2019-05-19
Bed room今日森仔放工和朋友去尖沙咀happy gathering.今次去到諾士佛臺街既樓上餐廳,叫bed room。餐廳🍴環境非常之有格調,和bar 有d似,有酒枱,有餐枱,亦有酒吧既娛樂設施,好似美式桌球🎱,飛標機等等😻😻😻座位亦都坐得很舒服,讓人安心談天。而整體裝潢亦都很華麗和新淨,給人一種好舒服既感覺👍🏼👍🏼至於食物質素方面,也是中上之選。款式亦算很多。我地叫左2個主食,2個小食。香蒜辣椒檸檬汁炒蝦🍤🌶🍋炒蝦肉有6隻,全部都已經剝晒殻,淨係留返蝦尾,方便進食👍👍隻隻蝦都彈牙爽口,沾滿辣汁,雖然有d 油,但辣汁裏面充滿濃郁嘅香蒜味,另外又有檸檬嘅微酸,個配搭好match!!香煎芝麻呑拿魚柳😍其用芝麻鋪在呑拿魚表層,再拿去香煎,做成脆口既感覺!而內裹還是一點點生生的,正。可以配上壽司🍣豉油一齊食,另有一番風味。而呑拿魚本身亦都很新鮮,所以魚味十足👍🏼足料!😍Grilled U.S. Rib Eye Steak 🐂🐂🐂牛魔王至愛,肉眼份量好足,質素都唔錯,叫左5成熟,黎到啱啱好,切開見到中間嘅肉都仲係粉紅色,肉質juicy, 咬落去有豐富既油脂香🤤配菜方面,除左有焗薯,紫薯蓉、
今日森仔放工和朋友去尖沙咀happy gathering.
今次去到諾士佛臺街既樓上餐廳,叫bed room。
座位亦都坐得很舒服,讓人安心談天。
而整體裝潢亦都很華麗和新淨,給人一種好舒服既感覺👍🏼👍🏼
至於食物質素方面,也是中上之選。
款式亦算很多。我地叫左2個主食,2個小食。
香蒜辣椒檸檬汁炒蝦🍤🌶🍋
香煎芝麻呑拿魚柳😍
可以配上壽司🍣豉油一齊食,另有一番風味。
而呑拿魚本身亦都很新鮮,所以魚味十足👍🏼足料!😍
配菜方面,除左有焗薯,紫薯蓉、雜菜蕃茄,仲有脆卜卜嘅芋片、蓮藕片、南瓜脆片...絕對有足夠嘅蔬菜量balance 返😂
慢煮西班牙黑毛豬配鵝肝🥰🥰
黑毛豬味道濃列,滿滿的豬味,而不油膩。
可能慢煮關係肉質較為硬身,也有一定的肉汁👍🏼
而鵝肝味道香醇肥美,油脂感正到爆。
而且煎得恰到好處,令到外微脆內軟😻😻😻
一口即溶既感覺好爽🤓🤓
而食物份量十足,成年人都一定夠飽👍🏼
而配菜則跟牛扒一樣,就不多說了。
Yogee drink 🥑🥛🍯
材料有牛油果, 奶, honey, 藍莓
滿滿嘅牛油果味,鐘意牛油果嘅朋友會好滿足😌甜度啱啱好,口感好creamy, 會有飽肚感😂
整體來說,餐廳🍴氣氛良好,食物質素不錯!又有好多娛樂設施,岩晒hapoy Friday and weekend 去玩下👍🏼🤓🥰