2006-01-02 12 瀏覽
今日同manager食完雞記麻麻地....佢要去帝苑book檯...見重有時間就走左去佢間cake shop, Fine Foods, 買cake食..一見到件tiramisu就流晒口水喇我=) 結果佢要左件blueberry cheescake,我就要我既自愛tiramisu....每件都係廿十幾蚊..甘既quality真係好抵食呀!!tiramisu酒味適中,mascropone cheese香味夠rich,餅底用左sponge cake底,淋淋地...都重有口感~ 食完都唔覺漏..件cake好新鮮添架~~~絕對唔係over night既!件blueberry cheesecake 我無試呀...不過個樣就已經100分~
今日同manager食完雞記麻麻地....

2005-11-08 13 瀏覽
今日第一次試Fine Food 的食品Tiramisu Birthday Cake 2 Ib $300 我食過最好食的Birthday Cake ^^不過甜左D & 好重咖啡味!!
不過甜左D & 好重咖啡味!!
2005-10-24 10 瀏覽
I have ordered the birthday cake for 6 years. The cake is so delicious! Please try everybody!
2005-09-21 24 瀏覽
個藍莓酥好得ar, 隔夜再叮番食都好味, 佢d 藍莓好大粒ga, not only 係jam! 而且底下有好似佢蛋tart o個d 蛋餡o甘, 好味!最好o既係佢食完唔feel 漏ar!!仲有40% off, 抵到ar!~

最好o既係佢食完唔feel 漏ar!!

仲有40% off, 抵到ar!~
2005-08-30 15 瀏覽
I always go there after 530pm - 40% off for muffin,bread, egg tart and even sandwiches (NOT for cheesecake).Usually after discount:Muffin and eggtart: HKD4.2Buns and pastries: HKD5.4Quiche: HKD10All are 5-class hotel standard, really yummy. So if other chain bakery shops are charging HKD5 - 6 for bun, why not pay the same price for much better stuff?Highly recommended!!!

Usually after discount:

Muffin and eggtart: HKD4.2
Buns and pastries: HKD5.4
Quiche: HKD10

Highly recommended!!!

I've never seen the lemon cheese cake before and so tried it this time. It's very nice and for sure a lovely summer sweet treat.I quite like their danish and the tomato cheese tastes like pizza.Nice food & nice service!

Nice food & nice service!
2005-08-03 10 瀏覽
本人覺得呢道最好食最多人買0既,應該就係呢幾款:tiramisublueberry cheese cake貝殼cookie紫菜肉鬆包試過夜少少走去買, 真係會買唔到...蝴蝶酥其實都好好食,不過有時焗得唔夠鬆化,keep唔到個水準
本人覺得呢道最好食最多人買0既,
應該就係呢幾款:
tiramisu
blueberry cheese cake
貝殼cookie
紫菜肉鬆包
試過夜少少走去買, 真係會買唔到...
2005-07-26 15 瀏覽
$40/包, 約30塊.老實講, 味道唔夠甜, 牛油味唔夠. 亦不是很鬆化.試一次夠了.
$40/包, 約30塊.
老實講, 味道唔夠甜, 牛油味唔夠. 亦不是很鬆化.
試一次夠了.
2005-05-08 19 瀏覽
佢哋好好SERVICE喎......我喺附近返工,一得閒就會去買件CAKE食吓,都KEEP住幫襯咗幾年,唔覺SERVICE有乜問題。*嗰度啲CAKES真係好好食呀! 推介:CHOCOLATE TRUFFLE CAKE,無得彈!
問題。
*嗰度啲CAKES真係好好食呀!

2005-04-23 22 瀏覽
昨晚約左朋友系尖咀食飯,6點零鐘見仲有空檔,於是行過黎睇睇有咩麵包執,去到見d麵包都所餘冇幾,於是買左件leek n carrot quiche,特價後$9.6,leek即蔥,今朝叮返熱同同事share,leek 幾香蔥味,carrot一般啦!勝在足料,而且內裏既cream cheese十分香,但偏溜,我食左1/5已覺得濟濟地!另外,買左bacon danish 特價後$5.4,呢款都可以,bacon及洋蔥挺香!酥皮亦做得不錯!service方面店員也幾nice!不覺得她們態度差.

service方面店員也幾nice!不覺得她們態度差.
2005-04-23 11 瀏覽
到我試下喇, 咁多人話帝苑D餅好點好點好, 今日我就買左幾件餅返屋企.. 分別有AMERICAN CHEESE CAKE, BLUEBURRY CHEESE CAKE 同STRAWBERRY PASSIONATA, 每件$28. 個人黎口味我就鍾意濃味既芝士蛋糕, 所以AMERICAN CHEESE CAKE 就岩我多d, 味道就一般, 無咩特別. 藍莓芝士餅口感就軟滑d, 味道清淡一點加埋面頭既藍莓醬味道好夾, 但我就唔太鍾意個餅底, 覺得佢硬左少少. 而STRAWBERRY PASSIONATA 呢首先我係俾佢個樣吸引到, 所以就買左佢, 佢有層,上面係士多卑利味好重既mousse, 下層就係sponge cake, 上面仲有粒raspberry 做裝飾, 幾靚架, 不過味道呢就一般啦, 唔太好又唔係差!

2005-04-05 4 瀏覽
七點幾去到尖東,記起有人介紹這兒,便來幫襯下。可能晏,沒有多少選擇,挑了一個Cream Cheese Bun,另一個唔記得名稱,類似丹麥酥,兩個都好味,個Cream Cheese Bun 面的"瓜子"仲好香。原本每個$9,但有六折,好抵,好滿足。
七點幾去到尖東,記起有人介紹這兒,便來幫襯下。
原本每個$9,但有六折,好抵,好滿足。
2005-03-21 11 瀏覽
最鍾意呢度嘅CHOCOLATE TRUFFLE CAKE $28,但係唔係成日會有,咁啱好彩今日有得賣,俾我買咗4件走! 真係好好食,好香濃嘅朱古力味,蛋糕又入口即溶,好鬼正!另外,呢度嘅蝴蝶酥同埋有一隻朱古力果JAM曲奇都好好味,可以一試! 餅店SALES仲話佢\哋係熱賣ITEMS,師傅做唔切就成日斷貨...見到有得賣就好買番啲喇!

2005-03-18 11 瀏覽
聞名已久既帝苑餅店蛋糕, 今日終於試左, 果然名不虛傳!blueberry cheesecake ($28), 芝士好滑, 唔濃, 所以一點都唔覺漏, 面層既blueberry jam 甜中帶酸, 唔稀亦唔杰, 夾雜藍莓果肉, 再加上脆脆既餅底, 整件蛋糕好味到不得了!Fruit napoleon ($18), 生果鮮甜, 吉士又香又滑, 拿破崙非常鬆脆, 吃罷一件還未夠喉!兩件蛋糕都好味無比, 冇得彈, 絕對值回票價! 記得有食家推介過tiramisu, chocolate truffle等都好正, 不過可惜今日款式唔多, 見唔到, 下次見到一定會試!
聞名已久既帝苑餅店蛋糕, 今日終於試左, 果然名不虛傳!

兩件蛋糕都好味無比, 冇得彈, 絕對值回票價!

2005-03-14 5 瀏覽
昨日6時左右到此買面飽(每日5:30後6折),選了spinach n cheese bun $9---很creamy,不錯!mini wheat crossiant $7---幾香麥味,average,略兼飽身不夠鬆軟;mini plain muffin $7---十分好!甜度適中,旦糕極軟熟,很有莎莉旦糕feel;cream cheese bun $9---這個亦不錯,cheese頗香而不太膩, total $19.1,絶對物超所值!highly recommended!