2017-06-15
今日行下The ONE,就見到依間餐廳,就入黎食。以下係部分餐牌:我地叫左L1醬油海藻烏冬,芝麻蛋捲,咖哩炸雞飯,抹茶軟雪糕芭菲,抹茶窩夫同兩杯茶。依個係醬油海藻烏冬,裏面有烏冬,沙律同加州卷。醬油海藻烏冬嘅烏冬有好濃烈嘅海藻味,叉燒好痳,湯底好濃郁加州卷好食,完全吾輸比出面專食壽司嘅餐廳咖哩炸雞飯。我叫左甜咖哩,一d都吾辣炸雞熱辣辣,好嫩滑!一啖咖哩飯+一啖炸雞,perfect!芝麻卷芝麻味超濃,最鐘意芝麻嘅吾好放過!個蛋捲好軟棉棉上者係抹茶軟雪糕芭菲。軟雪糕抹茶味吾算太濃,配上紅豆、白玉、果仁等一齊食,吾會咁漏而下者係抹茶窩夫,抹茶雪糕相比軟雪糕較濃味,窩夫熱辣辣,一啖雪糕一啖窩夫,Good左邊係伯爵紅茶,好香,好消濟。右邊係草莓紅茶,草莓味聞落去好濃,但飲落去又吾會好甜,超喜歡
以下係部分餐牌:
芝麻卷芝麻味超濃,最鐘意芝麻嘅吾好放過!個蛋捲好軟棉棉