一講你去食和民,大家係咪淨係諗到日本嘢哩?唔講唔知原來最近出現嘅連鎖店意粉狂熱都係係和民旗下嘅,由於屯門開左分店都未試過,所以今次就去試下呢間意粉啦餐廳佈置啊就好似平時啲西餐廳噉樣,其實座位都幾寬闊。兩個人去食都係最好揀二人餐。因為二人餐有餐湯同小食仲有甜品,非常豐富。而佢嘅二人餐都有三種類型。最平嘅就係兩個意粉,我哋今次試嘅係中價位嘅二人餐,可以有一個意粉一個披薩同埋一個小食,仲配埋沙律同甜品添。首先嚟嘅係餐湯。我呢個係洋蔥湯,洋蔥湯嘅味道都算清甜,佢仲加咗塊麵包畀你添。另外一個係南瓜湯,其實都幾足料,南瓜味好濃郁。雞肉凱撒沙律。沙律菜非常清甜,雞肉都係雪凍咗嘅,會相對硬少少。番茄濃汁煮青口。成大碗嘅青口都幾有滿足感,加埋都起碼有十幾隻。青口肉都相對細粒,不過佢呢個番茄湯底就做到好濃郁,再加埋啲青口味,可以話係好飲過嗰兩碗餐湯。明太子忌廉芝士海老披薩。呢間餐廳嘅披薩都幾特別,佢嘅質感似係印度薄餅,食落好鬆軟,都幾啱我口味,再加上粒忌廉芝士再調一調個味出嚟,感覺好正。而明太子同沙律醬就令到個披薩清香少少,值得推介。烤雞羅勒忌廉意粉。呢個意粉真係對得住個招牌。首先係忌廉非常充足,你會覺得

餐廳佈置啊就好似平時啲西餐廳噉樣,其實座位都幾寬闊。

另外一個係南瓜湯,其實都幾足料,南瓜味好濃郁。

雞肉凱撒沙律。
沙律菜非常清甜,雞肉都係雪凍咗嘅,會相對硬少少。

番茄濃汁煮青口。

明太子忌廉芝士海老披薩。

烤雞羅勒忌廉意粉。
呢個意粉真係對得住個招牌。首先係忌廉非常充足,你會覺得成個面creamy,啲忌廉都掛得住喺個意粉上面。配料方面有雞肉同有野菌,令到個意粉嘅口感更為豐富。

甜品就附送咗意大利芝士餅。
飲品我哋揀咗水果茶同奶茶。
套餐入邊嘅飲品嚟講嘅選擇都算幾多。

總結。今次令我覺得係比和民做日本野係更為出色。意粉同披薩都做得相當唔錯,而且價錢亦都唔貴,誠意邀請大家嚟試下。