2008-02-05
甘岩路過〞見到有7個喊〞真係唔係好明!!?所以順渡留個言先*上個星期5晚〞我同男朋友去西貢食飯′行黎行去都唔知食乜好〞甘岩見到小城大廚有2人晚餐...好似幾底甘〞$288有湯〞前菜〞2個主菜〞仲有埋甜品〞餐茶!原來入面有部電視係甘播佢地D菜式~感覺幾親切*我覺得佢D野好好〞甘凍最先要條件係夠熱~D野1個個慢慢起〞起碼唔會放到凍晒先啦*即叫即整!我好鐘意食佢個青口〞夠新鮮大隻~果然係招牌菜~真係好鬼正^^我同我男朋友總共叫左1個青口1個2人餐~真係食到好飽*其實D菜式1睇就知個大廚好花心思去整~因為佢D伴菜全部都好好味〞唔同出面果D餐廳淡而無味只作伴主菜的用途囉!最後個侍應知道今日係我生日〞佢特登係個芝士餅旁邊用朱古力醬寫生日快樂!!多謝晒〞係呢度食野感覺好溫馨〞可能係開放式廚房啦〞可以1邊食1邊睇大廚煮野〞又可以從睇電視中睇到佢D名菜〞待應又會同我地交流〞唔會你有你食佢有做囉~所以總括黎講我覺得各位好值得去試下*
原來入面有部電視係甘播佢地D菜式~感覺幾親切*