2023-05-21 313 瀏覽
整體餐廳感覺高雅中式餐廳 服務相當好,食物質毒整體不錯,但係吾算太出色 吾食吾得,片皮鴨係超回味。好適合帶長輩或者外國朋友去食,中上價位 容易book位 各方面都吾失禮。 當日嗌左二人午市套餐,我地覺得份量都啱啱好,送上嘅小菜都有驚喜 好好食,感受到餐廳嘅細心。不過就冇主食(飯or麵),如果澱粉質人士可能要另外加個主食。 片皮鴨:大推主角,擺盤精緻皮同鴨肉係分開上下放 食個陣可以一塊片一塊肉。個面皮好薄又吾會好易爛,仲有盤滾水座住 吾會感快凍。配料好齊全,有哈密瓜,蔥絲,青瓜,糖,片皮鴨醬,蒜蓉。傳統型:皮肉+醬+蔥+青瓜清爽型:皮肉+糖+蔥+哈密瓜大滿足:ALL IN 花膠雲吞鴨湯:湯底濃郁 有鮮味 但有少許味精味。鴨肉吾都係嫩嘅,雲吞穿左所以有d扣分 皮都係滑 厚薄適中,餡味道不錯,花膠就好麻麻 食落係脆嘅 好似鞋底。 小籠包:中上 好多湯汁 個餡就正正常常,皮係薄得黎吾易穿,都值得一試!鮮鮑海蜇頭:鮑魚新鮮彈牙,海蜇夠爽脆,配個醬汁好特別酸酸甜甜好開胃。 蟲草花炒翡翠苗:冇加太多調味食到菜原本嘅味道,新鮮爽脆,不過有啲太油。

傳統型:皮肉+醬+蔥+青瓜
清爽型:皮肉+糖+蔥+哈密瓜