2020-06-25 2044 瀏覽
朋友好介紹。三人聚會早2日先想訂。都諗住無位。點知話可以有5點場。7點半交枱。最鍾意食早鳥晚餐侍應態度唔算友善。但又唔算好差。麻麻地啦裝修得環境幾靚。餐具有特色。除左 筷子。無匙羹。有啲唔方便好多自家飲品。 柑桔檸檬薄荷葉茶。 蘋果雪梨茶等等。好足料唔似其他放題。大多數係汽水。刺身新鮮。帶子好厚呀。正!6小碟。除左咸菜豬肚麻麻地。其他都好食。蝦多士。雞翼 正爆😋😋refill左一次食到咁上下。麻辣雞煲嚟啦。可揀大中小辣。我要左中辣。岩岩好。唔算搶味。refill左一次個石鍋面唔熱架喎。唔了佢都唔痴底火鍋湯底 花膠猴頭菇無花果。濃湯底。每人飲左2碗先再加水🤣火鍋 跟一碟牛。。一入口。勁牛呀💕仲有魚。魚皮。響鈴。烏冬。餃子。手打丸連個鍋都靚過人。好想買個番屋企甜品係new York cheesecake但唔比甜品叉或 匙羹。侍應話。主張用手食喎😒最後用 筷子食
朋友好介紹。三人聚會
侍應態度唔算友善。但又唔算好差。麻麻地啦

裝修得環境幾靚。餐具有特色。除左 筷子。無匙羹。有啲唔方便

好多自家飲品。 柑桔檸檬薄荷葉茶。 蘋果雪梨茶等等。好足料
唔似其他放題。大多數係汽水。

刺身新鮮。帶子好厚呀。正!

6小碟。除左咸菜豬肚麻麻地。其他都好食。
蝦多士。雞翼 正爆😋😋refill左一次

個石鍋面唔熱架喎。唔了佢都唔痴底

火鍋湯底 花膠猴頭菇無花果。濃湯底。每人飲左2碗先再加水🤣

火鍋 跟一碟牛。。一入口。勁牛呀💕
仲有魚。魚皮。響鈴。烏冬。餃子。手打丸
連個鍋都靚過人。好想買個番屋企

甜品係new York cheesecake
但唔比甜品叉或 匙羹。侍應話。主張用手食喎😒最後用 筷子食

第一次寫食評 差到野食再好味都唔會再食父親節10:30pm宵夜時段入座 坐滿左一半枱1.餐廳衛生麻麻 圍住枱底成地都係d殻同骨 店員無主動掃走🙅🏻‍♀️2.坐低左 無店員會理你架 無人介紹點食法 乾等左十分鐘終於上小食🙅🏻‍♀️3.想試養生果茶 一款都見唔到 現場只有道地三款飲品 同熱茶🙅🏻‍♀️4.問店員fill養生果茶 佢話今日太好生意賣哂😣5.問店員拿紙巾抹咀 佢地話無紙巾供應 比錢都無得買 餐廳連基本紙巾都無好搞笑🤔🤔🤔6.食刺身拼盤 無比到海膽我地 話宵夜時段無😿7.食雞煲 睇其他食評話有鮑魚 我果個一粒都無😮8.食火鍋 海鮮拼盤 我見到隔離枱比我地多左一串串既帶子 我無問點解但我地差不多時間入座的 🧐9.海鮮任點任食 但店員話只可以加點蟹/鮑魚/蠔。 龍躉/貴妃蚌/魚/花膠都賣哂啦喎🤷🏻‍♀️ 所謂任點任食原來乜都無貨🧐10.食左一個鐘都無見過有店員補過飲品櫃 道地都係得返甜既茶11.11pm我問店員可唔可以加下道地解茶 佢地話無啊無得加 賣哂架啦 WTF🧐🧐🧐 餐廳營業時間到2am的 仲有三個鐘都無人做野 個個係度傾計玩手機 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️12.由於我唔太鐘意飲甜野 我
第一次寫食評 差到
野食再好味都唔會再食
父親節10:30pm宵夜時段入座 坐滿左一半枱

4.問店員fill養生果茶 佢話今日太好生意賣哂😣
6.食刺身拼盤 無比到海膽我地 話宵夜時段無😿
7.食雞煲 睇其他食評話有鮑魚 我果個一粒都無😮
海鮮拼盤

12.由於我唔太鐘意飲甜野 我表示唔要樽裝茶也可 直接加熱茶比我吧 店員依舊回覆話無架啦 我地唔會幫你加熱茶 經過幾分鐘理論後 話入廚房羅兩支解茶比我地😤😤😤
13.我話你羅多幾支放岀來ok嗎 (我費事飲完又叫佢地拎) 店員拒絕 唯有慳住飲🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
14.真係食到一肚氣 三百幾蚊一位 所謂放題 千祈唔好去😅😅

2020-06-21
$320 (宵夜)
2020-06-12 2993 瀏覽
生日飯局 - 一行十一人緊係打邊爐,朋友選擇了這間餐廳,由於沒有試過,所以覺得很surprise。由於限制令關係,我哋分左兩張枱,首先就去攞飲品,選擇很多,還有已沖好的手調杯裝飲品,我選擇了金橘芒果汁,芒果味濃郁又不太甜,還有白酒紅酒任飲,但要等他的手推酒車出來才可refill。先來的餐前小食,種類很多,味道不馬虎,認真製作,黑松露多士👍🏻👍🏻👍🏻五人份量的刺身船,氣勢十足,材料新鮮,份量足夠,而且刺身厚度算大份,我們見到刺身船,就不停影相,淨係呢個,已經值回票價再來一個鮑魚雞煲,我們選擇了小辣,味道足夠,雞肉嫩滑,可惜搵唔到鮑魚再來一個海鮮火鍋,還有飲食材料,因為我哋掛住傾偈,食唔切,所以冇再order,但每一樣材料都很新鮮,肉味夠,手打丸彈牙,響鈴一般,炸魚皮鬆脆...食完以上食物, 個肚已經冇位,但仲有甜品,芝士蛋糕🍰芝士味道剛好,不太甜,雖然很飽,但朋友極力推介,最後食左一件,仲想食多舊買單大約每人$400 ,但係呢個價錢可以食到咁多野,已經很超值,而且食物水準偏高,值得一試

由於限制令關係,我哋分左兩張枱,

食完以上食物, 個肚已經冇位,但仲有甜品,芝士蛋糕🍰

2020-06-06
慶祝紀念
生日
2020-06-07 2392 瀏覽
推薦指數:🤩🤩🤩🤩🤩私心推介!超高CP值性價比爆曬燈⭐️呢間家嫂真係好正,佢係放題任飲任食,但水準極高,連飲品都係自家製,天然低糖多款任揀😵醬料都勁多選擇,樣樣齊,重點,每人加一後都係三百幾😇💜由前菜、小食、刺身、雞煲、海鮮火鍋、再黎甜品!一個價食哂以上所講嘅所有嘢,除左刺身盤之外,其餘可以隨時refill 🤗前菜小食都有幾款,款式不定期更新,今次必食推介嘅係黑松露蝦多士🥰超級好食!蝦多士出面唔多地方有得食,呢到新刺炸起啖啖蝦肉🍤另外蜜餞雞翼都超正,基本上所有前菜小食都好高質 絕不馬虎🤣再黎刺身盤,嘩你估佢唔到嘅咁高質素,根據人數安排份量,起碼有6-7款刺身,海膽!大帶子!油甘魚,全部份量足料新鮮💜💋再黎雞煲,呢個就中規中矩,我建議留肚食海鮮火鍋😇嚟啦戲肉!火鍋湯底有多款,我地訂位時預留左花膠老火湯湯底,真心唔錯 無味精老火湯,足料花膠🤗不過我下次會想想嗌椰子湯底,相信會更match海鮮💪🏻火鍋料真係嚇一嚇 海鮮拼盤蟹、花甲、青口、龍躉、蝦滑、鮮魚!超大假蟹,爆哂膏架!其他海鮮全部都係新鮮,肯定唔係冰鮮果種🥳真心好有驚喜,另外仲有其他火鍋配料!重點全部都係可以任嗌😮😮😮😮無錯連海鮮都可以
推薦指數:🤩🤩🤩🤩🤩
私心推介!超高CP值性價比爆曬燈⭐️

💜由前菜、小食、刺身雞煲、海鮮火鍋、再黎甜品!一個價食哂以上所講嘅所有嘢,除左刺身盤之外,其餘可以隨時refill 🤗

火鍋料真係嚇一嚇 海鮮拼盤蟹、花甲、青口、龍躉、蝦滑、鮮魚!超大假蟹,爆哂膏架!其他海鮮全部都係新鮮,肯定唔係冰鮮果種🥳真心好有驚喜,另外仲有其他火鍋配料!重點全部都係可以任嗌😮😮😮😮無錯連海鮮都可以🤫🤡

呢到連白酒紅酒都係任飲!最後信佢唔到係仲有甜品!芝士蛋糕🍰唔好講笑係好高質嘅cheesecake !!!!!!😍😍😍😍

三百幾蚊有呢種咁高質嘅嘢食任點,真心私心推介呀💙💜

2020-06-06 1503 瀏覽
因為特別的日子要慶祝,所以想搵間氣氛,食物,價錢都合適的餐廳,上網睇到好轉人介紹家嫂,但因為臨時臨急趕唔切book 枱所以膽粗粗walk-in,去到真係好好彩有最後一張枱,入到去已經坐滿晒人,氣氛非常熱鬧,今次食火鍋放題,一上枱就已經放滿好多唔同的小食,細細碗全部都可以任食,最印象深刻係黑松露蝦多士,真係又脆又香又有蝦味,我食左幾輪刺身方面新鮮,帶子,甜蝦鮮甜,海膽回甘,非常好之後就上雞煲,去到e 個位,我已有些小飽,好後悔冇餓左一朝先黎食火鍋配料非常新鮮,真係誠心推介朋友黎食,價錢絕對非常實惠,一間非常有質素的餐廳,一定會再幫襯

刺身方面新鮮,帶子,甜蝦鮮甜,海膽回甘,非常好

第一次嚟呢間火鍋店😊 一入到去 感覺唔錯、乾淨、環境有啲特色 佢嘅食具都比較特色一坐低就攞飲品係自助式,有驚喜 終於都唔使飲罐裝飲品,養生飲品有好多種類又唔太甜食火鍋比較濃味健康清甜飲品簡直一流(我飲咗竹蔗茅根同埋薏米水)正之後就有好多餐前小食 麻醬沙律 內容好豐富唔會只得菜皮蛋係流心的、松露蝦多士香脆, 雖然好味建議唔好食太多 之後仲有好多好嘢食 刺身拼盤 海膽金香 帶子鮮甜肥大 八爪魚新鮮 全部新鮮 接著就係麻辣雞煲,有不同嘅辣度選擇 雞塊好滑 非常野味( 雞可以不停添食)火鍋係花膠湯底香噴噴(訂枱嘅時候留定)先飲碗湯 正火鍋海鮮種類都多,特別蟹又大隻又多膏 蟹鉗有我手掌咁大 鮑魚仲喐下喐下,蜆咩都算大隻冇沙、 魷魚好鮮甜 最愛嘅蝦滑食咗三碟😋 花膠都唔算迷你、對於我嚟講青口 就麻麻,原條小桂花魚好鮮甜, 餃子皮薄好正到到尾聲仲有芝士蛋糕,雖然已經很飽 但都食曬 整體食物好有誠意嘅 上次飲品下次調味料 都感覺有個心去做的 好滿意 一定會再encore

之後就有好多餐前小食 麻醬沙律 內容好豐富唔會只得菜
皮蛋係流心的、松露蝦多士香脆, 雖然好味建議唔好食太多
火鍋係花膠湯底香噴噴(訂枱嘅時候留定)先飲碗湯 正
火鍋海鮮種類都多,特別蟹又大隻又多膏 蟹鉗有我手掌咁大
到到尾聲仲有芝士蛋糕,雖然已經很飽 但都食曬
整體食物好有誠意嘅
2020-06-04
2020-06-05 826 瀏覽
Gathering最好食咩?打邊爐係最先popup ge想法~💡同事極力推介lee間打邊爐~話勁多嘢食!仲要好好味!!佢係有d似放題~分3個section😂😂1️⃣刺身2️⃣雞煲3️⃣火鍋某部分嘢食係可以無限refill飲品refill~每台一開始會俾d小食你食~(d小食可以refill嫁)🌟單骨雞翼lee碟小食大家都好評如潮!話好好味!encore左兩次我個人覺得太濃味~所以還好😂😂😂其餘小食仲有手拍青瓜、東風螺~以任食黎講,質素好5錯!!😍🌟刺身船一黎到真係俾佢嚇親⋯好大碟⋯如果你多d人(我地5個)仲會俾架船你但質素真係麻麻⋯海膽好「腥」⋯蝦有d5新鮮⋯「梅梅」地😵😵5好有太大期望⋯🤢🤢🤢🌟雞煲又係超多雞件~味道5錯~入味雞就還好~5太滑好彩d調味可以掩蓋d雪味~值得一提佢有花膠好足料~俾個讚佢!🌟火鍋入面包左海鮮、餃、肉丸、菜、魚皮留意番d肉只可以牛or豬冇得兩樣要嫁d海鮮好新鮮大家睇下d蟹膏wow!!好吸引係咪?😂😂肉都5錯係d丸麻麻地~🌟芝士蛋糕仲有甜品!5會太甜剛剛好!仲以為會好頹🌟養生飲品佢d飲品好特別~係自己裝ge飲品有柚子密啊杞子農眼水等等好impressive!!真係好足料嫁我
Gathering最好食咩?
打邊爐係最先popup ge想法~💡
同事極力推介lee間打邊爐~
話勁多嘢食!
仲要好好味!!
佢係有d似放題
分3個section😂😂
1️⃣刺身
2️⃣雞煲
3️⃣火鍋
某部分嘢食係可以無限refill飲品refill~
每台一開始會俾d小食你食~
(d小食可以refill嫁)

🌟單骨雞翼
lee碟小食大家都好評如潮!
話好好味!encore左兩次
我個人覺得太濃味~
所以還好😂😂😂
其餘小食仲有手拍青瓜、東風螺~
以任食黎講,質素好5錯!!😍

🌟雞煲
又係超多雞件~
味道5錯~入味
雞就還好~5太滑
好彩d調味可以掩蓋d雪味~

值得一提
佢有花膠好足料~
俾個讚佢!

🌟火鍋
入面包左海鮮、餃、肉丸、菜、魚皮
留意番d肉只可以牛or豬

肉都5錯
係d丸麻麻地~
🌟芝士蛋糕
仲有甜品
5會太甜剛剛好!
仲以為會好頹

🌟養生飲品
佢d飲品好特別~
係自己裝ge飲品
有柚子密啊
杞子農眼水等等
好impressive!!

真係好足料嫁
我飲左3杯😂😂😂
佢紅白酒都任飲
但⋯就難飲d😂😂😂
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
加埋1每人大約$365.1
好抵啊尤其一大班人5限時
係咁食~
2020-05-30 988 瀏覽
近排疫情好轉左 終於可以打邊爐喇 今次已經係第三次黎打邊爐 冇黎一排 食物水準依然keep到 刺身依然好鮮 值得一讚係佢既海膽好鮮甜 小食依然好好食 特別推介佢個又香又脆既松露蝦多士 雞煲依然好惹味 而湯底依然好香好濃好足料 今次揀左濃湯螺頭花膠鍋 真係好多好多花膠 滿滿既骨膠原呀 完全冇令我地失望由於近排多返人打邊爐 所以都要預早幾日book枱 價錢方面 三百幾蚊唔算係特別平 但係食到刺身邊爐雞煲 仲有紅酒白酒免費添飲 飲品種類又多 仲有大量手調飲品選擇 其實都算物超所值應該好快又會再黎喇😍
近排疫情好轉左 終於可以打邊爐喇 今次已經係第三次黎打邊爐

由於近排多返人打邊爐 所以都要預早幾日book枱

應該好快又會再黎喇😍
2020-05-12 1812 瀏覽
嗰日同幾個朋友行旺角,正為左諗食咩頭痛之際有個朋友係COCO DUCK個位見到大大隻家嫂呢隻字就行左上去食,一心以為又係放題(點知有驚喜) 一坐底諗住拎個餐牌叫野食,點知個mean只係得一板字寫住4-6位幾多錢,8-10位又幾多錢,同食物內容,好似酒樓叫一圍菜咁,就問呀姐,呀姐話: 唔洗點菜架,淨係叫個湯底就得架喇有椰子雞,花膠雞,我地選擇左後者而我地幾個又以為係打邊爐啦,點知一上菜係幾個小食加前菜前菜:炸蜜糖單骨雞翼🐥燒雞泡魚乾🐡冰鎮麻辣苦瓜🥒麻醬沙律🥗蝦多士🦐(由於本人不吃蝦,不能品嘗,但朋友話好好食) (食完呢5樣都填左少少個肚,但未飽既) 之後又上左個: 新鮮剌身拼盤新鮮海膽簡直冇得彈,估佢唔到又有咁上下質素( 連平時唔食海膽既我都要讚好)仲有帆立貝,紅倉魚🐟,北寄貝,八爪魚🐙剌身,胡麻冰鎮日本甜番薯🍠🧆食完就上雞煲: 麻辣雞煲🐓🐔( 我影左張相放去我啲Friend既群組,朋友問點解咁少雞,我答我朋友話你親自過來就知道點解啲雞咁少!食完後呀姐仲問我地要唔要加雞,我地話唔要喇,因為已經飽左!之後再上邊爐:🍲🥘個花膠湯底真係好正,係未落其他配料前真係要飲番碗先好,之後就再落埋2條魚
嗰日同幾個朋友行旺角,正為左諗食咩頭痛之際
有個朋友係COCO DUCK個位見到大大隻家嫂呢隻字
就行左上去食,一心以為又係放題(點知有驚喜)
一坐底諗住拎個餐牌叫野食,
呀姐話: 唔洗點菜架,淨係叫個湯底就得架喇
有椰子雞,花膠雞,我地選擇左後者

而我地幾個又以為係打邊爐啦,
點知一上菜係幾個小食加前菜

前菜:
炸蜜糖單骨雞翼🐥

燒雞泡魚乾🐡
冰鎮麻辣苦瓜🥒
麻醬沙律🥗
蝦多士🦐(由於本人不吃蝦,不能品嘗,但朋友話好好食)
(食完呢5樣都填左少少個肚,但未飽既)

之後又上左個:
新鮮剌身拼盤

食完就上雞煲:
食完後呀姐仲問我地要唔要加雞,
我地話唔要喇,因為已經飽左!

之後再上邊爐:🍲🥘
個花膠湯底真係好正,係未落其他配料前真係要飲番碗先好,之後就再落埋2條魚🐟,同幾隻鮑魚🦪滾下佢,
配料有大大隻肉蟹🦀,🐷豬肉🐖🐮牛肉🐂,稻庭烏冬🍜,炸魚皮,響鈴🔔,所以火鍋配料無限添加!

食完仲有甜品🍰cheese cake🍰,唔好以為係cheap野,個cheese cake好鬼滑,好好味!

火鍋醬汁,出面Bar任拎,建議要試晒佢啲辣醬,真係好野味!

飲品除咗一般罐裝外,仲有自家調製龍眼紅棗水,竹蓆茅根水,薏米水,一包包bear好晒,非常之衞生!

食完呢餐真係飽到飛天,我啲朋友仲叫左幾round蟹encore ! 誇張到呢!
所有份量係按人頭調配,必定包你飽到暈!
  • 花膠湯底
  • 麻辣雞煲
2020-05-12 1229 瀏覽
難得疫情稍稍減, 但也不可放鬆,雖然限制令未解,但也要和幾位朋友相聚一刻, 因有位老友試過介紹一間在旺角即食府名叫「阿嫂」, 所以今晚變在這一聚, 乘𨋢上到去見到大大個招牌, 門口剛猛整潔 坐低便看菜牌,價錢只需三百多元,便能有多款食物的享受, 海鮮同雞煲仲要可以(添食)咁先至吸引 座位間隔都很寬敞環境也很舒適 除咗頭盤的小食外,隨後便奉上一個刺身拼盤,有海膽. 拖羅.帶子等, 每一種刺身咬落口都不是一些雪藏淡而無味的海鮮 隨後便來一個雞煲內裏還有幾隻手板大的蝦碌, 雞煲和蝦都煮得很爽滑很入味, 不是急凍的食材 但稍為可惜的就是個湯底 火煱的配料有鮮牛肉及一些火煱海鮮, 裏面最值一提的是他活生生的鮑魚及斑塊, 斑塊很有咬感及濃烈的魚味, 肥牛肉也算不錯 飯後的甜品就是芝士餅, 可能是食完火鍋的問題感覺芝士餅味道較為淡口 整體來說以這個價錢可以算是性價比的高的食店
座位間隔都很寬敞環境也很舒適

但稍為可惜的就是個湯底

肥牛肉也算不錯

整體來說以這個價錢可以算是性價比的高的食店

2020-05-05 1226 瀏覽
一行四人都係第一次黎,一坐低就會有人介紹次序,首先會上4-5款小食俾你食住等,制作認真覺得好食仲可以再叫,蝦多士令人驚喜跟住會上刺身拼盤,不過係一般放題質素,海膽少少腥添然後再上雞煲,叫咗小辣唔係太辣,但個汁好惹味最後上正常火鍋加海鮮拼盤,訂位時要特別落定花膠鍋,即場冇得叫架。火鍋材料不過不失,海鮮新鮮甜美令個湯底更好飲,但我哋都覺得雞煲比火鍋好食值得一讚呢度嘅飲品都係新鮮煲同榨汁,仲有紅白酒任飲想食記得記得一定要訂位,因為都幾爆喎
覺得好食仲可以再叫,蝦多士令人驚喜
跟住會上刺身拼盤,不過係一般放題質素,海膽少少腥添
然後再上雞煲,叫咗小辣唔係太辣,但個汁好惹味
最後上正常火鍋加海鮮拼盤,訂位時要特別落定花膠鍋,即場冇得叫架。火鍋材料不過不失,海鮮新鮮甜美令個湯底更好飲,但我哋都覺得雞煲火鍋好食
值得一讚呢度嘅飲品都係新鮮煲同榨汁,仲有紅白酒任飲
想食記得記得一定要訂位,因為都幾爆喎
2020-04-24 1154 瀏覽
超級滿足既晚餐🥣同友人慶祝生日由於疫情關係都擔心去食的話會唔會多人但今次去望望都其實無咩人可能太早去7點半前離座$278,咁多高質既嘢食,我唔知呢間野點賺錢😂正題:好多款調味料選擇!但係由於佢湯底都非常之濃郁加上材料新鮮,所以基本上我都無用過啲調味⋯⋯一開始就自動送上嘅小食,特別推介蝦多士同埋雞翼- 雞翼嘅外皮脆,而且香甜,仲要係單骨,食起嚟好方便- 蝦多士嘅皮超薄,入面嘅蝦好彈牙,完全唔會係想食咗再食😂- 以為佢嘅沙律係廢嘅,點知入邊係有牛油果🥰😍簡直係驚喜- 佢嘅皮蛋都不一樣,因為個汁係酸甜酸甜根據人數比嘅海鮮「船」,有海膽已經好驚喜,而且食落去仲要勁好味新鮮!朋友唔食得辣,所以叫咗唔辣,但係因為好夠味,所以都忍唔住食咗幾舊,留返個肚打邊爐(因為好耐以前同同事食過,諗住食最後嘅芝士蛋糕🍰)佢哋嘅蝦大大隻!啲肉結實好味😋打邊爐嘅材料超級新鮮!佢嘅鮑魚仲係生,郁嚟郁去基本上食咗之前嗰兩樣就已經好飽,但係由於新鮮嘅材料,所以都會好想食埋佢勁鍾意佢呢個湯底!同我之前係屋企用印度椰子煲嘅椰子一樣所以自己係咁夾啲椰子黎食😂真係要食呢件芝士蛋糕!佢嘅芝士味淡淡的,酸酸甜甜又唔會非常之甜,咬落去慢
超級滿足既晚餐🥣

同友人慶祝生日
由於疫情關係都擔心去食的話會唔會多人
但今次去望望都其實無咩人
可能太早去

7點半前離座$278,咁多高質既嘢食,我唔知呢間野點賺錢😂

正題:

多款小菜

一開始就自動送上嘅小食,特別推介蝦多士同埋雞翼

- 雞翼嘅外皮脆,而且香甜,仲要係單骨,食起嚟好方便

- 蝦多士嘅皮超薄,入面嘅蝦好彈牙,完全唔會係想食咗再食😂

- 以為佢嘅沙律係廢嘅,點知入邊係有牛油果🥰😍簡直係驚喜

- 佢嘅皮蛋都不一樣,因為個汁係酸甜酸甜

根據人數數黎分份量

材料滿滿的雞煲
雞煲入面有超級大蝦

佢哋嘅蝦大大隻!啲肉結實好味😋

火鍋既煲令人賞心悅目
高汁打邊爐材料

打邊爐嘅材料超級新鮮!佢嘅鮑魚仲係生,郁嚟郁去

香味十足既椰子湯

勁鍾意佢呢個湯底!同我之前係屋企用印度椰子煲嘅椰子一樣
所以自己係咁夾啲椰子黎食😂

勁好食既甜品

真係要食呢件芝士蛋糕!
佢嘅芝士味淡淡的,酸酸甜甜又唔會非常之甜,咬落去慢慢咀嚼然後成口都會充滿着芝士香
雖然講到好浮誇,但係都已經盡力形容俾大家聽🤣

總結:正!
高汁打邊爐材料
香味十足既椰子湯
勁好食既甜品
2020-03-14 1815 瀏覽
我本人已經第三次食家嫂,今日就帶咗個未食過家嫂嘅朋友嚟見識下,等佢知道何謂性價比極高嘅美食!餐廳內光猛整潔,平時一定高朋滿座,但始終受疫情影響,生意減少咗,我哋兩位安排坐喺一個角落嘅四人枱,同其他食客都有適當距離,可以食得安心店員好有禮貌,一坐定就邀請我哋去攞飲品同埋醬料,我最鍾意佢嘅自家製飲品,全部都係清潤之選,我就最鍾意佢嘅竹蓆茅根水同埋紅棗桂圓茶,每次嚟到都必飲!醬料排列整齊,有啲仲係佢哋自家製嘅特色醬料,有香有辣!朋友話淨係食餐前小食都已經夠晒,因為種類已經夠晒多,而且每次嚟都會有少少唔同,所以keep住有新鮮感我就最鍾意佢嘅蜜糖燒雞翼同埋佢嘅黑松露蝦餅,又係必食!今次仲有椒鹽賴尿蝦,實在太豐富喇食緊小食嘅時候,店員就奉上刺身,刺身好新鮮,款式亦好多樣化,每樣一件份量就啱啱好今次嘅雞煲揀咗小辣,對於唔食得辣嘅我辣度就啱啱好,非常惹味,今次仲配上大蝦,蝦殼掛上醬汁真係想食埋個殼喺呢個時候朋友話已經有八成飽,真係不得了,但係呢個時候火鍋就上場啦!家嫂嘅火鍋配料基本上係全部都可以追加,連鮑魚都可以,只要你個肚放得落就得我今次都係叫椰子湯底,貪佢清清地,最重要嘅係食蔬菜嘅時候每條菜都會
醬料排列整齊,有啲仲係佢哋自家製嘅特色醬料,有香有辣!
食緊小食嘅時候,店員就奉上刺身刺身好新鮮,款式亦好多樣化,每樣一件份量就啱啱好
我今次都係叫椰子湯底,貪佢清清地,最重要嘅係食蔬菜嘅時候每條菜都會帶點椰子香味,真係前所未有咁好食㗎!
食晒火鍋就到佢嘅芝士蛋糕,味蕾忙咗幾個鐘之後,食返少少甜品,來個完美嘅終結,大滿足!
2020-03-13 831 瀏覽
真的超推介這餐廳,前菜是高質刺身,竟然連海膽也有,不過海膽並不算很新鮮,味道也不是太甜。反而牡丹蝦肉厚甜美,油甘魚和三文魚刺身也夠新鮮。雞煲中竟然有大蝦,而且每一隻都大得像虎蝦一樣。啖啖肉,蝦膏味十分香濃。海鮮拼盤陣容太豐富了!魚蝦蟹鮑魚花甲等等,各樣都齊備。而且鮑魚新鮮得還在動。超級新鮮甜美。其實吃了各種前菜小食和海鮮拼盤,都已飽了7成了.... 雖然其他任點的打邊爐食材也很高質,但太飽吃不了太多。

今次係黎慶祝朋友生日既 試上星期問佢生日飯想食邊 佢諗都冇諗就話要食家嫂 食完之後完全明白點解佢咁鍾意家嫂一開始先黎小食 d小食好好食 特別係松露蝦多士同埋雞翼任飲既飲品唔同平時d放題俾埋D平價汽水果汁你飲 而係平時出面賣三四十蚊既手調飲品刺身係新鮮既 有帶子、油甘魚、海膽、、魷魚、三文魚、牡丹蝦膽埋墨魚 值得一讚既d海膽 好鮮甜 冇坑渠味 估唔到任食都有呢個水準 香港好多中價既壽司店都冇呢個水準(好多仲係臭的)雞煲味道都唔錯 有原鮑魚係上面 不過朋友唔食辣 無辣不歡既我表示到喉唔到肺 打邊爐個湯底都好正 係平時出面食果d養生鍋既湯底 飲左兩碗 火鍋料亦都唔錯 牛好新鮮食完仲有甜品 係Cheesecake 係咪想飽死人🥰😍好滿足呀

一開始先黎小食 d小食好好食 特別係松露蝦多士同埋雞翼