2017-01-09 545 瀏覽
朋友們想開大餐,又想吃新鮮海鮮,又想吃啖啖肉類,更想吃日式刺身,唯有帶朋友們再來這裡大口一餐。很記得這裡的食物,每款都很新鮮美味,而又多款式,正好岩晒一大班朋友共聚狂吃。甫入座朋友們已急不及待點選,這個IPAD都沒有停留過在枱面超過1分鐘,哈。先來個日式刺身作熱身,三文魚及吞拿魚都很新鮮,很想再吃,但要留口再吃其他美食。來個螺肉小吃,甜甜的汁液,連螺肉都很爽口。點了少量海鮮,每款少少,有蝦,帶子,鯖魚,扁貝及生蠔,魚怪的我,最愛當然是鯖魚,就算燒至熟透,還保留香噴噴的魚香及魚油。再點了很多的肉類,最喜出望外的是豬大腸,需要不停的轉動燒烤,稍有不留意,很容易燒焦,但口感出奇的煙軔,外皮燒至脆脆的,內裡還保留著滑嘟嘟的口感。很努力地不停燒燒燒,一口牛肉粒很滑嫩,牛味十足,而牛舌就更加爽口彈牙。當然不可沒有我最愛的腸腸,芝士腸,台灣腸,還有原味及黑椒味,更有麻辣雞翼,辣味十足。燒菠蘿與一口薯,當然少不免,清一清口腔,更可刺激味蕾,還令胃口再次大開。飲品選擇也不算少,汽水當然是不可少的,但有冬瓜茶,蘋果茶,檸檬荼及蘆薈汁,感覺都可減輕不少熱氣,再吃多多燒物也不怕。減輕不少後,當然要再吃,一蘿炸

先來個日式刺身作熱身,三文魚及吞拿魚都很新鮮,
很想再吃,但要留口再吃其他美食。
來個螺肉小吃,甜甜的汁液,連螺肉都很爽口。
點了少量海鮮,每款少少,有蝦,帶子,鯖魚,扁貝及生蠔,
再點了很多的肉類,最喜出望外的是豬大腸,
需要不停的轉動燒烤,稍有不留意,很容易燒焦,

感覺都可減輕不少熱氣,再吃多多燒物也不怕。
減輕不少後,當然要再吃,一蘿炸物少不免,最愛一口芝士及榴槤炸彈,
一口咬下,不論一口芝士或是榴槤炸彈,涵料都超級十足,最緊要記得不要心急吃。
吃飽飽了,肚子漲漲的,但也不能阻擋甜品的吸引力。
上次錯失了,今次要吃過夠,時間過得太快,到甜品時間時已經不多了。
但也沒有減少我的食量,對,這全是我的。可惜我不太愛超甜點,所以就感覺糕餅太甜了。

最愛還是福餅,由其是朱古力味,太美味了。
2017-01-05 541 瀏覽
年底點都要搵d朋友聚一聚,順便更新下大家的「最新狀況」。今次由我做搞手,最好就當然食放題,唔使煩,鍾意食咩就食咩。今次一行4人就揀食日式燒肉放題,我地食平日早時段,人流唔算太多,由於預先訂左位,每人$268 + 10%,有日式烤肉、刺身、壽司等等價錢OK。坐底就先落Order先,呢到落單好特別,用PAD黎落單,有咩售罄既話,就Show晒出黎,夠晒環保。燒烤既野,離不開牛、豬、雞等等,有原肉 & 唔同醃好既肉,可以逐件逐件叫,每樣少少可以試多幾樣。唔止肉類之外,仲有唔少海鮮類可以選擇,生蠔 & 帆立貝仲可以連殼燒,食落都好厚身 & 新鮮。除左燒肉,仲有刺身供應,款式多 & 新鮮
年底點都要搵d朋友聚一聚,順便更新下大家的「最新狀況」。今次由我做搞手,最好就當然食放題,唔使煩,鍾意食咩就食咩。今次一行4人就揀食日式燒肉放題,我地食平日早時段,人流唔算太多,由於預先訂左位,每人$268 + 10%,有日式烤肉、刺身壽司等等價錢OK。
除左燒肉,仲有刺身供應,款式多 & 新鮮
-- 都仲係HAPPY NEW YEAR先 聖誕新年 緊接農曆新年 飯局何其多 不停食食食 [ ms. C ] 今年第一個願望就係食極唔肥先 先可以同大家介紹好多唔同既美食 ** 就黎要改名 ** 【跟住肥妹去搵食】 -- 同一大班朋友飯局 最怕做搞手搵餐廳 因為每個人想食既野唔同 就得呢個黎就唔到果個 所以食放題 就係最好既選擇 因為鍾意食咩就叫咩 -- 今次C+搵食團又再次出動了 [ ms. C ] & fdssss去左 【銅鑼灣】尚鮮日式燒肉漁市場 -- 尚鮮主打日式燒肉 + 任食放題 啱晒一大班朋友一齊去食 好多唔同既款式選擇 食燒肉又得 食刺身熟食又得 又黎一晚食肉獸之夜 -- [ ms. C ] & fdssss 食早段時間 所以人流唔算太多 尚鮮有好多位置都係卡位設計 如果成班朋友一齊食 可以有較私隱空間 -- 位同位之間都寬落 應該坐滿人都唔會太迫夾 -- 飲品選擇都有好多唔同既選擇 一般既汽水果汁都有 仲有幾款韓國飲品提供 -- 有野飲之外 當然到主打有咩食喇 先講講有

都仲係HAPPY NEW YEAR先

可以燒得乾身D

除左有肉肉之外

其中一個推介之選就係海鮮類

餐單上有好多唔同燒海鮮選擇

貝殼類、蝦都係燒烤既最好夥伴

其中燒蠔 & 帆立貝都係唔錯既選擇

刺身類款式都算多

而且新鮮

其他熟食小食都OK

Last 當然有甜品

Movenpick 雪糕(每人一杯)

仲有隔離果隻Tiramisu 大褔

尚鮮日式燒肉漁市場

銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

2016-12-15
2017-01-05 434 瀏覽
同朋友聚下,去左銅鑼灣食好西,之前依過一次,覺得唔錯又再食多次!!呢度係任食,又有燒肉又有魚生,勁多野食呀!呢度自助下單,圖文並茂,非常清晰,想叫咩就叫咩。肉呀肉呀,每樣叫左D,都好新鮮好大塊粒粒牛都好大粒,不過好似叫1份真得得1粒,都好,唔好浪費食物,食岩咩中意就先再叫多D。除左肉類,都有海鮮燒,真係好抵食仲有成條鯖魚比你燒,不過可惜果日條鯖魚唔多新鮮,D肉就勁林。除左燒野食,仲有小食熟食叫,呢個醉雞翼都唔錯,非常肥美。喂,仲有魚生,真係咩都有,食一個鐘都已經食到好飽。佢呢度仲有自助飲品同甜品,選擇雖不太多,但我覺得已經好滿足。係啦係啦,唔好以為食完啦,最後仲送多個Movenpick,唔飽死都肥死啦~~~
呢度自助下單,圖文並茂,非常清晰,想叫咩就叫咩。
肉呀肉呀,每樣叫左D,都好新鮮好大塊
除左肉類,都有海鮮燒,真係好抵食
除左燒野食,仲有小食熟食叫,呢個醉雞翼都唔錯,非常肥美。
喂,仲有魚生,真係咩都有,食一個鐘都已經食到好飽。
2016-12-31 407 瀏覽
日日都要霖夜晚同中午究竟要食啲乜,真係霖到頭都大埋特別到左weekend嘅時候,係屋企就更加唔知要食啲乜嘢好啦。不過好在我有親戚相救,今日佢捨命陪君子,要帶我去食燒肉放題吖!!刺身大拼盤~~一份刺身入面有甜蝦、螺片、八爪魚、同埋北極貝!哇,真系好豐富啊⋯⋯不過哩度入邊我最鍾意嘅刺身都係魚肉,口感並唔係好似三文魚嘅口感咁話,而係非常緊實,有啲似鹹魚咁硬嘅口感,不過真係好好味!冰鎮刺身,再加埋夠辣嘅wasabi,哈哈哈,簡直人間天堂燒牛仔骨,燒出嚟味道唔會好騷,而且啲肉好厚吖,特別滿足!我地有個好特別嘅食法,就係燒菠蘿啦,加啲醬汁一齊燒,可以食到好特別嘅燒汁菠蘿食嘅時候先發覺牆上面仲掛左一個牛身體部位嘅解釋圖,好特別另外加左128蚊食左隻蒜蓉牛油龍蝦尾...親戚加左兩隻,實在太食得啦,蒜蓉香味一邊燒就一邊散發出嚟,好香吖!龍蝦尾啲肉好飽滿,肉又彈牙
日日都要霖夜晚同中午究竟要食啲乜,真係霖到頭都大埋
哇,真系好豐富啊⋯⋯
冰鎮刺身,再加埋夠辣嘅wasabi,哈哈哈,簡直人間天堂
食嘅時候先發覺牆上面仲掛左一個牛身體部位嘅解釋圖,好特別
2016-09-29
13 分鐘 (堂食)
2016-12-29 379 瀏覽
近期系銅鑼灣蒲開,發覺原嚟自己錯過咗唔少好正嘅餐廳!!就好似今日食嘅哩間放題咁,系我食過嘅放題入面性價比高嘅放題店!!而且哩間放題有啲日韓二合一嘅feel,不過佢好食嘅野嘅款式都幾多~~~..晚市嘅放題呢2個人系660蚊,燒肉海鮮刺身應有盡有,好似哩份甜蝦刺身咁,蝦殼已經全部處理好曬,我地只需要負責食就ok啦~~!!。蝦肉紅白相間,非常厚實,肉質好嫩,食嘅時候仲有少少蝦汁,超級正吖!覺得口乾,仲有唔同口味嘅道地汽水。個人比較鐘意哩款LEMON BLACK TEA,檸檬味十足,有淡淡嘅酸味,不過可以接受,仲有濃郁嘅紅茶苦澀味,好好飲!!齋食放題又點可以滿足到我地兩個人嘅大胃呢,所以又自己另外加咗6隻朝燒蠔同埋一個地獄辣酒煮蜆,聽到個名就已經好開胃啦!!估唔到味道真係一級棒!蜆肉放系經過調試嘅辣酒湯入面再同啲蠔一齊放入燒爐到燒,蠔汁慢慢就流出嚟啦,好鮮甜,蜆肉配埋辣酒一齊食,味道夠鮮、夠辣!開胃。辣完之後,仲可以食個雪糕仔,口感軟滑冰涼,味道微甜。含喺個口度一陣間,可以feel到雪糕嘅軟滑同香味。
開胃。
2016-09-29
12 分鐘 (堂食)
2016-12-24 496 瀏覽
星期日過海約朋友食飯,朋友預先約左意間燒肉放題她說有海鮮燒,又有刺身壽司,價錢算抵食一行六人就按時入店,座位十分寛敞,感覺舒適。一枱兩爐,非常方便。原來意道點菜用平板落單。感覺方便,也沒有漏單的情況。分類仔細,有相提供,可以增加食慾。刺身算新鮮,種類選擇多。除了刺身,還有壽司類別。任身燒烤少有的任食海鮮,種類算多,燒肉,肉質鮮美,絕對係靚肉。肥瘦分明適中。海鮮食材新鮮,十分有驚喜,尺寸大。任食可不停加單,絕對容易回本^_^任食任飲外,還包一杯貴價movenpick 雪糕二百幾蚊,有燒肉有海鮮,有刺身有壽司係銅鑼灣絕對抵食^_^
2062 瀏覽
星期日過海約朋友食飯,
朋友預先約左意間燒肉放題
她說有海鮮燒,又有刺身壽司,價錢算抵食
一行六人就按時入店,
座位十分寛敞,感覺舒適。
一枱兩爐,非常方便。
原來意道點菜用平板落單。
感覺方便,也沒有漏單的情況。
分類仔細,有相提供,可以增加食慾。
刺身算新鮮,種類選擇多。
除了刺身,還有壽司類別。
任身燒烤少有的任食海鮮,種類算多,
燒肉,肉質鮮美,絕對係靚肉。
肥瘦分明適中。
海鮮食材新鮮,十分有驚喜,尺寸大。
任食可不停加單,絕對容易回本^_^
任食任飲外,還包一杯貴價movenpick 雪糕
二百幾蚊,有燒肉有海鮮,有刺身壽司
係銅鑼灣絕對抵食^_^
記得早前同家人來過,感覺食物新鮮衛生而且味道款式選擇多,所以再來今次黎食物款式又轉左部分,又有新意思新感覺一下子已叫到全檯食物^_^點了很多食物,上菜快這個雞味道好好,雞夠嫩,味亦惹味十足,而且好香濃牛油焗粟米,真的牛油滿滿今次好喜歡呢種自己放上烤爐燒的感覺,味道香濃,牛油滲透清甜粟米,粟米口感十足且味美非常清酒煮鮑魚(另外收費)因為喜歡吃所以值得,鮑魚完全吸收清酒的精華,味清酒香,口感有嚼勁煙煙韌韌亦係可以成盤放上去燒,好似bbq😬仲有各款燒肉,枝豆同樣好正燒肉款式奇多,各有風味,惹味十足最近愛上魷魚墨魚仔,點了幾款更是味美無窮(可惜我無影到燒肉的相,哈,因為我技窮,燒到...)啖啖鮑魚確醒神又正仲有蒜蓉金菇都好正,哈都係自己燒架,好開心除左燒燒燒,其實烏冬同麵豉湯同樣好正仲有榴槤炸蛋,一樣外脆內流心,岩曬我愛吃榴槤的人仲有呢個,平時好難外面食到的芝麻炸脆奶,同樣外脆內幼滑,奶夠香濃,唔太甜又唔覺膩燒菠蘿我最鍾意食,鮮甜多汁,微微的酸,開胃又醒胃又解膩好正的一餐,食完當然有我最愛的movenpick 雪糕👍🏻👍🏻我應該隔一陣子又會再來幫襯一返,好好味呢!!
記得早前同家人來過,感覺食物新鮮衛生

而且味道款式選擇多,所以再來
今次黎食物款式又轉左部分,又有新意思新感覺

一下子已叫到全檯食物^_^

點了很多食物,上菜快
這個雞味道好好,雞夠嫩,味亦惹味十足,而且好香濃
牛油焗粟米,真的牛油滿滿

今次
清酒煮鮑魚(另外收費)

亦係可以成盤放上去燒,好似bbq😬

仲有各款燒肉,枝豆同樣好正

燒肉款式奇多,各有風味,惹味十足

最近愛上魷魚墨魚仔,點了幾款更是味美無窮

(可惜我無影到燒肉的相,哈,因為我技窮,燒到
...)
啖啖鮑魚確醒神又正
仲有蒜蓉金菇都好正,哈都係自己燒架,好開心
除左燒燒燒,其實烏冬同麵豉湯同樣好正
仲有榴槤炸蛋,一樣外脆內流心,岩曬我愛吃榴槤的人
燒菠蘿我最鍾意食,鮮甜多汁,微微的酸,開胃又醒胃又解膩

我應該隔一陣子又會再來幫襯一返,好好味呢!!
2016-12-23 6432 瀏覽
之前朋友工作壓力大,說想吃餐好的,於是便來了這裡吃放題。因為這裡可以吃燒肉,朋友也算是個「食肉獸」,所以你會發現我們吃的主要都是烤肉呢。 評論食物前,首先想說的是這裡的點菜方法。在此點菜跟平時吃放題不一樣,這不是用筆紙填寫,而是採用較環保有系統的方法——ipad 下單。在螢幕上,你只需在自己心水的食物旁選擇數量,之後確定送出便可。 我們點了很多食物呢,你看!  食物類別很多,包括:特選燒肉、燒烤、卷物、壽司、刺身、小食、炸物及冷盤熟食。用餐時間共2小時,比平時的1.5小時長,加上同時可任食刺身和燒肉海鮮, 應該可以滿足不少人。大家一定很關注價錢吧,平日(星期一至四)$268/位,週末及假期前夕則$298/位,另收加一服務費。如果想食得更好,可以加錢追加收費食客亦可加錢追加更矜貴的食材,如生蠔、鮑魚和澳洲和牛粒等。我們今次都有另外點鮑魚呢。 魚生壽司類 雖然我們吃得不多,不過我覺得甜蝦幾好,幾新鮮,三文魚的水準都可以。壽司不是我的目標,所以只是淺嘗,還是留肚吃燒肉的好。 小食類 這裡的食物種類真的多,就連迷你雞煲都有。它固然不夠平日吃的雞煲那樣具風味,但把它送在烤爐上加熱來

我們點了很多食物呢,你看!

食物類別很多,包括:特選燒肉、燒烤、卷物、壽司刺身、小食、炸物及冷盤熟食。用餐時間共2小時,比平時的1.5小時長,加上同時可任食刺身和燒肉海鮮, 應該可以滿足不少人。大家一定很關注價錢吧,平日(星期一至四)$268/位,週末及假期前夕則$298/位,另收加一服務費。如果想食得更好,可以加錢追加收費食客亦可加錢追加更矜貴的食材,如生蠔、鮑魚和澳洲和牛粒等。我們今次都有另外點鮑魚呢。

魚生壽司

小食類

這裡的食物種類真的多,就連迷你雞煲都有。它固然不夠平日吃的雞煲那樣具風味,但把它送在烤爐上加熱來吃,頓時變得吸引。雞不辣,不過香料及調味料令香氣撲鼻。

另外加錢吃的清酒鮑魚!

沙律和枝豆是每次吃燒烤和放題的必點小食,雖然味道不大吸引,但總是能讓我在等待食物時可以「止渴」。

炸物小吃

重點是榴槤炸彈呀!雖然顧著吃而忘了拍下它的澎湃效果,不過我到現在還記得美味的它!

海鮮類

點了蝦、魷魚及生蠔,蝦挺大隻,看著蝦慢慢變色,變熟的畫面,很治癒呢。

大蝦肉爽,雖然沒下甚麼調味,但吃起來也十分香口清甜。焗蠔就吃得多,自己燒生蠔還是第一次。我覺得這樣子的蠔比平時吃生蠔還要吸引,一邊燒,蠔汁一邊溢出,簡直引死人!

燒肉類

終於到了我們全晚期待的燒肉類,這裡有牛肉、雞肉和豬肉。要回本,當然要多吃牛肉。雖然我們吃的時候未能清楚分辨哪塊肉是甚麼部位,不過大多能憑形狀而記著口感。

一口牛是我每次吃燒肉必吃之選,而這裡的一口牛肉質嫩滑,入口即溶,油脂甘香! 牛舌也是我的至愛,尤其是遇上厚切的牛舌,啖啖肉;雖然不像牛肉般散發出油香,但是口感卻是非常特別,有嚼勁,是其他牛肉部位不能比擬的。

其他牛肉雖然厚薄不一,脂肪的分佈也不一樣,但整體質素也不錯,吃起來沒冰鮮雪味,口感也嫩滑。愛牛者一定大飽口福。

是次沒有點蔬菜,於是點了蘑菇和菠蘿,無論是為了減弱罪惡感,還是解膩,它們也成為了我的獵物。

甜品的種類不算多,有雪米糍、啫喱和蛋糕,嘗了雪米糍(4個口味)和啫喱。味道不錯,吃啫喱令我特別開心,因為我會想起小時候跟朋友一起吃啫喱的時光。

怎樣才是一個放題的完美句號?當然少不得雪糕吧!我可是留肚吃呢,因為這裡的雪糕是甚少見的movenpick 雪糕呢!我吃的是雲呢拿味,味道沒有很大驚喜,不過入口滑,而且看到一點點黑色的,相信就是雲呢拿籽呢。

你們覺得吸引嗎?這裡的環境挺寬敞舒適,空間感足夠,不會太嘈吵,一大夥朋友聚會或知己聊天也是適合的。另外,食放題最重要的就是吃得滿足,吃得夠,這裡上菜表現整體都比坊間同類餐廳快而準,並沒有出現漏單的情況。看來,電子下單系統的確能發揮作用。

2016-11-04
2016-12-19 4737 瀏覽
朋友是食肉獸,所以決定來尚鮮任飲任食記得這邊的肉跟海鮮都不錯!入座後已經急不及待來點食物這邊還有刺身,現在的店舖,不論是韓燒還是火鍋都會配上刺身有我最喜歡的帶子不錯!款式種類尚可,要留肚吃其他款式的食物都沒有多點先點了海鮮,蝦SIZE不細呢,右手的小帶子調味有少少甜了點新鮮蠔跟扇貝!看一下,幾個扇貝已經佔了半個爐了左上的一口牛肉粒很嫩口,不用多高的技巧也能燒得好吃右下我朋友很喜歡,應該是意料之外,沒想過是好吃的燒後外面的皮會變得脆口,內層脂肪這樣配搭就外層內滑不要看我第二次去,我對設備都不熟識燒到很大煙,隔壁枱的先生來提我們沒有開吸煙HAHAH...笑死我了,怪不得拉下也這麼大煙腸仔款挺多,是,我不單是芝士怪,還是腸魔應該是台灣腸,黑椒款挺野味雞肉很滑龍蝦是另外加錢ORDER,試一下蒜香味,燒好後一挑就能吃不過拆殼太麻煩炸物不敗之作,每個都做到脆而不乾榴槤炸彈,終於可以趁我男友不在吃他幾個!上一次我顧著吃燒物,遺漏了甜點!我最愛這款的朱古力味!我吃了幾個軟軟的糯米加上滿滿的朱古力醬,我一口就吃掉一個!
朋友是食肉獸,所以決定來尚鮮任飲任食

記得這邊的肉跟海鮮都不錯!

入座後已經急不及待來點食物
這邊還有刺身,現在的店舖,不論是韓燒還是火鍋都會配上刺身

先點了海鮮,蝦SIZE不細呢,右手的小帶子調味有少少甜了點
新鮮蠔跟扇貝!
看一下,幾個扇貝已經佔了半個爐了
左上的一口牛肉粒很嫩口,不用多高的技巧也能燒得好吃

右下我朋友很喜歡,應該是意料之外,沒想過是好吃的

燒後外面的皮會變得脆口,內層脂肪這樣配搭就外層內滑
不要看我第二次去,我對設備都不熟識

燒到很大煙,隔壁枱的先生來提我們沒有開吸煙

HAHAH...笑死我了,怪不得拉下也這麼大煙
腸仔款挺多,是,我不單是芝士怪,還是腸魔
應該是台灣腸,黑椒款挺野味

雞肉很滑
龍蝦是另外加錢ORDER,試一下

蒜香味,燒好後一挑就能吃不過拆殼太麻煩
炸物不敗之作,每個都做到脆而不乾

榴槤炸彈,終於可以趁我男友不在吃他幾個!
上一次我顧著吃燒物,遺漏了甜點!
我最愛這款的朱古力味!我吃了幾個

軟軟的糯米加上滿滿的朱古力醬,我一口就吃掉一個!
  • 朱古力糯米糍
  • 扇貝
  • 一口牛
2016-12-16 495 瀏覽
銅鑼灣行街行咗成個下晝,超攰!!不過最幸福嘅系每次出嚟行街,都可以食到好多好嘢食,搵番個環境一流,坐得又舒適嘅地方食到唔同嘅美食,一日嘅疲勞都可以消除曬~想食飯嘅時候已經八點半有多啦,最後決定食日本野,上OPENRICE 搵到哩間店,係任食的日本野, 當然有刺身估唔到燒肉都有!!!簡直perfect啦!哩度有專門嘅晚市燒肉海鮮放題,每位差唔多330蚊就有交易啦!!刺身有甜蝦、蟹棒同三文魚,真係夠曬大份啦。我最鐘意嘅蟹棒竟然會咁多咁厚肉,兩三啖就可以搞掂曬啲蟹棒啦….三文魚唔會好肥,魚肉嫩滑新鮮。平時燒生蠔就食得多啦,炸蠔都好少食,佢可以將炸蠔嘅外皮煎得酥脆又唔會覺得太過,而且咬落去蠔嘅新鮮嫩滑質感仲可以保留得好好。另外仲有炸八爪魚丸添,表面唔系炸得太脆,不過食得出有炸嘅味道,丸嘅口感依然好彈牙。覺得食到差唔多啦,去自助甜品柜揀番兩樣甜品都係唔錯嘅選擇。種類都幾多,搞到我地都唔知揀邊樣好,如果覺得buffet選擇唔夠豪,仲可以另外加錢點啲鮑魚、生蠔、大元貝燒嚟食!!因為實在忍受唔到生蠔嘅誘惑,點咗一份。味道真係無令我失望,D 生蠔好新鮮,講佢抵食絕對無錯,生蠔同鮑魚&大元貝都好大隻,一啖
如果覺得buffet選擇唔夠豪,仲可以另外加錢點啲鮑魚、生蠔、大元貝燒嚟食!!因為實在忍受唔到生蠔嘅誘惑,點咗一份。味道真係無令我失望,D 生蠔好新鮮,講佢抵食絕對無錯,生蠔同鮑魚&大元貝都好大隻,一啖絕對食唔曬,燒出嚟一個字——鮮!!!食落都係一個字——嫩!!
2016-09-29
15 分鐘 (堂食)
上個月生日, 同老公一齊去撐檯腳,C9精神, 搵左一間任食燒肉BBQ餐廳黎慶祝!尚鮮日式燒肉漁市場係銅鑼灣旺區, 食完仲可以行下街.一黎到已經有一碟雞煲, 係送的, 非常入味!MENU用了IPAD, 不再用紙仔甘浪費又會落錯單,客人只需要自己按IPAD即可. 仲分門別類, 方便係揀到自己想要的食物:-        特選燒肉類-         燒烤類-         尚鮮刺身類-         壽司-         卷物-         小食-         嚴選炸物-         冷盤熱食-         各式酒類-         單點美食特選燒肉類大部份都係厚切, 燒起黎更加JUICY唔會乾,特別係牛舌及一口牛係必食.燒烤類大部份都係BBQ食物, 好似丸類/腸仔等等,但清酒煮帆立貝同粟米係必食!尚鮮刺身類都幾多選擇, 尚算新鮮.嚴選炸物有炸榴槤波, CREAMY好味, 真係流心!炸蠔真係即炸, 唔錯!另外有單點美食係另外收費的, 我們另外點了蒜香燒龍蝦,整條龍蝦尾搽上蒜蓉醬, 自己燒熟, 十分新鮮又彈牙!甜品同埋飲品都係自取, 有JELLY, 奶凍仲有雪米滋,雪
上個月生日, 同老公一齊去撐檯腳,

C9精神, 搵左一間任食燒肉BBQ餐廳黎慶祝!

尚鮮日式燒肉漁市場係銅鑼灣旺區, 食完仲可以行下街.

一黎到已經有一碟雞煲, 係送的, 非常入味!
MENU用了IPAD, 不再用紙仔甘浪費又會落錯單,

-        特選燒肉類
-         嚴選炸物
-         冷盤熱食
-         各式酒類
-         單點美食
特選燒肉類大部份都係厚切, 燒起黎更加JUICY唔會乾,

特別係牛舌及一口牛係必食.
燒烤類大部份都係BBQ食物, 好似丸類/腸仔等等,

但清酒煮帆立貝同粟米係必食!

尚鮮刺身類都幾多選擇, 尚算新鮮.
嚴選炸物有炸榴槤波, CREAMY好味, 真係流心!

炸蠔真係即炸, 唔錯!

另外有單點美食係另外收費的, 我們另外點了蒜香燒龍蝦,

整條龍蝦尾搽上蒜蓉醬, 自己燒熟, 十分新鮮又彈牙!
甜品同埋飲品都係自取, 有JELLY, 奶凍仲有雪米滋,

雪米滋有4個口味, 4個都好食!
最後原來一人有一盒MOVENPICK雪糕, 加分!
題外話/補充資料: 職員換碟算快手
2016-11-24
慶祝紀念
生日
2016-12-04 491 瀏覽
星期日$298未計加一服務費,銅鑼灣來計都算抵食,我哋六個人佢送咗一板海膽仲有海鮮刺身船,刺身船可以叫佢自己食啦,因爲佢比埋啲平時應該冇乜人叫嘅放喺個底,例如八爪魚,蟹柳,北寄貝,螺頭,鮑片......其實佢啲刺身都係任食,送海鮮刺身船有啲多此一舉囉⋯⋯一去到我哋就係咁叫啲蝦,元貝,蠔,一口和牛,起勢咁燒,限時2小時,食咗一個鐘大家都未飽😱爭取時間叫刺身,壽司,其他熟食1.5小時後大家都飽到嘔,淨係自己燒生蠔都回本,味道一般的只有醉雞亦,可能驚我哋醉咗唔識埋單,冇乜酒味😂
星期日$298未計加一服務費,銅鑼灣來計都算抵食,我哋六個人佢送咗一板海膽仲有海鮮刺身船,刺身船可以叫佢自己食啦,因爲佢比埋啲平時應該冇乜人叫嘅放喺個底,例如八爪魚,蟹柳,北寄貝,螺頭,鮑片......其實佢啲刺身都係任食,送海鮮刺身船有啲多此一舉囉⋯⋯一去到我哋就係咁叫啲蝦,元貝,蠔,一口和牛,起勢咁燒,限時2小時,食咗一個鐘大家都未飽😱爭取時間叫刺身壽司,其他熟食1.5小時後大家都飽到嘔,淨係自己燒生蠔都回本,味道一般的只有醉雞亦,可能驚我哋醉咗唔識埋單,冇乜酒味😂
2016-11-25 5176 瀏覽
來到十一月尾,天氣時凍時熱,遇著凍既日子就想打邊爐又或者燒烤。 加上自從月頭從日本回來,已經有點掛念呢個地方,特別係美食。 為解雙思之苦,今次近近地同女朋友去左銅鑼灣<<尚鮮日式燒肉漁市場>>。 呢度就係正銅鑼灣心臟地帶,十分易搵。 餐廳位於大廈三樓,一出電梯就見到個好醒目既招牌。 因為我地揀左六點鐘時段,趁人潮未出現影下相。侍應安排我地入座卡位,私隱度自然就高D又舒服D。 坐低靚仔侍應會教我地點樣操作呢個平板電腦來落單,十分方便及環保。基本上是全部任點的,除了右一食物及右二的酒精飲品兩個種類。而每點一個數量代表一塊,大家要記住呀。 過左一陣,侍應好快就拎左盤雞煲上枱。原來係餐廳今期送的。份量唔會太多,剛剛好兩個人食,入口野味小小辣,最岩係點餐時比我地墊下個胃。 仲有一樣係餐廳會預先準備的,就是刺身。都有好多種類,三文魚,帶子,八爪魚,希靈魚,甜蝦,松葉蟹棒,鮑片等。包括來說十分新鮮,最驚喜就是有一板海膽呢。如果唔夠食,可以自己再點過。 小食都有好幾款,枝豆當然不能少,喊喊的,幾開胃。 來得呢度,除左食刺身壽司,當然仲要燒埋野食先夠喉。牛肉

加上自從月頭從日本回來,已經有點掛念呢個地方,特別係美食。

呢度就係正銅鑼灣心臟地帶,十分易搵。

餐廳位於大廈三樓,一出電梯就見到個好醒目既招牌。

小食都有好幾款,枝豆當然不能少,喊喊的,幾開胃。

來得呢度,除左食刺身壽司,當然仲要燒埋野食先夠喉。牛肉當然唔少得,點了一口牛粒及牛肩肉。一口牛粒入口好有水份,令到口感昇華不少。牛肩肉就比較易熟,入口牛肉好嫩。

同時放了盤<<蒜香金針菇>>,打開錫紙已經聞到有好香既蒜蓉味,食落去金針菇"索索聲"加蒜蓉香,,不得了。

海鮮就係我既最愛,生蠔,大蝦,尤魚點可以少得?

個人最欣賞就是大蝦,因為真係愈燒愈香,入口仲好有蝦香味。

而生蠔都好大隻,入口雪雪聲,夠哂JUICY。

牛油扇貝更加唔可以唔點。因為真好大隻好JUICY。

腸仔,雞翼同菠蘿又點可以少得呢?不過腸仔真係要小心D燒,因為比較易燶。菠蘿就真係好多汁,入口又甜。

其他疏菜類都唔放過,一口甜薯,日本南瓜,牛油粟米,翠肉瓜等等。特別係牛油粟米,又香牛油味又甜。

壓軸加了料($128)來一份香蒜龍蝦,加了蒜的關係,蝦肉入口很香,而且又夠多肉,真係好滿足。

至於飲品方面是自助的,可以自己出去雪櫃拎。

呢道除左有韓國野飲,最驚喜就是有道地烏龍茶,健康又解油膩。

除左有飲品櫃,仲有甜品櫃。選擇都唔少架,最適合有甜品肚的女朋友仔。

食到最後仲有每人一盒Movenpick,我地就揀哂士多啤梨味,口腔頓時清新不少呢。

2016-11-13
  • 刺身,扇貝
2016-11-24 402 瀏覽
今次,Circle同狸米黎銅鑼灣尚鮮試下個燒肉+刺身放題。一早book左8:30pm星期五晚,仼食兩小時。環境Ok~ 抽氣管要調低點才比較吸氣。一來就先有個奇妙雞頭盤。可以馬上吃得。不過還是先取了飲品,和電子下單點食物先。。。然後,點了刺身,很快就送上了Circle主力推帶子~幾爽。肉質新鮮。之後燒肉類都到了。牛舌,一口牛之類。奇味豬扒,牛柳,三頭肌,裡肌肉,牛仔骨,五層肉,雞翼等都有吃到。一口牛既厚度不錯,反而裡肌肉和三頭肌比較薄切,但口感也不會太乾。這兩種Circle建議可以試食下,比較有獨特的牛肉味。就好像牛舌有彈性的口感 而雞翼這個做得特別好,很滑,味道醃得好好。一個普通既雞翼,意外地覺得超好味。芝士年糕和一口芝士,這個Circle點了兩趟,因為喜歡芝士。一口芝士有超濃的芝士在內,芝士年糕則外層比較多粉和外皮厚,但可以接受,不竟是年糕,皮不能太薄。兩隻都很有芝士味。蒜茸龍蝦,這個單點的,額額收費HKD138的。不過食落,啖啖肉,新鮮,醃料也不錯去到Last Order 多點了一些刺身,結賬後會送上雪糕揀左朱古力味,蠻甜的,有新鮮感。不錯!!HKD298一個人,另有加一服務費。
環境Ok~ 抽氣管要調低點才比較吸氣。

然後,點了刺身,很快就送上了
Circle主力推帶子~幾爽。肉質新鮮。
之後燒肉類都到了。

一口芝士有超濃的芝士在內
去到Last Order
多點了一些刺身,結賬後會送上雪糕
揀左朱古力味,蠻甜的,有新鮮感。不錯!!

HKD298一個人,另有加一服務費。
2016-11-18
用餐優惠