自從搬咗去葵涌返工之後,多左時間係葵芳荃灣呢頭蒲😂今日男友黎接我收工☺️我地近近地去左葵涌廣場行街順便食埋晚飯~⭐️生菜魚肉湯 💰2️⃣0️⃣魚肉足料但略嫌口感太膠質😅 生菜爽脆~❤️墨魚條碗仔翅 💰2️⃣5️⃣墨魚條彈牙,翅底濃稠適中,幾好食😋❤️蘿蔔 牛腩 鳳爪 麻吉燒 秘製汁 手打麵 💰5️⃣7️⃣牛腩入味,蘿蔔無渣,兩者都夠淋😙麻吉燒有年糕喺裏面好有口感👍手打麵似烏冬幾彈牙~❤️腸粉 💰1️⃣0️⃣$10一份超抵食!童年回憶😁口感爽滑😋❤豆漿️💰3️⃣支裝夠衛生👍 豆味濃郁唔會太甜,超抵飲!💯
自從搬咗去葵涌返工之後,多左時間係葵芳荃灣呢頭蒲😂
今日男友黎接我收工☺️
我地近近地去左葵涌廣場行街順便食埋晚飯~

⭐️生菜魚肉湯 💰2️⃣0️⃣

魚肉足料但略嫌口感太膠質😅 生菜爽脆~

❤️墨魚條碗仔翅 💰2️⃣5️⃣

墨魚條
墨魚條彈牙,翅底濃稠適中,幾好食😋

牛腩入味,蘿蔔無渣,兩者都夠淋😙
麻吉燒有年糕喺裏面好有口感👍
手打麵似烏冬幾彈牙~

❤️腸粉 💰1️⃣0️⃣

$10一份超抵食!童年回憶😁
口感爽滑😋

❤豆漿️💰3️⃣

支裝夠衛生👍 豆味濃郁唔會太甜,超抵飲!💯
2022-10-11
  • 手打麵
  • 蘿蔔
  • 豆漿
  • 四餸車仔麵
葵廣係一個間唔時就會想去既地方,多野行又多野食~今次行完決定食車仔麵,點咗一個車仔麵加一碗糖水,簡單但滿足。車仔麵本身包三個餸同熱飲。因為想食下菜所以我點咗4個餸,包括雞腎、魚肉條、咖哩魷魚同埋生菜,湯底揀咗沙嗲汁,熱飲係好立克。碗河粉份量都唔少,欣賞佢既沙嗲汁係放咗喺生菜上面,食既時候可以因應個人喜好而決定加幾多,沙嗲味唔會比湯底溝淡。咖哩魷魚同沙嗲都唔辣,啱我口味,沙嗲同生菜一齊食味道啱啱好。值得一提既係雞腎軟稔入味,但又唔怕過鹹👍🏻🍂呢排天氣開始乾燥,所以食完麵再食碗豆味香濃又潤肺既腐竹雞蛋糖水,感覺好滋潤。
葵廣係一個間唔時就會想去既地方,多野行又多野食~

值得一提既係雞腎軟稔入味,但又唔怕過鹹👍🏻

2022-10-07 56 瀏覽
去到葵廣有咩好食?特別係葵廣有好多野食都要企係到,如果想坐住食一啲抵食又高質嘅話,依一間車仔麵都係一個唔錯選擇,雖然地方環境普通左啲,但有得坐真係好重要!😤特別係係葵廣行完會好攰,所以更加需要坐下而且車仔麵嘅選擇較多,總有一樣野係適合大家食我叫左個腩汁三餸麵(河粉)同凍檸茶,包括雞翼,牛腩同埋貢丸佢嘅牛腩好好味,好軟好入味,非常推薦牛腩🥰🥰而客員好多都年紀較大,所以會覺得佢地自帶一份人情味😂支持小店!支持老人家🤣🤣🤣
去到葵廣有咩好食?
而且車仔麵嘅選擇較多,總有一樣野係適合大家食
我叫左個腩汁三餸麵(河粉)同凍檸茶,包括雞翼,牛腩同埋貢丸
佢嘅牛腩好好味,好軟好入味,非常推薦牛腩🥰🥰
而客員好多都年紀較大,所以會覺得佢地自帶一份人情味😂
支持小店!支持老人家🤣🤣🤣
2022-10-07 77 瀏覽
車仔麵簡直係香港人嘅signature 要掃到文明 全港嘅車仔麵葵涌廣場呢一間絕對係top排行 首先佢係非常之平民 唔似一啲出咗名之後差唔多成百蚊碗嘅車仔麵 而且比較草根一啲貪佢有舊式少少車仔麵檔嘅風味,呢一間你一定鍾意舊式少少車仔麵檔嘅風味,呢一間你一定鍾意叫咗幾樣小食 滷水嘢有雞髀雞翼同埋滷水蛋 三樣嘢都非常之入味 尤其是係個雞髀 唔會因為太入味而變得硬👍🏻👍🏻 另外仲叫咗蘿蔔 生菜 豬頸肉加咗秘製汁之後超級好食😋 就算外賣返到屋企一樣熱辣辣 唔會浸到啲餸林晒 呢間性價比真係超高 食到好飽都係100幾十蚊
舊式少少車仔麵檔嘅風味,呢一間你一定鍾意
葵廣商場呢間街坊親民車仔麵,由我細細個讀書食到而家返工,裝修環境都無變,一直都在,每次經過食都多左一份回憶。我地兩口子點左兩碗車仔麵加左碗魚肉碗仔翅,魚肉煙煙韌韌好咬口,碗仔翅都足料有木耳絲、蛋花、冬菇絲及肉絲,加少少醋就好好味😋而車仔麵方面蘿蔔鮮甜好味無渣,牛柏葉彈牙爽口,魚片頭較為普通,我自己好鍾意食蔥,叫侍應多蔥就成碗俾我,仲有男朋友非常推薦豬油渣,豬油渣好香好好咬口令到成成碗麵更加入味,可以點選自己鍾意嘅醬汁,如果嫌唔夠味仲可以加菜甫點綴一下,有辣有唔辣。

2022-09-06
5 分鐘 (堂食)
  • 三餸車仔麵
  • 魚肉碗仔翅
2022-09-27 39 瀏覽
今日放lunch好想食車仔麵,所以就嚟咗葵芳廣場孖寶車仔麵到食🤤🤤由細食到大,味道依然不變都仲係咁好食佢最特別嘅係可以車仔麵配腸粉唔要面啱晒鍾意食腸粉嘅我叫咗一碗牛腩豬頸肉牛柏葉豬皮配腸粉腸粉多醬汁🤤🤤🤤牛腩蚊到好林好入味豬頸嘢呀好香牛柏葉切到好細,方便入口豬皮都好入味腸粉好食🥰🥰🥰另外,同事就叫咗一碗車仔麵見佢叫咗五餐肉,有兩塊都算多同事就配秘製辣汁另外,仲叫咗一碟紅腸配秘製辣汁
由細食到大,味道依然不變
都仲係咁好食
佢最特別嘅係可以車仔麵配腸粉唔要面
啱晒鍾意食腸粉嘅我
叫咗一碗牛腩豬頸肉牛柏葉豬皮配腸粉
腸粉多醬汁🤤🤤🤤

牛腩蚊到好林好入味
豬頸嘢呀好香
牛柏葉切到好細,方便入口
豬皮都好入味
腸粉好食🥰🥰🥰

另外,同事就叫咗一碗車仔麵
見佢叫咗五餐肉,有兩塊都算多
同事就配秘製辣汁

另外,仲叫咗一碟紅腸配秘製辣汁

2022-09-27 49 瀏覽
今日過咗嚟葵芳廣場老字號車仔麵小食店<<孖寶車仔麵>> 價錢親民😍大大份又好食極推介佢嘅秘製辣汁,,,,超級香點乜嘢都得去埋車仔麵食都得🤤🤤🤤🤤叫咗一碗車仔麵,豬大腸魚肉春卷雞翼午餐肉粗配秘製辣汁,仲送咗幾條生菜添😹😹滷水雞翼好入味,豬大腸唔會好肥唔錯魚肉春卷,都幾好食,午餐肉有兩塊🤤🤤🤤另外嗌咗$10腸粉多甜醬多麻🤤腸粉好滑熱辣辣🥰仲叫咗芝士腸配秘製辣汁,個辣汁真係冇得輸芝士腸食得出係金妹❤️豆漿好飲
今日過咗嚟葵芳廣場老字號車仔麵小食店
<<孖寶車仔麵>> 價錢親民😍大大份又好食
滷水雞翼好入味,豬大腸唔會好肥唔錯
魚肉春卷,都幾好食,午餐肉有兩塊🤤🤤🤤

另外嗌咗$10腸粉多甜醬多麻🤤
腸粉好滑熱辣辣🥰

仲叫咗芝士腸配秘製辣汁,個辣汁真係冇得輸
芝士腸食得出係金妹❤️

豆漿好飲
2022-09-24 32 瀏覽
我諗如果唻過葵涌廣場嘅人都唔會唔知道孖寶車仔麵依一間舖,歷史非常之悠久!仲記得我第一日過嚟葵芳返工同事已經帶我嚟食呢一間車仔麵,食飯時間永遠都好多人就證明佢有幾咁好味啦。而家因為疫情問題,所以我哋今日下午茶一於就決定外賣,當然少不了緊一定係生菜魚肉啦,價錢優惠,但係份量絕不會少,我最鍾意好香嘅胡椒粉味!另外仲叫咗一份雞翼尖同埋燒賣腸粉,同事都話個腸粉好滑加埋啲醬撈埋一齊非常之有香港風味!呢一間絕對係下午茶或者lunch hour必吃嘅小店!
2022-09-20 46 瀏覽
今日約左朋友黎葵芳行街,行到肚餓就諗起可以去葵廣食車仔麵,同朋友一人叫咗一碗三餸車仔麵,仲加多左一碗小食share。記得呢度嘅豬大腸新鮮肥美口感一流,所以大家都叫咗,朋友仲叫左回鍋肉,正正常常都幾濃郁、五香豬頸肉肥瘦均勻幾有咬口。我另外仲嗌左魚皮餃同魚肉春卷,魚肉春卷肉質新鮮充滿湯汁。魚肉碗仔翅非常足料,有鮮滑彈牙既魚肉嘅加成,成碗碗仔翅更加好食,口感充實。今次食到好滿足,價錢相宜仲食到香港風味,所以想食個平靚正下午茶就一定要黎食。

我另外仲嗌左魚皮餃同魚肉春卷,魚肉春卷肉質新鮮充滿湯汁。

魚肉碗仔翅

2022-09-17
2022-09-20 49 瀏覽
去完葵涌廣場SHOPPING ,要搵個地方醫肚,見到地下果層有個人來人往的車仔麵檔, 於是入去湊下熱鬧諗番都已經好多年無食車仔麵, 一於懷緬一下個餐牌係秘笈造型, 裡面圖文並茂,簡單清楚, 值得一讚睇完就係餸紙上揀,目測都有成50款餸, 好多選擇.我叫左個秘製汁生菜, 鹵水豆腐, 麻吉燒, 雞中翼手打麵, $57 包埋一杯熱飲. 特別推介雞中翼同鹵水豆腐,雞中翼都幾大隻,肉質鲜明,最怕食D好似擺左好耐的鹵水,唔單止好鹹,D肉仲會有點 “梅”,唔新鮮. 但孖寶可能人流夠多, 雞中翼同豆腐D味都恰到好處,入味得來又唔會太鹹,好好食. 老公就叫左個秘製汁咖哩魷魚, 魚皮餃, 豆卜, 牛栢葉米粉, 佢鍾意咖哩魷魚同埋牛栢葉, 貪佢夠爽口, 又唔會韌. 我地兩個都好開胃, 食完四餸麵仲叫多個腸粉$10包底. 個芝麻醬同芝麻都好香口, 飲埋杯熱菜蜜好飽足.
諗番都已經好多年無食車仔麵, 一於懷緬一下

個餐牌係秘笈造型, 裡面圖文並茂,簡單清楚, 值得一讚

睇完就係餸紙上揀,目測都有成50款餸, 好多選擇.

2022-09-19
2022-09-19 34 瀏覽
行完葵廣覺得餓餓地,就去左呢間食 dinner😉~🌟三餸麵(牛肚、牛柏葉、咖喱魷魚,秘製汁,手打麵)牛肚有咬口,牛柏葉爽脆😍,咖哩魷魚另上,但唔記得影相😂,魷魚份量偏少,但夠彈牙,咖喱亦夠香👍~秘製汁甜甜地,幾特別😆!手打麵好似上海麵咁,粗粗地,麵質軟硬適中😉🌟爽滑腸粉&辣魚蛋腸粉幾滑🤩,魚蛋係陳皮魚蛋,好香,好彈牙🥰
行完葵廣覺得餓餓地,就去左呢間食 dinner😉~

🌟三餸麵(牛肚、牛柏葉、咖喱魷魚,秘製汁,手打麵)

🌟爽滑腸粉&辣魚蛋

腸粉幾滑🤩,魚蛋係陳皮魚蛋,好香,好彈牙🥰

2022-09-17 51 瀏覽
好幾次叫外買都比少餸,成日比少啲貴價餸,冬菇呀!翼尖呀!豬腸果啲,講真價錢唔平,叫4個淨餸收我68蚊,試過叫兩碗,兩碗都少左餸,其中一碗叫五個餸,比得兩個餸我都得,有次我即場開嚟對下啲餸,廚房個姐姐即時好大反應話得啦得啦,叫佢拎嚟返入嚟啦,睇嚟都係慣犯。
外賣自取
2022-09-12 2149 瀏覽
唔知大家覺唔覺得 依家越嚟越少 #車仔麵 而新開嘅車仔麵檔亦越嚟越靚以前二、三十蚊就有兩餸、三餸 依家起碼要五、六十🤑而 #葵廣 地下呢間車仔麵 就貼地好多#下午茶 時間仲由$48➡️$42 #三餸一麵 包熱飲其後每款餸+$9#手打麵好似食油渣麵果啲厚身上海麵#秘製汁唔辣 又唔係滷水汁 又唔係沙嗲 我麵唔知係咩 不過幾惹味#豬大腸好肥 有陣陣豬大腸嘅香味 滷水都炆得夠腍夠入味#牛肚呢個幾好味👍🏻 雖然都係滷水炆#雞翼尖 滷水好難整得唔好食架喎 而且都起碼有六、七隻#花枝條有點失望😔我以為係腐皮炸果隻點知原來係好似魚肉咁 不過變咗花枝咁我想食果隻叫咩呢🤷🏻‍♀️#牛柏葉正常水準 不過白灼 所以冇咩味#鳳爪幾腍又入味 而且有幫佢地剪腳甲架🤣🤣#生菜 本身冇跟菜 想食菜要另叫#水魷魚 (額外+$3)都係白灼 但灼得耐咗 所以有點韌🥺我地兩個人share食 所以先KO 到咁大碗😂但好滿足🤣🤣另有 #小食 可散叫#燒賣 $10/5粒魚肉燒賣嚟嘅~#牛肉 $10/2粒牛肉球 酒樓水準 仲有~記得要試佢地嘅 #菜甫 有辣冇唔辣=====================#懲罰 #黃色經濟圈 #yellow
以前二、三十蚊就有兩餸、三餸 依家起碼要五、六十🤑

而 #葵廣 地下呢間車仔麵 就貼地好多

好肥 有陣陣豬大腸嘅香味 滷水都炆得夠腍夠入味

#牛肚
呢個幾好味👍🏻 雖然都係滷水炆

#雞翼尖
滷水好難整得唔好食架喎 而且都起碼有六、七隻

#花枝條

#鳳爪
幾腍又入味 而且有幫佢地剪腳甲架🤣🤣

#生菜
本身冇跟菜 想食菜要另叫

#水魷魚 (額外+$3)
都係白灼 但灼得耐咗 所以有點韌🥺

仲有~
記得要試佢地嘅 #菜甫 有辣冇唔辣
菜甫

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowkwaifong #yellow葵芳 #yellow葵廣 #yellow車仔麵 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

2022-09-08
1 分鐘 (堂食)
下午茶
菜甫
2022-09-12 65 瀏覽
去 #葵涌廣場 除咗掃街之餘 係地下果層有間 #黃店 #車仔麵 可坐底慢慢食仲要有 #下午茶 #三餸麵 $42 包飲品 #凍飲加$3 #油麵 食車仔麵緊係要食油麵啦😉#腩汁 最穩陣之選 去邊到食都係😂#蘿蔔 估唔到有食5、6舊 #冬菇 炆得夠腍 夠入味#牛腩 清湯腩 唔會好肥#牛肚 佢忘記咗🤦🏻‍♂️記得要check單另外散叫咗 #小食 #雞中翼 $22 有五隻 (睇menu相得四隻 賺咗✌🏼)滷水炆得好入味 又夠大隻#值得一試 #芝士腸 $13 有五條#香港美食 #葵芳美食 #葵芳黃店 #港式車仔麵 #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hkig #followandfollow #hkfoodie #foodblogger
仲要有 #下午茶 #三餸麵 $42 包飲品 #凍飲加$3

#牛腩 清湯腩 唔會好肥
#牛肚 佢忘記咗🤦🏻‍♂️記得要check單

另外散叫咗 #小食
#雞中翼 $22
有五隻 (睇menu相得四隻 賺咗✌🏼)
滷水炆得好入味 又夠大隻
#值得一試

#芝士腸 $13 有五條

#香港美食 #葵芳美食 #葵芳黃店 #港式車仔麵
2022-09-08
5 分鐘 (堂食)
2022-09-08 65 瀏覽
平時行開葵廣離不開都係掃街,但果日真係肚餓到暈,拿拿聲坐低趴返碗車仔麵先🥹三餸車仔麵套餐 $48我地叫咗粗麵配上豬紅,豬大腸,雞中翼,粗麵嘅麵質都唔錯,餸嘅份量都適中,豬紅爽口滑身,豬大腸都幾入味,雞中翼嘅Sɪᴢᴇ都唔算細隻,肉都幾嫩滑😆五香牛什 $30/碗呢碗牛什好足料,份量好多,自動有埋甜醬同芥末醬,呢個位真係加分👍🏻👍🏻 每款都做到好入味,牛肺同牛肚相對出色,蘿蔔就梗加唔洗講,一定要食🤤 勁入味又無渣👍🏻 墨魚條碗仔翅 $25呢碗好有驚喜,係好傳統港式嘅碗仔翅嘅味道,配料一樣無手軟,冬菇絲,木耳絲滿滿一碗,墨魚仔就爽口彈牙,墨魚味好濃,比起食魚肉翅多咗一份開心嘅感覺😆 唯獨今次呢碗就比較稀咗少少,稠返啲就更好喇😗5粒為滿分味道 ⭐️⭐️⭐️性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳地點 ⭐️⭐️⭐️餐廳舒適度 ⭐️⭐️⭐️翻喫指數⭐️⭐️⭐️

三餸車仔麵套餐 $48

五香牛什 $30/碗