2021-12-23
K小姐美食推介💕—身為#屯門友 既K小姐竟然錯過左呢間位於#卓爾居 既隱世小店🍣🍱講緊既就係 @sankaibygetfresh #山海 「山海」喇🤩今日就同F男友試左#午餐 #定食 #便當 🍱—1️⃣雜錦壽司烏冬 $148-壽司一共有8️⃣件,而且款式唔會好普通,好有心思,刺身好新鮮,油脂分布平均,配埋熱烏冬,一流💯-壽司類全部都係即叫即做,當日幸運坐到師傅面前,別有一番風味🥰-烏冬略為過淋身,湯底充滿日式既味道,配埋昆布,岩晒我既口味😋—2️⃣唐楊雞定食 $88-唐楊雞即叫即炸,熱辣辣好香脆,食得出有新鮮薑既味道,雞肉特別鮮味-師傅同我地講,唔好睇小碗飯呀‼️係用日本珍珠米同日本礦泉水整架😱食落帶有一份清甜,小小既細節包含大大嘅心思👏🏻-定食仲有兩片三文魚刺身,好厚身好香魚油味,F男友表示「正呀👍🏻」😆—屯門雖然係一個小區🏘原來都有好多隱世食店架🤤🤤🤤今日就同K小姐一齊「山海」屯門遊喇😍—📍 山海。さんかい (屯門)屯門石排頭徑1號卓爾廣場 L1樓107號舖—味道😋:3.8/5價錢💰:3.5/5環境🌻:3.5/5位置🏡:3.5/5—
1️⃣雜錦壽司烏冬 $148
2️⃣唐楊雞定食 $88
—
📍 山海。さんかい (屯門)
屯門石排頭徑1號卓爾廣場 L1樓107號舖
味道😋:3.8/5