2021-09-21
放工後同阿娘覓食,行經雅蘭中心,佢開始想當年。喺佢口中吐出嘅舊雅蘭中心,滿滿都是小店,那光景活於她回憶之中,至少,她的形容,我並無一絲記憶,令佢不禁慨嘆老了,桃花依舊,人面全非。我想話「阿娘,其他依家嘅雅蘭同我中學時蒲嘅雅蘭變化都大,所以you are not alone!」𝙈𝙚𝙣𝙪/海蝦牛油果法包多士 $38/溫泉蛋芝士卡邦拿意粉 $88/鮭魚菠菜忌廉意粉 $78/香橙烤牛肉沙律 $58/香烤香草羊架 $128講返個dinner,阿娘話想食pasta,一見呢間呢個舖名都叫做 #pastaholic,無慮即決就一定穩陣!開始menu,立馬有㮔回到中學時感覺,好多唔同款式嘅意粉同意大利飯,仲有鐵板餐同其他小食,價錢好friendly,相信係學生哥都afforable嘅價錢,很好。今次專登mark低價錢,驗證原來連加一服務費真係可以400蚊捧腹而歸,味道當然唔好expect係米芝連級數,但真心一定對得住個價錢!而且用料都好足,以快餐店計算好夠誠意嘞。
𝙈𝙚𝙣𝙪
/海蝦牛油果法包多士 $38