2019-04-25 1556 瀏覽
今日去旺角shopping,一出地鐵站就見到有位阿姐派緊lunch傳單,寫lunch time打邊爐66折優惠。咁就上去試下啦。可能仲係新開張,所以唔多客,好寧靜。難得旺角可以搵到間咁C服的。叫左個麻辣湯底,個㷛湯勁靚,好似去左食北京菜咁。勁大㷛之餘,裡面好足料,有好滑既豬紅,柱圓,紅早等等,唔係一般既淨湯底。因為試下既心態,叫左最平的無激素套餐。即係$98有碟雞,再可以係出面拎菜呀,丸呀,粉麵呀,涼菜呀… 雞灼左好耐都唔鞋,老闆娘話因為佢係無激素之餘,仲係在雞未死時急速冷卻,所以可以保存到佢既雞味及肉質 下次一定會試佢個黑毛和牛而出面菜同丸其實選擇唔多,約十零廿款,但睇得出係靚料。日本南瓜好粉嫩,烏冬係急凍手打的,連菇都挑左花…… 真係貴精不貴多。涼茶睇得出係親家製,不過又係懶去影相睇落有4,5款揀。我呢杯唔記得咩名,但味道少甜,花旗參味慢慢滲出。lunch而家66折,食咁豐富同飽都係幾十蚊。抵!

下次一定會試佢個黑毛和牛

真係貴精不貴多。

涼茶睇得出係親家製,不過又係懶去影相

lunch而家66折,食咁豐富同飽都係幾十蚊。抵!

2019-04-25
  • 無激素雞