2023-05-20 3108 瀏覽
🍹傳統正宗嘅印尼菜除咗依然保留住一貫傳統菜式同埋味道😋與時並進👍🌳環境裝修主題係時下最流行嘅文青feel💯配埋木系傢俬🪵同埋傳統風格嘅吊燈❤️感覺就充滿住異國風情🥳放工黎食餐飯就已經可以輕鬆不少💕唔錯呢👏🏻👏🏻🥪雙色咖央多士 Roti Kауа🌈咖央多士就食得多喇😋但係呢個係黑色cross over白色嘅鴛鴦口味我就第一次食☺️賣相夠曬特別👍多士一樣係係脆卜卜🔥又惹味💯🍚金貝飯 Nasi Kuning🌈呢個金貝飯唔單止香噴噴🔥而且飯嘅顏色仲好鮮豔亮麗添😋喜歡呢💕🥗加多加多 gado gado🌈加多加多原來係一個沙律🥗側邊放滿脆脆嘅蝦片🦐入面有薯仔🥔同埋鷄蛋🥚呢個沙律醬汁超級惹味呀💕味道甜甜地又有啲香草味🌿好推介👍🐂甚摩汁牛肉 Semur🌈呢個係佢地menu上面其中一個signature dish❤️甚摩汁係好香濃好好配飯🍚而且個牛肉仲煮得又夠淋又多汁😋有驚喜呀💯🍹峇里•爽翠🌈欣賞佢地呢度特飲款色又靚又好飲呀🍹我今次揀咗呢杯靚靚嘅峇里•爽翠👍味道好香菠蘿味🍍新鮮嘅甜味💕🍡大魚蛋 Bakso 1kan🌈大大粒嘅大魚蛋串燒🍡超彈牙💯必食😋🍡臺灣貢丸🌈一客已經有兩串嘅臺灣貢丸🔥一食已經令我諗起那些年

🥪雙色咖央多士 Roti Kауа

🍚金貝飯 Nasi Kuning

🥗加多加多 gado gado

🐂甚摩汁牛肉 Semur

🍹峇里•爽翠

🍡大魚蛋 Bakso 1kan

🌈大大粒嘅大魚蛋串燒🍡超彈牙💯必食😋

🍡臺灣貢丸

🌈一客已經有兩串嘅臺灣貢丸🔥一食已經令我諗起那些年去墾丁大街行夜市掃街嘅味道💯勁正🥳

🍡雞肉 Ayam

🌈食串燒我必食會係鷄肉🐤果然無令我失望👍燒完嘅雞肉依然係咁嫩滑唔鞋🍡我私心推介💯