2022-04-24 61 瀏覽
2022.04.23今日同法國朋友🇫🇷係灣仔區去食中菜🥢餐廳開張就快一年🎉新推出慢活時光套餐💁🏻‍♀️$68/1位有成十款小食同多款飲品選擇👍🏻檸檬🍋雞小腿🍗一份有4️⃣隻,檸檬雞肉嫩滑又JUICY😋仲有一小碟沙律🥗好開胃🥰椒鹽雜菇條椒🍄份量十足🙂條條炸到金黃色好脆又香口✌🏻馬拉盞肉鬆炒飯 好足料超多配料🤭炒飯炒到色水好靚💛食落夠鑊氣🔥是日燉湯 +$30 茶樹菇雞湯🥣足料無味精🥰洛神花茶🫖有埋個燭台Keep住熱😗超窩心!仲可以refill👏🏻生啤🍺 +$30天氣開始熱teatime 來杯啤最暢快😹另外值得一讚係餐廳門口設有戶外露天位可以帶埋寵物🐶🐱黎開餐,而樓上亦有VIP房岩三五知己聚餐🤝
2022.04.23

有埋個燭台Keep住熱😗超窩心!仲可以refill👏🏻

生啤🍺 +$30
天氣開始熱teatime 來杯啤最暢快😹

2022-04-23 765 瀏覽
一個吸引人的名字,可讓人留下深刻的印象;一頓好味道的午餐,同樣能令人印象深刻,而這一間名字特別,帶著濃濃的古典味道,讓人不禁想起武俠小說的中菜小館,就兩者兼備,讓我對它留下深刻的印象。這裡的「午市精選套餐」共有十二款菜式選擇,菜式價錢不一,由$108至 $148不等, 不收加一,除主菜外,還有是日燉湯、開胃前菜、咖啡或茶和甜品,所有菜式會定期更換。這天的燉湯是「魚翅瓜螺頭燉雞」,湯味不算極濃,味道可是不錯的,清甜可口,喝得出仍是一盅真材實料的燉湯。開胃前菜是「青瓜木耳」,簡簡單單,微微的酸,都算開胃。「陳村粉蒸斑球」($148)是所有菜式中價錢最貴的,這道與被選為亞洲百大餐廳第五位的名店「大班樓」的名菜「雞油花雕蛋白蒸花蟹配陳村粉」有異曲同工之妙的菜式,名貴度與味道雖不可同日而語,可還是相當好吃的,澆以醬油後的陳村粉與下了大量蒜蓉的蒸斑球,一淡一濃,伴以白飯,是挺好的組合。「翡翠雜菌炒安格斯牛肉」($118)較為家常,安格斯牛肉雖不能與和牛相比,口感都算不差,配以蔬菜與雜菌,以之佐飯,還不錯。甜品是「杞子桂花糕」,這簡單的中式糕點,我覺得就太甜了,如果甜度調較得低點會好些。這天我中午時
開胃前菜是「青瓜木耳」,簡簡單單,微微的酸,都算開胃。
這天我中午時分到來,當然是吃午餐,其實這裡在下午茶時間還有一個「慢活時光」($68)的套餐,由下午2:30至5:30供應,客人可在「賽螃蟹燴伊麵」、「馬拉盞肉鬆炒飯」、「龍門炒米」、「檸檬雞小腿」等小食中選擇一款,再在「玫瑰花茶」、「蝶豆花茶」、「洛神花茶」等飲品中選擇一款, 都幾有特色,不過要是想喝足料燉湯的話,就要另加三十元才可以了。
  • 陳村粉蒸斑球
2022-04-22 56 瀏覽
準備去胡忠大廈 去之前要 醫下肚。經過呢度有教幾靚嘅 中式菜館就去試下。呢度新裝修 裝修減約 坐得舒服 地方闊落。他有好多個選擇, 我就首先叫咗又最鍾意啦 安格斯牛肉。套餐 配 上 安格斯牛 前菜 甜品 仲有最正的老火湯。午市套餐有好多選擇 全部都有 燉湯 甜品 小食我就點咗一個陳村粉 蒸班腩 班蘭有好多嚿 大大嚿 魚肉 紮實 咬落可口朋友 就叫咗一 客 炒安格斯牛肉 配上黑木耳 青瓜 非常之醒 胃 惹味。安格斯牛肉好咬口 牛肉味濃甜品仲有桂花糕 淡淡甜甜 桂花清香最正就係個燉湯 全程用 蠟燭喺下面興 熱 保持著湯的原汁原味
準備去胡忠大廈 去之前要 醫下肚。

經過呢度有教幾靚嘅 中式菜館就去試下。

呢度新裝修 裝修減約 坐得舒服 地方闊落。

他有好多個選擇, 我就首先叫咗又最鍾意啦 安格斯牛肉。

套餐 配 上 安格斯牛 前菜 甜品 仲有最正的老火湯。

午市套餐有好多選擇 全部都有 燉湯 甜品 小食

安格斯牛肉好咬口 牛肉味濃
甜品仲有桂花糕 淡淡甜甜 桂花清香

📍 尚夢 • 茳煳 Shang BB Love Mr Kon & Mrs Wu 🎗📍 灣仔 𝗪𝗮𝗻𝗰𝗵𝗮𝗶 • 譚臣道1-3號長康大廈地舖〔 follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-This Chinese restaurant newly opened in Sep 2021 in Wanchai is not just another restaurant you'll find - it's < Shang BB Love Mr Kon & Mrs Wu > who serves traditional Chinese food with modern twist. Can someone decode their name for me though. 😂-The two of us ordered just two items, the { crispy fried tofu } and the { lobster with E-fu noodles and cheese }
📍 灣仔 𝗪𝗮𝗻𝗰𝗵𝗮𝗶 • 譚臣道1-3號長康大廈地舖
The two of us ordered just two items, the { crispy fried tofu } and the { lobster with E-fu noodles and cheese }, but still left the restaurant with a full stomach because the noodle dish was super filling.
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
位於灣仔的《尚夢 • 茳煳》開業於去年九月,主打新派中菜。無論是菜式還是餐廳裝潢,都在中式味道中流露著一絲摩登感覺
更特別的是這裡還提供〔中式廚師發辦〕,菜單由廚師設計;另外午市套餐還有不少選擇。附近的打工仔又有多一個吃午餐的地方啦~
一步進餐廳,會經過一排吧檯;往內走就有數張卡座;樓上還有數間房間
茗茶 ($15/位)
茶以透明玻璃容器盛載,以小蠟燭保溫
店員不時加熱水、為客人倒茶,很貼心
茗茶
這天為了〔龍蝦伊麵〕而來,多點了一道小吃〔黃金豆腐〕
因為龍蝦伊麵份量十足,也比較膩,這樣兩道菜,兩人已吃得非常飽
還是要多點人才可以多試一點菜式😛
本來還想試一下他們的〔大良炸鮮奶〕,只能有機會再來啦
黃金豆腐層層疊 ($88)
黃金豆腐層層疊
看見不少評論說他們性價比蠻高,個人覺得還好
像這道黃金豆腐售價$88,現在已漲價至$92
豆腐磚四件為一組,每組各疊成兩層,三組總共12件,我們每人吃掉了六件,還沒來主食已經飽了不少🤣
豆腐皮脆肉嫩,炸漿裡加入了芝麻,加添香氣;表面灑上辣粉,更惹味
但炸漿較厚,炸得比較硬~如果炸漿薄一點就更美味啦😋

尚夢三式芝士龍蝦茳煳伊麵🦞
尚夢三式芝士龍蝦茳煳伊麵
這道菜為特別菜式,在主菜單裡找不到~
來之前看網上評論說「波士頓龍蝦 $388、澳洲龍蝦 $488」,但來到的時候已漲價至五百多,也沒有龍蝦品種的選擇😅
賣相精緻,伊麵上蓋上龍蝦球、澎湃的芝士醬汁還有芝士脆片,打卡一流🥰
醬汁用上了三款芝士:低脂芝士、巴馬臣芝士、車打芝士,還配上巴馬臣芝士脆片
芝士味道濃郁,味道層次豐富,絕非外面吃到的只有淡淡的芝士奶油味
龍蝦鮮味濃濃,口感彈牙,沾上芝士的鹹香🧀
吃下去非常滿足,但多吃還是會有點膩,建議多人分享喔🥢
黃金豆腐層層疊
2022-02-19 101 瀏覽
原本以為會好似日式Omakase咁每道菜有曬編排,有好精緻嘅擺盤同餐具咁啦…但係結果成個體驗似係去飲多D,多數係中式婚宴菜式,一碟菜一枱每個人分一碟仔咁😅 Omakase menu有$588同$388兩個價錢,今次試左$588個set 開胃小食 - 炸蝦餅同凍鮑魚都好食,醃車厘茄略嫌甜左少少 燉湯 - 暖笠笠足料好飲,係成晚睇落最精緻嘅一道菜 雜菜炒牛肉 - 普通茶餐廳質素,牛肉都算嫩滑  蒜蓉清蒸龍蝦 - 算新鮮,普通冇特別 海參花膠 - 入味,但係成件事真係好似去飲咁 蟹籽帶子粒蛋白炒飯 - 去飲最後一道塞飽你個肚嘅菜 最後仲有個甜品,整體野食味道唔差,用料都OK,但係冇特別驚喜🙂 雖然我地被安排坐bar枱,但係廚師唔係席前煮俾我地睇,而係由侍應一道道菜咁送上 除左個開胃小食,侍應擺低菜嘅時候都冇同我地解釋菜式有咩名堂,其實我地連D菜式叫咩名都唔知... 同日式Omakase有得欣賞廚師製作美食同食客交流嘅體驗好唔同 餐廳服務態度都幾好嘅,Omakase 套餐有D失望,唔會推介😕 反而menu上其他小菜睇落唔錯,如果有機會可以試試

開胃小食 - 炸蝦餅同凍鮑魚都好食,醃車厘茄略嫌甜左少少

燉湯 - 暖笠笠足料好飲,係成晚睇落最精緻嘅一道菜

雜菜炒牛肉 - 普通茶餐廳質素,牛肉都算嫩滑

蒜蓉清蒸龍蝦 - 算新鮮,普通冇特別

海參花膠 - 入味,但係成件事真係好似去飲咁

蟹籽帶子粒蛋白炒飯 - 去飲最後一道塞飽你個肚嘅菜

2022-01-24 82 瀏覽
今朝晨早去左灣仔處理一D 政稅務上嘅問題,處理完之後就去左修頓球埸果邊搵食,行下行下見到有間幾特別嘅中餐廳,叫尚夢・茳煳,就決定入黎食午餐。Set lunch 包左一個辣辣地嘅涼拌前菜,一個燉湯,一個主食,一個甜品再加多杯野飲。我就叫左個鮑魚野菌燴伊面,朋友就叫左個艇王蒸肉餅飯。呢個鮑魚野菌燴伊面係將鮑魚切片一齊去燴,我個人覺得雖然賣相冇原隻飽魚咁靚,但切片就可以煮得入味D。朋友嘅艇王蒸肉餅飯燉湯好足料甜品係一個傳統小吃砵仔糕估唔到呢到都會有凍檸茶飲

鮑魚野菌會伊麵

我就叫左個鮑魚野菌燴伊面,朋友就叫左個艇王蒸肉餅飯。

朋友嘅艇王蒸肉餅飯

2022-01-18
鮑魚野菌會伊麵
艇皇蒸肉餅飯
2022-01-23 60 瀏覽
在灣仔辦完事就在附近搵食,譚臣道行到盡頭開了一間新派手工粵菜飯店,店名叫尚夢.茳湖,有點文藝氣質。依稀記得從前這個位做牛腩,就入去吃了個午餐,價錢由$108-$128/位,13款選擇,點餸、炒飯、蒸飯及烏冬,豬牛雞魚都概括了。一客艇王蒸肉餅飯 $128,上菜如日式便當,擺得齊整好看,配合小吃、湯飯及甜品。蒸籠上肉餅,估計到艇王即是蝦乾,調味好,肉餅夠幼,加點豉油,送飯一流!老火湯雙耳雪梨合桃燉豬展的雪耳近完全溶化,很滑,很甜。菇菜小吃,爽口。桂花糕清甜,唔差。同伴點了蕃茄蛋香煎紅衫魚肉,用酸甜醬汁炒蕃茄蛋,成功開胃,煎起骨紅衫魚,是西式 fish & chip 昇級版,煎得好。環境雅緻,我們坐廚師發辦之桌,樓上有私人房。廚師發板價錢不貴,$388/$588一位,似乎值得試。

老火湯雙耳雪梨合桃燉豬展的雪耳近完全溶化,很滑,很甜。

菇菜小吃,爽口。
桂花糕清甜,唔差。

環境雅緻,我們坐廚師發辦之桌,樓上有私人房。

廚師發板價錢不貴,$388/$588一位,似乎值得試。
2022-01-19 95 瀏覽
最近發現灣仔譚臣道有一間裝修好特別嘅新派中菜餐廳🥢,坐喺bar枱進餐,有啲似食緊omakase😁呢度既食物好精緻,美味高質,好想再來食下餐牌其他菜式😋午市套餐包燉湯, 涼拌小菜,飲品及甜品。涼拌小菜辣辣地,燉湯足料清甜,夠曬健康。🍍鮮菠蘿咕嚕肉囡囡食嘅咕嚕肉酸酸甜甜,小朋友最鍾意,豬肉炸得鬆脆👍🍅蕃茄蛋香煎紅衫魚肉紅衫魚去骨起肉,炸得酥脆,配開胃嘅番茄蛋醬汁好有新鮮感。甜品係砵仔糕,今餐好滿足。😍

呢度既食物好精緻,美味高質,好想再來食下餐牌其他菜式😋

午市套餐包燉湯, 涼拌小菜,飲品及甜品

涼拌小菜辣辣地,燉湯足料清甜,夠曬健康。

🍍鮮菠蘿咕嚕肉

囡囡食嘅咕嚕肉酸酸甜甜,小朋友最鍾意,豬肉炸得鬆脆👍

🍅蕃茄蛋香煎紅衫魚肉

紅衫魚去骨起肉,炸得酥脆,配開胃嘅番茄蛋醬汁好有新鮮感。

甜品係砵仔糕,今餐好滿足。😍

2022-01-19
2022-01-18 93 瀏覽
媽咪鍾意食中菜 我就咩都鍾意😁知道最近灣仔開咗間中菜店一於同阿媽嚟試吓 順便食完去辦年貨叫咗lunch set有湯、醃菜、主食、甜品性價比幾高(溫馨提示:冬天就唔建議坐近門口cashier 位,啲飯餸會好快吹凍)🔸湯品:雪梨銀耳湯好香甜夠味,煲得夠火喉,雪耳好軟腍有膠質,加上有個爐仔座熱住,好好飲!🔸醃菜有雲耳、菇、紅蘿蔔,味道甜甜哋、微辣、有麻油香,幾開胃。🔸頭抽豉油雞($118)好食!豉油汁好香,煮得好入味,而雞嘅肉質算滑,唔會鞋口,雞皮又爽彈,好味,送飯一流!🔸鮑魚野菌燴伊麵($128)有唔少新鮮鮑魚片、野菌,啖啖都食到啲餸,好足料,伊麵軟硬適中,吸收哂個汁嘅香甜味,整體唔錯。🔸砵仔糕有米香同黃糖香,質地偏粉。
媽咪鍾意食中菜 我就咩都鍾意😁
知道最近灣仔開咗間中菜店
一於同阿媽嚟試吓 順便食完去辦年貨
叫咗lunch set
有湯、醃菜、主食、甜品
性價比幾高

🔸湯品:雪梨銀耳湯

🔸醃菜
有雲耳、菇、紅蘿蔔,味道甜甜哋、微辣、有麻油香,幾開胃。

🔸頭抽豉油雞($118)

🔸鮑魚野菌燴伊麵($128)

🔸砵仔糕
有米香同黃糖香,質地偏粉。

2022-01-18 64 瀏覽
灣仔同友人食lunch, 之前一直都想食「尚夢 茳湖」,是間高級中式餐廳。中午是有午市套餐,價錢約$110,是中西區正常range!叫了「鮮淮山杞子蒸雞」,包了前菜,白飯,甜品同燉湯!蒸雞肉香氣撲鼻,淮山杞子吸了雞肉的精華,好食!雞肉好有肉汁同滑溜,份量都好多,男士食都夠飽!配上白飯更一流,好送飯! 燉湯用上嚮螺頭豬展等,入口清甜,湯好清,感覺十分滋潤岩晒冬天飲。「艇王蒸肉餅飯」也有驚喜,肉餅份量大cp值高,肉餅肉質多汁又充滿咸香,上面香蔥都加分!仲有個特色懷舊的本仔糕都好好食,不會太甜。仲包杯餐飲,真係飽到晚飯都不用吃!下次仲要食埋其他套餐,很有素質的一餐!

2022-01-17 59 瀏覽
老公考試passed, 要同佢撐枱腳食晏晝飯。灣仔有間新開食中菜,而晚餐仲有中式omakase, 好特別有set lunch我地就選左2款蕃茄蛋香煎紅衫魚肉涼拌小食川味小涼拌,很開胃口Set已包燉湯前菜同甜品,而湯仲用蠟燭keep warm, 唔怕放底後d湯凍左,呢點要讚,湯要趁熱飲才夠鮮美, 最驚喜是用料,有特厚大花膠,羊肚菌,搖柱,瘦肉,用料上乘,啖啖精華也放進肚中看似簡單家常便菜,但蛋炒得十分嫩滑,蕃茄粒粒,再加上玻璃汁,甜酸味道分明, 而紅衫魚近年也比較少食了, 微微煎香了紅衫魚外皮,魚肉甚香,配上蕃茄蛋十分好送飯,平時只食半碗飯的我也可以清光光艇王蒸肉餅飯老公的艇王蒸肉餅飯,配了祕制鼓油,味道更有層次,有魷魚帶出鹹香味道甜品兒時的甜品,蛋花大菜糕,帶來兒時快樂的回憶
老公考試passed, 要同佢撐枱腳食晏晝飯。
灣仔有間新開食中菜,而晚餐仲有中式omakase, 好特別
有set lunch我地就選左2款
蕃茄蛋香煎紅衫魚肉
涼拌小食

川味小涼拌,很開胃口
艇王蒸肉餅飯
甜品
兒時的甜品,蛋花大菜糕,帶來兒時快樂的回憶
2022-01-17 1123 瀏覽
今天與朋友到港島灣仔一帶逛逛,先到譚臣道一間餐廳午餐,朋友試過很好推介給我·"尚夢.茳煳" 名字頗特別。 來到衹見舖面不算很大首先見大魚缸長吧枱,坐滿了食客以爲滿座了,誰知原來面還有卡位再在職員帶領下沿着一度有玩具模型的樓梯 直上還有閣樓……經過兩個獨立廂房有點神秘感的。 被安排在其中一個有長吧枱的房間環境優雅清靜很舒服。首先感受的是茶香,朋友是茗茶之人也大讚。看看菜牌不少菜式,主打新派菜,養生燉湯等。小菜也很精緻!價錢也很親民啊!午市燉湯套餐菜單有十三款選擇;我們各自選了一份;金蒜蝦乾蒸鮮魷 $ 118包括了~一小碟前菜,白飯,燉湯和甜品等。份量很足,先嚐一口湯!有驚喜!湯下用茶燈暖着湯水熱呼呼的!又鮮又甜!內有萍果,雪耳和肉,非常潤喉。主菜鮮尤稍韌了一點點但味道調得相當美味,充滿蒜香蝦乾柔軟鮮甜。相當好餸飯,口感舒服很有在家吃飯的感覺。另一份午餐~鮑魚野菌燴烏冬 $ 128柔韌軟滑的烏冬充滿醬油的鮮味,鮑魚片鮮而爽滑而且份量也不少!燉湯足料……唯山,杓子和 螺頭,豬肉等。朋友邊飲邊叫好!一口湯巳感受到是用心的製作!最後是甜品~紅豆砵仔糕 配上充滿香氣的~鐵觀音,愜

被安排在其中一個有長吧枱的房間環境優雅清靜很舒服。
首先感受的是茶香,朋友是茗茶之人也大讚。

看看菜牌不少菜式,主打新派菜,養生燉湯等。小菜也很精緻!
價錢也很親民啊!

午市燉湯套餐菜單有十三款選擇;

我們各自選了一份;
金蒜蝦乾蒸鮮魷 $ 118
包括了~
一小碟前菜,白飯,燉湯和甜品等。
份量很足,先嚐一口湯!有驚喜!
湯下用茶燈暖着湯水熱呼呼的!
又鮮又甜!內有萍果,雪耳和肉,非常潤喉。

相當好餸飯,口感舒服很有在家吃飯的感覺。

另一份午餐~
鮑魚野菌燴烏冬 $ 128

燉湯足料……唯山,杓子和 螺頭,豬肉等。
朋友邊飲邊叫好!
一口湯巳感受到是用心的製作!

最後是甜品~
紅豆砵仔糕 配上充滿香氣的~鐵觀音,愜意萬分!

很享受這份午市套餐吃得舒服開心,職員招呼細心!印象很好特別是燉湯的鮮味[完全沒有口喝的感覺]和茶葉的質素,呈現着一份心思和品味。
下次會再去嚐其他菜式,埋單又發現原來不收加一的,性價比高!值得再去!
2022-01-15
  • 鐵觀音
  • 燉湯
2022-01-14 57 瀏覽
出開灣仔又唔知食咩眼尾稍到呢間個名好吸睛既餐廳佢叫:尚夢。茳煳😎見佢個名咁型又有set lunch就走左入去試下茳煳既味道😂Set lunch 以中式小菜為主,有成13款咁多!跟餐會有份小小辣既涼拌小食滋補燉湯,甜品同一杯野飲😽養生海星燉花膠湯個湯真係好得呀🤩🤩好濃郁亦都飲到有藥材味!湯入面有幾粒瘦肉同一好大片花膠😆餐廳仲會用小蠟燭台黎熱住個湯凍咗嘅話就真係嘥咗啦!頭抽豉油雞飯呢隻茳煳雞又整得幾入味咼🤣皮夠薄肉都夠嫩,就係層肥多左DDBut大食既小妹覺得有D細份🤪鮑魚野菌燴烏冬烏冬好彈牙,每條都沾到醬汁😎欣賞佢唔會癡住一餅野咁!配料都幾多😍鮑魚夠晒爽口野菌亦都煮到好入味。疫情之下餐廳推出左唔少套餐☺️等大家就算晚餐冇得堂食都可以約埋三五知己食個有儀式感嘅午餐🎉
出開灣仔又唔知食咩
眼尾稍到呢間個名好吸睛既餐廳
佢叫:尚夢。茳煳😎

見佢個名咁型又有set lunch
就走左入去試下茳煳既味道😂

Set lunch 以中式小菜為主,有成13款咁多!
跟餐會有份小小辣既涼拌小食
滋補燉湯,甜品同一杯野飲😽

養生海星燉花膠湯

個湯真係好得呀🤩🤩
好濃郁亦都飲到有藥材味!
湯入面有幾粒瘦肉同一好大片花膠😆
餐廳仲會用小蠟燭台黎熱住個湯
凍咗嘅話就真係嘥咗啦!

頭抽豉油雞飯

呢隻茳煳雞又整得幾入味咼🤣
皮夠薄肉都夠嫩,就係層肥多左DD
But大食既小妹覺得有D細份🤪

鮑魚野菌燴烏冬

烏冬好彈牙,每條都沾到醬汁😎
欣賞佢唔會癡住一餅野咁!
配料都幾多😍
鮑魚夠晒爽口野菌亦都煮到好入味。

疫情之下餐廳推出左唔少套餐☺️

等大家就算晚餐冇得堂食
都可以約埋三五知己
食個有儀式感嘅午餐🎉
2022-01-11 53 瀏覽
最近又因為疫情關係 無得出街食晚餐唯有爭取時間午餐相聚啦去左公司附近嘅新中菜廳 裝修同服務都唔錯坐得好舒服 相信絕對係晚飯嘅好地方我地叫左兩個午餐 包湯飲品同甜品 價錢算合理先黎朋友嘅沙嗲安格斯牛肉炒菜苗爽甜嘅菜苗配上惹味嘅沙嗲醬 配飯一流再加埋安格斯牛肉 完全無得頂重點係個湯 雪耳雪梨煲瘦肉 非常鮮甜而且好潤 重要一路煲住 保持熱辣辣 好飲另外我叫左鮑魚野菌燴烏冬 勁多菇片材料十足烏冬保持咬口 唔會太林最後食埋佢地跟餐嘅砵仔糕 完全大滿足
最近又因為疫情關係 無得出街食晚餐

另外我叫左鮑魚野菌燴烏冬 勁多菇片材料十足
烏冬保持咬口 唔會太林

最後食埋佢地跟餐嘅砵仔糕 完全大滿足
2022-01-07 107 瀏覽
今日去咗呢度食個午餐,真心講百幾蚊食個蒸籠雞唔知算貴定平,味道係唔差嘅,不過服務態度就真係非常之差,我哋食完飯再飲埋湯後真心講係飽嘅,所以杯嘢飲真係飲唔落所以叫個服務員姐姐俾個外賣杯我,點知佢話冇,我話之前嚟食都有俾,佢話飲咗就唔俾外賣杯,我真係真心著咗,我即刻話杯野我都未飲過,之後佢死死氣拎個外賣杯俾我,仲要俾説話我聽下次早啲轉外賣🤬如果我飲得到就唔洗叫你俾杯我拎走啦,你話要收錢都好呀,而家係話唔俾杯先好笑嘛,唔會再去食呢間服務咁差嘅舖頭囉!
2022-01-07