2020-03-29
今晚屋企人想食蟹,所以我係臉書search了搵到有間係屋企附近既私房菜,因疫情關係,餐廳新增了《御膳速遞》服務,之後加了餐廳WhatsApp 拎menu,之後我地揀左:避風塘炒大肉蟹+士多啤梨骨$420;下午5時至8時其間送貨;免運費(隧道費,橋費,偏遠地區餐廳會再報價);司機到前10分鐘就打電話比我,之後係車邊取食物及付款,食物用了保溫袋保溫,所以放到黎d食物都仲熱!👍👍士多啤梨骨 : 味道相當唔錯 ,骨上邊有少許芝麻和士多啤梨🍓粒,士多啤梨甜甜酸酸,很開胃,食到唔停口,大大舊肉骨用嚟送飯都可以,味道不會太鹹, 類似叉燒排骨 ,肉質不會太硬煙煙韌韌 ,味道好清新,食到舐舐脷 !避風塘炒大肉蟹:呢碟餸係香港最道地既名菜,以香、辣、惹味見稱,所以一打開舖滿炸蒜辣椒🌶️,超級香噴噴,炸蒜甘口焦香,脆而不膩,要黎送飯一流!一整隻大肉蟹,蟹肉飽滿嫩滑,充滿鮮甜既味道,令人吮指回味!現在疫情咁差叫外賣最安全 ,依家在家開餐嘆美食不再係幻想,如果有時想食好D,但又唔想出街,不妨打個電話叫餐廳送過嚟啦。😉🥰👍😋+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好
+++++++++++++++