2018-06-25 429 瀏覽
🇯🇵德美壽司------------------------------午市免加一,最好book定------------------------------1. ⭐️天婦羅定食 $84 9/10分 激推,材料新鮮🍤 整體而言係水準之上 有茶碗蒸同蟹子沙律 因為有湯烏冬所以冇麵鼓湯 估唔到連冬菇天婦羅都咁正 其他炸物都食得出係上盛之選🎉 大蝦二隻,日本南瓜,茄子,蕃薯 烏冬同壽司不過不失 食完一份飽得剛剛好,份量足,CP值高 2. ⭐️海膽什錦魚生飯 $92 9/10分 用料新鮮,份量足👍 魚肉鮮甜肥美🐟 一客飯有三文魚、大蝦、帶子等魚生 海膽約有半湯匙,細滑鮮美😋 刺身覆蓋整個飯🙆 個飯亦不是hea底 係以香菇芝麻拌勻的調味飯🍄 食完好滿足,實物與圖示相符 同樣有茶碗蒸、迷你蟹肉沙律、麵豉湯 都係食得出鮮味架😝 3. ⭐️德美和食便當 $84 9/10分 食材有質素 份量十足 蒸蛋就是蒸蛋 沒啥特別 挺滑的 有幾片香菇在內 沙律的選料新鮮 食得我挺歡喜 要不是食量有限我必定吃光光 麵豉湯有驚喜 看得出時有心思之作 裡面材料豐富 就連我平常不愛的人也喝得津津有味 幾片魚生十分肥美 食
🇯🇵德美壽司
午市免加一,最好book定
1. ⭐️天婦羅定食 $84 9/10分
激推,材料新鮮🍤
整體而言係水準之上
有茶碗蒸同蟹子沙律 因為有湯烏冬所以冇麵鼓湯
估唔到連冬菇天婦羅都咁正
其他炸物都食得出係上盛之選🎉
大蝦二隻,日本南瓜,茄子,蕃薯
烏冬同壽司不過不失
食完一份飽得剛剛好,份量足,CP值高
2. ⭐️海膽什錦魚生飯 $92 9/10分
用料新鮮,份量足👍
魚肉鮮甜肥美🐟
一客飯有三文魚、大蝦、帶子等魚生
海膽約有半湯匙,細滑鮮美😋
刺身覆蓋整個飯🙆
個飯亦不是hea底
係以香菇芝麻拌勻的調味飯🍄
食完好滿足,實物與圖示相符
同樣有茶碗蒸、迷你蟹肉沙律、麵豉湯 都係食得出鮮味架😝
3. ⭐️德美和食便當 $84 9/10分
食材有質素 份量十足
蒸蛋就是蒸蛋 沒啥特別 挺滑的 有幾片香菇在內
沙律的選料新鮮 食得我挺歡喜 要不是食量有限我必定吃光光
麵豉湯有驚喜 看得出時有心思之作
裡面材料豐富 就連我平常不愛的人也喝得津津有味
幾片魚生十分肥美 食得意猶未盡
天婦羅簡直驚艷 每一塊都帶給我幸福的感覺 大愛
至於秋刀魚 本人不太喜歡這魚兒本身的那股油味 所以不好評論呢 但煎得是不錯的
總的來說 我很滿足 🙈

其實每個餐都有送甜品,好細舊,而且味道⋯⋯大家當吾存在都得😂
2018-05-12 5188 瀏覽
This restaurant was recommended by my buddy. Tried coming here few weeks ago, but it was too many people waiting in line. This time, I called and made reservation for 6 people. It was a Friday, and we got table right away. The menu had a great variety of food to choose.Overall, I’ll rate this restaurant 4/5 and will definitely come again. Below are few pics and descriptions of some food that we ordered. Pan Fried Beef Tongue:- extremely tasty, nice seasoning, perfect choice for beef tongue l

Pan Fried Beef Tongue:
- extremely tasty, nice seasoning, perfect choice for beef tongue lovers!

Pan  Fried  Beef  Toungue

Dragon Roll:
-nice balance of ingredients!

Dragon  Roll

Egg Tempura:
-not a lot of Japanese restaurant have this, super delicious with nice Tempura batter.

Egg  Tempura

Fried Tofu:
-this is a must try, the tofu is nice and soft with a nice vinegar soy sauce

Deluxe Sushi Set:
- with 12 different sushi, good to sharing portion.

Foie Gras Sushi:
-irresistible, a must try

Minced Tuna Don:
- fresh tuna with nice mixed of onions. Good portion to share with.
5 分鐘 (堂食)
Pan  Fried  Beef  Toungue
Dragon  Roll
Egg  Tempura
2018-05-01 969 瀏覽
話說5月1日是假日,因怕人多客滿,未到6點便已來到這裡。幸好時間尚早,沒什麼人,立馬就能獲得吧檯的位置。很快便點了要吃東西,分別是壽司拼盆B、蟹肉薯餅、明太子茶漬飯、帶子鵝肝卷。不消15分鐘,壽司拼盆跟薯餅就已經送到~很好吃~風捲殘雲後就邊滑手機邊等茶漬飯及帶子鵝肝卷。。等了差不多30分鐘,已經又有點餓,便詢問一下什麼時候才有另外2個食品,然後被告知今天比較忙,要再等一下。大約15分鐘,茶漬飯來了~湯很香,可惜明太子只有很小的2塊。。。。吃完了,又等了20分鐘~剩下的帶子鵝肝卷怎麼還沒來?於是又再詢問一下,侍應生的答法真是讓我覺得匪夷所思!「還沒煎喔!要不要幫你取消?」下?一小時還煎不到一塊鵝肝?我來的時候,餐廳根本沒坐到一半客人!!!結果再等上20分鐘,終於看到前面的師父拿了一碟鵝肝出來。沒錯、是一碟。然後他用專業的速度,一口氣弄了8道帶子鵝肝卷!!原來如此~一塊不想煎!要儲夠8塊一起煎比較省時。雖然滿肚子怒氣,但其實帶子鵝肝卷還是很好吃。不過等了一小時的食物。。。。。唉~
不消15分鐘,壽司拼盆跟薯餅就已經送到~

很好吃~
風捲殘雲後就邊滑手機邊等茶漬飯及帶子鵝肝卷。。

吃完了,又等了20分鐘~剩下的帶子鵝肝卷怎麼還沒來?

於是又再詢問一下,侍應生的答法真是讓我覺得匪夷所思!

「還沒煎喔!要不要幫你取消?」

下?一小時還煎不到一塊鵝肝?

我來的時候,餐廳根本沒坐到一半客人!!!

原來如此~一塊不想煎!要儲夠8塊一起煎比較省時。

壽司拼盆B
2018-05-01
壽司拼盆B
2018-04-28 763 瀏覽
漏單仲可以當無事 ,已經催過一次了 話三分鐘嚟 過咗差不多十分鐘都沒來,對唔住都無一句 , 果個老板仲叫我去睇佢部機 , 證明佢有落單 , 你落左單又點 , 厨房漏咗 , 無做到 , 難道是我的問題嗎 , 要不要我去廚房查下他們幾時收到單 ,為什麼沒有出菜呀。其實好簡單,講句唔好意思 漏咗單 會幫你再催就是了, 重一直覺得自己沒有問題,咁既態度 嚟咗都無心情食啦。態度真係惡劣 , 像是多你一個客唔多 , 少你一個客又怎樣 , 埋單都是愛理不理 唔憂做的樣子 。以後都唔會再去 。

2018-04-24 759 瀏覽
星期日專乘去德美食lunch係我期待已久ge德美可能因為係星期日,所以都要等一陣位而且原來要同人搭枱坐星期日都有lunch set,不過可能同平日ge lunch set係有唔同?叫左鯖魚炸豬扒便當其實份量對普通女仔黎新講係夠,但男仔食應該會唔夠飽所有食物都ok,入面仲有德美甜蛋同三文魚刺身及蟹柳,另外仲有一杯蒸蛋,都算豐富最後仲有一粒雪米糍做甜品結尾,都算係咁但如果呢個lunch set係連埋飲品就好la,天氣熱,再飲熱茶真係難頂
星期日專乘去德美食lunch
係我期待已久ge德美

可能因為係星期日,所以都要等一陣位

而且原來要同人搭枱坐

叫左鯖魚炸豬扒便當

其實份量對普通女仔黎新講係夠,但男仔食應該會唔夠飽

最後仲有一粒雪米糍做甜品結尾,都算係咁

2018-04-11 726 瀏覽
好喜歡德美嘅呢個櫻花角切魚生飯佢係少有嘅特色魚生飯,唔係淨係得魚生同飯!佢配備流心蛋,個飯用壽司米陪香菇,總總加埋出嚟嘅味道好fresh,好滋味!!! 魚生又唔係單一幾種魚,係好多種嘅雜錦魚生,所以食落口感好豐富。我係午市時間去食嘅,一個set lunch大概五十幾到六十幾,包沙律同蒸蛋做前菜,味噌湯同埋雪米糍做甜品,好多嘢食! 質量唔錯,環境都幾好,似日本嘅餐廳! 我覺得雖然lunch嚟講,呢個價錢對學生嚟講算有啲貴,但係有時lunch想食下日本嘢,德美算不二之選
好喜歡德美嘅呢個櫻花角切魚生飯

佢係少有嘅特色魚生飯
,唔係淨係得魚生同飯!

2018-04-01 749 瀏覽
德美喺我嘅to-eat list好耐啦😌呢個便當有我平時較少會食嘅壽司款式,例如吞拿魚腩蓉壽司。不過整體感覺未特別impress到我🙈便當望落份量唔多,但食完就發覺食得好飽。.我諗都啱想食壽司但唔想去連鎖迴轉壽司店,又唔想食太貴嘅人😂其實呢個餐有太多我平時一定唔會特別食嘅嘢,例如核桃、小魚乾、蟹柳、蒸蛋、沙津、最後甜品嘅雪米糍🤣說到底其實我係好單純咁喜歡食刺身壽司而已😛或者我唔應該叫呢個便當食🤔我之後睇番發覺有啲淨壽司嘅餐好似吸引好多🙈如果真係有機會再去食,我一定要叫淨壽司🍣.話說我今次食係要搭枱,我同朋友兩個人坐一邊,另一邊坐咗另外兩個唔識嘅人,所以即係要對住對面唔識嘅人食,都幾唔方便😶
德美喺我嘅to-eat list好耐啦😌
德美刺身壽司便當

呢個便當有我平時較少會食嘅壽司款式,例如吞拿魚腩蓉壽司
不過整體感覺未特別impress到我🙈
便當望落份量唔多,但食完就發覺食得好飽。
我諗都啱想食壽司但唔想去連鎖迴轉壽司店,又唔想食太貴嘅人😂
我之後睇番發覺有啲淨壽司嘅餐好似吸引好多🙈
如果真係有機會再去食,我一定要叫淨壽司🍣
2018-03-27 788 瀏覽
最近成日都好想食日本野,但又唔想食放題,記起有朋友之前介紹我食德美,終於搵到一日得閒出黎食啦我地6點左右就去到,可能因為平日既關係,餐廳都唔算多人,不過我地食完之後就發現出面有唔少人係度排隊輪候緊我地兩個人都唔係食好多野,首先叫左呢個壽司拼盤,擺第一舊壽司入口果下我即刻心心眼真係好好食啊!每一舊都超新鮮!好有係日本食壽司既感覺,真係好感動啊另外叫左個魚生丼,飯上面既刺身一樣係超級新鮮,佢地既飯唔係普通醋飯,係加左d調味既,食落去就唔會好單調睇餐牌果陣見到呢個溫泉蛋天婦羅,最鐘意食溫泉蛋既我即刻要點黎食呢個天婦羅好得意,佢好似用個炸漿整左個好似容器既野裝住隻溫泉蛋,為左唔好浪費任何一滴蛋汁,我一啖食哂成舊,香脆既炸漿同濃濃既蛋汁mix埋一齊,真係好好食呢餐完全滿足到我想食日本菜既願望,未有得去日本又想搵返係日本食壽司既感覺既話一定要黎

特上壽司拼盤

溫泉蛋天婦羅

特上壽司拼盤
溫泉蛋天婦羅
2018-03-04 1187 瀏覽
一點前入座,完全唔洗等位。menu選擇多,相片同真實賣相相約,完全乎合商物說明條例。揀左魚子蔥吞拿魚腩茸飯。D魚茸好厚,但魚茸本身鮮味不夠,所以要加埋魚子就能提升鮮味。D魚子大大粒,好咬口。碗飯都幾大碗。套餐包湯,沙律,甜品(雪米糍)。對於女仔黎講都幾飽下。如果店主可以修改下圖片中既文法就更好(Photos)下次有機會試下其他套餐
一點前入座,完全唔洗等位。

menu選擇多,相片同真實賣相相約,完全乎合商物說明條例。

D魚子大大粒,好咬口。
碗飯都幾大碗。
套餐包湯,沙律,甜品(雪米糍)。對於女仔黎講都幾飽下。
魚子蔥吞拿魚腩茸飯

如果店主可以修改下圖片中既文法就更好(Photos)

下次有機會試下其他套餐
題外話/補充資料: 留意如果係午餐時段叫午餐餐牌以外既野,o個樣食物係要加一架。 午市套餐係星期一至日都有供應
2017-12-29
魚子蔥吞拿魚腩茸飯
2018-02-05 1069 瀏覽
之前考完試 見溫書溫得咁辛苦 就同朋友去咗德美壽司獎勵下自己 我地叫咗一個櫻花角切魚生飯同埋一個燒三文魚魚生飯 角切魚生飯有帶子 白魚 同埋三文魚配埋流心蛋兩樣都配有沙律 蒸蛋 同埋面鼓湯作為前菜 值得一提係佢嘅蒸蛋 好滑😋而且加咗冬菇 十分好食🤤佢嘅兩個魚生飯都好正😋魚生嘅份量好足料 亦都好新鮮鮮甜 配埋流心蛋同蛋黃醬撈飯味道一流🤤嚟個價錢食到美味同新鮮嘅魚生飯真心不錯😋

我地叫咗一個櫻花角切魚生飯同埋一個燒三文魚魚生飯

角切魚生飯有帶子 白魚 同埋三文魚配埋流心蛋

2018-02-05 1097 瀏覽
一班人吃日本菜,最想價錢抵夾大件,  很快便想到德美。德美坐落於黄埔新邨中的橫巷中,不過午市無得訂位。好在依家由一間再擴展埋隔離間鋪,唔使等太久便有位。午市餐牌有便當、壽司配烏冬、熱鍋、刺身飯、定食等,都很多樣化。同時大部分都包味噌湯、蒸蛋、飯、日式沙律和甜品。樱花角切魚生飯,各種魚生新鮮兼厚角切,無渣。加上温泉蛋,飯同刺身都增加滑嫩感。 銀雪魚西京燒定食,銀雪魚是貴價魚,在餐廳吃起碼成百多元都只得細細塊,依家$99仲包埋味噌湯、蒸蛋、飯和日式沙律。 如果你食量較大,我會推薦點便當,平均由$83-98,刺身、熟食、炸物都有,超抵。 彩之刺身便當,有三格 一為帶子、三文魚和大甜蝦,帶子鮮甜;一為炸軟殼蟹,有成隻又鬆脆;三色飯(蛋絲、青瓜絲、蟹柳絲、蟹子和混有冬菇絲的有味壽司飯)加埋附送的食物,包你飽。德美和風便當有一整條燒秋刀魚、炸豬扒、刺身(三文魚、大甜蝦)、玉子、蟹柳,小食是辣味螺肉,份量都唔少。日本菜一向晚市都較貴,個人認為最好便光顧午餐,較便宜抵食外,又可試到好與壞。 另此午市不用加一的。

樱花角切魚生飯

銀雪魚西京燒定食

彩之刺身便當,有三格
彩之刺身便當

一為帶子、三文魚和大甜蝦,帶子鮮甜;

一為炸軟殼蟹,有成隻又鬆脆;

加埋附送的食物,包你飽。
德美和風便當

20 分鐘 (堂食)
樱花角切魚生飯
銀雪魚西京燒定食
彩之刺身便當
德美和風便當
  • 德美和風便當,
2018-01-14 1060 瀏覽
德美可以做紅磡既地標😋😂差唔多每次去紅磡就會好想食德美😋同寶寶叫左壽司十盛($132)同刺身便當($76)🍣❤食物質素冇失望,刺身新鮮,每個餐附送蕃茄沙律,茶碗蒸同麵豉湯,最後仲有雪米糍做甜品😋美中不足既係壽司飯份量較少,食完唔夠飽😂或者可能係我大食左🙈
德美可以做紅磡既地標😋😂
2018-01-13
2018-01-12 685 瀏覽
由於在附近上班的關係,所以經常都會來,這間店在lunch 時段長期爆滿!但食物種類繁多,而且價錢對比於黃埔其他餐廳算時差不多。要注意一點時,候餐時間一般20-30分鐘,特別是星期五,大家要注意一點。總的內說,食物是還可以的
特別是星期五,大家要注意一點。總的內說,食物是還可以的
2018-01-09 614 瀏覽
去親紅磡諗唔到食咩既時候就會揀食德美😍高質既日本餐廳超巨型帆立貝同肥美三文魚腩壽司🤤粒帆立貝大到見唔到舊飯🤤🙈而且仲好厚肉😍入口即溶好正啲鮮味跑出黎🤤不過食唔慣既人可以會覺得有少少太鮮😂但真心啲帆立貝好大粒🤤三文魚腩壽司係我特登加$10轉腩位又係勁厚切超肥美🤤入口油脂即溶😍不枉我加錢轉腩位😍另外去得德美又點可以唔食鰻魚飯呢德美既鰻魚飯真係無得輸‼️點解可以好味到咁😭佢個鰻魚真係好香好好食加埋朴葉加添左香氣我唔識講佢同其他鰻魚有咩唔同🙈😂總之佢就滑啲同個醬汁惹味啲個飯好軟熟加埋蛋絲無得輸😍性價比高既一間日本餐廳😍
去親紅磡

加埋蛋絲無得輸😍
性價比高既一間日本餐廳😍
活鰻魚朴葉飯
2018-01-02 578 瀏覽
係香港近年食日本野越來越貴,但經朋友推介之下,就去左黃埔既德美壽司食個lunch試下。入到去地方幾大又乾淨👍🏻。佢地既set lunch完全唔貴,50蚊至130蚊,平貴都有,而且set lunch menu既野唔洗加一👏🏻。今次我就叫左鰻魚定食、壽司定食配牛肉烏冬、帶子鵝肝卷、三文魚刺身同埋鯛魚刺身😋全部set lunch會跟埋味噌湯同沙律👍🏻先講下鰻魚定食,鰻魚都算大條,但勝在肥美,食落口感好好仲有少少魚既甘味😋。壽司定食配牛肉烏冬就不過不失,烏冬都算彈牙而且壽司大舊得黎連魚生都大塊,唔會淨係得舊飯大👍🏻。帶子鵝肝卷上面有脆脆既炸條,配合埋帶子同鵝肝既口感,十分之夾,層次豐富。帶子都幾甜😋最後既刺身都算大塊,厚度適中而且新鮮👍🏻總括黎講,德美環境唔錯,而且價錢同質素都成正比。員工態度都ok,值得再去食😋👍🏻

最後既刺身都算大塊,厚度適中而且新鮮👍🏻