2022-01-10 35 瀏覽
喺銅鑼灣摩理臣山道開咗間新野- 岳川串揚. 主打日本高檔串燒嘅,居酒屋, 應該開咗一個月都冇, 舖頭細細完全唔起眼, 新裝修坐得非常舒服. 佢哋個lunch set Menu得四個選擇😂, 睇落價錢絕對唔平走中高路線, 但係食物質素真係不得了, 我哋分別叫咗串楊set &串燒set , 可能新開人客唔多, 上菜嘅時候老細逐樣嘢介紹👍🏻佢哋用嘅素材全部都係高檔飛機貨, 就算連個燒燒洋蔥都係日本野, 真係一分錢一分貨, 同喺其他地方食開嘅串燒真係完全唔同好大分別🧐. 特別推介佢哋嘅鹿兒島五花肉, 真係勁Juice😋. 雖然串燒份量比較少, 但係每個lunch set都有兩個高質日本米飯團&麵豉湯, 前菜有蜂蜜甜番薯🥰, 加上佢哋個自家製特別醬汁我覺得非常好味🤤, 非常滿意嘅一餐👍🏻
2022-01-05 35 瀏覽
岳川串揚 (銅鑼灣)我哋叫咗好多款串燒,全部都好好味😋😋汁燒黑豚肉 汁燒雞翼🥩汁燒好惹味,豚肉和雞翼肉質好嫩滑,好正🥰🥰鹽燒雞胸雞軟骨 鹽燒美國肉眼串鹽燒都好美味,鹹度啱啱好,好食到停唔到😍😍炸雞胸雞軟骨 炸廣島蠔 香脆雞翼炸物好香脆😃😃好香口👍 👍雞胸雞軟骨好軟熟😆 廣島蠔好大隻,抵食🥰🥰上面仲有秘製醬汁😆😆香脆雞翼都好正🤩🤩香草煙肉車厘茄 秋葵車厘茄好鮮甜😚😚 配埋煙肉一齊食好好味😍😍秋葵都好新鮮,正👍👍大蔥地雞肉串雞肉再加蔥係絕配😋😋和風酥炸牛蒡 炸年糕炸牛蒡好香脆,仲有秘製沙律醬,好吸引😆😆年糕入面煙韌,口感一流👍👍熱烏冬烏冬都幾大份,上面有櫻花蝦同紫菜碎,湯底係日式日式醬油湯😋😋蔥香醬油燒飯團🍙燒飯團賣相好吸引,入面仲有啲醬汁😍😍和風蕃茄沙律日本胡麻豆腐沙律材料好新鮮,蕃茄好鮮甜,豆腐好滑, 喜歡食沙律嘅朋友一定要食😙😙餐廳環境🏖⛱餐廳環境好舒服,好適合同朋友嚟傾偈,而且店員態度良好,友善👍👍地址:銅鑼灣摩理臣山道8號地舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:5/5
岳川串揚 (銅鑼灣)

我哋叫咗好多款串燒,全部都好好味😋😋

汁燒黑豚肉 汁燒雞翼🥩
汁燒好惹味,豚肉和雞翼肉質好嫩滑,好正🥰🥰

鹽燒雞胸雞軟骨 鹽燒美國肉眼串
鹽燒都好美味,鹹度啱啱好,好食到停唔到😍😍

炸雞胸雞軟骨 炸廣島蠔 香脆雞翼

香草煙肉車厘茄 秋葵

大蔥地雞肉串
雞肉再加蔥係絕配😋😋

和風酥炸牛蒡 炸年糕
炸牛蒡好香脆,仲有秘製沙律醬,好吸引😆😆
年糕入面煙韌,口感一流👍👍

熱烏冬

蔥香醬油燒飯團🍙
燒飯團賣相好吸引,入面仲有啲醬汁😍😍

和風蕃茄沙律
日本胡麻豆腐

餐廳環境🏖⛱

地址:銅鑼灣摩理臣山道8號地舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5
朋友早前發掘到一間新開冇耐嘅串揚居酒屋🍻 大讚午餐高質 於是就約埋我哋一齊試下佢嘅晚市😎甫坐定 店員就好熱情咁介紹各款特色串燒同串揚 正所謂一分錢一分貨💰 餐廳選用日本🇯🇵食材 所以定價頗為進取而且份量比較精緻 要再嗌多啲先夠飽😂味道方面 串揚粉漿脆薄 串燒肉味濃郁 但就未算好驚豔 未去到會encore嘅水準至於飲品🥂 除咗清酒、梳打等日式飲品 呢度仲入手不少本工手工啤🍾可惜我哋到埗時已經售罄😭前菜🍢鹽燒雞翼 ($26)汁燒雞翼 ($26)鹽燒雞胸雞軟骨 ($32) - 第一次食雞胸雞軟骨,感覺幾特別,可惜有少少韌,都係細細粒雞軟骨易入口啲同好味啲鹽燒雞腎 ($25) 串揚🍢天使之海老 ($48) - 店員大力推介呢款,有啲似炸蝦天婦羅,都係咁好味北海道帶子串 ($45) - 45蚊得一粒,雖然味道唔差,但真係貴咗少少廣東蠔 ($48) - 賣相好靚,好好食黑松露芝士竹輪 ($30)紫蘇魷魚卷 ($30) - 幾特別,食完一串會想再食串燒🍢煙肉青提卷 ($48) - 另一款店員大力推介嘅串燒,煙肉配青提又真係幾少見,熱辣辣食小心爆汁!汁燒黑豚肉 ($45)鹽燒美國肉眼串 ($45)汁燒

甫坐定 店員就好熱情咁介紹各款特色串燒同串揚
而且份量比較精緻 要再嗌多啲先夠飽😂

前菜🍢

鹽燒雞翼 ($26)
汁燒雞翼

汁燒雞翼 ($26)
鹽燒雞翼

鹽燒雞胸雞軟骨

鹽燒雞腎 ($25)

串揚🍢

北海道帶子串

廣東蠔 ($48) - 賣相好靚,好好食
廣東蠔

黑松露芝士竹輪 ($30)
紫蘇魷魚卷 ($30) - 幾特別,食完一串會想再食

串燒🍢

煙肉青提卷

汁燒黑豚肉 ($45)
鹽燒美國肉眼串 ($45)
汁燒美國肉眼串 ($45)
汁燒黑豚肉 ($45)
美國牛肉眼 ($45)

主食🍘

蔥香醬油燒飯團 ($28)
蔥香醬油燒飯團

飲品🥂

信洲蘋果梳打 ($48)
完熟水蜜桃梳打 ($48)
2021-12-25
汁燒雞翼
鹽燒雞翼
北海道帶子串
廣東蠔
蔥香醬油燒飯團
  • 紫蘇魷魚卷
2021-12-31 35 瀏覽
Food-The Premium Lunch Sets we tried (B and C) were so much of a great piece of the everyday Japanese traditional meals with their balanced flavours and ingredients. -The B set includes two freshly made rice dumplings, and a series of crunchy fried food such as winter mushrooms (dong gu), giant asparagus, tofu cubes and crispy little onions cut. Also, a half cooked egg is served with warm and tasty miso soup. -The C set includes the rice dumplings as well, and a revised shrimp tempura with chic
Food

-The C set includes the rice dumplings as well, and a revised shrimp tempura with chicken skewer, the roasted red onions and the very tender beef cube wrapped in a thin layer of crunchy four. Of course, the egg and miso soup are a must according to this typical meal experience.

Overall, that feels like a perfect home-made reward to the so intense working like of Hong Kong and Japan.

Drinks

-We enjoyed the selection of soft drinks and tea available at Yakinori

Service & Location

-The entire team was so kind to guests, which is always appreciated by Hong Kongers as well as foreigners. The location is a relatively quiet corner between Wanchai and the chaotic Causeway bay, just so convenient for a some relaxing time after

2021-12-30 30 瀏覽
餐廳座位寬敞 環境開揚舒適 午餐選擇有串揚/串燒 我選擇了串燒 但剛好豬肉未有貨 非常友善的廚師推薦我好幾款選擇 最後我選炸蝦串燒有雞翼 煙肉捲蕃茄 牛肉及炸蝦 全部都好好味飯團有兩個 配串燒油膩剛剛好有湯有飲品有前菜 高質食物 午餐來說非常值得 下次會想再試串揚😋
串燒有雞翼 煙肉捲蕃茄 牛肉及炸蝦 全部都好好味
飯團有兩個 配串燒油膩剛剛好
有湯有飲品有前菜
高質食物 午餐來說非常值得 下次會想再試串揚😋
2021-12-30
今次同朋友嚟到呢度,環境都幾舒服有現代感,Lunch Set包括一碗味噌湯,兩款前菜,飯團兩件,五款串揚、汽水/茶🍖串揚5款套餐 牛 美國安格斯牛肉眼🍗串揚5款套餐 豬 鹿兒島五花肉串揚套餐呢~除咗串揚牛同串揚豬分別之外,其他串揚都喺一樣的,包括大蝦、日本洋蔥、紫蘇雞胸肉串、半熟流心蛋,仲有2個飯團、味噌湯同前菜串揚炸粉夠哂薄~表面炸粉脆脆,食完唔會覺得好熱氣🍤大蝦 成隻都好脆卜卜,肉質都唔錯🧅日本洋蔥 包著2粒洋蔥,外脆內軟,味道甜甜哋~🍗紫蘇雞胸肉串 雞胸肉都幾嫩~🍳半熟流心蛋 店員話將蛋切開一半撒上少少鹽調味 🥗前菜喺中華沙律同醃黃蘿蔔 🍙飯團中間有餡的!裡面喺鹽漬昆布,而飯粒加入咗少少鹽調味,食完2個飯團勁飽🤣如果白飯都帶有少少餡都唔錯喔~

🍖串揚5款套餐 牛 美國安格斯牛肉眼
🍗串揚5款套餐 豬 鹿兒島五花肉

串揚炸粉夠哂薄~表面炸粉脆脆,食完唔會覺得好熱氣
🍤大蝦 成隻都好脆卜卜,肉質都唔錯
🧅日本洋蔥 包著2粒洋蔥,外脆內軟,味道甜甜哋~
🍗紫蘇雞胸肉串 雞胸肉都幾嫩~
🍳半熟流心蛋 店員話將蛋切開一半撒上少少鹽調味

🥗前菜喺中華沙律同醃黃蘿蔔
午餐
2021-12-26 21 瀏覽
💛岳川串揚位於灣仔銅鑼灣之間, 雖然位置唔算方便, 但串燒串揚即叫即煮都幾高質. 上菜時店員會介紹各款串揚、串燒食法美國牛肉眼可選鹽燒或者醬燒, 如果要食真d 牛肉香味店員都係推薦鹽燒. 肉質軟嫩帶牛肉炙燒過嘅香燒白鰻  呢個真係幾好食, 白鰻本身魚脂多, 經火炙魚脂香更豐腴而口感軟腍煙肉青提卷平時多數都煙肉包番茄仔, 包青甜爽脆青提同咸香煙肉更有火花香脆雞翼外層炸得香脆又唔會乾硬, 抵贊係中間肉嫩帶肉汁, 唔錯紫蘇魷魚卷 炸漿好薄, 香脆而中間包住紫蘇魷魚🦑魷魚香軟同紫蘇香味好match天使之海老店員推薦, 蝦都幾大隻, 蝦肉頗結實, 炸得香脆串揚廣島蠔外層香脆, 中間有蠔汁juicy, 可以加上沙律醬 半熟玉子 見到人推薦必食. 其實係炸蛋, 不過中間係半熟玉子 , 加埋少許海鹽味道唔錯, 但又未至於話必食嘅...雞肉大蔥正常發揮, 無特別驚喜冷烏冬烏冬幾有口感唔會太腍, 烏冬湯底清清哋正好解卻食燒肉炸物嘅油膩, 可按自己口味再加入蔥 薑 同wasabi
💛岳川串揚

燒白鰻

煙肉青提卷
平時多數都煙肉包番茄仔, 包青甜爽脆青提同咸香煙肉更有火花

香脆雞翼
外層炸得香脆又唔會乾硬, 抵贊係中間肉嫩帶肉汁, 唔錯

紫蘇魷魚卷

天使之海老
店員推薦, 蝦都幾大隻, 蝦肉頗結實, 炸得香脆

串揚廣島蠔
外層香脆, 中間有蠔汁juicy, 可以加上沙律醬

半熟玉子

雞肉大蔥
正常發揮, 無特別驚喜

冷烏冬

2021-12-26 13 瀏覽
忙碌朋友難約,做生意既忙碌朋友更難約,今日有幸約到開補習社既朋友食日本串燒。來到餐廳,感覺型格,黑色墻身,白色字。選左bar 檯,望住好多靚酒樽好想借酒食多d野, QR code 點左幾樣好想食既招牌菜。串揚天使之海老不平凡的🦐,蝦殼已打磨成粉帶子三文魚籽帶子幾juicy, 絲絲幼肉和三文魚籽混合一齊口感不錯。串揚汁到啲食物冇咁油膩,食物原有味道,食物粉薄,無醃製串燒燒白鰻鰻魚美食食材分為白鰻和海鰻,白鰻魚肉口感細緻,用細火🔥慢烤,更滋味!!!煙肉青提卷好大粒青提子,好有誠意呢,咬落去爆汁,煙肉燒得好香。熱蕎麥面有點驚喜,原來面用抹茶整。雖然抹茶味淡,但面質細嫩可口。好滿足的日本晚餐,可以食到平時少食既日本特色野食。最後送上補習社CEO既成功經驗是投入做自己喜歡的事,配合顧客需要,顧客特性,對自己教學和教材要有質素!

來到餐廳,感覺型格,黑色墻身,白色字。

天使之海老
不平凡的🦐,蝦殼已打磨成粉

帶子三文魚籽
帶子幾juicy, 絲絲幼肉和三文魚籽混合一齊口感不錯。

串揚汁到啲食物冇咁油膩,食物原有味道,
食物粉薄,無醃製

串燒
燒白鰻

煙肉青提卷
好大粒青提子,好有誠意呢,咬落去爆汁,煙肉燒得好香。

熱蕎麥面
有點驚喜,原來面用抹茶整。雖然抹茶味淡,但面質細嫩可口。

2021-12-26 18 瀏覽
好耐之前係日本食過串揚,一直好想再食,但係香港好少舖頭有得食,近排見灣仔街市對面間新開嘅串揚店評價幾高,而且仲有串燒食,即刻約人去食😋舖頭唔大,不過坐得好舒服,最緊要係服務好好,因為禮拜六夜晚人少啲,店員叫我哋慢慢食,冇限時。食到最後得我哋兩個,廚師都落嚟同我哋傾計,話想好似omakase咁,可以同啲客有交流,仲問咗我哋意見,感覺自己好受重視呀🤣另外仲介紹話隔離遲啲會開神川嘅分店,食omakase嘅。好期待,希望快啲開啦😍因為當晚食咗太多嘢,有啲都忍唔住要encore🤣重點介紹一啲我覺得好正嘅嘢。前菜有幾款,我哋叫咗和風蒜子蕃茄沙律,好有驚喜呀,酸酸甜甜,勁開胃,大廚話因為串揚始終係炸嘢,驚大家覺得太油,所以呢個前菜可以平衡返啲油膩感,建議食完一串就食返一件蕃茄,好正。串揚 紫蘇魷魚卷 -- 魷魚爽口彈牙,包住紫蘇再攞去炸,好香好好味,忍唔住encore。半熟玉子 -- 好特別嘅炸物,一定要試,成隻蛋完整之餘仲要流心,一定好花功夫。芝士 -- 一向鍾意食芝士,炸完入面可以拉絲,好滿足。年糕 -- 年糕好煙韌,好適合做炸物。海蝦 -- 蝦夠彈牙,不過大廚話天使蝦會更好味,下次一定要再去試

串揚

芝士 -- 一向鍾意食芝士,炸完入面可以拉絲,好滿足。
年糕 -- 年糕好煙韌,好適合做炸物。
海蝦 -- 蝦夠彈牙,不過大廚話天使蝦會更好味,下次一定要再去試吓。

值得一提,舖頭嘅通風做得好好,唔會有好大浸油煙味。而所有炸物嘅粉都唔會好厚,最緊要係啲油,食落唔會好油膩,亦都唔會好熱氣👍🏻👍🏻仲有點串揚嘅醬汁都整得好好,同日本食到嘅好似。

串燒

鹽燒美國肉眼串 -- 呢個一定要食呀,用嘅係美國最好嘅牛,重牛味之餘,仲一啲都唔會韌,好正。
燒白鰻 -- 鰻魚夠肥美,汁多肉嫩,好味。
汁燒帶子 -- 帶子燒得勁入味,一啖一粒,越食越過癮。
激辛櫻花蝦翠玉瓜 -- 帶有辣味嘅櫻花蝦鋪滿翠玉瓜,好滋味有驚喜。
汁燒雞翼 -- 啲汁慢慢融入雞翼度,令雞翼更入味。
最後叫咗蔥香醬油燒飯團 -- 師傅好用心去燒呢個飯團,要燒好耐先可以令佢外脆內熱。食完真係飽到上心口😆

好開心嘅一晚,好滿意嘅一間餐廳,以後一定會再去。

2021-12-22 716 瀏覽
今日去左灣仔食lunch,就食到一間好好食嘅串揚小店。午市套餐嘅選擇唔多,只有四款。串揚有三款而串燒就只有一款。我哋點左一個串揚一個串燒大家share。<串揚5款套餐,$128>美國安格斯牛肉眼,海蝦,日本洋蔥,紫蘇雞肉,半熟流心蛋美國安格斯牛肉眼就算炸左都仲係好腍,好香牛肉味,一啲都唔油膩。海蝦好好食,超彈牙,都有啲鮮甜嘅味道。日本洋蔥一啲都唔刺激,食到嘅就只有洋蔥嘅甜。紫蘇雞肉比較特別,不過有少少嚡,但係都幾好食。半熟流心蛋係真係流架!不過真係冇乜味,店員都有㗎可以落啲鹽,落左鹽就好食好多!而飯團就冇乜特別,入邊有啲漬物,有漬物嘅會偏咸。無漬物嘅位置我就點左個醬,我覺得都好好食!<串燒4款套餐,$118>汁燒雞翼,煙肉車里茄,美國安格斯牛肉眼,鹿兒島五花肉汁燒雞翼好香,燒到雞翼皮脆,雞翼肉仲係好嫩滑。煙肉車厘茄refreshing,我嫌得兩舊唔夠。美國安格斯牛肉眼都係好好食,但相對之下就會比串揚油膩啲,但係又好香好好食。鹿兒島五花肉個人認為有啲膩,友人覺得好正,肥美適中,而且燒得好香好惹味。整體而言我都好推介朋友去食,特別係set lunch價錢唔算
今日去左灣仔食lunch,就食到一間好好食嘅串揚小店。

串揚5款套餐
<串揚5款套餐,$128>
美國安格斯牛肉眼,海蝦,日本洋蔥,紫蘇雞肉,半熟流心蛋
海蝦好好食,超彈牙,都有啲鮮甜嘅味道。
日本洋蔥一啲都唔刺激,食到嘅就只有洋蔥嘅甜。
紫蘇雞肉比較特別,不過有少少嚡,但係都幾好食。
半熟流心蛋

<串燒4款套餐,$118>
汁燒雞翼,煙肉車里茄,美國安格斯牛肉眼,鹿兒島五花肉
汁燒雞翼好香,燒到雞翼皮脆,雞翼肉仲係好嫩滑。
煙肉車厘茄refreshing,我嫌得兩舊唔夠。
美國安格斯牛肉眼

整體而言我都好推介朋友去食,特別係set lunch價錢唔算好貴,而且環境都幾舒適。我希望下次可以happy hour或者食個輕晚餐chill下!
2021-12-14
串揚5款套餐
半熟流心蛋
美國安格斯牛肉眼
2021-12-22 23 瀏覽
放假去銅鑼灣行街街,午餐食乜好?食乜好?周圍有啲質素嘅餐廳都好多人😖 又係我搵食雷達出動嘅時候啦😼 是日嘗鮮小兵決定試吓「岳川串揚」呢間新餐廳🔍🎈串揚5款套餐(牛)$128美國安格斯牛肉眼、大蝦、日本洋蔥、紫蘇雞胸肉串、半熟流心蛋、雀巢檸檬茶串揚5款都好高質,炸得外面薄脆,內裡鮮嫩。其中最令我驚艷嘅係日本洋蔥和半熟流心蛋!日本洋蔥炸得外脆,裡面仍係爽甜、唔油膩😳 半熟流心蛋好特別,竟然可以外脆,但保留內裡流心又creamy😍🎈串燒4款套餐 $118美國安格斯牛肉眼、燒汁雞翼、煙肉車厘茄、鹿兒島五花肉、無糖可樂串燒都唔錯,肉帶燒烤香氣,燒肉亦唔粗鞋👍🏻 配埋燒汁、七味粉,香口又惹味🤣 🍙鹽醃昆布飯團超級好食❣️飯帶麻油香,口感軟糯,內裡包住鹽醃昆布,有啲鮮甜,令人一食難忘🤩

🎈串揚5款套餐(牛)$128

日本洋蔥炸得外脆,裡面仍係爽甜、唔油膩😳

🎈串燒4款套餐 $118

🍙鹽醃昆布飯團
2021-12-20 39 瀏覽
岳川串揚銅鑼灣區提供燒物和揚物的日式料理店🇯🇵 午餐set包括餐湯、兩款前菜、飯團兩件和飲品。串揚五款套餐👍炸物包括安格斯牛肉眼、海蝦、日本洋蔥、紫蘇雞肉和半熟流心蛋。炸粉不厚,拿開炸物後碟上也未見有太多油份。牛肉雖然經過高溫炸煮,但咬開後還有肉汁;紫蘇雞肉肉質軟嫩 ,蝦肉亦都非常爽脆;流心蛋留到最後才享用,但仍維持流心狀態,可以下少許鹽提味。整體揚物調味偏清淡,枱邊有調味料可供客人喜好自行調味。飯團亦帶來驚喜。🍙日本壽司米煙韌飽滿,廚師在混和過程已為米飯調了味。而且飯團裏面包有鹽漬昆布,單吃也沒有問題。整體份量足夠,男生則可能要另點小食。餐廳的食材都是從日本進口,放入口的都是高質食材。主打炸物的日式餐廳非常少見。小店剛開業一個月,店主仍在聽取客人的意見調整餐單。要支持初起步的小店啊。🙏🏻
岳川串揚
銅鑼灣區提供燒物和揚物的日式料理店🇯🇵

午餐set包括餐湯、兩款前菜、飯團兩件和飲品。

串揚五款套餐👍
炸粉不厚,拿開炸物後碟上也未見有太多油份。
牛肉雖然經過高溫炸煮,但咬開後還有肉汁;
紫蘇雞肉肉質軟嫩 ,蝦肉亦都非常爽脆;
流心蛋留到最後才享用,但仍維持流心狀態,可以下少許鹽提味。
整體揚物調味偏清淡,枱邊有調味料可供客人喜好自行調味。

飯團亦帶來驚喜。🍙

整體份量足夠,男生則可能要另點小食。

餐廳的食材都是從日本進口,放入口的都是高質食材。
主打炸物的日式餐廳非常少見。
2021-12-17 175 瀏覽
前排同朋友喺銅鑼灣嘅工作, lunch time嗰陣朋友話想試吓呢間,所以我哋就去試吓😊Lunch set嗰度佢哋有四款,咁我哋就揀咗串掦5款套餐同串燒4款套餐,當中包括兩個飯團🍙,前菜,麵豉湯+飲品串掦5款套餐-美國安格斯肉眼,海蝦,日本洋蔥,紫蘇雞肉,半熟流心蛋😊小編推介串掦安格斯肉眼,日本洋蔥宮同半熟流心蛋😊,呢三款小編都覺得好好味😋,雖然安格斯肉眼炸過,但肉質好嫩同juice ,日本洋蔥都好多汁😝,另外小編都係第一次食炸半熟流心蛋,佢哋炸得好好,完全冇油膩嘅感覺,亦都做到半流心嘅效果😍😍😍串燒4款套餐-雞翼,煙肉車厘茄,美國安格斯牛肉眼,鹿兒島五花肉今次我哋好好彩,職員將煙肉車厘茄轉左煙肉青提子😍😍😍俾我哋試吓,煙肉同青提子配搭好特別,提子可以抵消煙肉油膩,而且食完仲有啲提子味係個口腔嗰度,職員話平時都淨係喺晚上先有得食到😆另外,鹿兒島五花肉都好Juice同唔會好油膩😋最後,小編覺得呢度啲飯團好好味,好新鮮,飯團裏面仲有啲餡料😜🍙,好有日本風味😂小編覺得呢間餐廳整嘅感覺都不錯,而且職員都好熱情的招待,如果想食lunch 嘅朋友都要早啲book位啦,因為店舖本身唔係話好多位置,但

串掦5款套餐
-美國安格斯肉眼,海蝦,日本洋蔥,紫蘇雞肉,半熟流心蛋😊

串燒4款套餐
-雞翼,煙肉車厘茄,美國安格斯牛肉眼,鹿兒島五花肉

另外,鹿兒島五花肉都好Juice同唔會好油膩😋

小編覺得呢間餐廳整嘅感覺都不錯,而且職員都好熱情的招待,如果想食lunch 嘅朋友都要早啲book位啦,因為店舖本身唔係話好多位置,但係都好快滿😊
2021-12-16 46 瀏覽
由於好想去日本,所以見附近新開左間日式串燒店,就梗係要試下,亦一解我對日本嘅思念,但當然呢個要睇師傅有無呢個功架啦🙊試完有驚喜,真係燒得吾錯,而且食材好新鮮,大部分食材都由日本空運番來,吾怪之連露筍都同平時食開嘅好吾一樣樣樣都好好味,所以叫叫下叫左好多,下面show 啲最出色嘅俾大家做個reference,去到必食燒黑豕肉,好juicy👍🏼北海道帶子串籽,好味道,上面仲有我最鍾意嘅大粒蟹籽煙肉香提卷,好夾,同埋提子大大粒大葱雞肉串有驚喜,因為好多地方都食倒,但師傅燒得好香由日本黎嘅露筍,好長丫,咬落無根又爽雞翼雖然平凡,但師傅功架令佢成為值得推介之一如果想食串燒或串揚值得一試,而且坐得舒服吾會好似出面串燒鋪咁迫,time square 行過去又近,會再番來

燒黑豕肉,好juicy👍🏼

北海道帶子串籽,好味道,上面仲有我最鍾意嘅大粒蟹籽

煙肉香提卷,好夾,同埋提子大大粒

大葱雞肉串有驚喜,因為好多地方都食倒,但師傅燒得好香

由日本黎嘅露筍,好長丫,咬落無根又爽

雞翼雖然平凡,但師傅功架令佢成為值得推介
之一

2021-12-16 50 瀏覽
平時居酒屋通常係食串燒多啲,呢間新開既居酒屋就主打串揚🤤串揚 ✧ 天使之海老 串揚必食既天使之海老已經剝晒殻,炸完仲調好哂味~ 肉質彈牙,另外記住食埋炸到脆卜卜既蝦鬚同蝦尾呀~✧ 帶子三文魚籽 帶子好鮮甜,加埋三文魚籽,將鹹鮮味提升去另一個層次🤤 ✧ 半熟玉子無論係邊間餐廳見到炸蛋都一定要叫❣️呢度用空運既日本雞蛋,薄薄既炸衣包住半生熟既雞蛋,就咁灑少少鹽已經好好食🥰 ✧ 茄子 ✧ 香菇 ✧ 蓮藕 ✧ 本身擔心炸茄子會油淋淋,不過完全無呢個問題,入面仲好juicy~炸蓮藕藕斷絲連,口感爽脆都好值得試💕燒物 ✧ 燒白鰻 白鰻無咩幼骨,燒到外脆內軟,再大塊啲就好,有啲唔夠喉🥺✧ 葱香醬油燒飯團必食燒飯團,入面已經調好哂味,表面燒到焦香,入口有股麻油香涌出嚟🤤

平時居酒屋通常係食串燒多啲,呢間新開既居酒屋就主打串揚🤤

✧ 天使之海老

✧ 帶子三文魚籽
帶子好鮮甜,加埋三文魚籽,將鹹鮮味提升去另一個層次🤤

✧ 半熟玉子

✧ 茄子 ✧ 香菇 ✧ 蓮藕 ✧

燒物
✧ 燒白鰻
白鰻無咩幼骨,燒到外脆內軟,再大塊啲就好,有啲唔夠喉🥺

✧ 葱香醬油燒飯團