2022-11-13
最近成日見到人食片皮鴨,即刻去左食🤣呢間中菜館既片皮鴨都比較出名。環境清幽,雖然地方唔算大,但都唔會話坐得好迫~🦆酥香烤鴨(半例)份量黎講比想像中少🥺外皮香脆,仲有鴨髀食🤣皮大概有十塊左右而且幾透薄。其中一樣幾特別嘅配料係哈密瓜🍈岩岩好中和左油膩既感覺🥟小籠包 一籠有6粒,價錢都幾抵食,岩岩出爐好夠熱😋而且皮薄多汁,內餡比較少🍘牛肉煎餅 一碟有三塊,每塊都幾大,煎到岩岩好金黃色,而且咬落去仲好多汁,牛肉好腍又充滿肉汁🤤🍤黃金蝦球 份量都係偏小🥺雖然賣相唔算好吸引,但蝦味好新鮮彈牙,鹹蛋黃有少少起沙既感覺,整體黎講幾好食👍🏻🍛老上海炒飯 材料好豐富,雖然望落去好深色以為會好重口味,但食落一啲都唔鹹又好有鑊氣😋🍡擂沙湯丸 一客有4粒,口感好似糯米糍咁,芝麻味好濃,不過都係比預期中細份🥺
🦆酥香烤鴨(半例)
🥟小籠包
🍘牛肉煎餅