2019-06-21
今日lunch time, 同同事一起去食飯同事比較熟西環,當然跟著佢搵食佢話有間川菜不錯,就帶左我去食一去到就有位,即刻望下menu 食咩先好幾樣都想食,於是決定share食😌我們最後點了紅燒牛腩麵,加配手工餃子同口水雞,同點了個單人套餐:糖醋雞丁配白飯同桂花冰粉。不是太吃得辣的我們,又想食下辣,就選了BB辣🤣食物上菜速度都幾快,邊食邊上,好快就上齊紅燒牛腩麵:牛湯味濃,第一口食落都幾香辣,但不算太辣,接受到的BB辣,都幾惹味,牛腩肥瘦適中,不會太硬,很好手工水餃:一碟4件的蒸水餃,皮對餡多,菜同肉的比例好均勻,清新美味口水雞:賣相同想像中有點出入,比較細小,但味道不錯,雞肉嫩滑,辣辣地,送飯食糖醋雞丁:酸酸甜甜好開胃,有細細蕃茄粒,更有鮮味,醋汁配蕃茄粒的雞丁好入味,夏日必食之推介😋桂花冰粉:個名好特別,原來是類似桂花糕的啫哩,好滑好清甜,清新的冰涼甜品,正,很好的覺得呢間鋪環境都幾好,坐得舒服,靜靜地,傾計的好地方,下次有機會再去😆
同事比較熟西環,當然跟著佢搵食
佢話有間川菜不錯,就帶左我去食
一去到就有位,即刻望下menu 食咩先
好幾樣都想食,於是決定share食😌
不是太吃得辣的我們,又想食下辣,就選了BB辣🤣
食物上菜速度都幾快,邊食邊上,好快就上齊