特別推薦大家✅4 Assorted Butterfly Cookies - Original, Sesame, Uji Matcha & Chocolate Flavour✅Chocolate Butterfly Cookies《4 Assorted Butterfly Cookies》超級出色嘅蝴蝶酥🤤🤤,又脆又超鬆化,會忍唔住食完一塊又一塊,買四款味道就可以試晒全部味😌呢個係四款味嘅排名🧐1️⃣朱古力蝴蝶酥(4塊),係好濃嘅朱古力🤤🍫,中間仲有d朱古力醬2️⃣原味蝴蝶酥(8塊),呢個係最鬆化,帶有少少焦糖味😌3️⃣芝麻蝴蝶酥(8塊),呢款有好香嘅芝麻味⚫️,有一粒粒芝麻黐埋起係上面😛4️⃣宇治抹茶蝴蝶酥(4塊),呢款就有淡淡嘅綠茶味🍵,不過冇蓋過蝴蝶酥本身嘅酥香💰$198《Chocolate Butterfly Cookies》唔夠喉,實在係太好食‼️‼️‼️‼️要買晒全部都係朱古力🍫🍫🍫🍫🍫🥰💰$278*IFC一期都有得買‼️有間shop叫Shikigiku Japanese Restaurant,嗰到有蝴蝶酥、cookies、蛋糕買🤩
特別推薦大家

《Chocolate Butterfly Cookies》
💰$278

Chocolate Butterfly Cookies
2021-05-23 2 瀏覽
這個品牌的蝴蝶酥真不是蓋的,金黃色的外層,加上濃郁的牛油香味,入口鬆脆又夠酥化。用料更是非常講究、採用新西蘭小麥粉及特級牛油製造,更滲出焦糖的甜香味,甜度適中啱啱好,難怪一吃便停不了口;如配上一杯香濃的咖啡,更是相得益彰。#theroyalgarden #hongkong #tsimshatsui #hotel #帝苑酒店 #香港 #尖沙咀 #酒店 #帝苑餅店 帝苑餅店地址: 尖沙咀麼地道69號帝苑酒店大堂電話: 27332045

帝苑餅店
地址: 尖沙咀麼地道69號帝苑酒店大堂
電話: 27332045
2021-05-21
$188 (其他)
2021-05-04 657 瀏覽
嗰日妹妹生日 細佬推介咗個蛋糕🎂check check先知原來呢間bakery係帝苑酒店其下嘅 仲要好出名🤩.📌芒果拿破崙 1lb $420呢個拿破崙蛋糕 真係食完會嘩出聲 真係好出色 唔係講笑🥰三層千層酥皮再夾住芒果肉同忌廉吉士 真係滿滿嘅幸福🤤用刀切嘅時候已經聽到佢有幾脆碎👂🏻酥皮勁重牛油香💓酥皮好有層次感 feel到有好多層layers 好鬆化夠酥脆👍🏻吉士比較挺身好杰 唔係平時好似cream咁軟滑🙈入口有啲似焦糖燉蛋🍮唔算好甜 不過食得多有啲膩🤏🏻平時唔鍾意食吉士 但係今次絕對可以🙌🏻吉士夠蛋香 不過就冇乜雲呢嗱味🍦啲芒果肉好新鮮仲好甜 將成個蛋糕味道再upgrade 配埋焦糖甜甜的 正🥭.📌原味蝴蝶酥-至尊禮盒 250g $188呢度嘅蝴蝶酥出晒名 被遊客譽為「香港必買手信」之一🥳佢地選用咗紐西蘭嘅頂級小麥粉同牛油 每日都新鮮整🥰一打開鐵盒 已經聞到勁香牛油味😈賣相好靚 糖粉好均勻 烘到金黃色💛酥皮同個拿破崙蛋糕一樣層次分明 食落好酥脆 牛油香十足😚不過食落冇上面咁甜 帶微微焦糖香😝就算擺咗幾日都冇令蝴蝶酥變到濕咗腍咗😋
📌芒果拿破崙 1lb $420

📌原味蝴蝶酥-至尊禮盒 250g $188
原味蝴蝶酥-至尊禮盒

原味蝴蝶酥-至尊禮盒
2021-05-02 344 瀏覽
多年前帝苑餅房出產的青蘋果🍏cake,無論造型和味道都好出色,其實酥類都唔錯。🥨原味蝴蝶酥:焦糖閃閃發亮的蝴蝶酥,食落脆卜卜,牛油味香濃。每塊大小都有少少唔同,應該係手功餅。由於不是獨立包裝,襯新鮮快食呀!味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅速度:NA(5🔅為滿分)

由於不是獨立包裝,襯新鮮快食呀!

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅
速度:NA
(5🔅為滿分)
2021-04-18 733 瀏覽
fine foods 既蛋糕都好出名,好多時買蛋糕如果無乜idea 都會諗起佢雖然今次本來想來個懷舊,買屋邨餅店買個普通既忌廉蛋糕就算,但係家人提議去fine foods啦所以結果又幫襯左了早左差唔多成個月去門市訂,講真呀因為次次都係買黎晚餐先食,唔係因為今次改為午餐慶祝我都唔知原來fine foods既蛋糕係即日做!好新鮮呢本來都想㨂個忌廉蛋糕就算(因為老公話要生果,好似健康啲)但去到拎住catalog 睇見到有聖安娜蛋糕!呢個都係老公最愛之一!所以就來個surprise 先斬後奏,希望佢唔好介意由於餅房每日即做,所以聖安娜蛋糕呢類酥皮為主既蛋糕未必可以提早拎到(我想12點拎)所以餅房就唯有offer 早半個鐘,即係一點半拎早半個鐘都好啦,最多遲少少食,最緊要係個蛋糕好食啫(因為老公個名好特別,所以打左格)呢個係standard size 黎,唔記得左一磅定係磅半了底個層係個酥皮,上面就有泡芙,上面再搽左焦糖中間就唧左好多cream 呀custard呀呢個蛋糕既構成同普通蛋糕係完全不一樣的,因為無海綿蛋糕既成份依家成日都食蛋糕,如果唔想又食返普通既蛋糕,又唔想食嗰啲網紅蛋糕,不如考慮

所以結果又幫襯左了

foods既蛋糕係即日做!好新鮮呢

本來都想㨂個忌廉蛋糕就算(因為老公話要生果,好似健康啲)

所以就來個surprise 先斬後奏,希望佢唔好介意

所以餅房就唯有offer 早半個鐘,即係一點半拎

早半個鐘都好啦,最多遲少少食,最緊要係個蛋糕好食啫
聖安娜蛋糕

(因為老公個名好特別,所以打左格)

底個層係個酥皮,上面就有泡芙,上面再搽左焦糖

中間就唧左好多cream 呀custard呀

依家成日都食蛋糕,如果唔想又食返普通既蛋糕,又唔想食嗰啲網紅蛋糕,不如考慮下傳統既聖安娜吧~

Happy Birthday XXX
2021-04-18
聖安娜蛋糕
2021-04-11 608 瀏覽
/帝苑酒店既蝴蝶酥果然名不虛傳 一盒有4款口味 包括原味、芝麻味、宇治抹茶味以及朱古力味入口鬆化 甜度適中 富有空氣感🍫最鍾意既係朱古力味蝴蝶酥 加入55%法國黑朱古力 朱古力味非常香濃🧈原味蝴蝶酥好重牛油味 🥨芝麻味蝴蝶酥加入左黑白芝麻 芝麻味好出 食落有淡淡芝麻香🍵宇治抹茶味食落清新 抹茶味唔太出
帝苑酒店既蝴蝶酥果然名不虛傳
一盒有4款口味 包括原味、芝麻味、宇治抹茶味以及朱古力味
入口鬆化 甜度適中 富有空氣感

🧈原味蝴蝶酥好重牛油味
🥨芝麻味蝴蝶酥加入左黑白芝麻 芝麻味好出 食落有淡淡芝麻香
🍵宇治抹茶味食落清新 抹茶味唔太出
2021-03-29 742 瀏覽
The cakes from Royal Garden can never fail you. And, they never cease to bring you the joy of their sweetness and richness. Of course, their napolean cake is doing the magic. Each layer presents different texture and when you crunch the cake, the savour is so satisfying. The richness of the cream highlights the cake. And it looks lingers on your palate even afterwards.The mango on the other cake is very fresh and sweetened too. Again its cream is giving so much pleasure to savoury.Definitely lov

Definitely love to come back for more!!🥰🥰🥰🙌🏻🙌🏻🍰🍰🍰🍰😍
2021-03-26 751 瀏覽
適逢屋企人生日,就買帝苑酒店嘅signature cake - 芒果拿破龠做birthday cake.芒果拿破龠 $398 一磅 呢個蛋糕係兩日前訂咗,可以寫朱古力牌,雖然蛋糕同packing 嘅外觀上冇其他餅店咁fancy ,但係味道絕對冇得輸😋.份量都幾大,起碼四人以上先食得曬.酥皮可以做到一層層,算係幾鬆脆,可以容易用刀切到底,而且好香,吉士唔會太甜,份量適中,整體而言成個蛋糕都幾出色.原味蝴蝶酥 $188蝴蝶酥都係另一個招牌食品,同拿破龠嘅酥皮一樣咁鬆脆,有牛油香,而且不甜不膩

芒果拿破龠 $398 一磅

份量都幾大,起碼四人以上先食得曬

原味蝴蝶酥 $188

2021-02-19
宵夜
  • 蝴蝶酥
  • 芒果拿破崙
2021-03-21 635 瀏覽
新年個陣朋友仔比左幾塊帝苑餅店既蝴蝶酥我試,一試之下,嘩!好食喎!之後自己忍唔住買返盒!雜錦蝴蝶酥$198原味 - 正!香脆又唔算甜!芝麻 - 加左芝麻,成塊野充滿芝麻味!又有啲咬口!朱古力 - 算係濃朱古力味,同樣唔會太甜!宇治抹茶 - 好食😋作為抹茶甜品愛好者覺得呢個茶味都出!P.S. 我本身麻麻地食蝴蝶酥既人黎,但呢個食完會再想繼續食!真心值得試試!
之後自己忍唔住買返盒!

雜錦蝴蝶酥$198
原味 - 正!香脆又唔算甜!
芝麻 - 加左芝麻,成塊野充滿芝麻味!又有啲咬口!
朱古力 - 算係濃朱古力味,同樣唔會太甜!
宇治抹茶 - 好食😋作為抹茶甜品愛好者覺得呢個茶味都出!

2021-03-13 554 瀏覽
我上一年第一次買拿破崙係覺得好好食!我今次見到個Pink Lady 蛋糕外表幾靚諗住買黎同家人慶祝生日點知一食落口,真係難食到放低哂啲叉究竟個餅師有冇自己試過個蛋糕有幾咁難食,帝苑餅店自己都要好好檢討下,做差自己個品牌
點知一食落口,真係難食到放低哂啲叉
Pink Lady
2021-03-07 799 瀏覽
用了$398 買了個strawberry拿破崙,絕對值.一磅已經好大年,上面有16粒甜而大的strawberry同有藍莓。講返cake 本身個酥層分明香酥,脆得來食入口唔會油膩架。面個custard 好滑且甜度適中,最底一層仲有strawberry果肉,面對custard 有vanilla 香,夾埋酥皮食平均返酥皮乾身架感覺如果我自己食,會喜歡買散件,因可以多試蛋糕最好預先訂,因大熱cake walk in 好大機會賣曬。免費寫牌,仲有冰袋可以保持手custard 挺身

如果我自己食,會喜歡買散件,因可以多試

免費寫牌,仲有冰袋可以保持手custard 挺身
2021-02-22 831 瀏覽
蝴蝶酥黎講,帝苑餅店一直都係我心目中嘅top1🏆每一塊都好酥脆可口,牛油味極之濃郁,一打開蓋以經湧出香味,肉眼看得見嘅層次感,每一塊都足滿住幸福感🥺,至少食幾塊先停到落黎。
蝴蝶酥黎講,帝苑餅店一直都係我心目中嘅top1🏆

2021-02-22
外賣自取
我好中意食喱度嘅蛋糕!!!😋🤤😋🤤因為住tst,好近我屋企,行過去都係五至十分鐘,所以我差唔多個個月都會買,treat myself better~~😚遺憾地今日買左三件拿破崙外賣,準備食就見倒有條頭髮,結實左係糖霜層入面(不是表面或後期有人不小心掉下去),係整嘅時候已經入左去,之後我嚐試抽出黎,好彩冇斷到喺入面。本人感到非常噁心🤮堂堂五星級酒店,冇QC,以為佢哋上次有人中招關閉14日大清洗會更注意衞生,點知唔係。我未來可能會繼續幫襯,希望只係一次唔好睬,出品前可有人員check下改善下,暫時應該不會再去了。
我好中意食喱度嘅蛋糕!!!😋🤤😋🤤
本人感到非常噁心🤮

外賣自取
2020年12月15日 (星期二) 1:55pm 13°C 帝苑餅店設於酒店大堂,感覺高格調。其設計以重塑法式蛋糕店的獨有特色,店內典雅的法式裝修及溫和的木製天花營造寫意自在的氣氛。 提供多元化曲奇餅、西餅食品及多款酒類選擇。 燈光明亮,環境整潔乾淨,各款蛋糕賣相精緻,擺放齊整,一目了然。 店員利用膠紙固定盒子內的蛋糕,免得東倒西歪,可算貼心。 為慶祝家人生日及酒店渡假,特地選擇此餅店。 人數:2人 HK$212 不用排隊 芒果拿破崙 - 香脆的千層酥皮夾著新鮮芒果及幼滑吉士忌廉,滋味無窮。 賣相梅花間竹,層層疊疊,每層均鬆脆無比,使人極度喜愛。當中芒果新鮮,清甜美味,吃到停不了呢。果然榮登『全香港最好味的拿破崙』,確實當之無愧!【推介之選】❤❤❤ 栗子卷 - 香濃栗子蓉及新鮮忌廉遍佈海綿蛋糕,芬芳美味。頂層栗子蓉充滿栗子味道,非一般餅店的清淡可比,加上香滑的蛋白,獨特另類,使人一吃難忘。【推介之選】❤❤❤《 影 片 》:💖 https://youtu.be/FO6Cto_jzzE 📽《 環 境 》:《 門 面 》:

2020年12月15日 (星期二) 1:55pm 13°C

提供多元化曲奇餅、西餅食品及多款酒類選擇。

店員利用膠紙固定盒子內的蛋糕,免得東倒西歪,可算貼心。

為慶祝家人生日及酒店渡假,特地選擇此餅店。

人數:2人 HK$212

不用排隊

栗子卷

《 影 片 》:

《 環 境 》:

《 門 面 》:

2020-12-15
外賣自取
$106 (宵夜)
聖誕節
栗子卷
2020-12-05 2182 瀏覽
今日媽咪生日,請左半日假,可以係公司附近訂個蛋糕可以放工拎!揀左帝苑酒店餅店,The fine food至出名的芒果拿破崙!芒果好甜,餅層好脆,吉士醬好香好滑唔會太甜!家中個個人都讚好食!但我返屋企路途遙遠,可能在車上斜左少少,但蛋糕歪左,但唔影響味道!

2020-12-04