到了星期五的晚上,放工當然要獎下自己,畢竟也辛苦了整整一星期啦!於是同男友一同去寢宮享受一下啦!!寢宮位於諾士佛臺,在星期五的晚上特別熱鬧呢!餐廳設有sofa位,一大班朋友飯聚及慶祝的話,感覺一流,加上環境十分華麗呢!晚餐有set dinner , 價錢也十分合理!來得bar & restaurant ,當然要飲飲特式飲品呢!我們叫了兩個set dinner 及 飲品!set dinner 包了餐湯及沙律!是日餐湯是忌廉粟米湯!粟米湯十分creamy,入口很滑,每口也吃到粟米蓉!香蒜辣椒🌶️檸檬汁炒蝦🍤我們同時叫了一個餐前小食!大蝦肉質彈牙,而且大蝦炒得很香口,蒜味濃郁又帶點微辣,是開胃的小菜呀!好驚喜!美國肉眼牛扒配燒肉汁光眼賣相,我絕對相信廚師落足心機,好像一件藝術品一樣!牛扒份量十足,煎得很香口,肉質juicy ,牛味十足!而且還有豐富的配菜,有大量蔬菜,減低吃大大件牛扒的罪惡感!帶子蕃茄意粉同樣是別出心裁的賣相,當然味道同樣有水準啦!蕃茄醬酸酸地帶點微辣感,十分惹味!而且意粉軟硬度剛剛好,排著醬汁一同吃,正呀!Mango Mute用檸檬及芒果等材料,酸酸甜甜,十分醒神,夏天飲一流

寢宮位於諾士佛臺,在星期五的晚上特別熱鬧呢!

晚餐有set dinner , 價錢也十分合理!

我們叫了兩個set dinner 及 飲品!

香蒜辣椒🌶️檸檬汁炒蝦🍤

帶子蕃茄意粉

Mango Mute
用檸檬及芒果等材料,酸酸甜甜,十分醒神,夏天飲一流呀!

blueberry mixed
用什莓新鮮打成,莓味香濃加上有yogurt 在內,男女也愛呀!
我們在寢宮內可以在舒適的環境吃晚飯,而且更帶俾我們好多驚喜呢!有機會真的要搵朋友們在這聚一聚呀!😬
2019-05-24 52 瀏覽
Happy Friday同朋友去了尖沙咀諾士佛臺的樓上餐廳食飯,餐廳雖然叫寢宮但格局完全唔似瞓覺地方,反而有波台等設施,又有波睇。餐湯是南瓜薯蓉湯質感幼滑,薯仔味較濃郁。鴨胸沙律爽脆配上酸甜醬汁我,十分開胃。香煎芝麻吞拿魚柳帶點煙薰香味,肉質帶一絲絲。黑松露芝士薯條的黑松露味道較輕,反而芝士味濃郁。慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝,鵝肝薄薄一片,表面煎很香脆,充滿油脂甘香,豬鞍煎至表面焦香,豬肉味濃郁而且保留是肉汁,十分嫩腍,旁邊還有些焗薯、甜薯蓉等配菜,份量十足。香草芥末燒羊鞍配露絲瑪利汁,羊鞍帶少許的羊騷味,但中間還帶點粉色,肉嫩且腍,羊肉味很突出。皇帝有whisky,青檸及梳打,味道較十簡單及清新。西施以rum,桃糖水及橙汁調較,酒味較淡且較十甜,適合女士飲用。
餐湯是南瓜薯蓉湯質感幼滑,薯仔味較濃郁。

鴨胸沙律爽脆配上酸甜醬汁我,十分開胃。

香煎芝麻吞拿魚柳帶點煙薰香味,肉質帶一絲絲。

黑松露芝士薯條的黑松露味道較輕,反而芝士味濃郁。

皇帝有whisky,青檸及梳打,味道較十簡單及清新。

2019-05-24 127 瀏覽
尋晚一行三人去左間喺諾士佛臺既上樓餐廳食野,貪佢有酒飲有野玩有得食,又可以唔嘈既地方下吹水。有一張美式桌球,等野食既時候玩左陣。叫左支Torbreck Woodcutter's Shiraz,fruity啲係幾易入口,大家都岩飲。香蒜辣椒檸檬汁炒蝦,蝦好彈牙,蒜唔多作調味用,所以無搶到蝦既味道,唔太辣幾好食。香蒜辣椒炒牛柳粒,好腍好香肉味,加埋蒜蓉令到牛肉更好味。香草炸魚條配檸檬汁,食落似大條版既白飯魚,非常香脆可口。每人一份沙律,菜都好fresh,只係落左少少橄欖油無咁dry。個湯好特別,好似溶哂既薯仔湯但無薯仔味,綠色既湯飲落幾好味。香煎大蝦配辣椒蒜香意粉,蝦大隻爽口,意粉無炒到乾哂,味道偏辣,整體黎講幾好味。焗酥皮羊扒,用酥皮包住令到塊皮索哂啲羊味,羊扒肥美肉嫩,羶味點都會有少少,但唔羶就唔係羊吧。慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝,豬鞍肉嫩多汁,肉質軟腍。

有一張美式桌球,等野食既時候玩左陣。

Torbreck Woodcutter's Shiraz

香蒜辣椒檸檬汁炒蝦

香蒜辣椒炒牛柳粒,好腍好香肉味,加埋蒜蓉令到牛肉更好味。
香蒜辣椒炒牛柳粒

香草炸魚條配檸檬汁,食落似大條版既白飯魚,非常香脆可口。
香草炸魚條配檸檬汁

焗酥皮羊扒

慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝,豬鞍肉嫩多汁,肉質軟腍。
2019-05-21
  • 慢煮脆鴨脾配鵝肝
  • 香草青醬雞肉芝士意式飯球
  • TorbreckWoodcutter'sShiraz
2019-05-24 200 瀏覽
雖然未到Happy Friday,但我同閨蜜K真係好需要Relax下,所以放工就相約去諾士佛臺酒吧餐廳到飲飲食食⋯ 呢間酒吧好新淨,而且又唔雜,環境好舒服。一早去到未肚餓,當然飲下酒先啦~ 呢到有好多款雞尾酒,而我們叫左以貴妃名為命名的特色Cocktail。楊貴妃以荔枝酒、Tequila為Base,再加入新鮮西柚。由於有荔枝酒,所以飲落遍甜,加埋一絲絲帶少少酸苦的西柚肉去平衡個甜味。我自己就好鍾意,不過朋友就比較鍾意佢個杯西施。西施同樣用中式的茶杯載住,以Rum酒一種酒做Base,再加入橙汁及桃蓉,飲落以甜味為主。有酒當然要有小食先至Perfect啦,我們不約而同地想食香蒜辣椒檸檬汁炒蝦(餐+$58/份)。雖然唔係用香蒜辣油浸住,不過每隻蝦都沾滿個汁,食落非常惹味。擁有黑松露+芝士的炸薯條(餐+$38/份),係好多人的最愛的邪惡組合。粗薯條炸至外脆內軟,雖然芝士唔多,但大家仲可以點黑松露沙律醬,味道同樣出色。傾左成粒鐘,係時候要食埋Dinner⋯ 原來每個Meal都會有埋湯及沙律。呢份青豆湯無草青味,而且入口都幾滑。沙律上加了兩片凍鴨胸⋯ 但沙津唔係落左好多醋,所以唔多夠味~我本身有諗

楊貴妃

青豆湯

沙律

我本身有諗過叫一份羊,但原來朋友唔食羊,所以我們揀左一份意粉及一份牛排。

呢個香煎大蝦配辣椒蒜香意粉真係幾香,而且辣得香口又惹味,佢D辣係入口等幾秒先滲出黎。只係食得譚仔清湯的我,就覺得辣左少少,不過我相信呢個會係好多人的心水。

香煎大蝦配辣椒蒜香意粉

美國肉眼牛扒配燒肉汁的牛排比相像中大塊,下面放著娃娃菜及甜薯蓉。雖然唔係特別咩的牛種或級別,但牛肉的脂肪都算均勻,牛味都幾香,整體不錯的。
美國肉眼牛扒配燒肉汁

好多的酒吧餐廳都有提供不同的食物,但水準參差。呢間位於諾士佛臺的樓上的酒吧,整體的水準都不錯。加上場內仲有Beer Pong、飛標等玩意,無論幾個閨蜜邊下野,定一大班朋友去玩都好適合。

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
楊貴妃
美國肉眼牛扒配燒肉汁
呢間於尖沙咀諾士佛臺酒吧嘅環境真係超舒服。 以古典藍配襯雲石嘅裝潢,牆上滿滿玩味塗鴉,仲有我最愛嘅little mermaid !整店都有唔少嘅打卡位置,最重要空間感夠大。無論過黎剩係模住酒杯底傾下計或者食晚餐,都係一個唔錯嘅體驗。Beer pong 呢個 game 真係唔少得啦!後面仲有美式桌球添。Drink menu 都已經有4-5 版,而且presentation 都幾靚。率先黎一個沙律。沙律: 巴拿馬火眼雜菜沙律鹹鹹香香配柚子醋!雜菌忌廉非常濃郁菇味creamy!香蒜辣椒檸檬汁炒蝦$58檸檬調味清新,酸酸辣辣。蒜香味十足。味道有點泰式,似蒜蓉開邊蝦的調味有驚喜。香煎芝麻吞拿魚柳 $58吞拿魚外層包滿黑白芝麻超香口,食到魚鮮沾上刺身豉油別有一番風味。Carbonara $168溫泉蛋配上白汁,掛汁力都算強,唯黑椒味太濃,有點嗆。酥皮羊扒 $3187成熟羊架配酥皮,超有驚喜。羊肉少羶軟稔, 絕對係威靈頓牛扒的變奏版!Patone1937 藍藍綠綠就好似望住個海甘,檸檬嘅酸度可以自行調較,酒味唔濃飲落較清新。Shirley temple 2nd $78 (mocktail)顏色比較有
呢間於尖沙咀諾士佛臺酒吧嘅環境真係超舒服。

整店都有唔少嘅打卡位置,最重要空間感夠大。

率先黎一個沙律。

沙律: 巴拿馬火眼雜菜沙律
鹹鹹香香配柚子醋!

雜菌忌廉非常濃郁菇味creamy!

香蒜辣椒檸檬汁炒蝦
檸檬調味清新,酸酸辣辣。蒜香味十足。
味道有點泰式,似蒜蓉開邊蝦的調味有驚喜。

香煎芝麻吞拿魚柳 $58

Carbonara $168
溫泉蛋配上白汁,掛汁力都算強,唯黑椒味太濃,有點嗆。

酥皮羊扒 $318

Patone1937

顏色比較有夏日氣氛。
飲落似果味濃郁d 嘅fruit punch!

整體來講就環境同埋食物質素都算係唔差嘅尖咀格調酒吧餐廳。
2019-05-13
  • 香煎芝麻吞拿魚柳
【寢宮】哩個名聽起上黎係一個睡眠休息既地方,係就係休息,不過唔係睡眠,係一個可以邊嘆食物邊玩小遊戲減壓休息既地方,有投杯game、桌球、飛鏢,如果唔太識玩都唔緊要,有張韆鞦櫈岩晒女士們影相打卡,而男士亦可以邊飲野邊欣賞足球球賽。前菜係鴨胸沙律,蔬菜清新,加上鴨胸本身既鹹味,兩者岩岩好中和返。餐湯雖然唔知用左咩食材,但食得出有濃郁蔬菜味道,加上脆脆麵包粒增加左口感。焗酥皮羊扒($318),酥皮包住內裏除左有羊扒之外,原來仲有三文魚,夾埋一齊食口感豐富,羊羶味濃烈,好腍好嫩。慢煮脆鴨脾配鵝肝($258),鵝肝有一隻鴨脾咁大,而且又有厚度,見到已經流晒口水,味道無得頂,比滿分,鵝肝味一直充斥在口腔內,就算吞左餘韻仍然無立刻消失,鴨脾肉質嫩滑唔乾身,兩份主菜其實都有紫薯蓉,似煨蕃薯味道,超鐘意。

2019-05-21 49 瀏覽
好友男友常帶她來這岩片店共多次推介這間店不論食還是喝都很優質,終於找了會喝酒的朋友上來刷一刷去了解被力推薦的原因。這間是酒吧形式經營,餐廳非常有情調,地方也挺大,氣氛很不錯,很適合情侶或三五知己來,因為大家都聊不大聲,位置之間又不會很逼近,完全有私密空間的感覺。率先上的是前菜香煎芝麻吞拿魚柳(標準)$58吞拿魚質感經煎過後有點香軟,邊沿是一層香脆芝麻,擠檸檬汁會口感清新香口,沾芥末則會突出吞拿魚的魚香味。香蒜辣辣檸檬汁炒蝦(標準)$58第二碟是蝦,這個非常的好味!加上檸汁後口感層次分明明,先提檸檬果香的酸再是惹味乾蒜蔥香再咬下是香辣保有水分的蝦肉。力推!叫主菜會有沙律。是鴨胸沙律,加了黑醋很開胃清爽。薯仔沙非常濃郁香口,湯裡會有會未溶掉的薯粒,增加了湯的質感好喝。主菜之一是羊架酥皮,半成熟$318,兩件大大塊的羊架份量超足,女生也許叫一主菜再加小食都足夠。羊架火喉控制得好,鎖住肉汁,切時會覺很軟熟。吃時也覺肉的口感剛好味道又香濃。然後是鵝軍鴨脾$258,同樣鴨脾是兩大件,分量完全是足夠帶餘。配菜也是一樣的多,且鵝肝煎得很香口,鴨脾肉也很嫩。叫了杯Cointreau latte $78,

率先上的是前菜香煎芝麻吞拿魚柳(標準)$58

香蒜辣辣檸檬汁炒蝦(標準)$58

叫主菜會有沙律。是鴨胸沙律,加了黑醋很開胃清爽。

叫了杯Cointreau latte $78,是橙酒混咖啡,一端上來是超香的橙香與咖啡香,味道也混得很好,既香濃又好喝。

然後這杯是king mud lung yam $98, 是一杯有青檸果香,口味清爽輕甜,適合女生喝的酒~杯子超可愛好看(*☻-☻*)

這店果真沒推薦錯,既好吃又好喝,就在美麗華附近也近鐵~是去尖沙咀時不錯的選擇。
2019-05-21 52 瀏覽
終於到Happy Friday,一向識飲識食識玩嘅鬼仔同事放工就話要食餐好兼chill返晚。諾士佛臺一向係佢嘅蒲點,今晚亦不例外。跟佢搭𨋢上樓,打開𨋢門已經係酒吧。以為佢搵間餐廳食咗好西先落bar添,原來今晚食飯都喺呢度。呢度氣氛相當熱鬧,埋邊嘅bar枱對出有兩大張Game Table,全場爆滿,好多人飲嘢食飯。先揀飲品,我叫咗杯Mocktail【Berry Garden$78】雜莓、薄荷葉嘅忌廉梳打,雜莓嘅甜蜜+薄荷嘅涼爽+梳打嘅刺激,好飲又夠chill。完全出乎意料,鬼仔同事竟然喺酒吧飲熱咖啡?原來係呢度嘅特別系列Coffee Special Mix,佢嗰杯叫【The 3rd Party 第三者$78】係含酒精嘅Tiramisu Latte,又幾特別喎。我試咗少少咖啡香濃,酒味就好似淡咗啲。Set Meal都有幾多選擇,有沙律、餐湯、餐飲仲可以每客套餐可加錢追加一份小食。【芋頭忌廉湯】忌廉拉花同隻碟都好靚,影出嚟好有藝術感。個湯好濃稠,芋頭味好香濃。【煙鴨胸沙律】兩塊鴨胸都幾嫩滑,配新鮮沙律菜。【香蒜辣椒檸檬汁炒蝦(跟餐+58追加)】香口蒜蓉+辣辣哋又微酸嘅辣椒檸檬汁,蝦肉鮮爽,炒

【煙鴨胸沙律】兩塊鴨胸都幾嫩滑,配新鮮沙律菜。

【香蒜辣椒檸檬汁炒蝦(跟餐+58追加)】香口蒜蓉+辣辣哋又微酸嘅辣椒檸檬汁,蝦肉鮮爽,炒出嚟好惹味,必點之選。

【香煎芝麻吞拿魚柳(跟餐+58追加)】吞拿魚柳鮮嫩,仲有芝麻提味,不錯。

【美國肉眼牛扒配燒肉汁$328】牛扒都大件同厚,好輕鬆就可以切開,肉味好豐富仲帶油脂香味,肥瘦適中,絕對係高質牛扒。

【慢煮西班牙黑毛豬配鵝肝$328】同樣厚切嘅西班牙黑毛豬,外面少少微焦好香口,口感爽嫩,咬落去肉汁豐富。鵝肝就夠嫩滑油脂含量高,滿口油香。

兩個主菜唔單止肉夠大份,配菜亦相當多。薯蓉、茄子、蘿蔔絲、脆藕片、脆香芋片、冬菇、番茄、菜,全部有益兼均衡營養。

本來我對酒吧餐廳嘅食物質素都冇乜期望,不過對食有要求嘅佢揀得呢度,肯定有佢嘅理由,食完果然覺得非常唔錯,真識揀。

酒客玩緊beer pong,全場好多靚仔靚女,鬼仔全晚周圍𥄫,唔怪得佢咁鍾意嚟啦~
2019-05-20 43 瀏覽
星期五的放工夜晚約了朋友去Happy 一下,見到尖沙咀的諾士佛臺有一間好特別的樓上西餐店,有美食同美酒,連餐廳名也很令人放鬆,叫寢宮,就訂位來食享受下。一入門口就被精美的裝修吸引,環境昏暗有氣氛,提供桌球,遊戲桌,飛鏢等,中間係一張長檯酒吧。我同朋友每人都揀咗一個晚餐套餐,已包有沙律餐湯等。鴨胸沙律,菜新鮮爽脆,鮮甜美味,鴨胸軟稔香濃。餐湯係蘑菇薯蓉湯,熱騰騰,入口滑溜香甜,質感厚稠。小食,香煎芝麻吞拿魚柳,表面微燒過,外脆內滑,吞拿魚肉香甜軟稔,同芝麻味道好夾。香蒜辣椒檸檬汁炒蝦,蝦肉大隻鮮甜,彈牙爽口,檸檬汁酸酸甜甜,帶有少許辣味,滲入蝦肉當中。美國肉眼牛扒配燒肉汁,$328, 五成熟,最驚喜係伴碟的薄薄的炸紫薯片同甜薯片,卜卜脆,香甜美味,牛扒肉質鮮甜多汁,軟稔入味,牛肉味濃郁。慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝,$328, 鵝肝同豬鞍份量都好大塊,鵝肝煎得香味散發,軟稔濃郁,油脂味濃,豬鞍肉質鮮甜滑溜,入口有嚼勁。

我同朋友每人都揀咗一個晚餐套餐,已包有沙律餐湯等。

鴨胸沙律,菜新鮮爽脆,鮮甜美味,鴨胸軟稔香濃。

餐湯係蘑菇薯蓉湯,熱騰騰,入口滑溜香甜,質感厚稠。

喺諾士佛臺嘅一間樓上bar restaurant😛 配合返主題 VIP房真係寢宮feel 好fancy🙊人少少book唔到VIP房都唔緊要 因為出邊都有公主𤩹畫 整體環境都唔錯 幾有玩味Menu同receipt🤓 叫左兩款主食配小食 同兩杯飲品首先黎既係前菜同餐湯 鴨胸沙律感覺新鮮 餐湯都好飲 隱約覺得係菜蓉忌廉湯 實際材料就唔知👻小食首先黎既係三文魚薯蓉配洋小菌醬非常香胞可口既炸薯球 有淡淡既三文魚味道 配埋洋小菌醬就真係perfect池啦 蒜香一字雞翼就實無死啦😛(香蒜辣椒檸檬汁炒蝦🍤係我影完先發現上錯😂😂😂)然後到主食 首先係慢煮脆鴨脾配鵝肝鴨脾煮得相當淋 鴨肉一撕就有 但係外皮仍然可以保持酥脆可口 出色🤓鵝肝燒到有少少焦 入口即溶 果份油香而家都仲係嘴邊 配菜仲有焗薯同紫薯蓉 其實幾飽😂然後係香煎大蝦配辣椒蒜香意粉 大蝦煎得非常香口 又係辣椒同炒蒜嘅配搭 冇辦法 呢個係我既all-time favourite😂😂😂 aglio e olio真係好正丫嘛😂到飲品 Berry Garden 其實係blueberry mint leaf同cream soda 莓味都幾出 甜甜的 非

Menu同receipt🤓 叫左兩款主食配小食 同兩杯飲品

小食首先黎既係三文魚薯蓉配洋小菌醬

然後到主食 首先係慢煮脆鴨脾配鵝肝

到飲品 Berry Garden 其實係blueberry mint leaf同cream soda 莓味都幾出 甜甜的 非常唔錯 送餐一流

Yogee drink 同樣係blueberry 仲有avocado honey同soya milk 口感上就同已berry garden完全唔同 比較thick 酸酸哋又幾fresh 我鍾意
2019-05-19 34 瀏覽
古時寢宮係訓教地方,現代寢宮係飲酒食野既放鬆地!寢宮位於諾士佛臺5樓 ,裝潢疑似睡房,令人好想訓教呀!今日同朋友黎到呢度飲下野食下野放鬆下前菜 - 沙律、栗米湯沙律菜新鮮,配上黑醋汁,非常開胃!更有煙鴨胸,味道突出,令人開胃粟米湯,味道濃郁,比較鞋口,似粟米打蓉成湯仍有粟米外層衣存在,可以話係非常足料美國肉眼牛扒配燒肉汁肉眼扒相份量相當驚人!大塊過我隻手,肉質細嫩,五成熟剛剛好,加上配菜有蕃薯乾、醃青瓜、紫薯蓉、唐生菜、薯仔等!份量驚人慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝豬鞍係泛指豬既背部,肉質最嫩,無筋,低脂既部位。而呢塊慢煮西班牙豬鞍,有成3cm 厚!加上表面輕輕煎過,帶點香口,而內裹細嫩 我比較鐘意呢碟,值得推薦黑松露芝士薯條🍟厚切薯條基本無得輸,另附上黑松露醬!薯條份量唔少,略厭芝士醬唔算好熱,雖便到拉絲效果,卻一陣之後就不能了蒜辣雞翼條雞翼斬半,方便進食其實已經好正,又入味又方便進食!蒜蓉同辣椒係炸過,味道有點似避風塘,少少辣得黎好惹味!西施有「沈魚」之稱,作為四大美人之一既名子,確係吸引!賣相都令人好奇,有點似古代飲茶既風格,別有一番風味!味道少少甜,有濃濃既桃味,鐘意飲甜酒的一定會愛

前菜 - 沙律、栗米湯

慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝
我比較鐘意呢碟,值得推薦

黑松露芝士薯條🍟

蒜辣雞翼條

西施
味道少少甜,有濃濃既桃味,鐘意飲甜酒的一定會愛上

貂嬋
有「閉月」之稱既四大美一之一,係約咖啡作主調,如果係咖啡愛好者都可以一試!

整體黎講,寢宮 呢個地方令人想回到古時又有一番現代感,除左食野仲有咖貂酒吧應有既玩意,如果想同三五知己飲酒吹水,呢度都係一個咖錯既選擇!
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍配鵝肝
  • 鴨胸沙律
  • 美國肉眼牛扒配燒肉汁
2019-05-19 35 瀏覽
今日約了生日朋友到尖沙咀洛斯佛台飲嘢,點知早左到,所以搵下有咩好餐廳,誤打誤撞答錯電梯,去咗5樓,見到氣氛濃厚,裝修勁正,所以決定一試,果然係打卡聖地,就連裏面既飲品都幾有特色,係以中國人四大美人命名,頭兩個小食,都係開胃既,一個係酸甜蝦仁同超方便食嘅單骨雞翼,另外鴨脾鵝肝,超夾 ,一啖肝一啖脾肉 加上食完飯可以馬上開始朋友生日派對 ,方便一流
諾士佛臺除左地鋪提供有feel 嘅環境俾人飲酒作樂外,🤫其實樓上鋪都係一個不錯嘅選擇。相比係地鋪,其實我更喜歡樓上嘅,❤️冇咁嘈又有冷氣。😍呢一間我都係第一次黎,係朋友介紹的,佢話呢到環境幾好🎠,飲野都多款又調得幾好🍹,最重要係野食大碟同好食!😝所以就揀左呢間黎慶祝下生日。🎂1️⃣環境呢到的確唔錯,地方大,有梳化嘅4-8人卡位,中間有唔同嘅桌上game,一班人黎嘅話都係一個好選擇。👯‍♀️👯‍♀️我地叫左2個Set dinner + 小食,小食係以優惠價加的。2️⃣餐湯跟沙拉🥗餐湯係薯仔忌廉湯沙拉用左意大利沙拉醋,有幾片薄ham。3️⃣香煎芝麻吞拿魚柳❤️好似食魚生咁食,好正。開頭見到隻色冇係其他食評見到嘅咁靚,仲好驚有伏,但都幾好食。4️⃣什菌芝士意式飯球❤️好似芝士薯波,每一口都有芝士絲啊,個分別係用飯,所以炸左之後會比薯仔更硬。5️⃣香草芥末燒羊鞍配露絲瑪利汁第一個感覺,好大份!一班人黎食share就正,每樣都可以試下。羊鞍都有3節,❤️另外配菜都好有心思,有焗薯、煎薯仔、蕃茄、冬菇、椰菜、紫薯、炸薯仔同紫薯皮⋯⋯ 配菜都好好食同好多款。6️⃣香煎大蝦🍤配辣椒蒜香意粉❤️雖然有少少辣,但係食左一啖就好想食落去,意粉炒

2️⃣餐湯跟沙拉🥗
餐湯係薯仔忌廉湯

沙拉用左意大利沙拉醋,有幾片薄ham。

3️⃣香煎芝麻吞拿魚柳❤️

4️⃣什菌芝士意式飯球❤️

5️⃣香草芥末燒羊鞍配露絲瑪利汁

6️⃣香煎大蝦🍤配辣椒蒜香意粉❤️
雖然有少少辣,但係食左一啖就好想食落去,意粉炒得香辣野味,蝦都好好味,啖啖肉。

7️⃣Flower Market🌸
味道唔係好濃,都幾好飲。一黎係藍色,倒埋杯熱情果蜂蜜就會變咗紅色。

8️⃣Yogee Drink❤️
我好鐘意呢個!甜甜的沙冰嘅感覺。

慶祝紀念
紀念日
諾士佛台一帶都係酒吧,估唔到係依度都有一間好吃既餐廳👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼😀鴨胸沙律,跟餐都會有嘅牛柳粒,非常香,辣辣地,好開胃❤️❤️❤️😀單骨雞翼,都算炸得香口,不過個人來講,可以再濃味小小😀😀😀😀芋頭湯,真係有一粒粒芋頭粒係入邊,都幾有咬口😂😂😂我哋叫咗一個大蝦意粉,同埋煎盲曹魚,不得不讚一下廚師非常有心機擺碟,好似成件藝術品咁,唔講好唔好味,睇都覺得好吸引💪🏼💪🏼💪🏼😂😂

鴨胸沙律,跟餐都會有嘅

牛柳粒,非常香,辣辣地,好開胃❤️❤️❤️😀

芋頭湯,真係有一粒粒芋頭粒係入邊,都幾有咬口😂😂😂

Bed room今日森仔放工和朋友去尖沙咀happy gathering.今次去到諾士佛臺街既樓上餐廳,叫bed room。餐廳🍴環境非常之有格調,和bar 有d似,有酒枱,有餐枱,亦有酒吧既娛樂設施,好似美式桌球🎱,飛標機等等😻😻😻座位亦都坐得很舒服,讓人安心談天。而整體裝潢亦都很華麗和新淨,給人一種好舒服既感覺👍🏼👍🏼至於食物質素方面,也是中上之選。款式亦算很多。我地叫左2個主食,2個小食。香蒜辣椒檸檬汁炒蝦🍤🌶🍋炒蝦肉有6隻,全部都已經剝晒殻,淨係留返蝦尾,方便進食👍👍隻隻蝦都彈牙爽口,沾滿辣汁,雖然有d 油,但辣汁裏面充滿濃郁嘅香蒜味,另外又有檸檬嘅微酸,個配搭好match!!香煎芝麻呑拿魚柳😍其用芝麻鋪在呑拿魚表層,再拿去香煎,做成脆口既感覺!而內裹還是一點點生生的,正。可以配上壽司🍣豉油一齊食,另有一番風味。而呑拿魚本身亦都很新鮮,所以魚味十足👍🏼足料!😍Grilled U.S. Rib Eye Steak 🐂🐂🐂牛魔王至愛,肉眼份量好足,質素都唔錯,叫左5成熟,黎到啱啱好,切開見到中間嘅肉都仲係粉紅色,肉質juicy, 咬落去有豐富既油脂香🤤配菜方面,除左有焗薯,紫薯蓉、
Bed room
今日森仔放工和朋友去尖沙咀happy gathering.
今次去到諾士佛臺街既樓上餐廳,叫bed room。

座位亦都坐得很舒服,讓人安心談天。
而整體裝潢亦都很華麗和新淨,給人一種好舒服既感覺👍🏼👍🏼

至於食物質素方面,也是中上之選。
款式亦算很多。我地叫左2個主食,2個小食。

香蒜辣椒檸檬汁炒蝦🍤🌶🍋

香煎芝麻呑拿魚柳😍
可以配上壽司🍣豉油一齊食,另有一番風味。
而呑拿魚本身亦都很新鮮,所以魚味十足👍🏼足料!😍

配菜方面,除左有焗薯,紫薯蓉、雜菜蕃茄,仲有脆卜卜嘅芋片、蓮藕片、南瓜脆片...絕對有足夠嘅蔬菜量balance 返😂

慢煮西班牙黑毛豬配鵝肝🥰🥰
黑毛豬味道濃列,滿滿的豬味,而不油膩。
可能慢煮關係肉質較為硬身,也有一定的肉汁👍🏼
而鵝肝味道香醇肥美,油脂感正到爆。
而且煎得恰到好處,令到外微脆內軟😻😻😻
一口即溶既感覺好爽🤓🤓
而食物份量十足,成年人都一定夠飽👍🏼
而配菜則跟牛扒一樣,就不多說了。

Yogee drink 🥑🥛🍯
材料有牛油果, 奶, honey, 藍莓
滿滿嘅牛油果味,鐘意牛油果嘅朋友會好滿足😌甜度啱啱好,口感好creamy, 會有飽肚感😂

整體來說,餐廳🍴氣氛良好,食物質素不錯!又有好多娛樂設施,岩晒hapoy Friday and weekend 去玩下👍🏼🤓🥰
  • 美國肉眼牛扒配燒肉汁