2019-05-26
今晚又抱住寶寶豬同家人試新野。早前聽朋友介紹呢間新食肆$332一位有刺身、雞煲加火鍋放題。咁豐富,忍不住走去試試。環境乾淨、沒有濃烈的火鍋湯味、要留意冷氣較涷。寶寶豬有專屬bb櫈坐;媽媽可以舒服咁食一餐。服務員態度很好、招呼週到;坐下不欠便奉上這個松露蝦多士、熱騰騰出爐,不過不失。接著便是刺身盛盤;視覺好滿足;食物質素就一般;算合格。接著的就是花膠鮑魚雞煲,這個是不辣的。味道幾好、花膠入味;不過隻雞明顯唔新鮮;肉質較硬;連最愛食雞的寶寶豬只食了幾口就放棄了。老實講,食完雞煲都接近半飽了。最後就是火鍋。選了花膠雞湯;湯底濃郁有味。個海鮮除了蝦是較好食、其他都麻麻地、唔新鮮。反而個牛係全晚最好食的、又冧又滑;可惜呢個係冇得添的。其他火鍋配料都唔錯;我覺得仲好食過d海鮮。呢度自家製涼茶係有驚喜;不太甜、任飲的;選擇多最後仲有芝士餅做甜品;可惜我飽到望都唔想;所以冇影相。總結;食物不是難食、牛係最好食、飲料夠特別;價錢不便宜,但真係太豐富、太飽了。試過就滿足,不會有下次。
坐下不欠便奉上這個松露蝦多士、熱騰騰出爐,不過不失。
接著便是刺身盛盤;視覺好滿足;食物質素就一般;算合格。
呢度自家製涼茶係有驚喜;不太甜、任飲的;選擇多
最後仲有芝士餅做甜品;可惜我飽到望都唔想;所以冇影相。