2022-02-19
原本以為會好似日式Omakase咁每道菜有曬編排,有好精緻嘅擺盤同餐具咁啦…但係結果成個體驗似係去飲多D,多數係中式婚宴菜式,一碟菜一枱每個人分一碟仔咁😅 Omakase menu有$588同$388兩個價錢,今次試左$588個set 開胃小食 - 炸蝦餅同凍鮑魚都好食,醃車厘茄略嫌甜左少少 燉湯 - 暖笠笠足料好飲,係成晚睇落最精緻嘅一道菜 雜菜炒牛肉 - 普通茶餐廳質素,牛肉都算嫩滑 蒜蓉清蒸龍蝦 - 算新鮮,普通冇特別 海參花膠 - 入味,但係成件事真係好似去飲咁 蟹籽帶子粒蛋白炒飯 - 去飲最後一道塞飽你個肚嘅菜 最後仲有個甜品,整體野食味道唔差,用料都OK,但係冇特別驚喜🙂 雖然我地被安排坐bar枱,但係廚師唔係席前煮俾我地睇,而係由侍應一道道菜咁送上 除左個開胃小食,侍應擺低菜嘅時候都冇同我地解釋菜式有咩名堂,其實我地連D菜式叫咩名都唔知... 同日式Omakase有得欣賞廚師製作美食同食客交流嘅體驗好唔同 餐廳服務態度都幾好嘅,Omakase 套餐有D失望,唔會推介😕 反而menu上其他小菜睇落唔錯,如果有機會可以試試
開胃小食 - 炸蝦餅同凍鮑魚都好食,醃車厘茄略嫌甜左少少
燉湯 - 暖笠笠足料好飲,係成晚睇落最精緻嘅一道菜
雜菜炒牛肉 - 普通茶餐廳質素,牛肉都算嫩滑
蒜蓉清蒸龍蝦 - 算新鮮,普通冇特別
海參花膠 - 入味,但係成件事真係好似去飲咁
蟹籽帶子粒蛋白炒飯 - 去飲最後一道塞飽你個肚嘅菜