉既香味, 個人而言,我係一個「芝士粉,」, 我就非常鐘意,但朋友覺得膩,個汁結左啲。 呢個雞肉披薩係朋友同我都讚不絕口既, 味道有點似食緊大板燒,小丸子果d沙律醬。 雞肉煮得岩岩好, 個底熱烘烘

門口既擺設非常引人注目, 令人垂涎欲滴

連飲品都有咁多選擇,仲有我最愛既cocktail
樣樣都好吸引, 真係好難簡啊!

卡邦尼意粉

呢個雞肉披薩係朋友同我都讚不絕口既, 味道有點似食緊大板燒,小丸子果d沙律醬。 雞肉煮得岩岩好, 個底熱烘烘, 脆卜卜,正!

呢兩個都好食, 但係太飽啦, 我地眼闊肚窄, 但最後竟然都清哂!

食咁多野先270蚊 , 餐廳值得推介!
2020-07-16 1713 瀏覽
限聚令前的最後一夜黎到旺角雅蘭中心的「Pastaholic意粉狂熱」吃晚餐,餐廳採用自助點餐功能,方便又快捷蔬菜蕃茄湯先點左個蔬菜湯暖暖胃~湯裏面仲有粒粒蕃茄蓉及菠菜,甜甜的,味道好清新意式薄切三文魚忌廉芝士卷肥美油潤薄切三文魚包著軟滑忌廉芝士,口感一流,作為前菜就最好不過焗珍寶大啡菇帶子大啡菇切開後好juicy,帶有陣陣蒜香🧄,面上仲有帶子,增加左啡菇嘅鮮甜味蒜味芝士雞翼雞翼外脆內嫩,夠晒香口,充滿肉汁,雞肉好嫩滑!配上蒜味芥末醬,更加滋味啊!明太子海鮮披薩Pizza批底好薄,口感鬆軟似麵包,有麵粉香!海鮮配料好豐富有:帆立貝、鮮蝦、魷魚🦑等等,鮮甜美味,配上明太子醬汁,口感同味道都好豐富呢南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉意粉係店舖自家鮮製的,口感更加彈牙有嚼勁,亦帶有麵粉香。配上甜甜的南瓜忌廉汁及嫩滑香草雞肉,飽肚又美味意大利芝士餅表面撒滿可可粉,中間係Mascarpone芝士及海綿蛋糕,口感鬆軟棉滑,甜度適中,帶有少少酒香,好正哦

蔬菜蕃茄湯

意式薄切三文魚忌廉芝士卷

焗珍寶大啡菇帶子

蒜味芝士雞翼

明太子海鮮披薩

南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉

意大利芝士餅

2020-07-09 408 瀏覽
係旺角行到攰攰地就搵下野食,突然想食意粉上OpenRice一搵就見到呢間野,就即刻黎試下😋😋拎左飛都等左15分鐘左右就可以入得啦😆😆我見佢晚餐牌都好多set叫既,但最後我地就散叫左,因為都驚食唔哂🤣一心諗住入嚟食卡邦尼意粉就即刻叫左😍賣相都唔錯😍😍一食都ok wor😋正常唔差既😋😋再單叫左個芝士焗薯角😋😋芝士唔會太鹹食落好重芝士味😋😋好好食一定要熱食芝士先唔會痴住南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉$78呢個值得一講因為味道真係太好食但衰左係雞肉到雞肉好硬一啲都唔滑但碟意粉既南瓜忌廉好夾好好食

一定要熱食芝士先唔會痴住

雞肉好硬
一啲都唔滑
但碟意粉既南瓜忌廉好夾好好食

2020-06-23
15 分鐘 (堂食)
  • 南瓜忌廉汁香草香草雞肉鮮製意粉
2020-06-30 424 瀏覽
是日朋友想食pizza, 經過呢間Pastaholic, 見到佢有個二人餐, $318有湯有意粉又有pizza甜品, 一於試一試佢。店舖都有好多款意粉同pizza可以揀南瓜湯: 味道唔錯, creamy得黎唔會好甜.法式芝士洋蔥湯: 有塊鋪滿芝士既多士浸左係碗湯度, 味道都幾特別.香草雞肉凱撒沙律: 雞肉嫩, 沙律菜新鮮.蒜味芝士雞翼: 雞翼面頭有好多芝士碎!!雞翼都好入味, 正!溫泉蛋蒜香磨菇意粉: 原本諗住太多野食所以特登嗌個清D既意粉, 點知呢個意粉勁入味, 蒜香搭配磨菇加埋攪拌左既溫泉蛋液, 好香滑彈牙又唔油膩, 越食越好味~黃金四重芝士pizza: 呢個pizza超好味!!!一定要加蜜糖一齊食!!本身expect佢會好咸好漏, 點知食落完全唔會!仲好薄脆添~最後甜品係tiramisu, 不過不失總括黎講, 呢個二人餐乜都有得食, 仲要食物質素幾好添!!可以encore!
店舖都有好多款意粉同pizza可以揀
南瓜湯: 味道唔錯, creamy得黎唔會好甜.
香草雞肉凱撒沙律: 雞肉嫩, 沙律菜新鮮.
最後甜品係tiramisu, 不過不失
2020-06-23
  • 黃金四重芝士pizza
  • 溫泉蛋蒜香磨菇意粉
2020-06-21 257 瀏覽
沙律菜雞肉又腥又唔新鮮,意粉上台凍既,芝士好快 傑撻撻好似麵粉團,最搞笑甜品係有冰渣口感擺明唔新鮮,又唔俾甜品羹 凍檸茶我要小冰小甜,結果走甜唯一可以既係南瓜濃湯中伏太深,用餐環境空氣太差, 好大陣油煙味,俾大牌檔空氣仲差,檯又唔夠大點多小小都擺唔落。服務都一般, 侍應上野飲又唔問邊個飲邊個,直接撇咗兩杯嘢係我呢邊走咗,我要做埋你果份?定你覺得我一個人飲兩杯?唔係我挑剔,你要做 侍應就要有對你工作既態度同尊重
沙律菜雞肉又腥又唔新鮮,
凍檸茶我要小冰小甜,結果走甜
唯一可以既係南瓜濃湯
2020-06-18
2020-06-20 262 瀏覽
即日已book左枱 好快入左座 見都有200幾個好評 決定去試下 order 食物都係經QR CODE自己點 上菜都好快 但食物質素就一般過一般當晚叫左2人set 1個主菜 蝦焗通粉 1個蕃茄芝士pizza 1個雞肉沙律 首先 個通粉上枱完全吾熱 top我估係芝士粉黎 食吾出係咩 落得太多 加上通粉吾熱 底又太多芝士 完全撈吾埋 又好稠 pizza一般 係超薄底 出到黎都係暖 吾知係咪整完放耐左 個沙律無試 因為吾食沙律如果對食野無乜要求可以食下 都抵食既下次都不會回頭 希望有待改善🙌🏻
order 食物都係經QR CODE自己點 上菜都好快

個沙律無試 因為吾食沙律

如果對食野無乜要求可以食下 都抵食既

下次都不會回頭 希望有待改善🙌🏻
2020-06-19 199 瀏覽
第一次試e間餐廳因為2個女仔去食🤭當時又唔太肚餓所以淨係Order左一份美式辣肉腸pizza同埋一份大蝦牛油果多士(?) (應該係叫e個名🤭🤭🤭)個牛油果多士焗得好脆好香,牛油果同大蝦嘅搭配簡直完美🤩Pizza我就覺得正正常常,唔係話超有驚喜咁...🤭雖然話就話e間餐廳叫「意粉狂熱」🙈但我地居然冇試到意粉🤭下次一於再黎食多次,試下佢地嘅招牌意粉😍
第一次試e間餐廳
因為2個女仔去食🤭當時又唔太肚餓
個牛油果多士焗得好脆好香,牛油果同大蝦嘅搭配簡直完美🤩
Pizza我就覺得正正常常,唔係話超有驚喜咁...🤭
雖然話就話e間餐廳叫「意粉狂熱」🙈但我地居然冇試到意粉🤭
下次一於再黎食多次,試下佢地嘅招牌意粉😍