原本係OpenRice嗰度訂咗食生日飯,亦都準時到達,最後餐廳應該冇mark到寫咗我缺席,都幾無奈。。(寫咗一次話未能刊登要我提供訂座編號,但係冇一個位可以提供,除咗寫喺呢度我都唔知寫去邊度啦,其實OpenRice應該係會有record,如果我冇食到嘅話邊度嚟嘅相請問?20230129551483-1)食物質素還可以,係上菜速度比較慢,好多嘢食晒一個餸,下一個都仲未到,有時咁啱個餸係青菜,咁我好難食晒成碟青菜,之後等完一輪,先至到下一個肉菜咁。所有食物中規中矩,其實係OK嘅,個人來講就覺得還可以,同行兩位朋友就覺得幾唔錯,所以都冇乜特別評價。侍應幾位姐姐嘅態度都好好,如果想同班朋友食下中菜,其實成個體驗應該幾好嘅,真係最大缺點係上菜速度慢。但我就唔知係咪淨係我哋嗰台先係咁,因為見到其他枱都可能係起碼兩個餸同時到達?最後一個黃金蝦球因為我哋係食晒所有嘢之後先至加嘅,有叫佢盡快上菜,反而呢個好快就出咗。

2023-02-07
2023-03-07 954 瀏覽
突然之間好想食片皮鴨,又發現以間咩都有得食,所以同朋友來試吓😋1️⃣乾蔥肉蟹炒蘿蔔糕✨要預訂隻🦀勁大隻又勁多膏,而已香煎既蘿蔔糕亦都吸收曬肉蟹既精華以及薑蔥的惹味。yummy😋2️⃣酥香烤鴨✨要預訂職員會現叫現切,所以非常新鮮熱辣塊鴨皮都好香脆、肉又嫩😋3️⃣乾蔥砵蠔蘿蔔糕同肉蟹炒蘿蔔糕異曲同工之妙,但坊間已經好少以兩道餸,所以襯一班朋友食,咩都叫曬🥳4️⃣酸湯東星班我覺得好食過出面既酸菜魚😂個湯既味道好味,魚都好鮮,我唔中意食魚又怕腥都覺得好味😛5️⃣老陳醋鎮江餚肉平時食既個頂部都係透明啫喱狀,以佢就撈埋老陳醋,所以食果時唔需要再點醋。而老陳醋都帶出左個肉味,多番層次。6️⃣宮廷煙燻素鵝正常發揮7️⃣爆汁牛肉煎餅新鮮熱辣🔥咬落去爆曬汁,好好味8️⃣生炒糯米飯以個同我想像中有d出入🌝比較遜色9️⃣鮑汁乾瑤柱豆苗d料好充足 yummy😋🔟擂沙湯圓個皮好軟糯,黑芝麻餡又好香1️⃣1️⃣拔絲琉璃鮮果✨打卡必叫📸我就揀左兩溝香蕉同蘋果,建議多人食,每人食少少先多滋味

1️⃣乾蔥肉蟹炒蘿蔔糕✨要預訂

2️⃣酥香烤鴨✨要預訂
職員會現叫現切,所以非常新鮮熱辣
塊鴨皮都好香脆、肉又嫩😋

3️⃣乾蔥砵蠔蘿蔔糕

4️⃣酸湯東星班

5️⃣老陳醋鎮江餚肉

6️⃣宮廷煙燻素鵝
正常發揮

7️⃣爆汁牛肉煎餅
新鮮熱辣🔥咬落去爆曬汁,好好味

8️⃣生炒糯米飯
以個同我想像中有d出入🌝比較遜色

9️⃣鮑汁乾瑤柱豆苗
d料好充足 yummy😋

🔟擂沙湯圓
個皮好軟糯,黑芝麻餡又好香

1️⃣1️⃣拔絲琉璃鮮果✨打卡必叫📸
我就揀左兩溝香蕉同蘋果,建議多人食,每人食少少先多滋味
  • 酥香烤鴨
  • 酸湯東星班
2023-02-21 834 瀏覽
喺片皮鴨關注組成日見到尚座呢個名Bookmark 咗好耐,今日終於有機會黎試下兩個女仔叫左半份鴨,一個小龍包同埋咕嚕肉片皮鴨係即場切好的呢度同平時出面食到既少少唔同,平時皮會連少少肉,呢度係皮同肉分開架皮好脆食落唔油,啲肉好嫩丫😋😋😋咕嚕肉同小龍包都好食最後呢度仲要讚既係service 好好無論你打去訂枱時服務員既語氣,仲有當晚用膳體驗都係好好,成日睇下客人有咩需要特別多謝Jacky 婆婆😊👍 Jacky 婆婆見到我喺個袋搵左陣野,竟然主動俾左啲濕紙巾我(點解會知我搵濕紙巾😂)俾佢既細心嚇一跳問多句原來佢仲負責埋片皮鴨😱 如果唔洗片鴨時會幫手service好犀利下次會多啲帶屋企人同朋友黎試丫😋👍👍
喺片皮鴨關注組成日見到尚座呢個名
Bookmark 咗好耐,今日終於有機會黎試下
兩個女仔叫左半份鴨,一個小龍包同埋咕嚕肉
片皮鴨係即場切好的
皮好脆食落唔油,啲肉好嫩丫😋😋😋
咕嚕肉同小龍包都好食
最後呢度仲要讚既係service 好好
無論你打去訂枱時服務員既語氣,
仲有當晚用膳體驗都係好好,成日睇下客人有咩需要
好犀利
下次會多啲帶屋企人同朋友黎試丫😋👍👍
  • 小籠包
  • 酥香烤鴨
2023-02-19 765 瀏覽
鄰近生日,朋友約食飯,帶咗我黎呢間,因為我哋都好鍾意食片皮鴨。因為得我哋兩個,叫得唔多,但每樣都好好食🥹。蒙古孜然小羊排一上黎就係引人入勝嘅香氣,本身諗住等埋片皮鴨先,一齊影張相,但幾經掙扎之下都係先食為快。一入口,皮脆肉嫩,香料的孜然香、羊肉的油脂香充斥口腔,無他,我決定了,今夜,我就係蒙古公主。🫡(btw要趁熱食,凍咗就膩了)爆汁牛肉煎餅真爆汁,小心熱,小心口腔健康🔥酥香烤鴨烤鴨唔會太多肥膏,皮薄而香。同平常嘅配料唔同,哈密瓜嘅水果清甜同油脂香好夾,好好味😋麵皮下面還有小火爐加熱,食幾耐都唔驚!食完大滿足~本身同朋友仲有少少鬱結未解,食完餐飯,腸歸腸,胃歸胃,一切回復原位,咩都疏通曬,好極!😚

因為得我哋兩個,叫得唔多,但每樣都好好食🥹。

蒙古孜然小羊排

(btw要趁熱食,凍咗就膩了)

爆汁牛肉煎餅
真爆汁,小心熱,小心口腔健康🔥

酥香烤鴨

麵皮下面還有小火爐加熱,食幾耐都唔驚!

食完大滿足~
2023-01-30 786 瀏覽
是日朋友請食飯♡佢地好貼心,知我鍾意食小籠包,專登揀間中式餐館食晚餐。每人揀個菜式,每道都好好味😋😋☆招牌小籠包☆皮薄多汁,啲汁多到1湯匙都唔夠裝🤩☆蒙古孜然小羊排☆有驚喜,本身孜然隻味咁重口味以為淨係得辛辣味,但啲羊肉火喉烤得剛好,皮脆內裡仲係有少少juicy,亦都冇蓋過羊肉味,出色👍👍☆酥香烤鴨☆招牌菜,塊皮都係好脆既,但份量細左少少🤏☆蟲草花炒翡翠苗☆蟲草花唔算多,正常菜式☆老上海炒飯☆個炒飯都好味,一粒粒飯,帶子,蝦,豆角份量都剛好,唔會太少淨係得飯。夠乾身同有蛋香😚
是日朋友請食飯♡
佢地好貼心,知我鍾意食小籠包,專登揀間中式餐館食晚餐。

每人揀個菜式,每道都好好味😋😋

☆招牌小籠包☆
皮薄多汁,啲汁多到1湯匙都唔夠裝🤩

☆蒙古孜然小羊排☆

☆酥香烤鴨☆
招牌菜,塊皮都係好脆既,但份量細左少少🤏

☆蟲草花炒翡翠苗☆
蟲草花唔算多,正常菜式

☆老上海炒飯☆
2023-01-11 723 瀏覽
尚座地址: 銅鑼灣新寧道8號中國太平大廈地舖#yauyau_銅鑼灣呢間餐廳係為咗鍾意食片皮鴨嘅男朋友專登搵嘅,佢喺片皮鴨關注組裏面有好高熱度,食完之後佢真係唔唔係浪得虛名。呢間餐廳係夜晚好旺,但係中午就相對比較小人,大家訂唔到可以試吓中午嚟食,而且佢中午仲有套餐好抵食。前菜20 唔記得咗影,係一個麻辣嘅小食,裏面有啲蓮藕同埋芹菜咁。午市皇牌二人套餐 $488🥠🥠熗汁鮮鮑海蜇頭佢個汁調得好好,令到啲海蜇同埋鮑魚都好入味,鮑魚都煮得啱啱好,唔會太難咬,但又可以咬幾下咁唔會淋,但係啲海蜇冇切到絲,食落口感有啲奇怪,但係都好爽脆。🥟🥟招牌小龍包呢個小籠包非常香,裏面啲湯汁都好飽滿,而且用咗唔係好多肥豬肉,喺裏面嘅豬肉餡底都好靚,唔會因為用碎肉就用咗啲劣質豬肉來掩蓋,就算唔點佢嘅京醋食落口都已經香氣四溢。🍝🍝花膠雲吞雞個湯好重花膠味,而且仲有啲膠膠哋幾好咁,好似將啲骨膠原打咗入水咁,而且粒雲吞都包得好好,雲吞皮好滑,裏面嘅餡又好香。如果可以再添多碗,我都叫多幾碗嚟飲。🥬🥒蟲草花翡翠苗菜苗份量好多,而且仲有啲蟲草花,食落好嫩口唔會太多筋,仲炒到好香口,食完啲鴨食返啖菜苗,可以平衡返個油膩感覺。🦆🦆
尚座
地址: 銅鑼灣新寧道8號中國太平大廈地舖

#yauyau_銅鑼灣

前菜20
唔記得咗影,係一個麻辣嘅小食,裏面有啲蓮藕同埋芹菜咁。

午市皇牌二人套餐 $488

🥠🥠熗汁鮮鮑海蜇頭

🥟🥟招牌小龍包

🍝🍝花膠雲吞雞

🥬🥒蟲草花翡翠苗

🦆🦆酥香烤鴨 半例
就算只有半個例牌佢個份量都幾多下,total都包到十幾塊,佢嘅醬汁盤上面仲有啲哈密瓜俾我包,加埋啲青瓜同洋蔥絲都可以令到個片皮鴨識落更加香脆,而且又冇咁油,唔會令到你好容易食濟。每一塊片皮鴨都好脆口同埋好香鴨皮味,食到男朋友舔舔脷,而且佢仲好細心,嗰啲薄餅仲有個加熱器喺上面熱住啲皮,唔使同時間競賽,一路食一路啲皮就凍晒。

呢度侍應服務都好好,好主動同你加水,不過呢個上菜順序就有啲奇怪,佢係上咗個菜苗先,跟住片皮鴨小籠包,最尾先係個鮑魚海蜇。

茶 20/1
餐廳需要另外加一。

味道: 4.5/5
服務: 4.5/5
環境: 4/5
番兜: 4/5

#銅鑼灣美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #銅鑼灣京川滬菜 #京川滬菜 #粵菜
2022-12-30 586 瀏覽
看到評語都話片皮鴨好食,新派餐廳,今天同家人前來試下,果然沒失望,最滿意皮脆又唔肥, 而粉皮每层都有一張烘焙纸隔住,而且蓋住保持熱熱嘅,很好吃.Jack姐工夫好,片皮手工一流,人又好,老上海炒飯好看,好食,店內整體干淨,員工禮貌,今晚想喝花旗參肉片湯,可惜售完.上菜比較快,食唔切,下次分二次落單, 家人食得很滿意,下次會再來.想試下红燒豆付,咕嚕肉,提提大家,尚座是在利園第三期对面,(是中國太平大廈写字樓背後才是中國太平大廈地舖)
2022-12-29
🌟餐廳:尚座📍地址:銅鑼灣新寧道8號中國太平大廈地舖💰價位:~$200 - $400⏰營業時間:星期一至日 12:00 - 16:00 / 18:00 - 22:00📱電話:2116 5519難得今日我同媽媽都放假,趁呢個機會一齊出銅鑼灣shopping,順便食返個休閑既午餐~媽媽最鍾意食中菜,尤其片皮鴨、小籠包等京川滬菜式~今日一於同佢去「尚座」撐下枱腳先!🌟午市皇牌二人套餐🌟🔹熗汁鮮鮑海蜇頭🔹花膠雲吞鴨湯🔹酥香烤鴨(半例)🔹清脆萵筍🔹招牌小籠包———————————————————🔹熗汁鮮鮑海蜇頭擺盤好精緻~將爽脆既海蜇頭鋪底,面頭放上大大隻鮑魚,再淋上麻油、芝麻粒及熗汁,酸酸辣辣,夠哂惹味!餐廳仲好細心將鮑魚預先切片,方便進食,好貼心,抵讚!———————————————————🔹花膠雲吞鴨湯餐廳用鴨肉同鴨殼熬製出奶香色既濃湯,啖啖鴨肉精華,配合大大塊炆至淋身既花膠、皮簿餡滿既雲吞同埋小棠菜,既濃香又滋補,飲完成個人暖笠笠!!———————————————————🔹酥香烤鴨(半例)必點菜式!鴨皮烤至色澤金黃,而且超級酥脆!擺盤井然有序,配合埋傳統配料如京醬、京蔥絲、青瓜絲、蒜蓉、
🌟餐廳:尚座
📍地址:銅鑼灣新寧道8號中國太平大廈地舖
💰價位:~$200 - $400
📱電話:2116 5519

🌟午市皇牌二人套餐🌟
🔹熗汁鮮鮑海蜇頭
🔹花膠雲吞鴨湯
🔹酥香烤鴨(半例)
🔹清脆萵筍
🔹招牌小籠包

🔹熗汁鮮鮑海蜇頭

🔹花膠雲吞鴨湯

———————————————————
🔹酥香烤鴨(半例)
必點菜式!
鴨皮烤至色澤金黃,而且超級酥脆!擺盤井然有序,配合埋傳統配料如京醬、京蔥絲、青瓜絲、蒜蓉、哈密瓜絲同砂糖,賣相好吸引~
將熱辣辣既餅皮包住充滿濃郁油香既香脆鴨皮同嫩滑鴨肉,再加入配料,口感層次豐富,啖啖都好滿足!!

🔹清脆萵筍
食完豐腴片皮鴨之後,食返d 清新d 既蔬菜先~呢個清脆萵筍爽脆又清甜!餐廳仲加入蟲草花一齊炒,好養生,岩哂鍾意食蔬菜既我地!

🔹招牌小籠包
媽媽另一樣至愛,小籠包大細適中,熱辣辣香噴噴,而且皮簿多汁,一人一個岩岩好!

🔹楊枝沙律蝦球
為食既我地就當然未飽啦hahaha~呢個沙律蝦球,大大粒夠哂彈牙,伴菜仲特別加上柚子肉、藍梅同士多啤梨,食落估唔到係出奇地夾!清新得黎又可以解解膩,好具特色既菜式!!

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳裝修設計以中國風為主,座位寬敞,空間感充足,令人可以舒舒服服咁用餐!
值得一讚係佢地既餐具好優雅高貴,而且菜式既擺盤夠哂精緻,打卡影相一流!

2022-11-22
午餐
之前中午同同事嚟過呢到食lunch,環境幾舒服,味道又唔錯!今日專登同另一半晚市嚟,想食佢個片皮鴨!首先我地叫咗個「黃金蝦球」,隻蝦都幾大隻,食落啖啖肉而且好爽口彈牙!黃金蛋黃醬包裹住外層炸皮,咸香味十足,層炸皮好香脆,厚度適中,唔會過厚。跟住叫左個「招牌小籠包」,一籠有6隻,皮薄餡靚,咬開入面好多汁,肉香十足,味道唔錯!平時喺屋企好少自己煲湯,出去食飯都會叫下湯補下身!我地叫左個「羊肚菌燉花膠螺頭」,都幾足料,大大塊花膠,啲湯好鮮甜。螺頭同羊菌嘅味都好出,每人一碗,滿足!仲有點咗個「松子黃魚」,魚肉好嫩滑,魚皮香脆有口感,配上醬汁酸酸味味,好開胃。最期待嘅「酥香烤鴨」嚟啦,兩個人食叫半隻啱啱好!外皮烤得好酥香,熱辣辣餅皮放上配料同烤鴨卷起一齊食,層次豐富,每啖都係幸福感!真係人間一大享受!推介!
之前中午同同事嚟過呢到食lunch,
環境幾舒服,味道又唔錯!
今日專登同另一半晚市嚟,想食佢個片皮鴨!

跟住叫左個「招牌小籠包」,一籠有6隻,
皮薄餡靚,咬開入面好多汁,肉香十足,味道唔錯!

平時喺屋企好少自己煲湯,出去食飯都會叫下湯補下身!

最期待嘅「酥香烤鴨」嚟啦,兩個人食叫半隻啱啱好!

2022-11-14 322 瀏覽
Signature Peking duck 🦆 酥香烤鴨 片皮鴨係餐廳最出名嘅菜式,見到師傅喺側邊即叫即片😍,鴨肉肥瘦均勻,外皮香脆,包埋好有特色嘅火龍果絲、青瓜🥒、蔥、甜醬等一齊食,回味無窮Soft boiled egg with caviar and honey walnuts黑松露琥珀溏心蛋 🍯🍳半熟嘅溏心蛋同黑松露一齊食都好夾,加埋旁邊用蜜糖空嘅果仁,喺個健康又好食嘅snack Sautéed shrimp balls salad 楊枝沙律蝦球 🦐一碟有四隻嘅炸新鮮蝦球用咗原隻大蝦🍤,配上酸酸甜甜嘅芒果醬🥭同其他時令水果,都幾唔錯Chicken soup with wonton and fish maw 花膠雲吞鴨湯 🍲呢個花膠雲吞鴨湯好高質啊👍🏻,用原隻鴨熬製嘅湯味道濃郁,入面仲有足料花膠、港式雲吞,令湯更加鮮甜Barbecued salmon with honey sauce 蜜椒三文魚鮫🐟蜜椒三文魚鮫係甜甜地嘅煎三文魚皮連魚肉,魚骨唔會太碎🦴,係個開胃嘅前菜!Shanghai rice with soy source老上海炒飯個老上海炒飯main course 真係好大碟
Signature Peking duck 🦆 酥香烤鴨

黑松露琥珀溏心蛋 🍯🍳

Sautéed shrimp balls salad
楊枝沙律蝦球 🦐

花膠雲吞鴨湯 🍲

蜜椒三文魚鮫🐟

個老上海炒飯main course 真係好大碟呀,主要用蝦仁、餐肉、蔥、辣椒🌶️來炒,味道唔會太辣,而且好飽肚

Braised Chinese cabbage with Yunnan Ham🥬
上湯火腿津白
健康嘅上湯火腿津白煮到好軟身同入味,但又唔會太鹹,味道控制得啱啱好😋
2022-11-13 320 瀏覽
最近成日見到人食片皮鴨,即刻去左食🤣呢間中菜館既片皮鴨都比較出名。環境清幽,雖然地方唔算大,但都唔會話坐得好迫~🦆酥香烤鴨(半例)份量黎講比想像中少🥺外皮香脆,仲有鴨髀食🤣皮大概有十塊左右而且幾透薄。其中一樣幾特別嘅配料係哈密瓜🍈岩岩好中和左油膩既感覺🥟小籠包 一籠有6粒,價錢都幾抵食,岩岩出爐好夠熱😋而且皮薄多汁,內餡比較少🍘牛肉煎餅 一碟有三塊,每塊都幾大,煎到岩岩好金黃色,而且咬落去仲好多汁,牛肉好腍又充滿肉汁🤤🍤黃金蝦球 份量都係偏小🥺雖然賣相唔算好吸引,但蝦味好新鮮彈牙,鹹蛋黃有少少起沙既感覺,整體黎講幾好食👍🏻🍛老上海炒飯 材料好豐富,雖然望落去好深色以為會好重口味,但食落一啲都唔鹹又好有鑊氣😋🍡擂沙湯丸 一客有4粒,口感好似糯米糍咁,芝麻味好濃,不過都係比預期中細份🥺

🦆酥香烤鴨(半例)

🥟小籠包

🍘牛肉煎餅

🍤黃金蝦球

🍛老上海炒飯

🍡擂沙湯丸
餐廳主打傳統手藝烹調的精品粵菜,裝修以中式風格為主調,融入水墨畫元素,雅緻又有格調;上次來吃過至尊午市套餐🍴覺得質素很高,知道他們有新的午市套餐,立馬來試一下,這次要了午市皇牌2人套餐,套餐包括了前菜,湯羹、主菜等共5道菜,其中包括出名的酥香烤鴨,絕對超值🤩燴汁鮮鮑海蜇頭:擺盤吸睛,大大隻鮑魚下面放了海蜇頭,餐廳貼心的把鮑魚預先切開了幾塊方便食用,鮑魚鮮甜又彈牙,加上燴汁十分惹味🥰花膠雲吞鴨湯:花膠蠻大塊用料很足,雲吞鴨湯底夠鮮甜,鴨味頗濃👍🏻酥香烤鴨(半例):一直超期待這道烤鴨,不但沒失望還超驚喜😍難怪這麼多好評;用心的精美擺盤,半隻片皮鴨另外還有多種配料,有傳統京醬、蒜泥🧄、砂糖、哈密瓜、京蔥、青瓜🥒鴨皮份量多且好香脆,滿滿鴨的香酥味,還有少少鴨油滲出,一流,連同配料和餅皮包著吃,味道層次豐富,必點餐廳很貼心的用蒸爐將餅皮保溫,每塊餅皮之間也用紙隔開,方便取出又不會痴住,值得一贊蟲草花炒翡翠苗:鮮嫩的翡翠苗加上高營養的蟲草花一同炒,味道清新又不油膩,讓不太愛吃菜的我也一口接一口😋😋招牌小籠包:滿滿肉汁勁juicy,肉餡也鮮甜,可惜只有2隻《尚座》📍銅鑼灣新寧道8號中國太平大廈地舖

招牌小籠包:滿滿肉汁勁juicy,肉餡也鮮甜,可惜只有2隻

《尚座》
📍銅鑼灣新寧道8號中國太平大廈地舖
2022-11-07 285 瀏覽
這間位於銅鑼灣的中菜館,裝潢走古典風格,環境舒適雅致,價錢公道,服務又好,加上片皮鴨關注組人氣推介,喜歡吃烤鴨的怎能錯過。💕午市至尊四人套餐 $688🦋黑松露琥珀溏心蛋琥珀合桃超有驚喜,香脆不黏牙又有合桃香,令人吃不停口,好吃程度不禁衝動地問可否單點多碟。黑松露溏心蛋,盡顯中西合璧精妙,味道超夾。🦋蜜椒三文魚鮫賣相起初還以為是上海燻魚,其實是三文魚鮫,三文魚鮫脂油較多,炸起來外脆肉滑,沒有像燻魚咬起來乾硬般的口感。🦋楊枝沙律蝦球選用虎蝦作蝦球,無敵超大隻,爽口彈牙啖啖肉,惹味的沙律醬再加了柚子肉、士多啤梨及藍莓,更添清新開胃。🦋花膠雲吞鴨湯湯底超清甜,飲落感到滿滿膠質黏口,雲吞皮薄餡靚,花膠煙靭有口感,湯底還有一片鴨肉片,材料十足,滋潤養顏。🦋酥香烤鴨(半例)鎮店之寶的酥香烤鴨,即叫即製,師傅片皮功夫手勢非常純熟,皮下脂膏已貼心去刮走,大大減低油膩感,鴨皮油香馥郁,鴨肉肉香嫩滑,手工薄餅煙靭軟熟,最欣賞餐廳提供小蒸籠一直加熱,令薄餅不易轉涼變硬,伴以青瓜條、哈蜜瓜條、京蔥絲、甜麵醬、薑蓉一起吃,令人萬分陶醉。前輩級的片皮鴨師傅超nice,席間會跟食客交流,還好客地沖了杯私家解膩茶給小編

💕午市至尊四人套餐 $688

🦋黑松露琥珀溏心蛋

🦋蜜椒三文魚鮫

🦋楊枝沙律蝦球

🦋花膠雲吞鴨湯

🦋酥香烤鴨(半例)

前輩級的片皮鴨師傅超nice,席間會跟食客交流,還好客地沖了杯私家解膩茶給小編🐰,倍感親切窩心。

🦋上湯火腿津白
津白以上湯烹調,入味軟身,再以咸鮮的金華火腿調味,畫龍點睛之術。

🦋老上海炒飯
餐廳的招牌老上海炒飯,粒粒分明,每粒飯粒都均勻上色,食落不會過咸,配料有蝦仁、煙肉、雞蛋、青豆 、洋蔥等,口感豐富,鑊氣十足。
2022-10-29 238 瀏覽
今日去食係抱住唔大期望,見啲人係FB推介就試下,但所有野都超出預期,非常滿意!服務:我地搭錯車遲到,爭啲趕唔切佢3點截單,入到去經理(唔知係味經理)好好人,無黑面個啲,都係好好服務態度咁請我地坐底仲推介野食。 我地叫左片皮鴨,準備好個陣係員工食飯時間,但負責片皮既Jacky婆婆唔單止服務態度好,片鴨功夫足,仲要好好傾。食物:叫左全隻片皮鴨,鴨片酥脆,鴨肉juicy,我食過最好食係沙田18片皮鴨,但呢間真係唔會差過沙田18,價錢仲要係一半。擔擔麵花生味爭啲但個麵好好食,咕嚕肉小籠包味道中上,其他野食我地都好滿意。位置裝修:近銅鑼灣地鐵站,裝修新淨地方乾淨唔會逼。總結: 今餐因為jacky婆婆食得好開心,好滿意,會再返黎幫襯 😆

服務:

食物:

位置裝修:
近銅鑼灣地鐵站,裝修新淨地方乾淨唔會逼。

總結:
今餐因為jacky婆婆食得好開心,好滿意,會再返黎幫襯 😆
2022-10-13 548 瀏覽
1️⃣酥香烤鴨($428)加皮10塊$30真的好好食🤩而家鴨皮同肉都好多,一籠不太夠🙈2️⃣蒙古孜然小羊排($208)個人覺得比羊架好食🤤🤤因為有羊啲脂肪中和啲肉,肥瘦分明,非常推介!3️⃣招牌小籠包(6件)($68)正常發揮,都保留到肉汁🤔4️⃣清脆萵筍($98)也是正常發揮😎📍留意慶祝生日的話會收切餅費$100🥲📍另外侍應都非常有心,會擔心我哋掛住傾計而食飯凍曬,會提醒我哋儘快食用先慢慢傾🤣🤣
1️⃣酥香烤鴨($428)
加皮10塊$30
真的好好食🤩而家鴨皮同肉都好多,一籠不太夠🙈
2️⃣蒙古孜然小羊排($208)
3️⃣招牌小籠包(6件)($68)
正常發揮,都保留到肉汁🤔
4️⃣清脆萵筍($98)
也是正常發揮😎

📍留意慶祝生日的話會收切餅費$100🥲