2020-10-01 995 瀏覽
女朋友想食鐵板燒,我就在OpenRice找到這一家心鉄板燒。電梯門一打開,就看見心鉄板燒的大招牌俾人一種日式餐廳的感覺,進店後服務員非常有禮地招待,並帶領我們坐在能看見維港夜景的鐵板位置,邊食邊欣賞維港夜景,我們點好預設餐牌上的菜式,就開始美味之旅,一開始會有前菜及龍蝦湯,其後好菜每碟慢慢送上,邊看着師傅已華麗的板燒手法烹調食物,邊追着我們這裏的美食,我們都很喜歡吃鵝肝,鵝肝都非常好食!龍蝦非常新鮮,因為是活着在鐵板上烹調😋如果未試過鐵板燒嘅你/妳,真的不妨帶你的另一半到來!嚟呢一度食嘢嘅,就唔好計較價錢!好嘅食材一定唔會平!我覺得係呢一度係食質素!食材非常好👍🏻
活龍蝦
前菜
  • 鵝肝配黑醋汁
  • 中南非鮑魚配紫菜柚子汁
2020-09-24 1085 瀏覽
暫時冇得去日本旅行,所以都想食多啲日本菜嚟調劑一下網上評價唔錯,所以搵咗個星期六中午, 去試佢嘅午市套餐所有座位都係對住個廚師鐵板, 可以見着廚師喺度煮嘢食,廚師又可以煮好, 即刻係個鐵板上面將啲食物放喺枱面嘅碟上.我哋兩個人點左兩個套餐, 有沙律,湯, 主菜,炒飯,同甜品主菜揀咗豬扒每碟份量唔少, 沙律菜幾新鮮, 湯係磨菇湯,好多蘑菇,好味主菜豬扒份量都幾多,都幾厚身, 同埋肥瘦啱啱好,唔會話肉太瘦太乾,又唔會話太肥太油膩食物質素幾好. 午餐來講性價比高但在疫情其間... 有職員成日唔戴口罩.. 令人有d 不安.
暫時冇得去日本旅行,所以都想食多啲日本菜嚟調劑一下

網上評價唔錯,所以搵咗個星期六中午, 去試佢嘅午市套餐

我哋兩個人點左兩個套餐, 有沙律,湯, 主菜,炒飯,同甜品
主菜揀咗豬扒
每碟份量唔少, 沙律菜幾新鮮, 湯係磨菇湯,好多蘑菇,好味

食物質素幾好. 午餐來講性價比高
2020-09-15 1035 瀏覽
當晚打算跟太太同小朋友預祝生日, 看了openrice 咁多 like 食評, 所以決定一試, 點知 ... 。一入餐廳有點腥味 夾雜了 卡拉ok 經常聞度既味道,  侍應好快安排了 一間獨立房間, 一覽無遺維港景色, 配上日落景色好迷人, 這點值得 like。之後點了 一個二人餐 (2xxx)  升級鮑魚 (3xx), 另加帶子 (150),  先上來是頭盤, 茄子,  刺身,  味道可以, 之後, 全晚最好的餐湯 (龍蝦湯 及 蘑菇湯),  大人小朋友都話 yummy, 特別是龍蝦湯, 平常出外飲的都帶一點苦澀味, 這個湯就完全沒有, 確實不錯, 跟住, 就係一輪的非正宗日式 鐵板燒食物,  虎蝦配西式醬汁(蝦香味是夠的, 不過賣相有點油, 食落太咸),  黑豚肉(沒有什麼味道), 鮑魚配薯蓉(中間的都很難嚼), 小女子炒飯( 普通)。食後感, 不是 日式鐵板燒, 網友們如果食過銅鑼灣和三味, 會明白, 我一直很怕港式 crossover 既日式餐廳, 這間就是, 卡拉ok 式沙發, 播放英文流行曲, 菜式採用西式或港式既方式烹調,  不倫不類, 如果定位做一間日式鐵板燒, 全部野
食後感, 不是 日式鐵板燒, 網友們如果食過銅鑼灣和三味, 會明白, 我一直很怕港式 crossover 既日式餐廳, 這間就是, 卡拉ok 式沙發, 播放英文流行曲, 菜式採用西式或港式既方式烹調,  不倫不類, 如果定位做一間日式鐵板燒, 全部野錯晒。 最後埋單 29xx...  這個價錢 應該有其他更好選擇。
2020-09-12
慶祝紀念
生日
  • 龍蝦湯
2020-07-15 1277 瀏覽
邊個話鐵板燒唔可以一個人食?呢間餐廳就推出左一人鐵板燒套餐。可以比單身狗去享受一個人的浪漫🤭仲要有城景睇添!金槍魚 煙三文魚沙律 茄子田樂頭盤有煙三文魚沙律🥗,味道同一般食嘅沙律差唔多,所以唔使特別介紹。松露蘑菇湯(必點推介)反而令我意外嘅係蘑菇湯,首先要把旁邊的松露放進蘑菇湯裏,自己攪勻,食落去非常有口感,你會感覺到每一個味雷都享受着蘑菇的碎碎,杰撻撻的湯,可見料理師落重料,令普通的蘑菇湯,成為這頓晚餐最美味的開端。
邊個話鐵板燒唔可以一個人食?

金槍魚 煙三文魚沙律 茄子田樂

松露蘑菇湯(必點推介)
介紹幾款我特別喜愛的!比目魚酸汁比目魚好好好滑😋,煎得香脆,而且好juice ,可以直接食,或者沾上特製的酸汁,更加出色!酸汁特有的味道令到比目魚更開胃,正👍🏻中南非鮑魚配柚子蛋黃汁鮑魚鮑心爽口,裙邊非常「淋」身,而且好大隻,不過最緊要係新鮮,個殼刷到靚靚伴碟 ,個人喜歡超級「淋」身的口感、所以我偏愛吃裙邊多啲😂。日本真蠔配蕃茄辣汁此蠔非常大隻、絕不輸蝕於平時的生蠔size ,需要咬幾口才能把它吃掉,我認為這是我人生吃過數一數二超野味的蠔。#心鉄板燒
介紹幾款我特別喜愛的!

比目魚酸汁

中南非鮑魚配柚子蛋黃汁

日本真蠔配蕃茄辣汁

#心鉄板燒
2020-07-09 836 瀏覽
餐廳喺尖沙咀阿士厘道17-19號嘅18樓,上到去望到周遭景色,室內充滿自然光,好心情迎接美食。心鐵皮燒有午巿套餐,我就食最平嗰個【鹿兒島雞扒配芝士春卷】,$128就可以喺正宗日式鐵板燒餐廳食個full set,抵!前菜係青瓜螺肉,螺肉幾爽彈。沙律有酸酸沙律汁配沙律菜,夏天食感覺更清爽。芝士春卷好香脆,入面有半溶芝士,我鍾意食芝士,啱晒~鹿兒島雞扒勁厚身,雞扒煎到皮脆肉嫩,雞肉煎完肉汁豐富,好惹味。小女子炒飯,菜香、蛋香、飯香兼備。當然唔少得麵豉湯同漬物。炒什菜炒到好香,有椰菜、紅蘿蔔絲同菇,均衡營養。甜品有綠茶或柚子味雪糕,我就揀咗柚子,酸酸甜甜又冰涼~

前菜係青瓜螺肉,螺肉幾爽彈。

沙律有酸酸沙律汁配沙律菜,夏天食感覺更清爽。

芝士春卷好香脆,入面有半溶芝士,我鍾意食芝士,啱晒~

小女子炒飯,菜香、蛋香、飯香兼備。當然唔少得麵豉湯同漬物。

炒什菜炒到好香,有椰菜、紅蘿蔔絲同菇,均衡營養。

甜品有綠茶或柚子味雪糕,我就揀咗柚子,酸酸甜甜又冰涼~
2020-07-05 436 瀏覽
星期六瞓到自然醒,心情大好,經過一周辛勞要獎勵吓自己。尖沙咀嘅心鐵板燒有午巿套餐,【大蝦,青口,美國牛肉厚燒】,有海鮮有靚牛,配前菜、沙律、麵豉湯、炒飯、漬物、炒什菜同甜品。前菜青瓜螺肉。沙律有新鮮沙律菜,番茄,清新開胃。大蝦鮮甜爽口,連個蝦頭都剝殼煎埋,等我哋可以食埋蝦膏。青口用牛油汁煎,香口得嚟又鮮甜。美國牛肉厚燒,靚牛肥瘦適中,切成粒狀一咬就滿口油香肉香,正。炒飯用小女子魚、香菜同雞蛋炒,香味十足,好味到成碗食晒。炒什菜主要係椰菜同芽菜,都炒到好香口。食完後再飲麵豉湯,好滿足~最後到甜品,綠茶味又香又甜。食完好西,延續周六好心情~
星期六瞓到自然醒,心情大好,經過一周辛勞要獎勵吓自己。

前菜青瓜螺肉。沙律有新鮮沙律菜,番茄,清新開胃。

大蝦鮮甜爽口,連個蝦頭都剝殼煎埋,等我哋可以食埋蝦膏。

青口用牛油汁煎,香口得嚟又鮮甜。

炒飯用小女子魚、香菜同雞蛋炒,香味十足,好味到成碗食晒。

炒什菜主要係椰菜同芽菜,都炒到好香口。

食完後再飲麵豉湯,好滿足~

最後到甜品,綠茶味又香又甜。

食完好西,延續周六好心情~
午餐
2020-06-01 948 瀏覽
用心制作的鐵板燒,環境一般,勝左私隱度高,我們選擇了套餐,有6-7味餸,有海鮮,和牛,飯,甜品;一開始餐湯已有3款選擇,之後就是鵝肝,唔會有蘇味,亦都唔會很膩👍👍第2樣是比目魚,煎得很出色👍👍第3味的蠔,很鮮味,火喉亦剛剛好,第4味是和牛兩食,有朋友仔唔食牛,廚師特意為她改動餐牌,改做另一款貴價海鮮👍👍👍非常窩心!!之後係炒飯,味道都很好;到最後的甜品,廚師為我朋友在小型蛋糕上碟上寫上生日字句及名👍👍👍。
用心制作的鐵板燒,環境一般,勝左私隱度高,我們選擇了套餐,有6-7味餸,有海鮮,和牛,飯,甜品;一開始餐湯已有3款選擇,之後就是鵝肝,唔會有蘇味,亦都唔會很膩👍👍第2樣是比目魚,煎得很出色👍👍第3味的蠔,很鮮味,火喉亦剛剛好,第4味是和牛兩食,有朋友仔唔食牛,廚師特意為她改動餐牌,改做另一款貴價海鮮👍👍👍非常窩心!!之後係炒飯,味道都很好;到最後的甜品廚師為我朋友在小型蛋糕上碟上寫上生日字句及名👍👍👍。

2020-03-28 7453 瀏覽
朋友來電相約外出午餐,表示已在一間有口碑的日式鐵板燒餐廳訂了位…… 見近期悶在家一段時間,都好想出去走走,於是應約了。 位於尖沙咀亞士厘道17號的*心鐵板燒*設在十八樓,擁有維港景色,視野無敵!點了其中一份鐵板套餐 $248/位 大蝦,青口,燒美國牛肉 ,配有;沙律,前菜,湯,炒什菜,炒飯,甜品等。 我們圍着鐵板而坐,邊欣賞廚師的出色手藝,邊談邊吃挺寫意的!先出前菜和沙律醒醒胃口!香氣濃郁的磨菇湯,口感順滑!還邊欣賞師父在鐵板上流暢地製作美食,很有趣~爽甜青口配脆肉瓜蔬菜入口又爽又清甜,賣相優雅!虎蝦擺盆也很高雅!蝦頭肥美多糕,啖啖肉非常爽甜!薄牛肉卷着漬昆布和牛蒡牛肉嫩滑加上漬牛蒡和昆布的濃濃醬油味道,帶出了爽爽的口感!很特別,又滋味!炒什菜材料簡單,爽脆無比,功夫彰顯 !小女子(小魚乾)炒飯~飯粒在鐵板上飛舞~有魚香的炒飯,香噴噴的,功夫了得!甜品柚子味雪糕很清新!真是享受!在這段沉悶的日子裡,吃上如此美食,美景,也是一點安慰吧!
見近期悶在家一段時間,都好想出去走走,於是應約了。
視野無敵!

點了其中一份鐵板套餐 $248/位
大蝦,青口,燒美國牛肉 ,配有;
沙律,前菜,湯,炒什菜,炒飯,甜品等。
我們圍着鐵板而坐,邊欣賞廚師的出色手藝,邊談邊吃挺寫意的!

先出前菜和沙律
醒醒胃口!

香氣濃郁的磨菇湯,口感順滑!

還邊欣賞師父在鐵板上流暢地製作美食,很有趣~

爽甜青口配脆肉瓜蔬菜入口又爽又清甜,賣相優雅!

虎蝦擺盆也很高雅!
蝦頭肥美多糕,啖啖肉非常爽甜!

薄牛肉卷着漬昆布和牛蒡

炒什菜
材料簡單,爽脆無比,功夫彰顯 !

小女子(小魚乾)炒飯~
飯粒在鐵板上飛舞~

有魚香的炒飯,香噴噴的,
功夫了得!

甜品
柚子味雪糕很清新!

真是享受!
在這段沉悶的日子裡,吃上如此美食,美景,也是一點安慰吧!
午餐
  • 小女子炒飯
  • 松露蘑菇湯
2020-03-22 3434 瀏覽
先生喜歡食鐵板燒,健談的他,最喜歡一邊食, 一邊與廚師閒聊煮食心得,更可近距離觀賞廚師即席表演廚藝,即煮即食, 新鮮度十足。最近,他選了這間於尖東站一出即到,又能望到維港海景的《心鉄板燒》帶我去,在品嚐美食的同時,享受醉人美景。我們點了一個特選二人套餐,前菜有三款,參薯金槍魚,煙三文魚沙律和茄子田樂,參薯口感特別,黏黏糯糯的, 金槍魚也非常煙韌。擺盤精美 , 小巧迷你,用作前菜, 份量剛剛好 。花膠元貝雞湯,湯內有魚鰾和元貝,湯水鮮甜滋潤 ,同時也有美肌作用。西班牙紅蝦配番茄辣汁,這絕對是我最喜歡的菜式,廚師在我們面前用鑊鏟去殼,又運用了蝦頭做成醬汁,神乎其技,紅蝦蝦味出眾。整道菜看似簡單,實則盡顯主廚功架。帆立貝配什菌汁,帆立貝煎香後,放上芝士燒溶,底層是煎香了的黃櫛瓜和炒香了的菇菌,最後放上矜貴的魚子點綴。帆立貝配上芝士同食,香而不膩。貴妃蚌配枝豆薯蓉,貴妃蚌加上蒜蓉,蔥粒和櫻花蝦, 香鮮味特出,伴碟的枝豆薯蓉更是驚艷到我,口感香軟幼滑,非常美味。主角終於出場~厚燒日本A4和牛,牛舌心。我們點了5 成熟,主廚先用鐵板封鎖肉汁,再微微一煎,牛肉軟嫩可口,沾上海鹽,更能食出牛肉原有的鮮

特選二人套餐

我們點了一個特選二人套餐,

參薯金槍魚,煙三文魚沙律和茄子田樂

花膠元貝雞湯

西班牙紅蝦配番茄辣汁

貴妃蚌配枝豆薯蓉

主角終於出場~厚燒日本A4和牛,牛舌心。我們點了5 成熟,主廚先用鐵板封鎖肉汁,再微微一煎,牛肉軟嫩可口,沾上海鹽,更能食出牛肉原有的鮮味。

厚燒日本A4和牛,牛舌心

店員服務殷勤周到,五星級的食物水準, 餐單不時推陳出新,每隔一段時間來都會有新驚喜,絕對會令我再次光顧。

特選二人套餐
參薯金槍魚,煙三文魚沙律和茄子田樂
花膠元貝雞湯
西班牙紅蝦配番茄辣汁
厚燒日本A4和牛,牛舌心
  • 西班牙紅蝦配蕃茄辣汁
  • 厚燒日本A4和牛
2020-03-22 1290 瀏覽
星期六阿妹放假,約我出尖沙咀食鐵板燒,當佢食到好嘢之後一定會同我分享,今次都係! 餐廳位於尖沙咀亞士厘道,十八樓高高在上,景觀非常開揚!兩張五坐位嘅鐵板枱我地坐喺鐵板檯前同廚師近距離互動,職員招呼都好周到, 遞上紙巾包好口罩! 第一次來感覺好舒服!阿妹為我去選左一份~大蝦,帆立貝,比目魚套餐 配 前菜,沙律,湯,炒飯,炒什菜,甜品 / 248元爽口沙律好清新磨菇忌廉湯香濃奶油味,好滑!師父手勢利落,功架十足!帆立貝好爽滑鮮甜!食材好新鮮!大大隻虎蝦爽口彈牙!賣相好靚!師父講求健康,主張少用油炒飯!一碗粒粒分明爽口小魚乾炒飯,配上超爽漬物!炒什菜非常清爽!好味!微微有咸味嘅海塩雪糕,口味好特別!真係好唔錯嘅午餐鐵板燒!好滿意!又抵食!
第一次來感覺好舒服!

阿妹為我去選左一份~
大蝦,帆立貝,比目魚套餐

前菜,沙律,湯,炒飯,炒什菜,甜品 / 248元

爽口沙律好清新

磨菇忌廉湯
香濃奶油味,好滑!

師父手勢利落,功架十足!

帆立貝好爽滑鮮甜!食材好新鮮!

大大隻虎蝦爽口彈牙!
賣相好靚!

師父講求健康,主張少用油炒飯!

一碗粒粒分明爽口小魚乾炒飯,配上超爽漬物!

炒什菜
非常清爽!好味!

微微有咸味嘅海塩雪糕,口味好特別!

真係好唔錯嘅午餐鐵板燒!
好滿意!又抵食!
2020-03-21
  • 虎虾
  • 忌廉磨菇湯
  • 小女子炒飯
  • 炒什菜
2020-03-19 1271 瀏覽
是日和太太補祝白色情人節,來到亞士厘道的心鐵板燒店內環境舒適,可以遠眺尖沙咀的夜景,更能看到幻彩詠香江同時亦可欣賞師傅在鐵板上的廚藝我們點了鐵板燒特選二人套餐先上是頭盤(圖中由左至右如下):茄子田樂~~~~茄子新鮮,配合美乃滋及特製醬汁很清新煙三文魚沙律~~~~~~帶點酸的沙律很開胃,煙三文魚香而不膩蔘薯金槍魚~~~~~甜甜的蔘薯醬配上新鮮的金槍魚,魚肉既不梅亦沒有根龍蝦湯~~~很香濃的龍蝦湯,湯內也帶有一點龍蝦肉,令人回味西班牙紅蝦配蕃茄辣汁~~~~~~~~~~紅蝦肉質鮮甜結實,翠玉瓜把蝦及醬汁吸收同樣美味貴妃蚌配枝豆薯蓉~~~~~~~~比想像大的貴妃蚌很甜美,而枝豆薯蓉是出色的融合,清新味美帆立貝配什菌汁~~~~~~~帆立貝上配上燒香的芝士及魚籽,外觀內在同樣吸引,亦非常入味日本A4和牛厚燒、牛舌心~~~~~~~~~~~果然是A4和牛,雖未及入味即溶,但很有牛味亦很易入口,牛舌更香帶有點咬徑小女子炒飯~~~~~很香的香蔥蛋炒飯,作為主食再好不過季節野菜~~~~芽菜及包心菜用鐵板炒果然很香又有鐵板風味日式芝士蛋糕配啫喱凍~~~~~~~~~~最後當然是甜品,單是碟上的朱古力糖醬畫已很有
是日和太太補祝白色情人節,來到亞士厘道的心鐵板燒

店內環境舒適,可以遠眺尖沙咀的夜景,更能看到幻彩詠香江
同時亦可欣賞師傅在鐵板上的廚藝

我們點了鐵板燒特選二人套餐

茄子田樂、煙三文魚沙律、蔘薯金槍魚
先上是頭盤(圖中由左至右如下):

茄子田樂
~~~~
茄子新鮮,配合美乃滋及特製醬汁很清新

煙三文魚沙律
~~~~~~
帶點酸的沙律很開胃,煙三文魚香而不膩

蔘薯金槍魚
~~~~~
甜甜的蔘薯醬配上新鮮的金槍魚,魚肉既不梅亦沒有根

~~~
很香濃的龍蝦湯,湯內也帶有一點龍蝦肉,令人回味

西班牙紅蝦配蕃茄辣汁
~~~~~~~~~~
紅蝦肉質鮮甜結實,翠玉瓜把蝦及醬汁吸收同樣美味

貴妃蚌配枝豆薯蓉
~~~~~~~~
比想像大的貴妃蚌很甜美,而枝豆薯蓉是出色的融合,清新味美

~~~~~~~
帆立貝上配上燒香的芝士及魚籽,外觀內在同樣吸引,亦非常入味

日本A4和牛厚燒、牛舌心
~~~~~~~~~~~

~~~~~
很香的香蔥蛋炒飯,作為主食再好不過

~~~~
芽菜及包心菜用鐵板炒果然很香又有鐵板風味

日式芝士蛋糕配啫喱凍
~~~~~~~~~~
最後當然是甜品,單是碟上的朱古力糖醬畫已很有誠意,而芝士蛋糕很有質感,亦不會太甜
啫喱凍則甜而帶點清新

總括而言,這是一家很不錯的日式鐵板燒餐廳,作為二人世界或慶祝均十分合適
2020-03-16
茄子田樂、煙三文魚沙律、蔘薯金槍魚
2020-03-17 470 瀏覽
見open rice正評吸引令我在芸芸鐵板燒之中選擇了這間。一入到餐廳只有一個感覺-凍。可能因為無乜客既關係所以由我地落單至上菜既速度之快令我感覺好似食普通餐廳咁。頭盤-無乜特別不過不失揀左個花膠雞湯,味道太淡 蝦正常,個篤麵仔就可有可無 唔係幾好食呢碟帶子正常 但冷氣太凍 好快就唔熱吹凍晒失望 隻蚌只係暖身唔熱 加左蒜蓉太中式之後既主菜都無心機影相總括而言食物質素普通,廚師同我地無咩交流,侍應係我地後面stand by 時都雙手打機,二人埋單$2400 咁既價錢我覺得唔值或者係我期望過高
可能因為無乜客既關係
所以由我地落單至上菜既速度之快令我感覺好似食普通餐廳咁。

頭盤-無乜特別不過不失

揀左個花膠雞湯,味道太淡

蝦正常,個篤麵仔就可有可無 唔係幾好食

呢碟帶子正常 但冷氣太凍 好快就唔熱吹凍晒

失望 隻蚌只係暖身唔熱 加左蒜蓉太中式

之後既主菜都無心機影相

或者係我期望過高
2020-03-10 412 瀏覽
近來疫情關係,甚少和朋友聚會,出外用膳更可免則免,天天呆在家裏,與友人在WhatsApp 聊天期間,終於按捺不住,決定出來吃餐好的午餐。今次來到尖沙咀一間位於亞士厘道的日本餐廳吃鐵板燒。此店口碑不錯,除了食材新鮮,更能遠望維港景色,相當不錯。我們揀了一個商務午市套餐。頭盤季節沙律 - 賣相不錯,蟹肉鮮甜,蔬菜嫩綠爽口,芝麻醬汁醒胃,還附加一碟爽脆螺肉,相當和味。鮑魚 - 新鮮彈牙,配蛋黃柚子汁,美味無窮。銀鱈魚 - 煎得香脆,加入卡卡醬和番茄乾,叧有一番風味。清酒刀貝蜆 - 用清酒煑熟,酒香肉甜。美國優質牛肉 - 牛肉煎至五成熟,加入少許鹽或山葵,兩種食法同樣出色滋味。最後還有炒飯、什菜和美味的甜品開心果雪糕。疫境中仍能享受一頓美味豐富的鐵板燒,十分感恩。

此店口碑不錯,除了食材新鮮,更能遠望維港景色,相當不錯。

我們揀了一個商務午市套餐。

鮑魚 - 新鮮彈牙,配蛋黃柚子汁,美味無窮。

銀鱈魚 - 煎得香脆,加入卡卡醬和番茄乾,叧有一番風味。

清酒刀貝蜆 - 用清酒煑熟,酒香肉甜。

最後還有炒飯、什菜和美味的甜品開心果雪糕。
疫境中仍能享受一頓美味豐富的鐵板燒,十分感恩。
2020-03-08 298 瀏覽
今晚和朋友慶祝生日,於是選了一間日式鐵板燒餐廳,環境高雅舒適,而且價錢不高,便訂座今晚來食。餐廳以吧台為主,可以欣賞到師傅的手藝。今晚客人較多,很快便满座。外面是落地玻璃𥦬窗,可以望到維港夜景。前菜 蕃薯金槍魚丶煙三文魚沙律丶茄子田園金槍魚肉質肥美嫩滑,鮮甜可口,沙律和茄子新鮮爽脆,配酸酸甜甜的沙律汁,令人開胃。龍蝦松露蘑菇湯熱騰騰,湯底濃郁清甜,有蘑菇碎粒,飲下有咬口,龍蝦肉鮮甜彈牙。中南非鮑魚配柚子蛋黃汁鮑魚很大隻厚肉,彈牙煙韌,有淡淡的海水味,煎很剛好熟,香氣撲鼻。配柚子蛋黃汁香甜濃滑,味道配搭適宜。比目魚配酸汁比目魚皮薄脆香口,點酸汁食不覺油膩,比魚魚肉鮮甜多汁,呈奶白色,魚香味濃郁,魚肉軟稔香滑。日本真蠔配蕃茄辣汁真蠔經過煎熟後香味散發,不帶腥味,惹味鮮甜,軟滑多汁。蕃茄辣汁辣度適中,令鮮甜味更突出。神戶黑豚厚燒和薄燒可以點兩種煮法,薄燒比厚燒的口感更滑溜,薄燒黑豚中間夾泡菜,口感更爽脆惹味。厚燒嫩滑香甜,煙韌有咬感。美國西冷厚燒和薄燒牛肉味道濃郁,厚燒鎖住肉汁,入口軟稔多汁,油份適中,香甜美味。小女子炒飯即叫即炒,熱騰騰,以蛋和蔥粒等一齊炒,飯粒煙韌,粒粒分明,口感層次豐富

前菜 蕃薯金槍魚丶煙三文魚沙律丶茄子田園

龍蝦松露蘑菇湯

中南非鮑魚配柚子蛋黃汁

比目魚配酸汁

日本真蠔配蕃茄辣汁

神戶黑豚厚燒和薄燒

美國西冷厚燒和薄燒

小女子炒飯
即叫即炒,熱騰騰,以蛋和蔥粒等一齊炒,飯粒煙韌,粒粒分明,口感層次豐富。

日式芝士蛋糕配啫喱凍
蛋糕軟滑香甜,芝士味突出,啫喱冰凍煙韌而甜美。
2044 瀏覽