2025-05-07 1 瀏覽
講到川菜,悅川真係辣得我心服口服,絕對係川菜嘅天花板!椒絲魚皮,魚皮煎得夠脆,配上麻辣椒絲,辣味同香味一齊爆發,食落麻到舌頭麻麻地,過癮到飛起🌶️!四川擔擔麵🍜就更加正宗,湯底濃郁花生香,芝麻同辣椒夾雜,麵條彈牙,啖啖辣得開胃,愛辣人士嘅心頭好!冰鎮菠蘿咕嚕蝦球🍤係一絕,蝦肉彈牙,裹住甜酸咕嚕汁,冰鎮後清爽解辣,菠蘿嘅微酸同蝦球完美融合,食落清新又滿足😋。藤椒酸菜魚🐟就係壓軸好戲,魚片嫩滑,酸菜同藤椒嘅麻辣味滲透每塊魚,湯底辣得夠勁,飲一啖暖胃又刺激,連飯都可以白白食幾碗!「悅川」環境舒適,服務貼心,專為愛辣人士設計,辣度調整得啱啱好,食完出晒汗都覺得值!價錢合理,份量夠晒,性價比高💰。呢度嘅川菜麻辣夠味,層次豐富,食得出用心同傳統功架。
講到川菜,悅川真係辣得我心服口服,絕對係川菜嘅天花板!

菠蘿嘅微酸同蝦球完美融合,食落清新又滿足😋。

2025-04-14
悅來酒店新開咗間老少咸宜嘅中菜除咗有川菜都有長輩同小朋友都食嘅選擇早幾日晏晝特登去咗食返餐先已經決定之後過時過節要帶屋企人再去過😆晏晝有個精選二人餐可以自己配搭我今次係揀咗招牌水煮牛肉、外婆菜回鍋肉、涼拌三絲、葱油煎餅最後仲有冰粉同埋兩杯嘢飲雖然已經好飽但因為味道唔錯所以真係好想試吓個無骨口水雞果然係一樣冇令我失望!佢嘅辣係正宗嘅四川辣~聽講個主理師傅真係喺成都當地學藝返嚟連個涼拌都好有潮汕感覺水煮牛肉好嫩而且比我想像中大份!三樣嘢都辣得過癮但個辣係三種唔同嘅辣新開嘅餐廳特別乾淨舒服好坐同老人家去一家大細唔一定要食川菜可以試吓啲小菜~相信都一樣唔錯😌
悅來酒店新開咗間老少咸宜嘅中菜
除咗有川菜都有長輩同小朋友都食嘅選擇
早幾日晏晝特登去咗食返餐先
已經決定之後過時過節要帶屋企人再去過😆

晏晝有個精選二人餐可以自己配搭
我今次係揀咗招牌水煮牛肉、
外婆菜回鍋肉、涼拌三絲、葱油煎餅
最後仲有冰粉同埋兩杯嘢飲
雖然已經好飽但因為味道唔錯
所以真係好想試吓個無骨口水雞
果然係一樣冇令我失望!

佢嘅辣係正宗嘅四川辣~
聽講個主理師傅真係喺成都當地學藝返嚟
連個涼拌都好有潮汕感覺
水煮牛肉好嫩而且比我想像中大份!
三樣嘢都辣得過癮但個辣係三種唔同嘅辣
新開嘅餐廳特別乾淨舒服好坐
同老人家去一家大細唔一定要食川菜
可以試吓啲小菜~相信都一樣唔錯😌
2025-05-02 13 瀏覽
荃灣正宗川菜重慶麻辣烤海鱸魚 $138份量十足,足足有一斤半重!端上來的時候香氣四溢,麻辣味撲鼻而來,令人食指大動。鱸魚烤得恰到好處,外皮酥脆,魚肉鮮嫩,浸在金湯酸菜中,酸辣的湯汁完全滲入魚肉,每一口都充滿了層次感。金湯酸菜的味道濃郁,酸味恰到好處,辣度可以選擇,這次選了中辣,非常過癮。除了鱸魚,裡面還有大量的酸菜和檸檬,酸菜爽脆解膩,檸檬則增添了一絲清新的香氣。大碗花菜 $88花菜炒得入味,口感爽脆~九菜花爆豬耳 $78豬耳口感爽脆彈牙,搭配九菜花的清香,非常開胃。開胃泡椒肥腸 $88肥腸口感軟糯彈牙,搭配泡椒的酸辣,配飯一流!紅糖滋粑 $46沒想到滋粑這麼大粒,外皮炸得金黃酥脆,裡面軟糯香甜,蘸上紅糖,甜而不膩,非常滿足。玫瑰烏龍(壺) $32茶香濃郁,帶有淡淡的玫瑰花香,可以解膩,搭配川菜非常合適。加一服務費悦川 (荃灣)荃灣荃華街3號悅來坊2樓201號舖
荃灣正宗川菜

重慶麻辣烤海鱸魚 $138

大碗花菜 $88
花菜炒得入味,口感爽脆~

九菜花爆豬耳 $78
豬耳口感爽脆彈牙,搭配九菜花的清香,非常開胃。

開胃泡椒肥腸 $88
肥腸口感軟糯彈牙,搭配泡椒的酸辣,配飯一流!

紅糖滋粑 $46

玫瑰烏龍(壺) $32
茶香濃郁,帶有淡淡的玫瑰花香,可以解膩,搭配川菜非常合適。

加一服務費

悦川 (荃灣)
荃灣荃華街3號悅來坊2樓201號舖
2025-04-30 1 瀏覽
今天晚上 ,我們去到荃灣悅來坊悦川晚餐。在炎熱的夏季,荔枝玫瑰茶成為了最佳的解渴飲品。這款茶融合了荔枝的甜美與玫瑰的芬芳,清新可口,令人心情愉悅。而悅川小炒皇,則是一道色香味俱全的經典菜色。色彩繽紛的蔬菜與肉類,搭配獨特的調味,讓每一口都充滿驚喜。這道菜不僅美味,還帶來了滿滿的營養。老成都蝦仁炒飯,則是另一道令人難以抗拒的美食。香噴噴的米飯中,蝦仁鮮嫩,搭配蔥香與蛋香,口感極佳,讓人一口接一口。在這些美食之中,店員的好服務更是為用餐體驗增添了不少分數。她們熱情周到,隨時關心顧客的需求,讓人感受到賓至如歸的溫暖。這裡的美食和服務,無疑讓人留連忘返。
今天晚上 ,我們去到荃灣悅來坊悦川晚餐。

2025-04-23
3 分鐘 (堂食)
  • 悅川小炒皇
2025-04-29 3 瀏覽
悅川 位於荃灣以為好隱蔽 原來又幾多人食餐廳裝修新淨 菜式有驚喜魚香鮮蝦茄夾上枱後 淋上汁 鐵板夠熱 咋喳聲一層茄子 一層蝦肉餅 小心熱親嘴脆口得來好惹味水煮嫩牛每次食川菜必點 牛肉份量多 配菜有萵筍+寬粉+鴨血+豆芽足料 即使係小辣都已經夠麻都辣 好送飯干煸四季豆有鑊氣 四季豆顏色翠綠 無overcook 唔會老食唔停 比較麻小辣大刀風味白肉推介 首先白肉刀工好好 豬肉切得薄 脂肪比例較多 淋上醬汁 有蒜蓉有辣椒有醋 入口非常滿足 白肉下有麵底 凉凉的 即使覺得好飽 但係都會忍唔住想繼續食哂 怪不得醬汁咁多 旁邊半碟有酸蘿蔔 清一清口腔推介份量唔會細 對得起價錢 職員都好好 唔食得辣可以減辣
悅川 位於荃灣

大刀風味白肉

推介
份量唔會細 對得起價錢 職員都好好 唔食得辣可以減辣
2025-04-28 5 瀏覽
環境寬敞,燈線光猛。佢仲推出咗晚市優惠三寶 $328我哋當然揀咗佢嘅招牌,老壇酸菜魚配涼菜一款:酸辣魚皮酸辣魚皮非常爽口👍🏻加:小菜,五花腩肉炒花菜花菜係小辣,五花腩肉偏肥,鹹鹹地,但係非常惹味!酸菜魚我哋嗌咗小辣,魚肉肉質嫩滑 而且冇骨!入邊配菜有萵筍、酸菜、芽菜、金菇、寬粉等等配埋白飯食,簡直美味🤤。酸菜魚份量都幾多,酸酸辣辣 食到大汗踏細汗。寬粉煙煙韌韌略為飽肚。配埋限時優惠嘅啤酒🍻簡直係一絕!*限時優惠:SAPPORO* 札幌生啤 $58 買一送一最後食埋甜品紅糖糍粑,佢係即叫即炸 非常新鮮㗎,所以製作需時。

環境寬敞,燈線光猛。

佢仲推出咗晚市優惠三寶 $328

我哋當然揀咗佢嘅招牌,老壇酸菜魚

配涼菜一款:酸辣魚皮

酸辣魚皮非常爽口👍🏻

加:小菜,五花腩肉炒花菜

花菜係小辣,五花腩肉偏肥,鹹鹹地,但係非常惹味!

酸菜魚我哋嗌咗小辣,魚肉肉質嫩滑 而且冇骨!

入邊配菜有萵筍、酸菜、芽菜、金菇、寬粉等等

配埋白飯食,簡直美味🤤。酸菜魚份量都幾多,

酸酸辣辣 食到大汗踏細汗。

寬粉煙煙韌韌略為飽肚。

配埋限時優惠嘅啤酒🍻簡直係一絕!

*限時優惠:SAPPORO*
札幌生啤 $58 買一送一

試食活動
同大家分享呢間性價比超高仲要係街坊先知嘅川菜館 環境舒適整潔假日午市二人套餐只需$268 就食到地道口味主菜揀左老壇酸菜魚魚肉鮮嫩滑溜 酸菜香濃開胃湯底酸辣惹味 仲有薯粉同芽菜 口感勁豐富小菜揀左香鍋牛肉牛肉麻辣鮮香 配菜香氣四溢有椰菜花、萵筍、薯仔等麻辣層次豐富 送飯一流 令人回味無窮開胃小菜有紅油豬耳爽脆口感 紅油香辣惹味 夠哂辣呀紅糖糍粑傳統川式甜品 紅糖香甜濃郁 糍粑軟糯香滑冰鎮香果咕嚕肉冰鎮爽口開胃 香果酸甜提鮮咕嚕肉酥脆可口 醬汁入味誘人
同大家分享呢間性價比超高
仲要係街坊先知嘅川菜館 環境舒適整潔
假日午市二人套餐只需$268 就食到地道口味

主菜揀左老壇酸菜魚
魚肉鮮嫩滑溜 酸菜香濃開胃
湯底酸辣惹味 仲有薯粉同芽菜 口感勁豐富

小菜揀左香鍋牛肉
牛肉麻辣鮮香 配菜香氣四溢
有椰菜花、萵筍、薯仔等
麻辣層次豐富 送飯一流 令人回味無窮

冰鎮香果咕嚕肉
冰鎮爽口開胃 香果酸甜提鮮
咕嚕肉酥脆可口 醬汁入味誘人
2025-04-26 0 瀏覽
餐廳主打四川菜出品正宗 非常有驚喜而且份量亦很多 性價比很高環境舒適企理 適合一大伙兒聚會 ⍢冰鎮香果咕嚕肉 $128非常打卡able的菜式~咕嚕肉入口酸酸甜甜以冰鎮形式呈上 令到口感更外脆內軟伴碟還有很多新鮮水果粒 推介!霸王辣子雞 $158辣子雞炸得非常脆口 充滿陣陣麻辣香味 送飯一流連腰果也炒得很好吃不太能吃辣的也有少辣選擇青椒花枝片 $148花枝片新鮮彈牙 青椒味比起想像中也不算太辣花枝片下亦有爽口的萵筍又是一道送飯的小菜~⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐悦川📍荃灣荃華街3號悅來坊2樓201號舖
餐廳主打四川菜
出品正宗 非常有驚喜
而且份量亦很多 性價比很高
環境舒適企理 適合一大伙兒聚會 ⍢

冰鎮香果咕嚕肉 $128
非常打卡able的菜式~
咕嚕肉入口酸酸甜甜
以冰鎮形式呈上 令到口感更外脆內軟
伴碟還有很多新鮮水果粒 推介!

霸王辣子雞 $158

青椒花枝片 $148
花枝片新鮮彈牙
青椒味比起想像中也不算太辣
花枝片下亦有爽口的萵筍
又是一道送飯的小菜~

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

悦川
📍荃灣荃華街3號悅來坊2樓201號舖
試食活動
「悅川」進駐悅來坊商場,主打重慶麻辣烤魚鍋,晚市人均$150有交易,麻辣控即刻出動! 🐟 **必試招牌** ✅ **重慶麻辣烤魚(優惠價$138)** 選用鯇魚或鱸魚(需預訂),秘製麻辣湯底用上30種香料炒製,辣度可選,配水晶粉索汁一流🌶️ ✅ **安格斯牛小排(火鍋$158)** 油花均勻,涮8秒即食,牛味濃唔韌,麻辣湯底更帶出脂香 🥟 **小食驚喜位** ▪️ **雞湯抄手**:皮薄餡多,雞湯底清甜解辣 ▪️ **擂沙湯丸$28/3粒**:流心芝麻餡裹滿花生黃豆粉,冷熱交替口感過癮 🍚 **配搭攻略** - **水晶粉$38**:透明薯粉掛湯力強,麻辣愛好者必點 📍 **悅川** 地址:荃灣悅來坊商場 🚇 港鐵荃灣站B1出口行8分鐘 #重慶烤魚 #安格斯牛小排 #荃灣麻辣 #性價比火鍋 呢間勝在價錢親民,麻辣湯底香而不嗆喉,最啱約班fd邊烚邊吹水~ 😎🔥

🐟 **必試招牌**
✅ **重慶麻辣烤魚(優惠價$138)**

✅ **安格斯牛小排(火鍋$158)**
油花均勻,涮8秒即食,牛味濃唔韌,麻辣湯底更帶出脂香

🥟 **小食驚喜位**
▪️ **雞湯抄手**:皮薄餡多,雞湯底清甜解辣

🍚 **配搭攻略**
- **水晶粉$38**:透明薯粉掛湯力強,麻辣愛好者必點

📍 **悅川**
地址:荃灣悅來坊商場
🚇 港鐵荃灣站B1出口行8分鐘

#重慶烤魚 #安格斯牛小排 #荃灣麻辣 #性價比火鍋

2025-04-24 2 瀏覽
今日有個朋友喺外國返嚟,兩個人咁啱又有時間,梗係周圍行吓,叫左個雞湯抄手,入面D豬肉餡醃得入味,咬到微微薑香,湯底加咗少少胡椒粉,唔會太濃!另外,個朋友又話想食酸菜魚一上枱就見到勁多魚片,肉質不錯,配埋芽菜、萵筍同寬薯粉,個朋友話勁耐無食過咕嚕肉,估唔到外皮脆薄,唔會成口肥油,冰鎮做法帶來特別口感,但最好快食😎跟住見到隔籬枱叫咗個蔥爆牛肉,勁有鑊氣!牛肉大大塊又多過蔥,炒到剛熟唔會老!P.S. 酸菜魚記得叫少辣試真味,咕嚕肉一定要趁冰食!)

P.S. 酸菜魚記得叫少辣試真味,咕嚕肉一定要趁冰食!)
2025-04-23 2 瀏覽
晚飯2選1優惠(5位或以下可選一款):重慶烤海鱸魚🐟(約一斤半重)有辣有唔辣,湯底包括招牌香辣、金湯酸菜、蕃茄或鮮青椒🫑,每份優優惠惠價$138超抵食。 成斤半重既魚,兩人食份量都有d多。蕃茄湯底,好濃郁。湯底輕盈清新同埋好健康,仲有好多蕃茄片;仲有寬面喺底。成條魚無骨,大大啖肉、魚肉非常滑。食完明爐烤魚再加購配料打火鍋。安格斯肥牛片:表面佈滿雪花而且帶有脂肪,口感非常嫩滑。煮沸變色就可以食,非常方便。加購既豆腐配料同寬粉一樣,索晒蕃茄湯嘅精華超好味🤤蓮藕燉湯:即刻燉起,小心熱燙!味道👅非常清甜,仲好多湯渣食!蓮藕燉至非常軟身,口感好好吃🤤
晚飯2選1優惠(5位或以下可選一款):
重慶烤海鱸魚🐟(約一斤半重)
。食完明爐烤魚再加購配料打火鍋

加購既豆腐配料同寬粉一樣,索晒蕃茄湯嘅精華超好味🤤

蓮藕燉湯:
  • 蕃茄烤魚
2025-04-23 18 瀏覽
荃灣正宗既川菜🌶點都要試下!!好彩都算早到,遲左分分鐘要等位,環境非常闊落,坐得好舒服👍,仲有兩間廂房,睇到餐牌,樣樣都好想食呀。🌈湖南小炒肉五花肉肥廋適中,再用左湖南辣椒🌶爆炒, 鹹鹹香香再加微辣,非常惹味,送飯🍚一流,擺盤嘅碟造型特別。🌈老壇酸菜魚(小) 魚肉份量好多,仲要非常嫩滑,配埋老壇酸菜,酸得黎帶點辣,真係好開胃😋。🌈霸王辣子雞真係超級大碟,見到已經流晒口水💦,望落好多辣椒,但真係夾既話好多雞肉架。🌈擂沙湯圓點餐時可以揀後上,新鮮即整熱辣辣,吾會太甜,好味道。📍悦川📌香港荃灣荃華街3號悅來坊2樓201號舖
荃灣正宗既川菜🌶點都要試下!!
好彩都算早到,遲左分分鐘要等位,

🌈湖南小炒肉

湖南小炒肉

🌈老壇酸菜魚(小)

老壇酸菜魚

🌈霸王辣子雞

霸王辣子雞

🌈擂沙湯圓
點餐時可以揀後上,新鮮即整熱辣辣,吾會太甜,好味道。

擂沙湯圓

老壇酸菜魚
霸王辣子雞
擂沙湯圓
2025-04-23 1 瀏覽
今日我去咗荃灣悅川食川菜,真係好開心!🌶️🍜呢間餐廳環境裝修中高端,感覺好舒服,裝潢靚又有氣氛,真係令人放鬆!✨😍 價格方面相宜,$328嘅晚市套餐非常值得,性價比高!💰我哋點咗套餐,裡面有酸菜魚,味道酸酸辣辣,魚肉鮮嫩,湯底更係好味,飲落去齊齊!🐟🍋仲有麻辣牛肚,香辣味十足,牛肚口感爽口,唔會太膩,真係好好味!🔥👍另外,小炒王就更加唔可以錯過,色香味俱全,炒得正好,食到我一口接一口,根本停唔到!🥢🍲此外,我哋仲叫咗啫啫肥腸煲,肥腸煲得好入味,啫啫聲好過癮,味道濃郁,食到真係心滿意足!🍽️😋總括來講,今日嘅晚餐真係超滿足,期待下次再嚟試其他菜式,真係一個好好嘅食肆!🎉❤️地址:悦川 (荃灣)荃灣荃華街3號悅來坊2樓201號舖
今日我去咗荃灣悅川食川菜,真係好開心!🌶️🍜

地址:悦川 (荃灣)
荃灣荃華街3號悅來坊2樓201號舖
試食活動
平時自己都好鐘意食川菜,早排黎荃灣行街無意中發現呢間川菜餐廳,環境闊敞落地玻璃透光度十足,Menu選擇都好多,今次叫左幾款味道都好有驚喜龍眼排骨燉蓮藕湯 $38真係老火湯熱辣辣,加入龍眼好清甜,蓮藕份量都好多,夠曬暖胃悅川上上簽 $88必食冷鍋串串,醬汁帶鮮味,配料有木耳、青瓜🥒腸仔、腎等等,吸收湯汁好惹味手拍青瓜 $42份量好多,青瓜爽脆多汁,酸酸甜甜好開胃水煮嫩牛肉 $168必食之選!啖啖牛肉好嫩滑,水煮汁香而不膩,內有多款配料,包括芽菜、鴨血、薯粉等,吸曬湯汁大滿足,十分下飯雞絲涼粉 $48幾鐘意佢個辣汁,涼粉滑溜溜,雞絲有咬口,食既時候唔會好鞋,加入花生更香蒜蓉炒芥蘭 $88最後叫左碟時疏解膩,翠綠芥蘭爽脆鮮甜,加入蒜蓉炒更香口

龍眼排骨燉蓮藕湯 $38
真係老火湯熱辣辣,加入龍眼好清甜,蓮藕份量都好多,夠曬暖胃

悅川上上簽 $88

手拍青瓜 $42
份量好多,青瓜爽脆多汁,酸酸甜甜好開胃

水煮嫩牛肉 $168

雞絲涼粉 $48

蒜蓉炒芥蘭 $88
最後叫左碟時疏解膩,翠綠芥蘭爽脆鮮甜,加入蒜蓉炒更香口
試食活動
收工同friend去咗荃灣呢間京川滬菜館,地方闊落又乾淨,仲有大枱啱晒一班人吹水~ 🐟老壇酸菜魚(細份) 細份都大份到癲!酸菜脆卜卜超入味,魚腩厚切又多到瀉,一啲腥味都冇。仲有勁量芽菜同闊粉,兩個人食到捧住個肚走! 🦑乾鍋魷魚蝦 炒到乾身又香口,辣度啱啱好。魷魚煙韌得嚟唔會韌,蝦隻隻都爆膏,炒出嚟嘅蝦油香到隔離枱都望過嚟! 🥬清炒萵筍絲 簡單用鹽炒已經好夠,萵筍絲爽脆清甜,食完濃味嘢啱晒用來清下個口~ 估唔到街坊價錢咁高質,酸菜魚同乾鍋都夠晒鑊氣。特別係個酸菜魚,魚肉多到似唔使錢,下次一定要試埋佢個小籠包!

🐟老壇酸菜魚(細份)

🦑乾鍋魷魚蝦

🥬清炒萵筍絲