2019-07-29 4342 瀏覽
如上次光顧一樣,每次排隊在你面前慢慢開兩隻超小型生蠔,這次連刺身都是慢慢切三至四厘米大的刺身,以後不再來了,但其他炒粉炒飯,份量及款色夠多及還可以的,樓面服務員態度尚可,其他厨部的口黑面黑
2019-07-23 4093 瀏覽
成個將軍澳得呢間酒店,一於喺度試吓佢嘅自助餐,睇吓佢嘅質素好唔好。講下呢度嘅自助餐有咩食先,呢間餐廳主要分開三個區域,入面係熟食同埋西菜,另外一邊就係甜品區,仲有一個細嘅地方就係飲品區。其實以差唔多$400呢個價錢,又有生蠔又有龍蝦又有長腳蟹,其實真係超值。不過有個唔滿意嘅地方就係佢嘅刺身選擇比較少,同埋食落唔算係好新鮮,所以我食咗少少刺身就已經冇食。甜品嘅雪糕係Häagen-Dazs,有差唔多10款嘅味道俾你揀,係唔錯嘅。整體來講呢次係一個唔錯嘅用餐體驗。

整體來講呢次係一個唔錯嘅用餐體驗。

2019-07-22 3087 瀏覽
食物款式都算多元化Häagen-Dazs任拎很讚意粉食材自由配沙律新鮮菜夠Fresh甜品件件夠晒細最啱我哋女士胃口細樣樣食啲唔怕制滯有咖啡機自己揀咖啡種類咖啡☕️配蛋糕🍰先係王道
食物款式都算多元化
有咖啡機自己揀咖啡種類
咖啡☕️配蛋糕🍰先係王道
2019-07-19
2019-07-19 2723 瀏覽
今日中午老闆請食自助餐,去左最近公司既地方食。頭盤、冷盤尚算豐富,熱盤選擇就少啲,甜品都幾好食,另外咖啡、茶就任飲。因為有人請,所以唔知幾錢,應該每人要$200-$300之間,食物味道ok,出菜幾快,無乜空缺,尚算抵食。
2019-07-19
午餐
2019-07-17 1636 瀏覽
食物選擇種類太少,無咩選擇可言真係去過咁多間第一次係樓下隔離食自助餐,係貪佢近試下咁,食一次唔會想去第二次。連野飲度少得可憐搵杯橙汁比個囡囡飲度話要加錢先有,甜品好難食。魚生連吞拿魚都話無架,熟食一般,食左幾個海螺全部都有沙,係有燒羊架多春魚咁咯。去一次就好啦!
2019-06-22 3539 瀏覽
是日半收爐宴,阿頭請食自助餐澳洲蠔,同事不停話好新鮮好正,我覺得鹹咗啲剌身方面三文魚都幾ok,其他好一般比想像中好食嘅蝦,同埋有得食鵝肝連鮑魚,又幾特別即煮意大利粉,仲可以自己揀配料,熱辣辣咁食真係好重要比想像中多嘢揀嘅甜品,仲有花生醬味雪糕,幾特別
是日半收爐宴,阿頭請食自助餐

澳洲蠔,同事不停話好新鮮好正,我覺得鹹咗啲

剌身方面三文魚都幾ok,其他好一般

比想像中好食嘅蝦,同埋有得食鵝肝連鮑魚,又幾特別

即煮意大利粉,仲可以自己揀配料,熱辣辣咁食真係好重要

比想像中多嘢揀嘅甜品,仲有花生醬味雪糕,幾特別
2019-06-22 2712 瀏覽
早幾日老闆請晒我哋成個部門食收爐飯呢度嘅中午自助餐都幾正,有生蠔食。上年都嚟過,今年嘅生蠔比上年好食好多。今年嘅生蠔係喺澳洲來的,生蠔非常之甜美。今次我食都差唔多食咗兩打生蠔,我老闆仲犀利食咗60隻。其他嘅嘢食都唔錯,仲有Häagen-Dazs雪糕任食。中午來講呢一間自助餐都算抵食仲要有咁多款
早幾日老闆請晒我哋成個部門食收爐飯
呢度嘅中午自助餐都幾正,有生蠔食。
今次我食都差唔多食咗兩打生蠔,我老闆仲犀利食咗60隻。
假日諗唔到做咩好就去食下buffet。呢間酒店有分1/F嘅buffet同47/F嘅semi buffet。苦惱完之後都係想多啲選擇。決定去1/F。飲品有無限冷熱紅茶。可以變檸茶/奶茶。仲有蜜糖提供。另外可以加錢轉free flow。以酒店計free flow係平嘅。不過因為檸茶已經岩哂胃口唔駛加free flow。lunch buffet有即開生蠔供應。成件事即刻抵左。今日係法國蠔。質素幾好。不過每次俾兩隻。想食就要行多幾轉。蟹腳有啲營養不良同埋少refill。不過咸鮮味足。青口有驚喜幾creamy。蜆同螺可以不試。冷盤仲有沙律煙三文魚凍肉刺身壽司等等。好多選擇。不過個胃有限試唔哂。芝士有4款。都係大路種類。羊奶芝士有驚喜。熟食有點心燒味鐵板燒印度咖哩等等。比較普通。烤肉有牛扒有羊脾。牛扒燒得好靚仔。仲有2個live station煮意粉同粥。誠意充足。不過味道不足。意粉揀左龍蝦汁。結果一啲味都冇。甜品cake選擇較少。味道普通。有中式糖水同豆腐花。仲有水果同埋朱古力噴泉。雪糕係haagen-dazs。有7種味揀。有誠意。weekend lunch buffet $338+10%。op
假日諗唔到做咩好就去食下buffet。
苦惱完之後都係想多啲選擇。決定去1/F。

飲品有無限冷熱紅茶。可以變檸茶/奶茶。仲有蜜糖提供。
不過因為檸茶已經岩哂胃口唔駛加free flow。

lunch buffet有即開生蠔供應。成件事即刻抵左。
今日係法國蠔。質素幾好。

不過每次俾兩隻。想食就要行多幾轉。
蟹腳有啲營養不良同埋少refill。不過咸鮮味足。
青口有驚喜幾creamy。蜆同螺可以不試。
冷盤仲有沙律煙三文魚凍肉刺身壽司等等。
好多選擇。不過個胃有限試唔哂。

芝士有4款。都係大路種類。羊奶芝士有驚喜。
熟食有點心燒味鐵板燒印度咖哩等等。比較普通。
烤肉有牛扒有羊脾。牛扒燒得好靚仔。

仲有2個live station煮意粉同粥。
誠意充足。不過味道不足。
意粉揀左龍蝦汁。結果一啲味都冇。

甜品cake選擇較少。味道普通。有中式糖水同豆腐花。
仲有水果同埋朱古力噴泉。
雪糕係haagen-dazs。有7種味揀。有誠意。

openrice book有85折。HSBC有8折。
用左HSBC $300@落樓。以食物種類計。算係超值。
2019-06-09
用餐優惠
信用卡優惠
  • 即開生蠔
  • 燒牛肉
2019-06-07 2921 瀏覽
機緣巧合之下 朋友話請我哋食餐buffet 於是就梗係揀間最就腳又未試過㗎啦 所以就嚟咗依度啦但lunch buffet來講 小嘢食係正常 但係依家少嘢食之餘 啲嘢食最係比較冷門搞到好似要一直食同一樣野咁 例如生壕個啲而且我覺得食物質素都唔算好 如果要同價錢掛鉤 我覺得未至於要依個價不過我覺得嗰度嘅甜品可以DIY 呢樣已經算係嗰度最特別嘅嘢佢有一部巨型嘅pancake機 企喺嗰度等30秒到1分鐘到 就會有一塊新鮮熱辣辣嘅pancake喺入面碌出嚟 而且有一個小小嘅DIY區發揮創意 算係幾獨特嘅不過整體而言 真係可一不可再 可能下次試吓dinner buffet會有驚喜啦
搞到好似要一直食同一樣野咁 例如生壕個啲
不過我覺得嗰度嘅甜品可以DIY 呢樣已經算係嗰度最特別嘅嘢
而且有一個小小嘅DIY區發揮創意 算係幾獨特嘅
2019-05-22 3799 瀏覽
一家人總動員食自助餐,今次揀左呢間尚廚。經Openrice訂座有優惠。 餐廳唔算好大,一行長檯分類放左唔同食物,另外仲有一邊係甜品專區。凍肉、沙律、仲有刺身壽司櫃、凍海鮮區。 難得中午都有生蠔,質素就唔算太好,但總好過無。 即炒意粉,任選配料,要咩汁都得,最適合當作小朋友主食。 一行多款的熱盆,各式各樣應有盡有。 即切燒肉,德國香腸 食自助餐最鍾意食甜品,黎到呢度實在好滿足。新鮮水果好幾款。 一檯都係甜品蛋糕,賣相不錯,款式夠多,非常精緻。 唔少得中式熱糖水,個人幾鍾意豆腐花熱辣辣幾香甜。 旁邊仲有凍櫃放左奶凍類甜品,仲有幾款雪糕。 甜品正正常常,其實都係好味嘅,不過蛋糕略嫌太夾件頭,好易飽肚。 餐廳環境正常,但略嫌位置較窄,檯與檯之間太近,空間不夠舒適。食物款式都有各類型,選擇尚算可以,味道正正常常。 如果有折可以試下嘅。

凍肉、沙律、仲有刺身壽司櫃、凍海鮮區。

難得中午都有生蠔,質素就唔算太好,但總好過無。

即炒意粉,任選配料,要咩汁都得,最適合當作小朋友主食。

一行多款的熱盆,各式各樣應有盡有。

即切燒肉,德國香腸

自助餐最鍾意食甜品,黎到呢度實在好滿足。新鮮水果好幾款。

一檯都係甜品蛋糕,賣相不錯,款式夠多,非常精緻。

唔少得中式熱糖水,個人幾鍾意豆腐花熱辣辣幾香甜。

旁邊仲有凍櫃放左奶凍類甜品,仲有幾款雪糕。

食物款式都有各類型,選擇尚算可以,味道正正常常。
如果有折可以試下嘅。
這裡環境不錯我給4星。不過,服務態度差,先是坐位安排不理想,我們五人其中一位要坐很多人經過的位置,而且常有服務員放碟好大聲,影響大家心情。味道一般,自助餐基本的食物都有,就不多講了,最嚴重,我們一家五口食完肚痛,我第一個肚痛,好彩是我們都不用去醫院。價錢原本覺得都一般自助餐價,不過食完肚痛,咁就另計。
這裡環境不錯我給4星。

價錢原本覺得都一般自助餐價,不過食完肚痛,咁就另計。
2019-05-18
慶祝紀念
母親節
  • nope
2019-05-08 3163 瀏覽
星期六跟家人去左酒店食TeaBuffet ,唸住去附近行下玩下,就跟大隊去食🤤完全零認識去食野都有好處,就係會有多d驚喜💗好開心呢度甜品做得好好味👍🏼平時買件好食的芒果千層酥都要$3x一件,呢度任食呀!綠色的開心果慕絲蛋糕係必食推介!另外仲有HaagenDazs 7款口味任食💗 仲有小朋友最鐘意的朱古力噴泉🍫最鐘意食甜品的我真係食得好開心🥳#熟食:估唔到熟食都幾多選擇!我推介有泰式青口、炸蝦、咖哩、及燒豬柳,中式點心都很受歡迎,例外有兩款中西餐湯選擇,兩款我都覺得很不錯!#沙律:冷盤的沙律配菜很新鮮,又有煙三文魚!日式的冷麵都幾好食,生果有好幾款選擇!#飲品:鮮橙汁、咖啡、奶茶、檸檬茶任飲!注意:3-12歲小童要比小童價

#熟食:

#沙律:

#飲品:
鮮橙汁、咖啡、奶茶、檸檬茶任飲!

注意:3-12歲小童要比小童價

用餐優惠
信用卡優惠
  • 甜品
2019-05-05 2758 瀏覽
為左慶祝同屋企人出去食 buffet,因有大有細,所以揀左中價 buffet。海鮮: 蝦,蟹腳,螺,青口,同生蠔。款式唔多吸引,蟹腳得雪味同咸味,生蠔又細隻仲有碎殼。刺身: 有幾款,但唔仔細講啦!因為想講重點,有骨三文魚,呢樣真係無得頂,連幾蚊雞嘅爭鮮都唔會出現呢啲低級野,佢竟然一次又係,二次又係,無言。熟食: 無乜選擇,唯一係烤物好食啲,有牛脷,冬菇,豬扒。同時期間限定嘅花膠湯,花膠OK,但個湯無乜味,仲要係得一煲,派晒就無,排成十分鐘先拎到 。。。甜品: 比較多款式,但味道普普通通,連我呢個好鍾意食甜品嘅人,都無乜興趣食多轉。整體真係,唔會再黎。

海鮮: 蝦,蟹腳,螺,青口,同生蠔。
款式唔多吸引,蟹腳得雪味同咸味,生蠔又細隻仲有碎殼。

整體真係
2018-12-29
慶祝紀念
除夕
2019-04-17 2247 瀏覽
食物種類不多,味道一般,甜品亦中規中距,沒有太大吸引力。冰冷海鮮中以蝦最好味,青口無鲜味。另外,生壕要排隊,每次每人只有2隻,質素唔高,雖然價錢唔貴,但應該無下次。
2019-04-14 2148 瀏覽
背境:家族慶祝人數:廿零人環境:早幾年間酒店都幾好,鄰近將軍澳地鐵站,交通算係超級方便,地鐵站出閘直去就係,行路兩分鐘。環境之前唔錯,但係經過海量嘅遊客蹂躝,酒店折舊得比想像中快好多。如果係情侶過嚟食飯環境就真係麻麻地,結咗婚100幾十年嘅話就咁想食餐飯咁都冇乜嘢嘅。入到去餐廳環境麻麻地,主要啲枱排得比較擠迫,行入去有啲吃力。食物:而家搞緊啲乜嘢韓式之夜,佢主力做一啲韓式嘅食物。例如佢想整個石頭鍋飯,但係唔知點解全部要自己分開夾,飯都要自己不,向好過方面諗咪就係佢可以自己選擇份量囉。其他食物基本上我個人立場都係唔多合格,例如佢有鵝肝,定係鴨肝唔知啦,正常自助餐會放喺麵包上面吸油,餐廳方面選擇直接放喺油上面,個畫面就係一隻碟上面有好多油,油嘅中間就係鵝肝。有啲可怕!魚生唔多新鮮帶子,龍蝦唔好食每次自助餐都有主力嘅牛扒!牛扒嘅中間基本上係生嘅,好利害唔知點做!另外主力:花膠牛尾湯,第一次食啲花膠係腥嘅!鮑魚人蔘雞湯,鮑魚都係腥嘅。其他肉類菜式,就算佢用幾多香料去掩飾,都係掩飾唔到啲食材唔新鮮。服務:收點速度好慢,仲會收漏野。唯獨是不雪糕嗰個姐姐仔好好笑容,服務好好,會主動問你試唔試吓其他口
背境:家族慶祝
人數:廿零人

魚生唔多新鮮
帶子,龍蝦唔好食
另外主力:花膠牛尾湯,第一次食啲花膠係腥嘅!
鮑魚人蔘雞湯,鮑魚都係腥嘅。

服務:收點速度好慢,仲會收漏野。唯獨是不雪糕嗰個姐姐仔好好笑容,服務好好,會主動問你試唔試吓其他口味雪糕。淨係個姐姐仔有得加分

價錢:連埋+1,$600,銅鑼灣柏麗酒店都係一樣價錢,但係啲嘢好食好多。

總結:以同樣價錢嘅自助餐嘅選擇一地都係,基本上冇乜地方可以加分。
我諗佢都係比大量嘅遊客搞到都提供唔到啲乜嘢好服務。
例如落到酒店大堂電梯口,真係會有一班遊客頂住個電梯門口,出電梯都成問題。咁自己考慮下有啲乜嘢節日或者特別日子你鍾意呢啲環境囉。
2019-04-13