帝京軒

Di King Heen
餐廳: 帝京軒
資訊:

好難食,中晒伏,食完你會好嬲!因為酒店嘅價錢,你會預期佢嘅價錢同收你差唔多價錢嘅質素一樣;但係唔係!味道只不過好過連鎖平價酒樓少少。同埋完全冇服務,放低野差唔多九成唔出聲,動作幾粗魯下;總之可以衰過連鎖酒樓個種,問題又唔多客仲要係下午2:00既時候整體好過平價連鎖酒樓零點五分左右。 10分滿分,連鎖酒樓係5分佢係5.5分。珍寶蝦餃大隻係大隻但係得個大字,只不過將普通唔穿皮,合格嘅蝦餃兩隻拼成一隻嘅size。無感。啲乜鬼期間限定三樣嘅餃,好難食好普通。皮厚、無味無特色。 每樣咬一兩啖真心嬲。加埋一,係成舊水嘅垃圾。仲要用啲廉價放題嘅盒裝,又污糟又核突。個韭菜煎餅又係好普通嘅嘢,仲要係上下兩塊餃皮夾住中間嘅野,係冇乜特色冇技巧嘅點。早知咁樣我就去食明閣好過,好後悔,明閣貴啲,但完全係個個(酒店、最少五六十蚊以上一份價錢既點心)水平既野。食剩既

好難食,中晒伏,食完你會好嬲!

無感。

啲乜鬼期間限定三樣嘅餃,好難食好普通。

食剩既

2020-07-19 417 瀏覽
這次到帝京軒飲茶已不是第一次了,若早上10:30之前來結帳,他會有一些優惠的套餐,所以較平時來便宜。這次我們叫了帶子燒賣,灌湯餃,牛仔骨飯等。帶子燒賣相不俗,帶子十分新鮮,鮮甜、爽口。灌湯餃也很好吃,竹笙爽口,湯很清甜,灌湯餃的皮很薄,味道不錯。黑松露餃,一咬下去,便吃到了黑松露的香味,而且皮薄餡料多,味道不錯。最有驚喜的是牛仔骨飯,是別處不想見到的點心。牛仔骨鮮嫩,伴著帶有稻米香的白飯,味道剛剛好,值得推介。
2020-07-18 906 瀏覽
金牌黑豚叉燒雖然唔平,但係真係好𣺉,肥瘦比例剛剛好,上枱時仲熱辣辣,真心可以靠佢ko幾碗白飯御前小品有金牌黑豚叉燒,XO醬海蜇蟲草花,鮑魚汁豬仔腳,陳醋青瓜小耳朵,冰燒五層腩叉燒上面就講左,海蜇,豬腳仔都好夠味,木耳甜甜酸酸,好開胃,燒肉就一般秋葵百合帶子炒桂花蚌帶子雖然係冰鮮,但係冇雪味,桂花蚌爽口,秋葵炒得好香口同惹味金瑤海皇蟹肉燴雪燕湯羹裏面有瑤柱,蝦,蟹肉,湯羹足料,唔會杰撻撻高湯焗波士頓龍蝦稻庭麵龍蝦鮮味,波士頓龍蝦本身肉質唔算太爽口,可惜麵炆得太𣺉,冇左稻庭烏冬本身嘅嚼勁,可能揀伊麵會好啲天白花菇伴鮑汁扣鵝掌鵝掌正正常常,反而花菇好搶手,好香,彈牙兩弄深海大花尾龍躉- 靈芝海帶甜薯龍躉柳- 金銀蒜金菇龍躉腩 養嘅龍躉都係考煮工,我比較比較偏愛湯浸龍躉,龍躉走左油,所以唔腥,魚湯配蔬菜,整體感覺比較清蒸龍躉腩,金菇薦底,上面放咗好多炸蒜,唔腥 ,相對來講會比較鹹同油藥膳人參十香醬油鴿感覺似豉油王mix 滷水,偏甜,冇乜藥材味,乳鴿肉質尚算鮮嫩紫菜芹香菜肉雲吞(唔記得咗影)好食,餡係肉多,但係唔會肥膩甜品- 藜麥椰汁八寶甜露- 蘭香籽芒果糕- 脆麻花雖然唔太鍾意食芒果糕,不過個

金瑤海皇蟹肉燴雪燕

湯羹裏面有瑤柱,蝦,蟹肉,湯羹足料,唔會杰撻撻

天白花菇伴鮑汁扣鵝掌

鵝掌正正常常,反而花菇好搶手,好香,彈牙

兩弄深海大花尾龍躉
- 靈芝海帶甜薯龍躉柳
靈芝海帶甜薯龍躉柳

- 金銀蒜金菇龍躉腩
金銀蒜金菇龍躉腩

藥膳人參十香醬油鴿

紫菜芹香菜肉雲吞(唔記得咗影)
好食,餡係肉多,但係唔會肥膩

甜品
- 藜麥椰汁八寶甜露
藜麥椰汁八寶甜露

- 蘭香籽芒果糕
蘭香籽芒果糕

- 脆麻花
脆麻花

雖然唔太鍾意食芒果糕,不過個個都話好唔錯,我自己比較鍾意糖水同脆麻花,八寶露好多豆,脆麻花好鬆脆,不過太夜食完,所以唔夠熱,侍應哥哥超級好,見我哋點左一碟脆麻花,驚我哋唔夠瞓,再送多一碟比我,又再比麥芽糖

雖然七人餐(叉燒同脆麻花另外點),但係絕對夠九個人食
藜麥椰汁八寶甜露
蘭香籽芒果糕
脆麻花
2020-06-08 1923 瀏覽
我們到帝京軒享受一頓美味午餐,大家都知道食飽了才有力工作嘛!首先送上的是頭盤包括有金牌黑豚叉燒、明爐潮蓮燒鵝及海蜇手撕!三款也能吸引我的味蕾但最得我歡心相信是又香又富嚼勁的金牌黑豚叉燒。 之後送來是最合時宜的冬瓜老火湯$68,清香的冬瓜湯消暑去濕最合我這燥熱的人飲用。 然後有三色有機養生糭來個前後呼應,包括有以Omnipork炮製的羊肚菌金栗新豬肉糭、菌香四溢的松茸桂圓薏仁糭,和甜蜜可人的桂花藜麥甜豆糭,而我則最喜歡菌香十足的松茸桂圓薏仁糭了。 大家可在6日18日前預訂更可以$158購買原價$198一套三色有機養生糭,最後訂購日期為6月21日、換領日期由即日起至6月24日按此訂購。 吃過美味的糭子後侍應送上香氣撲鼻的酒香棗茸雞$268,飄出陣陣酒香誘人非常果然是得獎菜喔!雞件吃下肉質嫩滑鮮味十足,那黏滿汁醬的菜遠更令我傾心,如非減肥中必定點來靚仔相伴!! 接力的是招牌菜櫻海老海皇焗蟹蓋$138,金黃飽滿的蟹蓋內釀滿鮮拆蟹肉、櫻花蝦、姬松茸、帶子及皇帝蟹柳等食材然後焗至金黃兼香脆,吃下啖啖鮮香口感異常豐盛愛嚐鮮的我吃得十分愜意。 拔絲菠蘿咕

拔絲菠蘿咕嚕黑豚$238選用了肉質軟淋又鬆化的黑豚肉來炮製,將家常的咕嚕肉華麗登場,甜酸味道恰到好處之餘並沒蓋過肉香十分難得。

多款惹味美饌後上來一客上湯浸菜芯,條條揀手靚菜遠香甜軟淋那蒜子更有畫龍點睛之用我吃了不少呢嘻嘻!!

最後主食是龍蝦湯蝦球帶子脆米$158/兩位用,以龍蝦殼、赤米蝦及番茄等淆出濃郁鮮甜湯再伴以帶子、鮮蝦球及白米飯,服務員會於堂前注入龍蝦湯此刻便可放入炸脆米享用。

龍蝦湯味道鮮濃不膩很醇美,而新鮮的帶子和鮮蝦球當然添鮮不少,最後那脆米則能徒添口感成件事也配合得天衣無縫,這飯跟本是在寵壞著我的味蕾!每款菜式也十分高質又美味,如果父親節未有好選擇的絕對要考慮帝京軒的父親節中式套餐,6月19日前訂座可享78折優惠呢
2020-06-05
午餐
已經第四次來到帝京軒品茗,喜歡這裡員工服務態度,由經理到侍應生的服務態度也非常優秀,且廚房出品穩定,味道保持水準。枱與枱之間的距離恰好,環境舒服,加上有信用咭優惠,很超值。👍👍
用餐優惠
信用卡優惠
2020-06-01 666 瀏覽
限聚令寬鬆了,今年第一次約了友人在帝京酒店內的中菜館「帝京軒」午聚。這店的環境頗為清靜,食物亦屬於中上。飲茶離不開叉燒包、燒賣、腸粉、春卷等。今天稍為特別的點心便是賣相突出的鱈塲蟹肉鳳眼餃,顏色鮮明,味道清新。除點心外,我們還叫了一個頭抽金鈎帶子炒麵。這個炒麵的配料有芽菜,吃起來非常爽口。金鈎即是蝦乾,味道鮮美。帶子尚算新鮮亦爽脆。頭抽果然色濃味鮮。可惜炒麵似乎多了一點油,否則便非常理想。現在疫情未過,吃過午餐後,我們又要帶上口罩了。

現在疫情未過,吃過午餐後,我們又要帶上口罩了。
2020-05-15
2020-04-27 1141 瀏覽
疫情下high tea,原來要在茶樓朋友有優惠,可以$300/2人價錢喺Lion Rock Cafe享用Kit Kat high tea 由於疫情期間,Lion Rock Cafe重門深鎖問Lion Rock Cafe隔離嘅帝京軒,先知原來個Kit Kat high tea 係喺帝京軒內享用哈哈~~中式酒樓去high tea係幾特別由於我地Book咗位,一入去,酒樓侍應就帶我們入座座位一早放有Kit Kat攬枕係呢個下午茶嘅禮物欖枕約36cm長輕身,食完攞住走,都唔覺重侍應見我們2人到齊會自動上個set比你先上飲品我同朋友都揀咗玫瑰花茶其實可以揀玫瑰奶昔,但因為含酒精vodka所以我地都係揀茶仲有杯玫瑰花糖漿糖漿味道其實OK,唔係假玫瑰味但我地覺得齋玫瑰花茶都幾清香,所以冇乜點加糖漿茶來了,侍應會細心提我地要焗一陣先飲每杯有3粒玫瑰唔苦,好有玫瑰香味唔加糖漿都已經好飲可以不斷refill熱水沖茶Kit Kat high tea set亦好快上有scone但冇影到侍應好好,會幫手打卡話明Kit Kat 主題,真係有好多款嘅Kit Kat朱古力包括黑朱古力味嘅成排黑朱古力Kit Kat 一
疫情下high tea,原來要在茶樓
由於疫情期間,Lion Rock Cafe重門深鎖
哈哈~~中式酒樓去high tea
係幾特別

由於我地Book咗位,一入去,酒樓侍應就帶我們入座
座位一早放有Kit Kat攬枕

係呢個下午茶嘅禮物
欖枕約36cm長
輕身,食完攞住走,都唔覺重

侍應見我們2人到齊
會自動上個set比你

先上飲品

我同朋友都揀咗玫瑰花茶
其實可以揀玫瑰奶昔,但因為含酒精vodka
所以我地都係揀茶
仲有杯玫瑰花糖漿
糖漿味道其實OK,唔係假玫瑰味
但我地覺得齋玫瑰花茶都幾清香,所以冇乜點加糖漿
玫瑰花茶

茶來了,侍應會細心提我地要焗一陣先飲
每杯有3粒玫瑰
唔苦,好有玫瑰香味
唔加糖漿都已經好飲
可以不斷refill熱水沖茶

Kit Kat high tea set亦好快上
Kit Kat high tea set
有scone但冇影到
侍應好好,會幫手打卡

包括黑朱古力味嘅成排
紅桑子呍哩嗱蛋糕(下),黑朱古力Kit Kat

黑朱古力Kit Kat 一向好吃
手袋形狀嘅係紅桑子呍哩嗱蛋糕
個蛋糕底係朱古力甜餅底,配酸酸紅桑子mosse
一淋一脆,一甜一酸
幾得意

紅桑子呍哩嗱蛋糕(下),草莓朱古力慕絲杯(上)
右邊的是草莓朱古力慕絲杯
個慕絲我覺得有啲榛子味
但係比較甜
要夾埋草莓一齊吃先得

成個set我地最後食剩幾件
始終大部分係甜品
都漏漏地(雖然已經冇食lunch)

同埋掛住食又唔係款款都影相

環境尚可,始終冇Lion Rock Cafe 個景咁正
服務員態度一流
每人$150high tea 抵食
2020-04-25
Kit Kat high tea set
紅桑子呍哩嗱蛋糕(下),黑朱古力Kit Kat
紅桑子呍哩嗱蛋糕(下),草莓朱古力慕絲杯(上)
2020-04-22 813 瀏覽
兩星期前經老前輩介紹帝京軒下午茶, 這兩個星期已帶不同老友記光顧了三次, 當然是滿意啦⋯⋯不論食物質素, 餐廳環境, 及服務態度都係👍🏻👍🏻再加上二點後有七折, 都真係好值🉐️試試😃
2020-04-11 2543 瀏覽
都應該一段時間沒有來過帝京軒晚飯,還記得農曆新年前剛剛疫情突襲,完全沒有預警下,那個時候還未有什麼1.5米,還未有四人飯局,還未有膠板,大家雖然戴咗口罩,但係感覺冇而家咁末日。剛剛開始外賣風氣,那時候偶然都會出街食飯,當時和F先生同K小姐二月份約食飯,可惜碰巧因疫情關係,帝京軒關門,結果為安全起見,我們都取消咗飯局。一個月多了,飯局時間改了又改,大家都少咗好多出街食飯,帝景軒外賣都食咗一次。三月尾的時候,大家都覺得不如見下,搵日大家都要番工嘅時間,約個時間一聚。選址當然依舊是帝京軒,幸好今次沒有什麼意外,我們推遲了的約會終於成行,終有一天見到你。晚飯時分,人流都算唔錯,喺疫情期間,就睇得到餐廳嘅強勢,就好似啲跌市中都總有股票升。前菜來個油甘魚伴山葵醬油.黑松露田螺酥盒.梅酒鮑魚寒天凍 。梅酒鮑魚寒天凍整得好靚,成粒龍珠咁樣,上個月我哋仲笑緊龍珠抗疫,大家仲有冇印象?講返呢粒龍珠,當然精彩,具有濃烈的梅酒同鮑魚香,食呢個同樣抗疫。黑松露田螺酥盒小巧但有強烈黑松露香,食田螺不一定要成盤食。油甘魚點上一枝山葵醬油,食得非常方便,而且造型好型,令我想起川流那個小籠包。然後飲個靚湯,霸王花雪梨螺

黑松露田螺酥盒小巧但有強烈黑松露香,食田螺不一定要成盤食。

然後飲個靚湯,霸王花雪梨螺頭煲豬展,料足湯甜,法官大人,我冇嘢好補充。

食咖喱會抗疫,我們當然延續這個主題,娘惹咖喱水庫大魚頭,對愛魚人士來講,吃魚頭一定可以吃到津津有味,朋友F先生食指大動,我自己魚頭就麻麻,不過嗰個娘惹咖喱嘅香就好特別。

點了鮮嚐.酒宴的其中一個好吃的item十五年花雕金湯鱈魚球,鱈魚鮮味非常強烈,花雕香一流,飲啖湯,更甘甜,最重要鱈魚好大份,可惜老婆不在,如果唔係呢兩個食魚嘅菜式佢一定食得好高興。

我愛吃東南亞嘅咖喱,呢個泰式椰香紅咖喱豚肉及雞肉串燒好惹味,基本上食唔停口,吃了兩個主類菜式之後食呢啲串燒令我更加特別開胃,原本一人一串,我自己食左兩串。

我話你知,呢個港式原味道咖喱海參牛筋腩可以話係我喺帝京軒食過最好食嘅一樣野,你諗唔到港式咖喱會同海參咁夾,牛筋腩非常腍,平時港式咖喱都是比較普通嘅嘢,喺呢度加咗比較名貴嘅海參之後成個感覺就升level,我自己忍唔住即刻叫咗一碗白飯來送。

足足食咗一碗,食完一碗都唔夠。

同B小姐都贊同如果呢個菜式加上炒飯底更完美,如果可以a la carte咁外賣,我一個禮拜起碼會食一次。

食咗咁多隻咖喱,我突然間諗,如果有埋日式咖喱應該會更加完美,餐廳可以諗吓。

太多肉就簡單加點菜啦,唔係乜嘢特別菜式,但係都要幫助下消化。

主食叫了海膽蟹肉焗夢美人飯,又係大件夾抵食之選。 海膽之香,蟹肉之多,就算頭先我食咗一碗飯我都可以成個蟹蓋KO,你就知有幾好。

尾聲加上呢度精彩嘅甜品,滿足。

學F先生話齋,朋友係要來見嘅,雖然科技發達,但冇可能用Zoon或者WhatsApp call一齊食飯㗎嘛,希望下次可以快點再見啦。

京軒
旺角太子道西193號帝京酒店3樓
2020-03-20
2020-04-02 865 瀏覽
今日黎到帝景軒,第一次黎到,覺得好好味。檯數量唔多、地方唔大,環境非常舒適,非常適合食個休閑既lunch,,意想不到既係d野都好好味,特別佢嘅花膠湯同埋炸蝦,同埋量都算多,一定足夠飽,
雖則疫情影響到很多酒店自助餐都暫時關閉,不過帝京除了自助餐有名外,朋友說帝京軒中菜亦是一個好選擇。友人提議點了一枝法國紅酒淺嚐,呢枝順口香氣夠,很好飲。前菜:琥珀合桃、海鹽腰果沒想到合桃可以甘香甜酥脆,真的一口接一口。是日老火湯:霸王花雪梨螺頭煲豬𦟌味道清甜,養顏滋潤。油甘魚伴山葵醬油、梅酒鮑魚寒天凍、黑松露田螺酥盒油甘魚刺身肥美,山葵及醬油都已藏在吸管方便食用。梅酒啫喱像一個金色閃粉水晶球,微醺梅酒香氣,配鮑魚一啖有種很清爽感覺。酥盒很酥脆,有黑松露的香氣很加分。呢晚先後食左3道不同的咖喱, 第一道娘惹咖喱水庫大魚頭。魚頭煎過做到外皮香脆、魚肉嫩滑,非常惹味。娘惹咖喱香料味十足,香而不辛。十五年花雕金湯鱈魚球上碟已飄出陣陣花雕香氣,鱈魚魚皮Q彈肉質非常嫩滑。泰式椰香紅咖喱豚肉及鷄肉串燒串燒可自選紅咖喱汁或沙嗲汁,紅咖喱的辣都算有點後勁。豬肉比雞肉更香口。薑汁炒芥蘭吃左幾道較重口味菜式之外,薑汁芥蘭係唔錯的選擇。港式原味道咖喱海參牛筋腩港式地道惹味咖喱口味,還附上邪惡拉絲芝士,很下飯的感覺。這個做法令海參也能入味!海膽蟹肉焗夢美人飯全晚最愛的一道菜式,賣相非常精緻。滿滿海膽食落crea

友人提議點了一枝法國紅酒淺嚐,呢枝順口香氣夠,很好飲。

前菜:琥珀合桃、海鹽腰果
沒想到合桃可以甘香甜酥脆,真的一口接一口。

是日老火湯:霸王花雪梨螺頭煲豬𦟌
味道清甜,養顏滋潤。

油甘魚伴山葵醬油、梅酒鮑魚寒天凍、黑松露田螺酥盒
油甘魚刺身肥美,山葵及醬油都已藏在吸管方便食用。
酥盒很酥脆,有黑松露的香氣很加分。

呢晚先後食左3道不同的咖喱, 第一道娘惹咖喱水庫大魚頭。

十五年花雕金湯鱈魚球
上碟已飄出陣陣花雕香氣,鱈魚魚皮Q彈肉質非常嫩滑。

泰式椰香紅咖喱豚肉及鷄肉串燒

薑汁炒芥蘭
吃左幾道較重口味菜式之外,薑汁芥蘭係唔錯的選擇。

港式原味道咖喱海參牛筋腩

海膽蟹肉焗夢美人飯
全晚最愛的一道菜式,賣相非常精緻。滿滿海膽食落creamy,內裏全是足料蟹肉絲焗飯。

飯後再點了懷舊中式甜品作結尾。
情懷:蛋白杏仁茶伴蜜脆黃金卷
蛋散炸得金黃酥脆,配上口感順滑的杏仁茶係蠻加分的組合。

新疆棗皇糕
口感煙韌、甜度剛好。

久違的朋友聚餐真的沒令大家失望。
2020-03-12
  • 海膽蟹肉焗夢美人飯
  • 十五年花雕金湯鱈魚球
2020-03-16 589 瀏覽
冇得出街,唯有吃外賣,不同嘅餐廳同酒店都推出左優惠,讓大家足不出戶都可以吃到餐廳出品。今日就試左帝京軒「原味粵饌」嘅外賣美食,多款「原味粵饌」外賣及外送美食俾你選擇,多款不同的精緻菜式,一定適合你。最重要,個包裝真係好靚好有誠意,好少外賣咁精美。我自己最鐘意金不換青咖喱鮑魚走地鷄,前陣子喺帝京軒食過佢嘅咖喱就知道真材實料,加上滑滑嘅雞同名貴嘅鮑魚,係公司食呢個一定惹同事羨慕目光。不過最重要,個咖哩真係好好送飯。帝京秘製海南鷄飯,加上不同點心,又有灼北京菜心同秋葵牛肝菌小耳送,唔會剩係食肉。海南鷄飯仲要細心咁有唔同醬汁俾你,油飯粒粒靚。XO醬鮮蚌炒米粉,又係一絕,炒米粉嘅感覺就好似食緊本地台灣新竹米一樣,仲有勁大粒燒賣,又有沖繩嘅黑糖糕點心,老實食,外賣食得咁刁轉,真係少見。如果你惠顧套餐,仲可以優惠價換購其他優惠,如絲苗白飯 HK$15/是日例湯 HK$28,薑汁或蒜茸炒時蔬 HK38,如果唔夠食仲可以加碼。有興趣的話就並填妥下面帝京軒之訂購表格並連同信用卡正面及背面之影印本傳真或電郵至帝京軒。https://www.royalplaza.com.hk/wp-content/uploa

最重要,個包裝真係好靚好有誠意,好少外賣咁精美。

PS 於酒店15分鐘步行距離內嘅地址,如消費總額滿$200以上仲可以免運費,如消費總額不足HK200就要HK30運費,如果咁啱Office屋企喺太子旺角附近,絕對係唔使出街就有得享用帝京軒美食。

不過唔喺附近都唔使擔心,只要消費總額滿$500就免運費,消費總額不足,$500就要$100運費,越叫得多就越著數。

帝京軒
旺角太子道西193號帝京酒店3樓
2020-03-15
10 分鐘 (外賣送餐)
2020-01-17 1097 瀏覽
今次黎食左好多野,8折左都係500幾蚊,好滿足!臘腸卷/潤腸卷,d腸勁甘香,熱辣辣,個包又軟熟。鮑魚帶子餃,$50幾好抵食,帶子爽口彈牙,配埋辣椒油好正。黑松露燒賣,鮮蝦新鮮👍🏻牛仔骨都唔錯,份量都多,個黑椒汁夠濃味。蝦腸,略嫌個皮太厚,豉油太少。芝士春卷,正常,配喼汁,都好脆,唔會油淋淋。糯米雞又係好好味,唔會乾憎憎,好多汁,又足粒,有叉燒、潤腸,好大個,好飽肚。反而依個甜品一般,糯米糍個皮一pat野咁,但椰絲花生餡唔錯,椰汁糕、綠茶紅豆糕太硬,石頭咁,味道正常。芒果布甸好多芒果,仲有一大碟花奶,滿足開心。真係好抵食,開果壼茶又夠濃味,服務好好,下次試下晚市小菜。
今次黎食左好多野,8折左都係500幾蚊,好滿足!

臘腸卷/潤腸卷,d腸勁甘香,熱辣辣,個包又軟熟。

鮑魚帶子餃,$50幾好抵食,帶子爽口彈牙,配埋辣椒油好正。

黑松露燒賣,鮮蝦新鮮👍🏻

牛仔骨都唔錯,份量都多,個黑椒汁夠濃味。

蝦腸,略嫌個皮太厚,豉油太少。

芝士春卷,正常,配喼汁,都好脆,唔會油淋淋。

芒果布甸好多芒果,仲有一大碟花奶,滿足開心。

真係好抵食,開果壼茶又夠濃味,服務好好,下次試下晚市小菜。
2020-01-10 737 瀏覽
🔰火炙三文魚壽司🍣,三文魚新鮮軟嫩,入口溶化,美味🔰金錢蔥香🦀蟹肉餅,蟹肉餅雖然爽口,但油膩🔰黑豚🐖田螺米網卷,香脆,但更油膩🥴🔰豉蒜蘆筍緬因州🦞龍蝦尾,龍蝦肉鮮嫩無比,豉蒜汁惹味非常,無懈可擊的配搭,實在讚不絕口🔰煙燻玫瑰銀鱈魚🐟配青胡椒燒汁,銀鱈魚肉質嫩滑,配搭得宜的胡椒燒汁,讓人吃得滋味🔰蟲草花🐛🌿🌼芹香百合花膠筒,有香芹、小菇、百合,揉合養顏小花膠,喜歡清淡中有滋潤🔰鳳尾鮮蝦水餃🥟配黑松露忌廉汁,水餃新鮮,爽口彈牙,香而不膩的黑松露忌廉汁,調得匹配,美味之作
🔰火炙三文魚壽司🍣,三文魚新鮮軟嫩,入口溶化,美味
火炙三文魚壽司🍣

🔰金錢蔥香🦀蟹肉餅,蟹肉餅雖然爽口,但油膩
金錢蔥香蟹肉餅

🔰黑豚🐖田螺米網卷,香脆,但更油膩🥴
黑豚田螺米網卷

豉蒜蘆筍緬因州🦞龍蝦尾
煙燻玫瑰銀鱈魚🐟配青胡椒燒汁
鳳尾鮮蝦水餃🥟配黑松露忌廉汁
2020-01-08 616 瀏覽
難得同屋企人一齊飲茶😉$1488/6位😂再88折🤣套餐款式都幾多👍既有點心,有湯,又有燒味😙當然唔少得小菜😌仲有糯米飯同糖水甜品添😋味道唔錯,價錢又合理😏食到好飽😛帝京軒 (旺角)旺角太子道西193號帝京酒店3樓