2023-04-23 32 瀏覽
今晚去了幸圓吃晚飯,餐廳外型裝修好簡約,走日式風。女朋友試了幸圓海鮮丼,有三文魚油甘魚,海膽,赤身,帶子,魷魚,赤蝦,鯖魚,八爪魚,香蔥吞拿魚蓉,蟹籽及三文魚子,材料非常豐富,每個角度都見到滿滿嘅魚生,食材都好新鮮各有特色,勁鍾意食三文魚魚籽,又鮮又甜,中間嘅帶子及海膽都非常好味,不會將貨就價!估唔到呢度有西式主菜推介,鹽燒加拿大保濕豬安配蜜糖芥末籽汁,西餐嘅賣相伴碟好靚,有啲食用花,好多烤過嘅蔬菜及食用花,個豬非常鮮嫩又濕潤,食得到肉嘅甜味,又唔會有豬躁味,甜甜地的芥末籽汁,少少辛辣,食起嚟冇咁油膩,加上配菜,口感更加豐富,如果多啲蔬菜或加薯蓉就更好啦!自家製草莓焗鬆餅,賣相精緻,士多啤梨又香又甜,忌廉做得好香滑,鬆餅有口感,幾實在,甜度啱啱好,旁邊仲有少少紅及白色的甜霜,帶點酸甜,混合一齊食,味道更加好!女士通常都鍾意叫杯特飲,荔枝啫喱特飲,有荔枝蘋果汁及古拉索酒,顏色非常鮮艷,入口酸酸甜甜,荔枝味突出,夏天嘅感覺出晒嚟。
今晚去了幸圓吃晚飯,餐廳外型裝修好簡約,走日式風。