2018-06-18 1479 瀏覽
一去到就揀左食$118嘅90分鐘放題。結果坐左30分鐘先尼野食。啲野算係唔錯,有個芥末雞真係好好食。食食下燒左個好肥嘅羊架係咁搶火,又多油,而個抽氣扇設系個爐隔離,吸左啲火入去搞到著火,而著火之後第一時間啲職員係以為啲食物燒著左,拎開之後先到以為係個爐,拎開埋之後先知係下面個抽氣扇,到果陣先知要疏散食客,當時已經濃煙滿佈,可見餐廳張客人嘅安全放系利益後面。可以睇得岀一來係設計失誤再加上冇清理抽氣扇條管。對食客嘅生命安全做成嚴重威脅。系未完全改善之前好難再去食。雖然啲野好食,但未至於值得冒住生命危險去食。👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
2018-06-18
午餐
慶祝紀念
父親節
  • 芥茉雞排
上個星期五黎呢度食燒肉午巿放題慶生,食過番尋味,於是決定今個星期五又黎,今次我打算食多d海鮮 。先黎上次無咩點叫既前菜同熱盤。青瓜夠爽脆,吾錯。炸物即炸。最鐘意係最上面三角形既一口芝士,外層有薯餅既味道,裡面既芝士有d流心,忍吾住encore左兩次。招牌凍豆腐好足料,有隻蛋同肉碎,微微辣,豆腐好滑,消暑一流 。清酒煮硯略厭細隻左d同淡左d,無咩味。烏冬口感Ok,但無料,寡左d。主角就黎,當然要準備好d配角。有3種汁揀,燒汁最正常。燒下d菜類扮健康先。菇同紫薯都有個細兜裝住,有d牛油係香草係面,燒得好過癮。有吾少海鮮款式可以揀。燒蝦燒蠔燒海鮮 賣飛佛燒肉款式更多總括而言,午巿90分鐘118蚊位,以食物質素同尖沙咀地區黎講係幾抵食,希望優惠可以做耐d,下次黎食都有 。

先黎上次無咩點叫既前菜同熱盤。
青瓜夠爽脆,吾錯。

招牌凍豆腐好足料,有隻蛋同肉碎,微微辣,豆腐好滑,消暑一流

清酒煮硯略厭細隻左d同淡左d,無咩味。

烏冬口感Ok,但無料,寡左d。

主角就黎,當然要準備好d配角。
有3種汁揀,燒汁最正常。

燒下d菜類扮健康先。
菇同紫薯都有個細兜裝住,有d牛油係香草係面,燒得好過癮。

有吾少海鮮款式可以揀。

燒蝦燒蠔燒海鮮 賣飛佛

燒肉款式更多

2018-05-25
2018-05-26 5956 瀏覽
今曰在亞士厘覓食,見有新餐廳開張,而裝修格調高雅,而且午餐定價唔高,只是$68-$ 108,又唔洗加一,一於與同事試一下。本以為環境會像其他亞士厘道的餐廳一樣好焗促,點知喜出望外,餐廳一點也不小。步入店子,是一貫日式燒肉店格局,裝修有型有格, 感覺唔錯。四週的食客在吃特價燒肉放題,由於感冒得好利害,今天只能試一下烏冬了。附餐的魚生沙律:有吞拿魚和三文魚生,還有椰果、蕃茄仔同沙律菜等拌以沙律汁,口感淸爽。溫泉玉子雞肉烏冬$68這烏冬的雞肉份量唔少,而且完全無骨,仲有煎旦、筍片和青菜,都幾豐富。雞肉大大件,肉質唔老,味道是曰式風味,甜甜地的醬油風,配合溫泉旦烏冬,是幾飽足的一餐。溫泉玉子牛肉烏冬$78這溫泉玉子是流心,旦汁拌以牛肉片,味道幾夾。牛肉片是肥牛肉,沒有太多的調味,吃的是牛肉原味,滿有咬感而唔會太韌。烏冬的湯底清清地,完全唔油膩。而烏冬麵條是幼身麵條,口感滑溜,帶少少煙韌口感,味道ok.隨餐還附送飲品,我們選了比較少見的蘆薈汁。蘆薈汁是罐裝的,感覺衛生。蘆薈汁味道清甜,還有細細粒的蘆薈粒,味道唔錯。簡單的烏冬作午餐,吃了沒有太多消化的負擔,又可再努力上班去。以$70-$80在尖沙

溫泉玉子雞肉烏冬$68

溫泉玉子牛肉烏冬$78

簡單的烏冬作午餐,吃了沒有太多消化的負擔,又可再努力上班去。以$70-$80在尖沙咀吃個午餐,無論環境同價格都唔錯,味道唔差,下次康復后要試下烤肉午餐。
2018-05-24
第一次喺OpenRice寫食評🙋🏻‍♀️是次經歷只供參考尖沙咀新店位置都幾隱蔽,閒日傍晚5點上到去得我地一枱客😂我地食早鳥時段5-7點食兩個鐘入到去聞到少少廁所渠味...可能通風可以改善下🤔餐牌啲肉類都幾豐富下,啱哂中意食肉嘅朋友🤤極力推薦黑椒牛小排漢堡,店員話係手打嘅,而燒完食落肉質飽滿又多汁,唯一煩少少嘅係因為係手打嘅關係,燒嘅時候塊漢堡比較散,同埋都幾搶火下,所以店員有特別提醒塊漢堡最好放喺邊位冇咁易燶;另外一口牛同牛胸腹係相對脂肪分佈平均啲、冇咁多肥膏嘅,肉味都好濃好香、好juicy🤤芝士角切依達赤豚係幾有趣嘅菜式,豚肉粒用芝士粉腌,但有啲難控制火候好易燒燶,利申今次燒燶左冇食到但又飽得滯冇再叫,下次再戰;今次點嘅小羊扒好多好多肥膏,同埋比較羶,下次再去未必會點了👉🏻👈🏻另外大讚嘅係湯飯,有温泉蛋🤤味道都好好2位起會送刺身拼盤,如果要追加就要每位加30蚊,個人覺得刺身食落都新鮮嘅,但與其加錢食不如留返quota嗌多幾碟肉;飲飽食醉諗住埋單之際店員行過嚟話有甜品,問要核桃、朱古力定士多啤梨奶凍味雪糕,送到嚟原來係Mövenpick嚟!!!喜出望外啊大愛Mövenpick!!!最後要
第一次喺OpenRice寫食評🙋🏻‍♀️是次經歷只供參考

入到去聞到少少廁所渠味...可能通風可以改善下🤔

餐牌啲肉類都幾豐富下,啱哂中意食肉嘅朋友🤤

另外大讚嘅係湯飯,有温泉蛋🤤味道都好好

最後要大讚嘅係員工服務態度😆一路燒嘅時候店員們周不時行過嚟睇我地使唔使加茶、調校下火喉;見我地燒到搶哂火塊網好燶就過嚟幫我地換塊新網;周不時嚟抹抹滴左幾滴肉汁嘅枱面,收空碟收得好密;同埋佢地全部都有戴手套感覺好衞生
平時去食放題店員邊有閒情逸致成日走嚟抹枱校火,以為只係因為成間舖得我地一枱,但同行嘅人話佢前幾日嚟食午市都幾多人下,但店員都係好好禮貌、會成日check住客人使唔使加茶etc. 店員們真係好有禮貌啊態度好好笑容好加分

唔知旺角店係咩環境咩情況,但尖沙咀店整體嚟講好高質
2018-05-24
  • 黑椒牛小排漢堡
  • 汁燒牛胸腹
  • 山葵極上一口牛
  • 湯飯
2018-05-22 1104 瀏覽
啲服務員service好到不得了,真心係第一間甘心比多10%服務費嘅餐廳!一開始送嘅刺身都唔差,有吞拿魚,三文魚,甜蝦等,數量以人頭計,海膽好新鮮,其他就普通牛肉好靚,送嘅和牛來唔切影已經落咗肚度,入口啲肉汁爆出黎,好正,之後可以正價百多元落單不得不讚個平陰睇落好細個嘅女服務員,有禮貌,快手,冇漏單,來回倒水差不多十次,直至我地話不用再倒水了哈哈,服務超好,問有冇服務評價想表揚下佢,佢話唔使😅價錢值回票價!!!一定番轉頭再食過!!唯一問題係抽風系統似乎唔多好令個環境好熱好焗

價錢值回票價!!!一定番轉頭再食過!!

唯一問題係抽風系統似乎唔多好令個環境好熱好焗

2018-05-19
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 和牛
2018-05-19 579 瀏覽
臨尾LAST ORDER 後約晚上六時半左右,待應給了我賬單。因為請我的朋友上了廁所,所以我叫待應把賬單放下。此時待應們不斷隔半分鐘走過來看我的賬單找了數未,還有一個待應企在門口看著我,好似驚我冇錢俾甘。表面上服務好,實際上很差!
表面上服務好,實際上很差!
2018-05-18
1 分鐘 (堂食)
  • 沒有
2018-05-07 856 瀏覽
店內環境好企理,食完唔會一陣油煙味,卡位又坐得闊落。食物有水準,大蝦新鮮彈牙,牛同豬都好正,食落有口感。新開張仲送左刺身拼盤,正👍🏻個雪糕幾特別,原來整個球獨立包裝,仲衛生,唔同一羹羹刮出黎果啲,容易變壞。

2018-05-03
2018-05-03 995 瀏覽
原來已開埋尖沙咀店,近我公司,即book同同事食啦!可能新開仲未有好多人知,上到去即刻入座,爽!Menu同旺角差唔多,但環境感覺上比旺角店舒服😊️先黎點前菜,好好味架~除左送刺身外,仲送份日本和牛,入口即溶,正!再黎d雞呀豬呀咁,全部都整得好好味,就算唔食牛牛嘅朋友都唔駛擔心無野食最後燒下海鮮,都幾新鮮,最正係個燒菠蘿,超甜,正!最後仲送粒雪糕,雖然包裝唔係好靚,不過食落好得!出面都未見過有得賣喎不過掛住食,好多野食無影到食到反肚都係300一個,食物比好多自助餐正好多啦!佢而家lunch做緊promotion, $118任食90分鍾,下次約多幾個同事黎再食過
原來已開埋尖沙咀店,近我公司,即book同同事食啦!

除左送刺身外,仲送份日本和牛,入口即溶,正!

最後燒下海鮮,都幾新鮮,最正係個燒菠蘿,超甜,正!

不過掛住食,好多野食無影到
食到反肚都係300一個,食物比好多自助餐正好多啦!

2018-05-02
  • 芝士角切豚
  • 香草雞
  • 燒菠蘿
  • 受賞和牛
2018-04-28 807 瀏覽
好少可有日燒既放題食 難得就黎試下 雖然價位都中上 但食物質素唔差 送左碟刺身 仲有海膽食 好正但係佢另外送咗4片 和牛 就好差比普通牛仲難食 仲要加錢先有得食蝦好新鮮 有幾種味 大大隻虎蝦肉類選擇都好多 羊架好食 超級推薦酒煮蜆 好鮮甜但係食到最後個雪糕真係好唔得 一餐飯有個完美嘅ending係好重要竟然比啲唔知咩垃圾牌子嘅雪糕 得芝麻朱古力兩隻味簡 仲要俾一球你個飯後甜品勁失望囉不過服務好好 中間不停幫你換碟 同加水又會介紹啲嘢食點燒 完全超出任食嘅質素雖然限時兩小時 但冇客都俾我哋繼續坐推薦
好少可有日燒既放題食 難得就黎試下

又會介紹啲嘢食點燒 完全超出任食嘅質素

雖然限時兩小時 但冇客都俾我哋繼續坐

推薦

2018-04-24 688 瀏覽
呢間餐廳坐得幾舒服,同朋友傾計、gathering 一流,燒肉店黎講呢間空氣最清新,食完唔會成身煙味,食物質素唔錯,價錢亦都OK,推介:刺身夠新鮮,鹿兒島和牛,炸生蠔,炸芝士,可以再嚟
食完唔會成身煙味,食物質素唔錯,價錢亦都OK,
推介:
刺身夠新鮮,鹿兒島和牛,炸生蠔,炸芝士,
可以再嚟