2020-04-02
知道近日因為多方面嘅原因,令唔少餐廳人流大減,我其實都係喺屋企食飯多,但今日趁超市有減價,又要補補貨,順便食埋飯先番屋企。呢輪自己煮多,多數食中式野,一場出街,就決定食下西式野,冇咁悶。來到屯市,決定試下意粉狂熱。呢間餐廳印象中都裝修左幾耐先開店,疫情下嘅晚市,大約都有四至五枱客。佢地採用隔枱嘅安排,我地食野都安心啲跟足指示,進入餐廳前有量度體溫。晚市除左可以單點,佢地仲有幾款套餐,睇過都覺得幾抵食,選擇又夠多,於是決定點套餐。呢款套餐包左每人一款湯、沙律,主食(意粉)選一、披薩選一,小食選一、飲品兩杯,價錢係$318,CP值高!餐湯有法式洋蔥湯同南瓜湯,每樣試左一款,洋蔥湯都幾濃郁,唔會太油南瓜湯濃稠適中,飲落會有少許粉感。小食揀左炸魷魚圈,好耐冇食喇,外層脆口,魷魚雖然瘦d,但都幾好食~尤其佢地嘅他他sauce,好濃厚!沙律菜新鮮~主食揀左蒜香白酒汁海蜆意粉,鐘意佢地嘅意粉煮得夠爽口,完全唔會腍bat bat呢款意粉乾爽,食落蒜香重,白酒唔會太濃郁。蜆肉無沙,食落微鹹,成份意粉味道係好唔錯的。pizza方面,我地揀左辣肉腸口味,平時少食到啊。薄餅屬於比較薄身,皮唔會好厚,食落唔會太
沙律菜新鮮~
pizza方面,我地揀左辣肉腸口味,平時少食到啊。薄餅屬於比較薄身,皮唔會好厚,食落唔會太飽滯~調味啱啱好,尤其鐘意辣肉腸,辣味有存在感,特別惹味