2023-04-18 136 瀏覽
太掛住峇里堂個巴東牛肉啦😍上次食左一次愛上 位於尖沙咀山林道食之前不忘去買左植作茶☺️ 養生好飲▫️雙色咖央多士 ($39)必叫嘅咖央多士 烘得好脆中間個咖央餡 咬內外脆內軟味道唔太甜 椰香味好出🤤▫️不變。招牌巴東牛肉配金貝飯 ($146 + $33)正宗巴東牛肉飯😍 個牛肉依舊非常腍香醬汁味道偏甜帶椰香 撈飯一流呀加配金貝飯 由香茅、檸檬葉、薑黃等香料用上6個鐘製成🤤 醬汁滲透米飯🍚▫️印尼串燒 - 羊肉、雞腎 ($40/$36)串燒每客有兩串 每次兩客起 羊肉味道好香濃 燒得幾juicy 雞腎好爽口 配埋個沙嗲醬無得頂▫️參峇醬炒蜆 ($73)呢個價錢食到炒蜆 性價比幾高參峇醬都幾辣 但加埋啲青紅椒、洋蔥好鬼惹味😛 炒蜆無沙 肉都幾厚
太掛住峇里堂個巴東牛肉啦😍
上次食左一次愛上 位於尖沙咀山林道
食之前不忘去買左植作茶☺️ 養生好飲

▫️雙色咖央多士 ($39)
必叫嘅咖央多士 烘得好脆
中間個咖央餡 咬內外脆內軟
味道唔太甜 椰香味好出🤤

▫️不變。招牌巴東牛肉配金貝飯
($146 + $33)
正宗巴東牛肉飯😍 個牛肉依舊非常腍香
醬汁味道偏甜帶椰香 撈飯一流呀
加配金貝飯 由香茅、檸檬葉、薑黃等
香料用上6個鐘製成🤤 醬汁滲透米飯🍚

▫️印尼串燒 - 羊肉、雞腎 ($40/$36)
串燒每客有兩串 每次兩客起
羊肉味道好香濃 燒得幾juicy
雞腎好爽口 配埋個沙嗲醬無得頂

▫️參峇醬炒蜆 ($73)
呢個價錢食到炒蜆 性價比幾高
參峇醬都幾辣 但加埋啲青紅椒、洋蔥
好鬼惹味😛 炒蜆無沙 肉都幾厚
2023-04-18 472 瀏覽
4月16號夜晚去到,成個場已坐滿人咁滯,滿心期待地叫了以下菜式:1. Semur Sapi2. 炒四季豆3. 炒通菜4. 印尼炒飯除了炒通菜,其餘菜式係得個甜字,尤其是薩摩汁牛肉,成兜野甜到食唔落,仲要係用肥牛片。炒飯有鑊焦粒,雞絲有D硬,又係甜味。炒四季豆有D生,D參巴醫又係甜收銀阿姐態度勁串,只係問佢我哋落咗幾多樣餸,佢就好惡咁掟返畀我哋睇張紙話你自己睇返叫咗幾多!侍應個個好急好忙咁,問佢邊到有水,只係講前面轉左,佢個斟水位又被擋住,最後都係冇斟情願出去買!
1. Semur Sapi
2. 炒四季豆
3. 炒通菜
4. 印尼炒飯
炒飯有鑊焦粒,雞絲有D硬,又係甜味。
炒四季豆有D生,D參巴醫又係甜

2023-04-16
1 分鐘 (堂食)
2023-04-17 116 瀏覽
✨峇里堂(ू•‧̫•ू⑅) ⁡🎀 <印尼沙嗲炒豬肉飯> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶⁡上年食過記得個飯幾好今年再食質素冇減退沙嗲醬汁唔錯甜甜哋好惹味切條豬肉唔韌好易咬開飯底係比較有特色嘅金貝飯似香茅 薑黃飯本身都有調味醬汁足夠夠撈成嗰飯唔覺唔覺,好快就食晒成碗⁡🎀 <雙色咖央多士> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶⁡咖央同牛油比例啱啱好每塊多士有牛油同咖央醬各一片但唔算太油膩多士夠脆 餡料亦足作為飯後小食幾唔錯⁡🎀 <特製峇里式串燒 - 雞肉, 魚肉> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟼.𝟻/𝟷𝟶⁡串燒味道一般唔算好大嚿沙嗲醬同平時食泰國嘢嘅味道差不多魚肉串燒似韓國嘅魚糕串無特別想食串燒嘅話可以叫其他食物試試⁡整體評分:😋味道: 7/10💰價錢: 人均約$90⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*💖 峇里堂 📍尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓#Foodiechk ⁡⁡ ⁡⁡
✨峇里堂(ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <印尼沙嗲炒豬肉飯>

好易咬開
飯底係比較有特色嘅金貝飯
似香茅 薑黃飯本身都有調味
醬汁足夠夠撈成嗰飯
唔覺唔覺,好快就食晒成碗

🎀 <雙色咖央多士>
𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶

咖央同牛油比例啱啱好
每塊多士有牛油同咖央醬各一片
但唔算太油膩
多士夠脆 餡料亦足
作為飯後小食幾唔錯

🎀 <特製峇里式串燒 - 雞肉, 魚肉>
𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟼.𝟻/𝟷𝟶

💖 峇里堂
📍尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓

#Foodiechk

2023-04-16 78 瀏覽
工作忙到癲,難得早走就想吃一頓好的犒賞一下自己。今晚選的是印尼菜峇里堂。最近吃肉多了,於是決定來個海鮮餐,點了峇里醬煎魚, 嵾峇醬炒蜆,再加個金貝飯,很是豐富。餐廳地方不算大,有點家庭食堂的感覺。沒多久炒蜆先上,蜆肉很飽滿鮮甜,一點沙也沒有,處理得很乾淨,加了峇里醬炒,帶點辣很惹味。金貝飯是加了很多香料煮成的,飯粒粒粒分明,但其實香料味並不是太明顯。然後峇里醬煎魚終於上桌,滿滿的峇里醬舖在煎魚上,基本看不到魚。想來又是一道香辣惹味茶式, 驚喜在煎魚還是有點香脆,魚肉很多,雖然不能說是嫩滑,但味道很好,魚刺也少。連醬配飯很搭。這頓飯滿足得來又不會很太飽滯,贊!

這頓飯滿足得來又不會很太飽滯,贊!
2023-03-24
2023-04-13 83 瀏覽
峇里堂 (尖沙咀)雞軟骨 $35雞軟骨燒出嚟好香 啲油脂迫咗出嚟食落唔會太油膩花枝丸 $36燒出嚟嘅花枝丸外皮好脆 再加埋啲燒烤醬 必食巴東豬手 $76好好食嘅豬手 估唔到果醬汁仲會豬腳咁夾㗎而且啲皮煮到好淋 啲肉又好易咬 完全唔會覺得肥印尼特色炒麵 $88炒麵好有鑊氣 而且好多配料有鮮蝦雞肉蔬菜蛋 口感好豐富金肋骨 $120豬肋骨肉質好嫩滑 而且個醬汁好惹味忍唔住要食多幾嚿😋靜靜雞指數 🐥🐥🐥🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
峇里堂 (尖沙咀)

雞軟骨 $35

💲減荷包指數 💸💸💵💵💵
——————————————————
店舖資料

📍 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
尖沙咀山林道有好幾間食店,適逢有日住龍堡酒店住,就過來試試呢一間標榜bali風情既餐廳先。餐廳係4樓望出去既風景好開揚架。嗌左個午市套餐,一個主菜包一杯飲品。我嗌左個雞脾飯加杯熱玫瑰咖啡。隻雞脾超大隻,以80蚊一個餐既價錢來講,相當唔錯架啦,始終佢係尖沙咀地段。不過個人而言感覺啲汁太多太濃,搶過左雞同埋靚米既味道。不過我都明白,汁係一餐飯既精髓,但同時都係致肥既原因。另外都嗌左個多士。男朋友嗌既泡沫咖啡竟然有蠟筆小新圖案?好可愛。😆

熱玫瑰奶啡

蠟筆小新泡沫咖啡

男朋友嗌既泡沫咖啡竟然有蠟筆小新圖案?好可愛。😆
熱玫瑰奶啡
蠟筆小新泡沫咖啡
  • 雙色咖央多士
2023-04-10 93 瀏覽
因為屋企有人係印尼人今日生日話想食印尼菜但原來印尼菜選擇真係唔多最後揀左峇里堂呢度就咁睇相好似環境一般我地人多都怕啲位要分開去到原來可以拍枱咁就多多人都唔怕啦叫左巴東牛肉飯咖哩牛腩飯沙爹豬肉飯串燒加多加多沙律口味偏甜巴東牛肉好淋好好食咖哩牛腩都唔錯牛有牛味啦 份量好夠沙爹豬肉都幾好串燒都係偏甜口味羊肉唔騷串燒有肉汁唔柴印尼人表示滿意飯後甜品叫左椰糖雪糕多士同埋珍多冰冰賣相唔錯要留意係只收現金真係差啲出事
因為屋企有人係印尼人

真係差啲出事
  • 巴東牛肉飯
  • 印尼沙嗲炒豬肉飯
  • 印尼咖喱牛筋腩飯
呢間樓上印尼餐廳,我上一次嚟食午餐,覺得啲嘢食好正宗,好好味😋 今次我約一個好耐冇見的朋友食晚餐,就決定嚟呢度食。估唔到晚上都幾多食客,店員都有5個,除咗女店主外,我估係佢嘅仔/女/女婿都嚟幫手,服務態度好友善😊🥘 不變.招牌巴東牛肉 (HK$148).牛肉係非常之軟腍、好入味😋.醬汁濃郁,我食到有少少椰奶香,應該落咗好多不同香料,所以個味道好豐富,不可以只用「甜」來形容.牛肉同醬汁一樣色,搞到好似尋寶咁去找牛肉,都夾咗幾多牛肉喎!🥘 峇里堂海鮮煎 (HK$73).蛋,煎得香滑,每一口伴有芽菜和一些海鮮 — 有魷魚、帶子和蝦.上面鋪滿蝦片,厚片、脆口🥘 嘴刁小食拼盤 (HK$78).蝦丸、魚餅、素春卷、蝦片,前3款各2件,我和朋友各一件,啱啱好,配有多片蝦片.我比較鍾意食蝦丸,大粒,外皮薄但好脆口,裡面啖啖爽彈蝦肉.魚餅比列多魚肉,好惹味.素春卷,一咬就爆汁,出乎意料之外😮🥘 印尼惹味炒沙爹豬肉配米餅 (HK$98).濃厚的沙爹醬汁加入洋蔥,炒得香香的,令豬肉鹹鹹甜甜的,好惹味😋.把沙爹豬肉放在酥脆米餅上一齊食,另一風味🍹 鮮青檸梳打 (HK$38).有氣微甜的梳打水加入青檸汁,沒有篤

🥘 不變.招牌巴東牛肉 (HK$148)
.牛肉係非常之軟腍、好入味😋

不變.招牌巴東牛肉

🥘 峇里堂海鮮煎 (HK$73)
.上面鋪滿蝦片,厚片、脆口

峇里堂海鮮煎

🥘 嘴刁小食拼盤 (HK$78)
.我比較鍾意食蝦丸,大粒,外皮薄但好脆口,裡面啖啖爽彈蝦肉
.魚餅比列多魚肉,好惹味
.素春卷,一咬就爆汁,出乎意料之外😮

嘴刁小食拼盤

🥘 印尼惹味炒沙爹豬肉配米餅 (HK$98)
.把沙爹豬肉放在酥脆米餅上一齊食,另一風味

印尼惹味炒沙爹豬肉配米餅

🍹 鮮青檸梳打 (HK$38)
.有氣微甜的梳打水加入青檸汁,沒有篤粒青檸飲巳經有青檸味道,清新、醒胃

鮮青檸梳打

🫖 藍花之伯爵茶 (HK$36)
.白色茶壺泡出香氣十足的花茶,朋友話味道不錯
.飲晒仲可以再加熱水的

嘴刁小食拼盤
鮮青檸梳打
藍花之伯爵茶
1K
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 位於尖沙咀樓上舖的印尼峇里風味餐廳,峇里堂一踏進門,你會被濃厚的印尼風情所吸引,環境十分別緻,仿佛置身於異國風情的度假勝地 🇮🇩🌼 雙色咖央多士傳統的麥包與特色的碳包相結合,獨特的口感令人回味無窮 😚🌼 順喉Laksa海鮮湯湯中有青口、大蝦、蜆等豐富海鮮搭配墨魚丸、豆芽、青瓜條等配料味道鮮美濃郁,讓人一試難忘 🤩🌼 嘴刁小食拼整包括了蝦餅、鮮蝦春卷、炸蝦丸和炸蝦片等多款精緻小食,每一道都讓人食指大動 👍🏻🌼 峇里•島Bali Colada 🍹 這款飲品將菠蘿、菠蘿汁、鮮椰汁和棕櫚糖完美融合 ❤️喝起來有點像菠蘿味的益力多,非常舒服😌ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

位於尖沙咀樓上舖的印尼峇里風味餐廳,

🌼 雙色咖央多士

傳統的麥包與特色的碳包相結合,
獨特的口感令人回味無窮 😚

🌼 順喉Laksa海鮮湯

湯中有青口、大蝦、蜆等豐富海鮮
搭配墨魚丸、豆芽、青瓜條等配料
味道鮮美濃郁,讓人一試難忘 🤩

🌼 嘴刁小食拼整

🌼 峇里•島Bali Colada 🍹

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
2023-03-12 483 瀏覽
💜 峇里堂📍 尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓------------------------------1️⃣ 順喉喇沙海鮮湯 $169推薦指數:👍🏻👍🏻海鮮湯只有虎蝦 青口 魚丸😆用料與價錢不成正比😂味道挺不錯 椰奶味香濃 辣味不足 不推薦🤫2️⃣ 蝦醬炒通菜 $63推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻通菜惹味 略嫌鹹了一點😆3️⃣ 雞肉羊肉串 $75推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻羊肉串沒有太重的羊羶味 雞肉串普通 沒什麼特別😂4️⃣ 真·印尼國粹炒麵 $66推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻蝦片香脆😆好食 但炒麵較油 5️⃣ 峇里·島 $52推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻味道酸中夾雜着椰奶味 一開始覺得奇怪😂惟越飲越順喉 可以一試------------------------------餐廳環境一般 比較嘈吵😆食物味道亦普通 總評味道:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️
💜 峇里堂

味道:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
2023-02-24 569 瀏覽
今日約咗朋友們聚會傾偈揀咗呢間已收藏的印尼菜一齊試下位置係佐敦與尖沙咀交界上到去環境相當不錯,由一系列大玻璃窗包圍採光度十足,也望到對面綠油油的公園景色坐得舒適,真係好啱傾偈聚會睇過餐牌後,有一些必食推薦最後大家都揀了午餐set 係不包飲品,可用優惠價加配Cappuccino 估唔到咖啡上會有小新,好可愛,可惜啡味較淡峇里式豬肋骨飯豬肋骨軟滑綿潤,醬汁濃郁而略帶椰奶香味道不錯,可惜飯略為硬身我較細食仍覺得份量較少印尼炒麵 (不推薦)蝦片有幾塊淋咗不脆炒麵配料都算多,可惜調味過咸,太咸了峇里堂珍多公雞冰冰賣相吸引,配料都幾多,甜度適中,椰味清香中間冰融得幾快,建議盡快食整體食物味道一般,餐境環境加分,價錢中等想安靜地傾偈嘅話呢度都幾適合
今日約咗朋友們聚會傾偈
揀咗呢間已收藏的印尼菜一齊試下
位置係佐敦與尖沙咀交界

上到去環境相當不錯,由一系列大玻璃窗包圍
採光度十足,也望到對面綠油油的公園景色
坐得舒適,真係好啱傾偈聚會

睇過餐牌後,有一些必食推薦

最後大家都揀了午餐set 係不包飲品,可用優惠價加配

Cappuccino
估唔到咖啡上會有小新,好可愛,可惜啡味較淡

峇里式豬肋骨飯
豬肋骨軟滑綿潤,醬汁濃郁而略帶椰奶香
味道不錯,可惜飯略為硬身
我較細食仍覺得份量較少

印尼炒麵 (不推薦)
蝦片有幾塊淋咗不脆
炒麵配料都算多,可惜調味過咸,太咸了

峇里堂珍多公雞冰冰
賣相吸引,配料都幾多,甜度適中,椰味清香
中間冰融得幾快,建議盡快食

整體食物味道一般,餐境環境加分,價錢中等
想安靜地傾偈嘅話呢度都幾適合
2023-02-13 634 瀏覽
星期六的晚上來到尖沙咀的山林道街頭, bookmark了很久的一間印尼菜。叫了一個烤豬肉飯:醬汁極度濃厚,餸菜還多過飯,整體偏甜。一個參峇醬烤魚:重點是個醬汁,魚也烤得外脆內嫩。雙色咖咉多士:啡色的多士有一點阿華田味道,班蘭醬偏甜,沒什麼特別。青檸梳打:不太甜,有香茅,青瓜,香葉等配料,正正常常。蝶豆花柚子椰汁特飲: 非常適合打卡,柚子味偏甜蓋過了椰汁味道,混合後正常發揮能入口。整體餸菜也重口味,感覺不太印尼地道,但環境乾淨整潔。
叫了一個烤豬肉飯:醬汁極度濃厚,餸菜還多過飯,整體偏甜。
一個參峇醬烤魚:重點是個醬汁,魚也烤得外脆內嫩。
青檸梳打:不太甜,有香茅,青瓜,香葉等配料,正正常常。
整體餸菜也重口味,感覺不太印尼地道,但環境乾淨整潔。
2023-02-11
2023-02-11 571 瀏覽
1) 不用等位算好,因為係星期六晚飯時間上去。2) 用餐時間只有80分鐘,要留意3) 炒麵係暖的,不熱。巴東牛肉不正中,偏甜,有d難食。4) 年輕的服務員態度可以,但是有個中年婦人,應該係店主或負責人,態度不好。大聲無禮叫客人起身離開,話有其他人等咗好耐(但是客人回覆,他們沒有超越80分鐘的規定)5) 魚蛋味道係3樣野最好食的。飲品也不是很好喝,檸檬葉上有污漬沒有洗乾淨。環境算ok, 光猛,淺色調為主。地點容易到達。
1) 不用等位算好,因為係星期六晚飯時間上去。
2) 用餐時間只有80分鐘,要留意
3) 炒麵係暖的,不熱。巴東牛肉不正中,偏甜,有d難食。
環境算ok, 光猛,淺色調為主。地點容易到達。
青島。風
印尼炒麵和巴東牛肉
2023-02-11 461 瀏覽
都唔講啲野係咪好食~根本唔會有興趣想再嚟. 講明80分鐘用餐時間,知你搵食艱難我都無問題,但你未夠鐘就要人走又咩道理先!!碟碟野夾完最後一件就一定有隻手叉埋嚟收,而家你好唔夠碟用呀!?我件魚餅醬都未點囉!!我朋友隻碗啱啱先食埋最後啖飯咋,水杯都比你收埋, 食完飯水都唔比飲?你隻手指叉晒落去架,仲諗住放返低..我望返張單..1812入嚟1915你就要我走?!係你唔識睇鐘定我計錯數?原來80分鐘唔包無野食係枱架!!咁你一開始就定食完要起身啦!咩80分鐘用餐時間啫~~不知所謂!!
2023-02-11
2023-02-11 231 瀏覽
見到OpenRice comment,所以試下。因為有小朋友,問可唔可以巴東牛肉同飯另上,阿姐立即話要加$10,因為要洗多隻碗?我下咗一聲,阿姐立即話,平時唔會分開上。因為無加一關係,唔好諗住有服務。叫幾次都無人應。份量少到,1大1小,食完仲肚餓。
見到OpenRice comment,所以試下。
我下咗一聲,阿姐立即話,平時唔會分開上。
因為無加一關係,唔好諗住有服務。叫幾次都無人應。
份量少到,1大1小,食完仲肚餓。