2022-10-12
容記呢個名聽過無數次,食就真係第一次食!今次叫咗幾個小菜,表現都幾好👍🏻,碟頭亦夠大。地理位置優越,距離太子地鐵站🚉唔太遠夠曬方便。🌟揚名國際燒肉 - 細燒腩仔燒腩仔有得揀大/細份,今次就叫咗細份都好夠食。燒腩仔層次分明,皮好似食緊薯片🤣,脂肪同肉比例大概係3:7。餐廳提供咗芥末醬同海鮮醬去點燒肉食,芥末醬唔係傅統嘅黃色,反而係綠色,不過食落又唔似Wasabi🤣。🌟椒鹽鮮魷食小炒必點之選 - 椒鹽鮮魷(餐廳有提供黃金鮮魷都好想試!),炸漿夠曬薄身,入口夠曬鬆脆。鮮魷肉質厚實鮮甜。加上惹味嘅炸蒜辣椒🧄🌶️,撈飯一流!🌟濃湯手打魚腐浸勝瓜呢碟嘅份量係超大碟,最開心嘅係唔止勝瓜多,係連魚腐嘅份量都好佛心❣️。勝瓜唔鞋口冇渣,魚腐重魚肉味,質感同魚米家嘅魚腐相近。濃湯🍲好飲,飲完又唔覺得口渴👍🏻。🌟招牌沙拉骨沙拉骨用上嘅豬扒有用上少量咖哩粉醃,夠曬入味。再用埋有芥辣味嘅沙律醬嚟炒,正呀😜。
🌟揚名國際燒肉 - 細燒腩仔
🌟椒鹽鮮魷