2023-04-29 52 瀏覽
這間位於鰂魚涌的西日餐廳,走日系和風,以原木色為主色,環境休閑舒適。幸福海鮮丼 $238海鮮丼擺盤賣相好精緻,刺身海鮮種類非常豐富,包括有海膽、三文魚、油甘魚、帶子、魷魚、赤海蝦、鯖魚、八爪魚、蟹籽、三文魚籽、吞拿魚蓉等,喜歡吃刺身海鮮的不要錯過。香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁 $198三文魚扒表面煎好香脆,不會乾柴,沾上青芥辣忌廉汁好惹味。宇治金時牛角窩夫 $72牛角窩夫香口酥脆,加上紅豆及抹茶醬,另配有一球雲尼拿雪糕,一冷一熱,口感豐富。Tropical Bliss $58賣相好靚好吸引,超級涼透心,非常消暑。

幸福海鮮丼 $238

香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁 $198
三文魚扒表面煎好香脆,不會乾柴,沾上青芥辣忌廉汁好惹味。

宇治金時牛角窩夫 $72

Tropical Bliss $58
賣相好靚好吸引,超級涼透心,非常消暑。
2023-04-28 44 瀏覽
“幸圓”位於”怪獸大廈” (即海景/海山樓)對面,係太古站A2出口,約行3分鐘就到!主打西日料理,全店是木製桌椅帶點時上,略顯小日本風🇯🇵🍧💥赤身香蔥吞拿魚腩丼赤身顏色粉紅,肉質實有咬口,味道濃郁;手打吞拿魚腩蓉打得很軟綿幼滑,魚油香溢,再加蔥絲既微辛及紫菜既香氣,提升味道層次,再以珍珠飯伴吃,口感和味道都達到極致,這就是幸福🫰🏻麵豉湯鹹淡適中,鹹中帶有發酵的豆香,加上軟滑的海帶和豆腐粒,不錯!💥清酒煮海蜆扁意粉🍝上枱己看到十多隻海蜆新鮮非常,隻隻都肥美飽滿,入口無沙,夠清甜,帶點淡淡清酒香氣;扁意粉軟硬適中又彈牙,吸了海鮮湯汁,有牛油香,入口清新不膩!💥炸廣島蠔🦪伴檸檬汁🍋用脆漿同麵包糠酥炸,炸後仍然很大隻,而且仍然保留肉質鮮嫩,蠔肉厚實飽滿,入口感滑溜,更有蠔汁滴出來;配上檸檬汁,更特出廣島蠔既鮮味來~~💥BleuBliss🍹店員介紹味道似”角十棒”雪條,聽度就即刻點了一杯;天藍色既波子汽水,配上白色既雲呢嗱,賣相超夢幻;飲落少少碎冰粒但夠幼滑,非常好味,炎炎夏日飲最適合不過!💥宇冶金時刨冰🍧第一次食巨型大刨冰,感覺好新鮮,賣相己經相當吸引;宇冶抺茶味令我眼睛開大,味道極為濃郁,好
💥赤身香蔥吞拿魚腩丼

💥清酒煮海蜆扁意粉🍝

💥炸廣島蠔🦪伴檸檬汁🍋

配上檸檬汁,更特出廣島蠔既鮮味來~~
💥BleuBliss🍹

💥宇冶金時刨冰🍧

第一次食巨型大刨冰,感覺好新鮮,賣相己經相當吸引;宇冶抺茶味令我眼睛開大,味道極為濃郁,好似真係飲緊杯Iced Matcha Latte🍵;跟雪花刨冰一齊食,不會感到啖味,而且雪花刨冰綿密,唔似平時食到嘅傳統日式刨冰咁粒粒感重又鞋口,入口冰涼;與頂頭的紅豆蓉🫘及麻糬一齊食,完全係絕配
!

食到中間一層還有兩種味道既白玉🍡-綠茶和原味,口感豐富! 食完很滿足
~

食刨冰永遠食到一半中間位己經無醬,但店員好主動跟我地講話如果唔夠抺茶醬可添加,細心行為,值得一贊~~
2023-04-18
2023-04-27 974 瀏覽
成日搭巴士都會經過依間餐廳, 見到裝修日系風格又別緻, 於事上網睇過原來係食日式加西式菜, 剛好有朋友又住係附近, 所以早幾日放工約左佢一齊去依度食晚飯, 我地唔算太餓, 所以叫左個海鮮丼飯, 西式主食, 一份甜品同一杯飲品share一齊食幸圓海鮮丼睇賣相已經好吸睛, 刺身有三文魚、油甘魚、海膽、赤身、帶子、魷魚、赤蝦、鯖魚、八爪魚、香蔥吞拿魚腩蓉、蟹籽同三文魚籽, 總共有十二款食材, 每款刺身都好新鮮, 三文魚同油甘魚入口肥美, 赤蝦鮮甜爽滑, 驚喜係馬糞海膽, 入口甘甜不苦, 同三文魚籽拌勻醋飯一齊食超正, 醋飯調味適中, 唔會食落有過酸感覺香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁擺碟非常精緻, 三文魚扒外皮煎得酥脆, 三文魚肉依然保持肉汁, 食落剛好唔會乾身, 底層係薯蓉, 旁邊配菜有翠玉瓜、粟米、紅蘿蔔、秋葵等, 食完感覺健康又唔油膩肉桂蘋果牛角包窩夫牛角包窩夫上面放左肉桂蘋果蓉, 食落唔會甜, 帶微酸, 窩夫有酥脆口感, 配埋旁邊雲呢拿雪糕一齊食, 多重味道同超夾, 食完唔會覺得漏Mango Paradise 芒果沙冰溝左菠蘿汁同蜂蜜柑橘,飲落酸酸地幾醒胃

2023-04-26 167 瀏覽
放工來到港島區與朋友相聚,餐廳以淺木色系為主,我們坐的位置很寬躺,桌面還有小植物裝飾。首先上場的是我最愛的雞翼,一碟有四隻,一上桌就香氣撲鼻🤤但新鮮熱辣要等一等才吃。鹹蛋配上椒鹽味道非常出色👍🏼亦食得出牛油的香味。三文魚扒非常厚,有驚喜!煎得剛剛好,肉質嫩口,魚皮金黃香脆,青芥辣忌廉汁少少甜的不辣,配上粟米和小甘荀,賣相很不錯的。魚生丼用料非常足,有三文魚、油甘魚、海膽、帶子、魷魚、赤蝦、八爪魚、蟹籽、三文魚籽等。魚生片片厚身鮮甜,配上珍珠飯軟硬適中。這是一杯芒果菠蘿汁沙冰,酸酸甜甜的還飲到一粒粒細少的果肉,而且飲品的賣相也不馬虎。第一次食牛角包窩夫,窩夫脆口,加上淡淡的牛油酥香配上芝士奶蓋及士多啤梨雪糕,啖啖幸福的感覺☺️

脆皮黃金椒鹽雞翼

Mango  paradise

士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫

脆皮黃金椒鹽雞翼
Mango  paradise
士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫
2023-04-26 593 瀏覽
無啦啦機票被取消咗,心情唔好,行行吓就黎到海景樓對面嘅餐廳-幸圓,諗住飲杯嘢食吓刨冰緩解吓心情,點知佢哋主食都好好味。餐廳裝修充滿日系簡約風,環境清新恬靜,主打和洋式美食,仲有刨冰特飲,非常多選擇!想要清爽醒神嘅我點咗杯Cucumber Cooler,佢系由黃瓜、檸檬汁同梳打調成,賣相清徹型格,系我想要的感覺,清爽得黎又帶有淡淡黃瓜同檸檬味,舒緩心情又鎮靜!餐廳不乏打卡位,比如轉角位有個拼畫牆,每一塊都有獨立的圖案,很有藝術氣氛。香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁擺盤精美,用薯蓉、胡蘿蔔、秋葵、粟米蕊、車厘茄做配菜,三文魚扒煎得恰到好處,外皮煎至金黃酥脆,內裡保持了鮮嫩多汁的質感。上面有一大塊青芥末,做成葉子形狀,沾少少食已經好夠香口。慢煮紅酒油封鴨腿配自家製雜莓汁擺盤精美,鴨腿嘅外皮煎得香脆,肉質好嫩滑,油封料理將肉汁都鎖住咗,令味道更加濃郁。自家製雜莓汁味道酸酸甜甜,同鴨腿嘅味道好夾好搭,令整道菜更加鮮美。宇冶金時刨冰大大一座山型刨冰,勁養眼!非常爽口,淋上抹茶糖漿,刨冰就開始融化,抹茶味刨冰爽口香甜,食到中間內有乾坤,有小丸子雪糕,非常有特色!

慢煮紅酒油封鴨腿配自家製雜莓汁

宇冶金時刨冰
大大一座山型刨冰,勁養眼!

2023-04-25 537 瀏覽
繁華的鰂魚涌,走進英皇道1001號,電動樓梯上一層,感覺煥然一新餐廳走日系和風,木餐桌配藤椅,連梳化椅也加上咕臣,休閑舒適,配合餐廳名字Koen,日文即公園意思呢度主打西日料理,先來個刺身三切,三文魚刺身 $42,油甘魚刺身 $58每款刺身三件,擺盤非常之精緻。新鮮甜美,肉質滑嫩,入口即能融化清酒煮蜆 $98幽幽淡淡的米香散發著,蜆肉肥美,一啲沙都冇,昆布,日本大蔥黃金蟹肉露筍忌廉蟹籽意粉 $158賣相相當吸引,食落也非常可口。用上港式鹹蛋黃,配上蟹肉,還有煙韌嘅扁意粉,露筍,車厘茄,菇,蟹籽,做得相當出色食完三文魚同油甘魚刺身之後,想encore,不如試吓壽司2貫。三文魚壽司 $28 油甘魚壽司 $32每款兩件,壽司飯有米香,三文魚同油甘魚同樣新鮮美味見到個甜品Menu好吸引,叫了宇治抹茶芭菲 $58造型會唔會太靚啊,好忙咁打完一輪卡才吃,綠茶雪糕微甜不帶苦澀,軟滑細緻,配上麻糬,紅豆蓉還有脆米,多重層次Strawberry Slush $58士多啤梨加上鮮奶,裡面食到有士多啤梨肉,面頭有忌廉,鮮花,檸檬葉。 味道適中,唔會過甜,值回票價Secret Angel $58飲品中有手切玫
清酒煮蜆 $98
幽幽淡淡的米香散發著,蜆肉肥美,一啲沙都冇,昆布,日本大蔥
黃金蟹肉露筍忌廉蟹籽意粉 $158
三文魚壽司 $28 油甘魚壽司 $32
每款兩件,壽司飯有米香,三文魚同油甘魚同樣新鮮美味

見到個甜品Menu好吸引,叫了宇治抹茶芭菲 $58
Strawberry Slush $58
Secret Angel $58
飲品中有手切玫瑰花,靚到暈,呢杯有李子,青檸加梳打,好清涼
今晚同大女在舒服的環境下共進晚餐,真的感受到幸福圓滿
2023-04-24
2023-04-24 119 瀏覽
✨ 牛油果蟹籽沙律($68)蟹籽沙律部份份量適中,口味偏甜,牛油果如果再多少少就更好啦~ 🤪✨ 炸廣島蠔($78)一共五隻,炸得酥脆,點埋沙律醬食更邪惡 😈。✨ 鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁($218)豬鞍厚身得嚟唔會太鞋,食落比較爽口 😋,配菜有薯蓉、小蕃茄、粟米芯等等唔會好單調。✨ 幸圓海鮮丼($238)賣相幾吸引,有三文魚、油甘魚、海膽、赤身、帶子等等十幾種海鮮都幾豐富。✨ Strawberry Slush($58)滿足少女心的賣相 🤣,草莓牛奶香甜。✨ 肉桂蘋果牛角包窩夫($68)酸酸哋嘅蘋果醬同青蘋果片配上肉桂粉,再加上配埋楓糖醬,酸酸甜甜唔會太膩;牛角包窩夫正常發揮。·集西式同日式於一身嘅餐廳,以木系為主調環境比較偏休閒,當日用餐坐窗邊嘅卡位有少少私隱度之餘望住街景環境上都幾加分 😙。·🧾 需加一服務費💰 $728❤️ Follow @852foodietraveller ✨

✨ 牛油果蟹籽沙律($68)
牛油果蟹籽沙律

✨ 炸廣島蠔($78)
一共五隻,炸得酥脆,點埋沙律醬食更邪惡 😈。
炸廣島蠔

✨ 鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁($218)
鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁

✨ 幸圓海鮮丼($238)
幸圓海鮮丼

✨ Strawberry Slush($58)
滿足少女心的賣相 🤣,草莓牛奶香甜。
Strawberry Slush

✨ 肉桂蘋果牛角包窩夫($68)

🧾 需加一服務費
💰 $728
牛油果蟹籽沙律
炸廣島蠔
鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁
肉桂蘋果牛角包窩夫
位於鰂魚涌和太古地鐵站的中間位置今次是和公司同事一起吃午餐👯‍♀️👯‍♂️入面環境幾靚,推薦坐窗邊卡位見到餐牌,覺得主食同甜品都好吸引今次我叫咗豬骨濃湯豬軟骨讚岐烏冬($98)同四川麻辣忌廉鳳尾蝦蟹籽扁意粉🍝($128)🙆🏻‍♀️🍲豬骨濃湯豬軟骨讚岐烏冬豬軟骨煮很好淋,剛剛好💗🫶🏻讚岐烏冬同豬骨濃湯水準不錯,係我鍾意嘅味道!烏冬同樣煮得剛剛好,有啲嚼勁😛🙆🏻‍♀️🍝四川麻辣忌廉鳳尾蝦蟹籽扁意粉我同事揀咗小辣,食落去真係冇乜辣味,四川麻辣味唔會好出,有少少可惜(我本身expect係有花椒八角味)有少少扣分蝦🦐同蟹籽扁意粉👉🏻水準正常食物評分:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回訪:⭐️⭐️⭐️⭐️其他男同事嘅飯就沒試到😂😂😂下次嚟想試甜品
位於鰂魚涌和太古地鐵站的中間位置
今次是和公司同事一起吃午餐👯‍♀️👯‍♂️

入面環境幾靚,推薦坐窗邊卡位

見到餐牌,覺得主食同甜品都好吸引

🙆🏻‍♀️🍲豬骨濃湯豬軟骨讚岐烏冬

豬骨濃湯豬軟骨讚岐烏冬
四川麻辣忌廉鳳尾蝦蟹籽扁意粉
豬骨濃湯豬軟骨讚岐烏冬
2023-04-23 32 瀏覽
今晚去了幸圓吃晚飯,餐廳外型裝修好簡約,走日式風。女朋友試了幸圓海鮮丼,有三文魚油甘魚,海膽,赤身,帶子,魷魚,赤蝦,鯖魚,八爪魚,香蔥吞拿魚蓉,蟹籽及三文魚子,材料非常豐富,每個角度都見到滿滿嘅魚生,食材都好新鮮各有特色,勁鍾意食三文魚魚籽,又鮮又甜,中間嘅帶子及海膽都非常好味,不會將貨就價!估唔到呢度有西式主菜推介,鹽燒加拿大保濕豬安配蜜糖芥末籽汁,西餐嘅賣相伴碟好靚,有啲食用花,好多烤過嘅蔬菜及食用花,個豬非常鮮嫩又濕潤,食得到肉嘅甜味,又唔會有豬躁味,甜甜地的芥末籽汁,少少辛辣,食起嚟冇咁油膩,加上配菜,口感更加豐富,如果多啲蔬菜或加薯蓉就更好啦!自家製草莓焗鬆餅,賣相精緻,士多啤梨又香又甜,忌廉做得好香滑,鬆餅有口感,幾實在,甜度啱啱好,旁邊仲有少少紅及白色的甜霜,帶點酸甜,混合一齊食,味道更加好!女士通常都鍾意叫杯特飲,荔枝啫喱特飲,有荔枝蘋果汁及古拉索酒,顏色非常鮮艷,入口酸酸甜甜,荔枝味突出,夏天嘅感覺出晒嚟。
今晚去了幸圓吃晚飯,餐廳外型裝修好簡約,走日式風。

呢間餐廳我想嚟好耐,但係一直冇時間,近排終於有時間過嚟試吓佢嘅丼飯同甜品啦˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑佢啲料理賣相幾精緻,令人心情好愉悅˶‾᷄ꈊ‾᷅˵✎ 幸圓北海丼 材料有魚籽、三文魚、帶子同鮮蝦,全部都好鮮甜,咬落軟腍,入口即溶嘅感覺˶‾᷄ꈊ‾᷅˵飯口感彈牙,微酸,略濕潤,灑上飯素,令到飯嘅味道唔會太單調,更增添日本風味~✎ 士多啤梨芭菲雪糕充滿士多啤梨同yogurt 味,而周圍灑上藍莓粒同紅桑子粒,伴隨雲呢拿cream。食到中間,仲會咬到啲類似炸蒜口感嘅材料,增加層次感,而最低有啲酸酸哋嘅士多啤梨粒。整體嚟講,外觀幾色彩繽紛,令人望落好開心,味道甜甜酸酸,美味可口~✎ 自家製草莓焗鬆餅 Pancake極重雞蛋味,質感比較實,唔係口感鬆軟、好彈個種,但係我比較鍾意食後者個種´༥`鬆餅中間夾住軟滑嘅cream,仲時不時食到脆脆哋甜甜哋嘅糖霜同酸酸哋嘅士多啤梨,口感多變唔會悶。✎ 凍檸檬茶 唔知大家認唔認同,睇一間餐廳好唔好食,叫佢杯檸檬茶嚟飲就知๑˃́ꇴ˂̀๑呢間餐廳嘅檸檬茶幾好飲,甜得嚟又帶點檸檬嘅酸,飲落唔會苦澀~

✎ 幸圓北海丼

✎ 士多啤梨芭菲
雪糕充滿士多啤梨同yogurt 味,而周圍灑上

✎ 自家製草莓焗鬆餅

✎ 凍檸檬茶

幸圓北海丼
士多啤梨芭菲
自家製草莓焗鬆餅
凍檸檬茶
2023-04-07
10 分鐘 (堂食)
$139.5 (下午茶)
幸圓北海丼
士多啤梨芭菲
凍檸檬茶
2023-04-18 529 瀏覽
💕經開鰂魚涌,同老公一齊試吓呢一間日式Cafe😋食物味道同埋賣相都有驚喜,值得一試!😃以下係詳細食評🥰.▫️ 幸福海鮮丼$258😄賣相好精緻既海鮮丼,海鮮種類非常之多,包括有海膽、三文魚、油甘魚、帶子、魷魚、赤海蝦、鯖魚、八爪魚等,一次過滿足鍾意食海鮮刺身既願望,當中最好食係赤海蝦同海膽,味道唔會睡,整體不錯👌🏻.▫️ 鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁 $218⭐️強烈推介⭐️有驚喜!😱估唔到呢款幾好食😨即叫即燒既豬鞍肉質好軟腍,調味剛剛好,配上精緻又清新既小蔬菜,賣相好靚,食晒都唔覺得好膩,如果蜜糖芥末醬汁多d更加好,推介👍🏻.▫️ Strawberry Slush $58⭐️強烈推介⭐️賣相好靚嘅草莓奶昔,飲落好幼滑又唔會好甜,啖啖奶白味,賣相同顏色夠晒少女!😍😍.▫️Blue Bliss $58⭐️強烈推介⭐️呢一款賣相都一樣好吸引!好靚既baby blue顏色,原來係雲呢拿味道既奶昔,好香好甜,正!.▫️宇治金時芭菲 $58⭐️強烈推介⭐️未食已經加晒分,因為賣相精緻,擺盤咁有心機,忍唔住即刻相機食先!宇治金時芭菲材料豐富,包括有抹茶味雪糕、麻糬、紅豆泥等,食落口感豐富,價錢真係算抵!😊

▫️ 幸福海鮮丼$258

▫️ 鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁 $218

▫️ Strawberry Slush $58
▫️Blue Bliss $58

▫️宇治金時芭菲 $58

• 鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁
  • 宇治金時芭菲
2023-04-16 54 瀏覽
雖然佢唔係鬧市區,但係真係一間我食完一次,又翻食既餐廳,上次食過佢地既青口,我已經好回味,係我覺得係呢度食必叫既一道菜,個汁開胃,雖然青口既size係會細啲,但佢會俾好多隻你,滿滿的,而且個汁,我直頭想撈飯食,再之後就係個三文魚他他,特別一提個Oreo waffle牛角包,係我翻食再翻食之選。。。。當然唔係鬧市,係佢既缺點,但係我都每次特登行去食都覺得好滿足。你以為呢啲店既壽司會麻麻地,不過都叫個9件既試下佢,點知佢都有反一定既水準,呢點我係驚喜既。。。。。
雖然佢唔係鬧市區,
但係真係一間我食完一次,
又翻食既餐廳,
上次食過佢地既青口,
我已經好回味,
係我覺得係呢度食必叫既一道菜,
個汁開胃,
雖然青口既size係會細啲,但佢會俾好多隻你,滿滿的,
而且個汁,我直頭想撈飯食,
再之後就係個三文魚他他,
特別一提個Oreo waffle牛角包,
係我翻食再翻食之選。。。。

當然唔係鬧市,係佢既缺點,
但係我都每次特登行去食都覺得好滿足。
你以為呢啲店既壽司會麻麻地,

不過都叫個9件既試下佢,
點知佢都有反一定既水準,
呢點我係驚喜既。。。。。
2023-04-15 47 瀏覽
一直都很喜歡吃日本菜,朋友推介這間店,丼飯很新鮮,其實我是被刨冰吸引而來,這裏環舒適,朋友冇介紹錯幸圓海鮮丼材料非常豐富,刺身很新鮮,飯份量也很多,非常足料三文魚•油甘魚•海胸、赤身•帶子•魷魚 •赤蝦•鯖魚•八爪魚•香蔥吞拿魚腩蓉•蟹籽•三文魚籽。香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁主菜我們叫了三文魚扒,肉質鮮甜,配上忌廉汁和薯蓉,非常好吃士多啤梨刨冰🍧刨冰是這裏主打的甜品,最愛士多啤梨味中間還有士多啤梨醬和忌廉,刨冰嘅冰很幼細,口感不錯Strawberry Slush其實這杯是士多啤梨奶昔,味道不錯,非常幼滑今次晚餐很滿足,價錢也相當合理,人均大概$300

幸圓海鮮丼
材料非常豐富,刺身很新鮮,
飯份量也很多,非常足料

香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁
主菜我們叫了三文魚扒,肉質鮮甜,配上忌廉汁和薯蓉,非常好吃

士多啤梨刨冰🍧
刨冰是這裏主打的甜品,最愛士多啤梨味
中間還有士多啤梨醬和忌廉,刨冰嘅冰很幼細,口感不錯

Strawberry Slush
其實這杯是士多啤梨奶昔,味道不錯,非常幼滑

今次晚餐很滿足,價錢也相當合理,人均大概$300
  • 幸圓海鮮丼
  • 香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁
2023-04-13 153 瀏覽
假期尾聲,繼續搵好嘢食😋🍴同朋友搵地方傾偈晚飯,近鰂魚涌來到「幸圓」。地方闊落樓底夠高,窗邊卡座外望街景,座位舒適仲有大咕臣,悠閑自成一閣。全店木系為主調,設計簡約,環境舒服自然,絕對係一大賣點。主打日係西餐,亦有人氣飲品和甜品🍽️ 刺身,壽司、紅白酒也有提供,絕非一般嘅Cafe🍷Tropical Bliss🍹混合了雜莓和橙汁並製成沙冰,味道清新自然又解渴。香辣碎吞拿魚腩蓉三文魚子卷先來日式嘅卷物,吞拿魚腩蓉十分肥美,感受到那種容在口嘅魚油香,配合脆卜卜嘅三文魚子味道更豐富!藍青口配香草牛油清酒汁香草牛油清酒汁藍青口非常夾,青口肉則較為細隻,把藍青口穀舀醬汁同吃味道超正!牛油果🥑蟹籽沙律份量十足,牛油果夠香甜😋吉列廣島炸蠔熱辣辣炸起,外皮鬆脆,廣島蠔蠔味十足也夠juicy!鰻魚炒飯經典嘅日式料理。炒飯粒粒分明夠乾身,沾滿適量嘅醬汁吃得特別滋味。自家製草莓焗鬆餅賣相精美,焗鬆餅比較似實淨一點嘅熱pancake,豐富蛋香,口感實在。配合旁邊嘅鮮草莓和忌廉則啱啱好。整體唔會太甜,草莓醬混合了蛋白餅碎,口感更豐富!
假期尾聲,繼續搵好嘢食😋🍴

全店木系為主調,設計簡約,環境舒服自然,絕對係一大賣點。

主打日係西餐,亦有人氣飲品和甜品🍽️

刺身壽司、紅白酒也有提供,絕非一般嘅Cafe🍷
Tropical Bliss
Tropical Bliss🍹
混合了雜莓和橙汁並製成沙冰,味道清新自然又解渴。
牛油果🥑蟹籽沙律
份量十足,牛油果夠香甜😋
吉列廣島炸蠔
熱辣辣炸起,外皮鬆脆,廣島蠔蠔味十足也夠juicy!

自家製草莓焗鬆餅
Tropical Bliss
鰻魚炒飯
星期日夜晚去walk in 客人唔算多~整體空間咁都好足夠值得一讚, Staff refill水嘅速度好快✨一🐾 黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉 |$158鹹蛋黃醬溝埋意粉都幾特別再連埋四條萵筍條好有fusion菜嘅感覺蟹籽及蟹肉份量唔算多口感整體都幾豐富一🐾 鰻魚炒飯|$108個炒飯熱辣辣 米粒都會有啲濕潤煙煙韌韌鰻魚切粒混埋其中但係竟然有三色豆🥹一🐾 士多啤梨🍓芭菲 |$58有士多啤梨及雲呢拿味雪糕再配埋士多啤梨Cream期待可以有更加多嘅脆米可以增加多啲口感如果行開附近,都想有一個舒服嘅地方,靜靜地傾吓計呢度係一個好嘅選擇。見佢有午餐lunch Menu,可以晏晝嚟試吓~ʕ •ᴥ•ʔ#chowweisik鹹#chowweisik甜

星期日夜晚去walk in
客人唔算多~
整體空間咁都好足夠
值得一讚, Staff refill水嘅速度好快✨

🐾 黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉 |$158
鹹蛋黃醬溝埋意粉都幾特別