2021-12-28 562 瀏覽
森仔今次黎到屯門工作,就搵左幾正嘅日本🇯🇵餐廳🍴獎勵吓自己。餐廳位於屯門站附近卓爾廣場,地點還算便利。由於商場不大,很容易便能找到山海餐廳!當中環境十分優良,猶如到了日本🇯🇵家鄉❤️❤️餐廳🍴猶如日本🇯🇵正宗的壽司點半,專業的廚師在吧枱中處理魚生刺身。而部份食客坐在吧枱中能與廚師交流,及近距離觀看處理食材的步驟和程序😊😊正正子,乾淨衛生,有保證!😍坐下,就送上消毒濕毛巾,清潔雙手。各種餐具配置,不但非常日式,亦非常講究。👍🏻👍🏻👍🏻當日我叫了一個三文魚盛盒🍣烏冬定食($128)。成個定食份量十足,又有各種三文魚壽司,又有蔥花烏冬!壽司方面,真係幾豐富,包括了: 一件三文魚壽司🍣,一件三文魚腩壽司,兩件火灸三文魚壽司🍣,6件三文魚反卷😆😆淨係壽司,都足以飽肚了一大半,大滿足!❤️❤️❤️而最重要‼️,三文魚十分鮮甜肥美,大大件刺身,絕不欺場!而醋飯亦處理適宜,不會太酸,飯扼得夠香口👍🏻👍🏻森仔就最欣賞嘅始終也是火灸三文魚壽司,因為燒得入口即溶❤️❤️正丫!而蔥花烏冬用左鰹魚湯底,清得來,又美味⭐️⭐️同時,烏冬是稻庭烏冬,彈牙煙韌,滿有咬口的。再配上時令水果,今次係益眼嘅藍莓🫐真係為整個套餐畫上一個完美的句

餐廳位於屯門站附近卓爾廣場,地點還算便利。
由於商場不大,很容易便能找到山海餐廳!
當中環境十分優良,猶如到了日本🇯🇵家鄉❤️❤️

正正子,乾淨衛生,有保證!😍
坐下,就送上消毒濕毛巾,清潔雙手。
各種餐具配置,不但非常日式,亦非常講究。👍🏻👍🏻👍🏻

當日我叫了一個三文魚盛盒🍣烏冬定食($128)。

成個定食份量十足,又有各種三文魚壽司,又有蔥花烏冬!

淨係壽司,都足以飽肚了一大半,大滿足!❤️❤️❤️
而最重要‼️,三文魚十分鮮甜肥美,大大件刺身,絕不欺場!

而醋飯亦處理適宜,不會太酸,飯扼得夠香口👍🏻👍🏻

而蔥花烏冬用左鰹魚湯底,清得來,又美味⭐️⭐️
同時,烏冬是稻庭烏冬,彈牙煙韌,滿有咬口的。

再配上時令水果,今次係益眼嘅藍莓🫐
真係為整個套餐畫上一個完美的句號。

整體而言,餐廳的午市套餐性價比甚高,能用一個便宜的價錢享受到不錯的日式套餐。

• 三文魚盛盒
🍣🙀有冇諗過唔使$400 都可以係Dinner食倒十件Omasaka 質素嘅壽司🙀🍣-🍣特上壽司盛盒($388)🐠本鮪大拖羅x2️⃣🥠帶子 x 2️⃣🐟時令鮮魚x4️⃣ ( 其中兩舊本身應該係海膽嚟不過嗰日賣晒😭) 🦐牡丹蝦x2️⃣全部刺身都勁新鮮肥美🤰🏼 老實講呢個價錢食到呢個實質數真係冇得輸💯-🦪刺身蠔($48/1)生蠔配上酸酸地嘅醬汁🍋👍🏻-🍤雜錦天婦羅($168)天婦羅超級足料🤩有三隻大大嘅炸蝦🍤🍤🍤-🥃梅酒(桃/柚子味)💯果味梅酒超級少見🍑桃味梅酒好似飲緊日本特濃桃味果汁咁🤩隱約滲出一點梅酒香味🥃🍊柚子味Fresh 🍃酒味相對濃啲🤤-📍山海。さんかい (屯門)屯門石排頭徑1號卓爾廣場 L1樓107號舖
🍣特上壽司盛盒($388)
🐠本鮪大拖羅x2️⃣
🥠帶子 x 2️⃣
🐟時令鮮魚x4️⃣
( 其中兩舊本身應該係海膽嚟不過嗰日賣晒😭)
🦐牡丹蝦x2️⃣
🦪刺身蠔($48/1)
生蠔配上酸酸地嘅醬汁🍋👍🏻
🍤雜錦天婦羅($168)
天婦羅超級足料🤩有三隻大大嘅炸蝦🍤🍤🍤
🥃梅酒(桃/柚子味)
💯果味梅酒超級少見
🍊柚子味Fresh 🍃酒味相對濃啲🤤
📍山海。さんかい (屯門)
2021-12-24 62 瀏覽
臨近聖誕,提早感受氣氛,也要吃好一點,周圍去試新野。這天來到屯門人推介的丼飯餐廳,叫了一set壽司、一個丼飯、一個蟹粥,豐富的一餐。壽司盛盒$168有八件壽司幾抵食,有三文魚、牡丹蝦蝦、帆立貝、蟹肉蟹膏、火炙吞拿魚、油甘魚等,個人最喜歡火炙,令魚油香更迷人,赤蝦和帶子也很鮮甜。北海丼$298今晚的No.1美食,有牡丹蝦、松葉蟹肉、海膽、三文魚子、油甘魚、帆立貝。首先三文魚子十分鮮甜,一咬開鮮味爆出來;油甘魚十分大件,而且魚香又甜,很少見丼飯有這麼大件的刺身、其餘也都質素中上,拼湊了美味滿足的丼飯。極上蟹粥$128二人份量的蟹粥,粥帶有少少蟹鮮味,粥很綿,加上生蛋攪拌,顏色變橙視線上好看,而蟹比較小隻這價錢也屬正常。
臨近聖誕,提早感受氣氛,也要吃好一點,周圍去試新野。

壽司盛盒$168

北海丼$298

極上蟹粥$128
2021-12-24 52 瀏覽
位於屯門卓爾廣場呢間日系簡約風餐廳,有壽司 燒物 天婦羅 丼飯,選擇夠晒多元化🤩一睇到Menu已經好吸引,最後同朋友揀左兩份Lunch Set,價錢好大衆化《燒牛肉盛丼》$108有 2件三文魚刺身,時令水果,牛肉丼三文魚厚切大大塊 紋路清晰 味道新鮮😋濃厚燒汁包裹住厚切牛肉鋪喺珍珠飯面,賣相已經好吸引,牛肉夠多而且好嫩滑,配埋甜洋蔥一齊食prefect👍🏻 《壽司,烏冬定食》$148有8件壽司🍣 烏冬 時令水果墨魚雪白爽口,鰻魚厚燒有質感,整體唔錯稻庭烏冬+爽甜青森蘋果佢地仲有好多出名燒生蠔🦪 魷魚筒🦑約定朋友下次晚市再黎食過😋

《燒牛肉盛丼》$108
有 2件三文魚刺身,時令水果,牛肉丼
三文魚厚切大大塊 紋路清晰 味道新鮮😋

壽司,烏冬定食》$148
有8件壽司🍣 烏冬 時令水果
墨魚雪白爽口,鰻魚厚燒有質感,整體唔錯
稻庭烏冬+爽甜青森蘋果

佢地仲有好多出名燒生蠔🦪 魷魚筒🦑
約定朋友下次晚市再黎食過😋
2021-12-23 66 瀏覽
唔經過嗰邊都唔知!屯門卓爾居開咗間隱世高級日本餐廳😳裝修固有日式風格🇯🇵簡約舒適🎎————————————————中午時段有午市套餐同埋單點料理☀︎︎黑豚生薑燒定食•$128黑豚生薑燒份量都唔錯,豚肉都幾多😚每一片豚肉肥瘦分布平均,食到濃濃嘅油脂香🥰而飯係水晶米,熟辣辣有應有既煙靭咬勁!套餐跟兩片厚切三文魚刺身😋同時令水果🥝超級豐富!☀︎︎壽司組合8貫•$168黎到日本餐廳點可以唔食壽司呢😜有三文魚、帶子、甜蝦、平目魚背、拖羅魚蓉、松葉蟹肉棒同兩款時令鮮魚😚 刺身壽司🍣睇色澤都知道好新鮮,入口味濃冇筋,壽司飯醋飯比例適中,唔會一夾就散😚
————————————————
中午時段有午市套餐同埋單點料理
☀︎︎黑豚生薑燒定食•$128

☀︎︎壽司組合8貫•$168
黎到日本餐廳點可以唔食壽司呢😜

2021-12-17
K小姐美食推介💕—身為#屯門友 既K小姐竟然錯過左呢間位於#卓爾居 既隱世小店🍣🍱講緊既就係 @sankaibygetfresh #山海 「山海」喇🤩今日就同F男友試左#午餐 #定食 #便當 🍱—1️⃣雜錦壽司烏冬 $148-壽司一共有8️⃣件,而且款式唔會好普通,好有心思,刺身好新鮮,油脂分布平均,配埋熱烏冬,一流💯-壽司類全部都係即叫即做,當日幸運坐到師傅面前,別有一番風味🥰-烏冬略為過淋身,湯底充滿日式既味道,配埋昆布,岩晒我既口味😋—2️⃣唐楊雞定食 $88-唐楊雞即叫即炸,熱辣辣好香脆,食得出有新鮮薑既味道,雞肉特別鮮味-師傅同我地講,唔好睇小碗飯呀‼️係用日本珍珠米同日本礦泉水整架😱食落帶有一份清甜,小小既細節包含大大嘅心思👏🏻-定食仲有兩片三文魚刺身,好厚身好香魚油味,F男友表示「正呀👍🏻」😆—屯門雖然係一個小區🏘原來都有好多隱世食店架🤤🤤🤤今日就同K小姐一齊「山海」屯門遊喇😍—📍 山海。さんかい (屯門)屯門石排頭徑1號卓爾廣場 L1樓107號舖—味道😋:3.8/5價錢💰:3.5/5環境🌻:3.5/5位置🏡:3.5/5—
K小姐美食推介💕

1️⃣雜錦壽司烏冬 $148

2️⃣唐楊雞定食 $88

📍 山海。さんかい (屯門)

味道😋:3.8/5
價錢💰:3.5/5
環境🌻:3.5/5
位置🏡:3.5/5

2021-12-17
15 分鐘 (堂食)
2021-12-22 42 瀏覽
最近去屯門搵朋友食晚飯,試咗佢屋企樓下卓爾廣場嘅山海壽司,無論裝修、食物同服務都唔錯。好在我哋六點幾就walk in,原來七點之後都已經預約滿座🙈🍣 壽司我哋叫咗鮮甜凡立貝、肥美嫩滑本鮪中拖羅、鮮甜黏口嘅白雪牡丹蝦,仲有火炙平目魚背,豐腴油脂迫曬出黎🤤 皇牌灸燒本鮪腦天壽司都係必點❗️腦天屬於呑拿魚頭頂僅有兩片肉,好矜貴呢!少筋位多脂肪,十分肥美而且魚味最濃✨刺身方面encore帆立貝😆四切夠厚身,好滿足。三葉海鮮餅裹粉脆薄,香口而唔油膩,入面嘅蝦彈牙有鮮味。蒜香牛柳超級鬆軟,入口都唔需要點咀嚼,肉質唔錯。不過蒜香同鹹味可以再加強。另一個重點推介係芝士燒九吋虎蝦皇!虎蝦仲長過我手掌✋🏻切開之後加上勁量芝士去燒,肉質彈牙,芝士味超香。啖啖肉令人欲罷不能😍今次食得滿意,環境又舒適。餐牌上仲有好多嘢想試,我哋快啲再約過啦😙

刺身方面encore帆立貝😆四切夠厚身,好滿足。

三葉海鮮餅裹粉脆薄,香口而唔油膩,入面嘅蝦彈牙有鮮味。

2021-12-21 70 瀏覽
🍣🗻山海。さんかい 🌊《屯門》今次近近地係屯門搵食 估唔到卓爾居呢一個小商場入面都有一間門面睇好似咁高質嘅壽司舖一於入去試試佢 🤔🍣特上壽司盛盒(10貫)($368)牡丹蝦、時令魚、海膽、凡立貝十分鮮甜上面仲有少少柚子醬 好清新亦都有提鮮作用🤤、拖羅上面仲有啲金箔添 整體超級新鮮🥰好好食😋撞正落雨天氣凍左好多 所以叫左個🦀極上蟹粥($128)黎暖暖身 個蟹粥一啲都唔馬虎用咗成隻蟹黎煲 另外仲有個蛋黃🥚黎撈落粥 本身個粥已經好鮮甜加埋蛋黃更加香同好食😋🧀芝士燒生蠔🦪( $128)有三大隻🦪🦪🦪生蠔好肥美配埋芝士😌正整體來講十分滿意呢餐 估唔到屯門呢個小商場都有高質壽司鋪 另外值得一讚係員工服務態度好好👍🏻 有keep 住幫我地加水同執碟
🍣🗻山海。さんかい 🌊《屯門》

一於入去試試佢 🤔

🍣特上壽司盛盒(10貫)($368)
特上壽司盛盒(10貫)

極上蟹粥

🧀芝士燒生蠔🦪( $128)
有三大隻🦪🦪🦪生蠔好肥美配埋芝士😌正

2021-12-20
特上壽司盛盒(10貫)
極上蟹粥
2021-12-20 27 瀏覽
同朋友去屯門boxing, 喺附近卓爾廣場睇下有咩好食,見到@sankaibygetfresh 門面幾靚,所以去左試下🍣 早到所以無咩人,之後都開始坐滿。整體食物性價比ok👍🏻份量足!環境係簡约日系~蟹籽沙津($48)經典配搭啦~蛋黃醬份量岩岩好,開胃!帆立貝刺身($58)4切,厚身鮮甜🥰炸軟殼蟹牛油果手卷($48)軟殼蟹食到尾都仲有🤫正!三文魚手卷 ($28)CP值唔錯!三文魚肥美😍本鮪腦天壽司($68)火炙吞拿魚頭肉,紫菜包住食,配左啲柚子碎解油膩廣島蠔雜炊($108)Wow好大煲!蠔好似有6舊!都肥美,雜炊偏濃味,暖身飽肚🤩飛魚籽壽司($18)三文魚籽壽司 ($38)新鮮~

蟹籽沙津($48)
經典配搭啦~蛋黃醬份量岩岩好,開胃!

帆立貝刺身($58)
4切,厚身鮮甜🥰

炸軟殼蟹牛油果手卷($48)
軟殼蟹食到尾都仲有🤫正!

三文魚手卷 ($28)
CP值唔錯!三文魚肥美😍

本鮪腦天壽司($68)
火炙吞拿魚頭肉,紫菜包住食,配左啲柚子碎解油膩

廣島蠔雜炊($108)
Wow好大煲!蠔好似有6舊!都肥美,雜炊偏濃味,暖身飽肚🤩

飛魚籽壽司($18)
三文魚籽壽司 ($38)
新鮮~
2021-12-17 40 瀏覽
平凡是細節裡看見瑰寶是食完飯慢慢行返屋企😬廣島蠔雜炊呢碗粥好味到喊出黎😭有成5隻廣島蠔 全部大大隻雜炊味道比一般粥底更豐富仲有好多菇 健康又好味係日本的味道🥺我諗住黎食壽司點估到會食到咁好味既粥食到一啖都無剩再食壽司同蒸蛋魚生味道都唔錯不過已經好飽試唔到太多壽司下次可以嚟再食壽司同刺身🤤最後食埋Chu Pat Pat草莓雪糕我真係捧住個肚行出嚟。屯門友一定會encore唔想喺市中心V city食行過嚟呢邊靜靜地都唔錯。
平凡是細節裡看見瑰寶

魚生味道都唔錯
不過已經好飽試唔到太多壽司
下次可以嚟再食壽司刺身🤤

最後食埋Chu Pat Pat草莓雪糕
我真係捧住個肚行出嚟。

屯門友一定會encore
唔想喺市中心V city食
行過嚟呢邊靜靜地都唔錯。

2021-12-15 54 瀏覽
平時喺屯門食飯好少何可以見到一啲比較高質嘅日式🎋料理餐廳 估唔到最近比小編發現到喺卓爾居開咗一間好和風裝修嘅餐廳 而且有幸可以坐到喺吧枱望住師傅製作壽司🍣本鮪盛合🍣 ($188/9貫)呢款組合包括有拖羅壽司 拖羅蓉小卷 吞拿魚壽司每一款都睇住師傅新鮮切出嚟 好好食😋蟹籽沙律🦀🥗 ($48)小編最愛就係蟹籽沙律 沙律上面充滿着粒粒脆卜卜嘅蟹籽 而且青瓜絲都非常爽脆 滿分💯深海金龍卷 ($188)呢個其實即係炸虎蝦🍤天婦羅牛油果卷 小編同朋友好欣賞佢哋嘅蝦 蝦肉好爽口而彈牙 而且舊舊都好大粒 幾驚喜😍虎蝦頭味噌湯🦐 (+$18)呢個湯真係不得之了 因為裏面真係充滿着虎蝦同其他海鮮嘅味道 味道濃郁唔油日式燒原隻大魷魚🦑筒 ($108)新鮮熱辣燒出嚟嘅魷魚配上燒汁 非常入味 份量亦多 小編同朋友覺得食極都食唔完😂炸蝦天婦羅配抹茶蕎麥麵🍤 ($128)炸蝦同樣無得輸 而平時食嘅蕎麥麵通常都係凍食為主 但估唔到熱食都唔錯

本鮪盛合🍣 ($188/9貫)

蟹籽沙律🦀🥗 ($48)

深海金龍卷 ($188)

虎蝦頭味噌湯🦐 (+$18)

日式燒原隻大魷魚🦑筒 ($108)

炸蝦天婦羅配抹茶蕎麥麵🍤 ($128)
2021-12-15 587 瀏覽
今日囡囡想係屯門 食,因為放工 好夜近近地係卓爾 居食.有間日本餐廳 - 山海見 個 門面都幾高級,座位又不多一點都不像在屯門開的日本菜囡囡 最愛吃魚生一定叫, 仲要叫最大個款特上壽司盛 合(有10件)海鮮夠鮮甜,飯比較少. 比例剛好.海膽色澤較暗味道較淡玉子燒厚身, 蛋香炸虎蝦天 婦羅牛油果虎蝦大,爽牛油果清新感覺重點. 脆口紫菜同虎蝦一起食. 超爽口.廣島蠔雜炊好似潮洲粥, 比較綿不比像 廣東粥”結” 內有6隻廣島蠔,肥美雜炊內海鮮味. 正有蟹味更提鮮味.足茶碗蒸不錯. 滑流中沒有”挺身”感因為沒有落太多鹽味道以海鮮湯底做配滑雞蛋質感.剛好.內裡材料好多.本鮪面頰,貴 是有道理.魚油豐富之餘魚香味,在口內打滾沒有根位. 配上脆口紫菜, 絕配整晚食物水準比我想像好, 除了海膽外囡囡最愛茶碗蒸及本鮪面頰我愛 吃 廣島蠔雜炊值得回味
今日囡囡想係屯門 食,因為放工 好夜

近近地係卓爾 居食.
有間日本餐廳 - 山海
見 個 門面都幾高級,

座位又不多

一點都不像在屯門開的日本菜

囡囡 最愛吃魚生
一定叫, 仲要叫最大個款

特上壽司盛 合(有10件)

海鮮夠鮮甜,飯比較少. 比例剛好.
海膽色澤較暗

味道較淡

玉子燒

厚身, 蛋香

炸虎蝦天 婦羅牛油果

虎蝦大,爽

牛油果清新感覺

重點. 脆口紫菜

同虎蝦一起食. 超爽口.

好似潮洲粥,

茶碗蒸
不錯. 滑流中沒有”挺身”感

因為沒有落太多鹽
味道以海鮮湯底做

配滑雞蛋質感.剛好.

內裡材料好多.

本鮪面頰,
貴 是有道理.
魚油豐富之餘

魚香味,在口內打滾

沒有根位. 配上脆口紫菜, 絕配

整晚食物水準比我想像好, 除了海膽外

囡囡最愛茶碗蒸及

本鮪面頰

我愛 吃
值得回味
玉子燒
2021-12-06
1 分鐘 (堂食)
  • 廣島蠔雜炊
2021-12-14 474 瀏覽
-🦄山海 @sankaibygetfresh-好耐之前已經想試吓 @sankaibygetfresh雖然係開係屯門 但係一直都未有機會去到不過都幾驚訝 星期日嘅晚市竟然會無咩人加埋我哋就只有兩檯客 唔知係唔係時間太早呢不過當晚我哋都叫咗好多嘢食 因為咩都想試吓-♦️山海時令沙律 花見月 Hkd88▪️Rating🌕🌕🌕🌑🌑我都唔係好清楚每款沙律嘅分別 可能係唔同嘅水果除咗花見月 佢仲有水無月 如月同埋夕月等等我係比佢嘅士多啤梨吸引住 所以叫咗花見月不過好可惜店員話當日無士多啤梨供應就只有橙同埋蘋果 所以我最後簡咗食橙橙 我爸話食得出係新奇士喎 唔知係唔係啦我負責食沙律菜 啲菜都幾新鮮爽脆 唔苦嘅醬汁酸甜 幾啱我口味 配上粟米荀都幾特別不過整體感覺係普通 如果有返士多啤梨就好了-♦️原條池魚刺身 Hkd188▪️Rating🌕🌕🌕🌗🌑唔知點解我爸真係好鍾意食呢啲原條上嘅魚刺身今次終於叫咗呢款鰺魚刺身 本身我以為會好大條實際上 比我想像中細 一個人都可以輕易Ko魚骨其實仲可以另加40蚊 拎去炸 再造成小食不過我哋無叫到 刺身都有分腩位同埋赤身腩位有輕微火炙 唔會覺得好油膩 反而洽到好處而原條鰺魚
🦄山海 @sankaibygetfresh

我覺得食物水準同埋味道都係不過不失 正常
無我想像中咁有驚喜 不過店員服務幾好
經常會幫你斟茶同埋收碟 環境都坐得舒服嘅
2021-12-12
5 分鐘 (堂食)
海膽帆立貝丼
一坐低侍應就遞上熱毛巾,好有去咗高級日式餐廳嘅感覺~壽司盛合(8貫)🍣盛合有三文魚、平目魚背、帆立貝、蝦、吞拿魚蓉、松葉蟹肉同埋兩款時令魚生,幾款壽司都非常高質,食材新鮮,三文魚係魚腩位置,特別肥美,吞拿魚赤身魚味濃而且無筋,整體都相當好😋綠寶石油甘魚🍣壽司上面係香印提子粒,香甜嘅提子粒配上肥美甘香嘅油甘魚,好食!炙燒本鮪面頰壽司🍣依排嘅料理長推介係吞拿魚嘅刁鑽部位,除咗有近期好多人講嘅腦天之外,仲有面頰,面頰嘅肉質比較有彈性,炙燒後魚味香,要連同紫菜一齊食,所以要快快食🥢廣島蠔雜炊🦪就咁望落平平無奇,但係原來內有乾坤,雜炊內有6隻又大又飽滿嘅廣島蠔,抵食~燒三文魚頭🐟三文魚頭既燒得焦香,魚肉又依然嫩滑,餐廳嘅熱食亦都幾唔錯👍
一坐低侍應就遞上熱毛巾,好有去咗高級日式餐廳嘅感覺~

壽司盛合(8貫)🍣

綠寶石油甘魚🍣

炙燒本鮪面頰壽司🍣

廣島蠔雜炊🦪

燒三文魚頭🐟
三文魚頭既燒得焦香,魚肉又依然嫩滑,餐廳嘅熱食亦都幾唔錯👍
2021-12-09 73 瀏覽
————📍屯門前排成日出去出邊食飯🤞🏻好耐都冇試過喺屯門覓食啦👅👅今次搵咗間日本嘢嚟食 🍣🥢 仲帶埋媽咪黎食好西🤣🤩😍 卓爾居平時都唔覺有咩正餐廳🍴食 但最近上網見到佢呢年開左間日本🇯🇵餐廳 反應都幾好 原來佢本店係係馬鞍山🤣同屯門係最遙遠嘅距離😂😂🌍👅✨食完今餐之後我決定嚟緊嘅聖誕大餐都會喺度慶祝🪅👍🏻👍🏻好推薦比大家試試👼🏻—————❏ 特上壽司盛盒 - 十件 $368🍣🍣 因為嗰日加拿大海膽賣晒 所以我哋加咗$40升級去北海道海膽🤩 食完之後覺得呢$40俾得好值🤟🏻 嚟到之後店員教我哋要由淡味食到濃味 🥢海膽▶️赤蝦▶️帶子▶️油甘魚▶️拖羅每樣壽司都好新鮮 醋飯比例剛好 黏度亦都適中👍🏻 拖羅真係入口即用 冇筋 又厚❏ 時令刺身沙律🥗 $138本身都覺得價錢有少少貴 但當沙律嚟咗之後完全覺得好抵🤩 份量好大 沙律菜新鮮 平時食嘅刺身沙律 刺身都係好細舊 但呢度俾得好足料 ✨🌟仲要有好多刺身🤤🤤 拖羅都有幾舊 加埋佢嘅沙律汁好開胃👍🏻🤩❏ 炸軟殼蟹牛油果卷 $128每次去日本餐廳都會食呢一個壽司卷👻😹去到呢度當然唔例外 炸軟殼蟹顏色好金黃 睇得出呢間餐廳啲油係好新鮮 😈❏ Royal 玉
————

📍屯門

—————

❏ 特上壽司盛盒 - 十件 $368
🥢海膽▶️赤蝦▶️帶子▶️油甘魚▶️拖羅

❏ 時令刺身沙律🥗 $138

❏ 炸軟殼蟹牛油果卷 $128

❏ Royal 玉子燒 $28
玉子燒又係我嘅自愛😻 嚟到呢度當然要試一試 見到價錢咁平本身都冇咁大期望 點知一食落去 口感好豐富 咬落去爆汁 甜度適中 啲蛋好嫩滑👻👍🏻🌟🥢

————
山海。さんかい (屯門)

#winfat#winfat屯門#winfat新界