2023-09-21
朋友介紹銅鑼灣「尚座」食物質素唔錯,而且有多個套餐都好抵食,所以我地一家人來試一試,順便當提早食中秋飯飯😆「尚座」以經典填鴨聞名餐廳鄰近利園,店內地方寬敞,中式裝修為主,感覺優雅時尚舒適,有兩間VIP房,可預先訂座❣️先嚟個前菜開開胃先,陳醋餚肉、冰鎮柚子鮑魚、素鵝當中陳醋做成啫喱狀非常開胃,餚肉入味我最喜愛👍🏻黄金鴨件配魚子醬底下有2塊薯片,中間有片山楂,上面就係黃金鴨片加埋魚子醬,店長話要一啖擺入口食,口感豐富,一試難忘🉐🉐🉐重點出場啦~酥香烤鴨鴨皮油亮有光澤,鴨肉軟腍,配其他材料包起來吃,口感豐富美味。其中一個食法係唔包,就咁點沙糖食,入口即化既口感超正💯酸菜魚呢個又係比到驚喜我,酸菜魚食得多,用龍躉整嘅酸菜魚第一次,酸酸辣辣啖啖肉,必食必食❣️薺菜魚肉羹,每啖都非常滿甜鮮味,大人細路都好岩食,無骨營養又高👏🏻爆汁牛肉煎餅,望落就知香口,爆汁到一咬成枱都係😂拔絲玻璃鮮果,非常靚岩哂打卡,兩款鮮果係蘋果及香蕉,食埋呢個飯後甜品,呢餐飯好滿足🥳
「尚座」以經典填鴨聞名
先嚟個前菜開開胃先,陳醋餚肉、冰鎮柚子鮑魚、素鵝
當中陳醋做成啫喱狀非常開胃,餚肉入味我最喜愛👍🏻
黄金鴨件配魚子醬
重點出場啦~酥香烤鴨
酸菜魚
爆汁牛肉煎餅,望落就知香口,爆汁到一咬成枱都係😂