2019-09-01
K11開咗間日本料理餐廳連子華神都去過,作為小粉絲既我當然要去試吓啦!( 上網都見到好多好評!相信會幾好食)好多小牌仔可以留言!成幅神宮願望牆咁樣餐牌午餐set親子丼+咖喱牛肉烏冬前者姐係滑蛋雞飯 建議加小小豉油再撈勻黎食!後者超出預期,個人覺得非常好食 咖哩味好出 烏冬相信唔係平價位 牛肉又正 呢個無得輸阿波尾雞脾肉燒有四款選擇 鹽燒、山葵、紫蘇梅醬、汁燒咁梗係試啲特別野啦 所以簡咗紫蘇梅醬同山葵紫蘇梅醬酸酸甜甜,山葵味重但唔會好辣各有千秋!免治軟骨雞肉棒都係有四款簡 鹽燒 、芝士、辛辣及汁燒咁呢個就試鹽燒同汁燒!先唔講用乜燒先,本身佢個雞非常好食 原材料已經贏咗 就算用邊種方法燒,都食到雞肉原有既雞味!京都特濃男前豆腐 豆腐好多時都係百X豆腐見到啲紋路就知道。呢度就有誠意得多啦!豆腐都係由日本黎,豆味特濃,加咗大量薑蓉,軟滑清新清酒煮蜆份量雖然唔算多,勝在隻隻都無沙又鮮甜咬落去清酒就係口到流出黎 推薦!總結,食日本爐端燒可以話係一種享受,近距離欣賞廚師既手藝,又可以品嘗美食,食完呢餐真係有幸福了既感覺
好多小牌仔可以留言!成幅神宮願望牆咁樣
餐牌
午餐set
親子丼+咖喱牛肉烏冬
前者姐係滑蛋雞飯 建議加小小豉油再撈勻黎食!
阿波尾雞脾肉燒
有四款選擇 鹽燒、山葵、紫蘇梅醬、汁燒
咁梗係試啲特別野啦 所以簡咗紫蘇梅醬同山葵
紫蘇梅醬酸酸甜甜,山葵味重但唔會好辣
各有千秋!
免治軟骨雞肉棒
都係有四款簡 鹽燒 、芝士、辛辣及汁燒
京都特濃男前豆腐
清酒煮蜆
份量雖然唔算多,勝在隻隻都無沙又鮮甜
咬落去清酒就係口到流出黎 推薦!