呢間車仔麵店佔據幾個鋪位,對正商場大門出入口,就算我地已經揀d early dinner o既時間o黎依然人流高企,絡繹不斷,好好生意~正如我食過o既其他葵廣呢d 流水式店舖,坐o個度一定唔會話可以好闊落,但generally speaking,雖然繁忙多客要serve,d 阿姐大都係好客氣!下午茶優惠去到六點,趕得及$39 就食到原價$46 o既三餸麵連o野飲,發達喇!因為花多眼亂,最初唔記得tick 湯底,俾阿姐提番。佢即時推介秘製汁,話會有少少咖哩少少辣咁。實物o黎到,個湯o個pat 醬仲帶少少麻香,係幾惹味o既。個粉就試o左樣叫手打麵o既o野,粗身實淨飽肚。豬腸係我食親車仔麵私心必叫之選,另外都會想試下有無d 特別o既餸菜。麻吉燒最初唔知係乜,但其實打邊鑪都係食過o既,就係類似魚蛋中間釀o左d 糯米麻糬,雙重口感。豆卜釀豚肉咁o岩缺貨,我改嗌o左咖哩魷魚。但錯有錯著,呢個幾特別,佢係凍食,所以分開另上,醬汁似湯底o個隻秘製醬,真係幾好味。除o左車仔麵餸,我地仲叫o左d 滷味share 食。$49 有一客有六樣餸o既拼盤,或者好似我地好清晰知道自己想食邊幾種,散叫亦得,得o左。煲

三餸麵 (下午茶時段$39)
手打麵

豬腸
麻吉燒
咖哩魷魚

除o左車仔麵餸,我地仲叫o左d 滷味share 食。$49 有一客有六樣餸o既拼盤,或者好似我地好清晰知道自己想食邊幾種,散叫亦得,得o左。煲足成日o既滷汁,諗起都流口水……揀o左滷水雞翼($20)、豆腐($12) 同埋滷蛋($6),特別要讚個雞翼,menu 上張圖有四隻但實物有五隻!同埋隻隻都大隻飽滿,正!
滷味 (夾埋$38)
滷水豆腐 ($12)
滷蛋 ($6)

頭先跟個粉包o左熱飲,我自己加$3 升o左做枝裝豆漿。
鮮製豆漿 (跟餐加$3)
三餸麵 (下午茶時段$39)
咖哩魷魚
滷味 (夾埋$38)
滷水豆腐 ($12)
滷蛋 ($6)
鮮製豆漿 (跟餐加$3)
2020-09-18 1097 瀏覽
唔知大家食邊間車仔麵係你最鍾意既呢😙今日就黎葵廣試一間良心小店-- 孖寶車仔麵成日見佢大排長龍 就決定抽d 時間黎幫襯佢首先我自己就要左一個四餸車仔麵見到佢地都好多選擇💕😙牛筋 煎蛋 魷魚 ++++ 沙嗲牛肉(呢個真係surprise 黎)麵底要左米線仲好正咁有生菜送一黎到見到佢地份量都好豐盛未食已經聞到好香😎而且仲有仲要左佢地孖寶小辣汁!!煎蛋好正🤓唔係全熟 咬出黎個心仲有小小蛋汁撈埋米線🥺牛筋好腍 😍😍😍😍😍加埋辣汁真係無與倫比魷魚好有咬口!!之後佢個沙嗲牛肉係另上如果有滿分我會比兩次滿分🥺❤️首先好少見咁貼心會有另上同埋佢地個沙嗲汁唔會勁咸 仲有好classic 既港式沙嗲牛味阿😝😝😝😝我男朋友都係咁夾黎食另外唔小得當然要左佢滷水雞髀佢仲好貼心咁幫我剪開 方便進食🥺你話點可以唔鍾意佢地自家製滷水汁好入味 調味出色 食落去好香 雞髀好juicy !!! 必點item 另外滷水蛋又平又正 !! 勁入味佢地連奶茶都好香茶底 用左好濃既淡奶😘😘
唔知大家食邊間車仔麵係你最鍾意既呢😙

麵底要左米線
仲好正咁有生菜送

一黎到見到佢地份量都好豐盛
未食已經聞到好香😎
而且仲有仲要左佢地孖寶小辣汁!!

煎蛋好正🤓唔係全熟 咬出黎個心仲有小小蛋汁
撈埋米線🥺
牛筋好腍 😍😍😍😍😍加埋辣汁真係無與倫比
魷魚好有咬口!!

之後佢個沙嗲牛肉係另上

佢地連奶茶都好香茶底 用左好濃既淡奶😘😘
  • 滷水拼盤
  • 滷水雞脾
  • 四餸車仔麵
話說今日行程有變。 原本就工作嘅時候突然之間可以變成在家工作。我仲唔馬上拿拿林即刻,打道回府咩。。噉中間諗到晚飯嘅時候又要在家進食。而家難得下午茶可以馬上叫個外賣返去都唔錯喎。不過咁啱公司有點事需要我坐低靜落嚟慢慢噉樣去回復。所以我就選擇咗一個車仔麵檔,佢叫做孖寶車仔麵。呢個餐廳好得意嘅。佢哋嘅餐牌呢叫做孖寶秘笈。佢嘅造型就好似一本武林秘笈噉樣藍色封面非常之咁,引人注意。飲品供應方面值得一讚。佢比起一般茶餐廳嘅凍檸茶柯華田檸水咖啡等仲會有其他特飲譬如話有,金桔蜜蘆薈西遊青蘋果汁同生薑蜜等等。如果講到車仔麵格局嘅餐廳孖寶車仔麵真係一個超班嘛因為飲品已經比一般人多以食品更加厲害因為呢個車仔麵檔佢係會有招牌甜品例如腐竹雞蛋糖水同番薯糖水。因為由於今日我係要速食嘅關係所以我就嗌咗豬紅河粉五香豬頸肉加蔥。仲有叫埋菜肉雲吞。最值得回味嘅係佢哋嘅秘製汁。因為佢哋應該係用左架哩汁加沙爹汁撈埋食落去配上我叫嘅菜式絕對有另一番嘅野味風味。佢哋嘅豬紅大大粒四四方方好有誠意。雲吞成粒係有咬頭煮得熟嘅! 豬頸肉條覺得呢非常之大片長身仲會走肥膏不過最殺出重圍嘅就係佢哋嘅豆漿低糖原味鮮豆漿。佢哋一支咁上非常衛生。基

因為呢個車仔麵檔佢係會有招牌甜品例如腐竹雞蛋糖水同番薯糖水

仲有叫埋菜肉雲吞。

豬頸肉條覺得呢非常之大片長身仲會走肥膏

不過最殺出重圍嘅就係佢哋嘅豆漿低糖原味鮮豆漿。
佢哋一支咁上非常衛生。基本上我飲完之後咪好回味係好想飲多一支。但係我真係好飽喇所以值得推介嘅係佢哋嘅頭像同埋佢哋食車仔麵嘅秘制汁

睇返佢哋有好多不同嘅小食可以供應。你可以叫貢丸或龍蝦丸都可以嘅。當然今日我係急住食盲冇辦法TRY佢哋所有嘢

總括嚟講 孖寶車仔麵 可以係一個速食之選。
最啱香港嘅大忙人同埋係急速去餵飽五臟腑要繼續拼搏嘅每位。

孖寶車仔麵
葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖
題外話/補充資料: 有一個人坐位, 獨立自己食, 感覺好PRIVATE 各有各食 自己選野食
2020-08-12
  • 豆漿低糖原味鮮豆漿
  • 豬紅
  • 五香豬頸肉
2020-07-03 1147 瀏覽
黃店 💛 #葵芳 #荃灣 #孖寶車仔麵星期五晚黎咗葵芳食個快飯,同朋友揀咗呢間黃店「孖寶車仔麵」,三餸一麵連嘢飲都係$46。雖然人多,但店員都好有熱情同態度好好,所以食得幾開心☺️🍜 米粉幼身嘅米粉煮到煙煙韌韌,唔會太腍身,幾好😚🐮 牛腩牛腩甜甜哋,好腍身。仲帶有幾舊牛筯👻🦑 咖喱魷魚咖喱味好濃,但又唔辣,反而甜甜哋☺️🐠 魚肉條用魚肉整成一條條,食落啖啖肉,好有咬口🤗🍢 滷水拼盤👉🏻雞翼👉🏻鳳爪👉🏻雞腎👉🏻雞蛋👉🏻雞尖👉🏻豆腐滷水拼盤超大份,大食嘅我同朋友都要撐住肚皮先食得曬😆 雞中翼、雞翼尖同鳳爪都好甜又好肥美,滷完都唔會縮水,大大隻好正。豆腐都好大舊,吸曬啲精華,好多汁🤤 雞腎好煙韌!雞蛋都係滷完都咁大粒,而且甜甜哋好好味。
黃店 💛 #葵芳 #荃灣 #孖寶車仔麵

三餸車仔麵
豆漿

🍜 米粉
幼身嘅米粉煮到煙煙韌韌,唔會太腍身,幾好😚

🐮 牛腩
牛腩甜甜哋,好腍身。仲帶有幾舊牛筯👻

🦑 咖喱魷魚
咖喱味好濃,但又唔辣,反而甜甜哋☺️

🐠 魚肉條
用魚肉整成一條條,食落啖啖肉,好有咬口🤗

🍢 滷水拼盤
👉🏻豆腐
2020-07-03
三餸車仔麵
2020-11-17 0 瀏覽
相信大家都會覺得香港愈來愈多嘅連鎖店, 而小店嘅生存空間都壓抑得愈來愈小, 連帶某些港式食物都愈難有機會食, 以本人來講車仔麵同碗仔翅真係好耐好耐都冇食過了咁岩今日坐紅van 返到葵芳, 一落站就直入葵涌廣場見到一間車仔麵檔, 平時都係直行直過, 不過見佢長期都有唔少人幫襯, 咁就激發左好奇心就試一次因為太耐冇食過車仔麵嘅關係所以今次就叫左四餸過下癮, 分別叫左齋面根, 豬大腸, 豬頸肉同埋沙嗲牛肉, 油麵底加沙嗲汁, 加多杯凍檸茶添成品放上檯就係咁嘅, 當時就叫左沙嗲牛肉另上, 但見到份量都唔錯, 應該食得飽人比較特別嘅地方係每張檯都會放辣/唔辣菜甫, 雖然今次冇食狗仔粉, 但下落車仔麵度都幾唔錯豬頸肉, 份量唔少, 有5塊左右, 有手掌心咁長, 本身已經滷得入味, 而且唔會得瘦肉, 有d 脂肪位所以都有點油脂甘香, 切得唔薄所以口感爽脆又夠味呢個係齋面根, 咁某d 出名嘅車仔麵檔所提供嘅齋面根係用蜜汁製成所以會韌韌地同埋會另上避免吸左湯而影響味道, 呢度嘅齋面根係本身充滿油炸嘅香口味, 咁岩再加上沙嗲汁, 吸哂汁之後真係好好好食, 份量就大約2粒大嘅切開成4粒呢個係豬大腸, 佢舊舊

呢個係豬大腸, 佢舊舊大腸都切到好似張相咁斜開, 本人係幾中意呢個切法, 因為更加睇到洗得乾唔乾淨
咁佢係洗得算乾淨又唔會整走腸裏面嘅脂肪, 因為太乾淨連痴住嘅脂肪都洗走就會無味, 咁佢炆得好淋而且厚身, 幾好咬口, 豬大腸點都係那渣麵嘅必點推介吧

咁岩樓面姐姐另上比我嘅沙嗲牛肉, 佢嘅份量非常之多, 加加埋埋成6-7舊, 肉質唔鬆散, 醃得夠味, 有適當嘅肥瘦位, 加埋沙嗲汁係有心調製, 比起坊間餐廳嘅沙嗲汁多左好多花生同麻醬香味, 所以佢地嘅沙嗲汁係要加2蚊嫁, 不過本人覺得係值得嘅, 因為佢嘅沙嗲汁比茶餐廳嘅沙嗲汁好食唔知幾多倍

油麵比平時果d 幼身少少, 不過咬落去唔特別粉, 而且掛汁效果唔錯, 加埋本身嘅沙嗲汁撈湯底, 食完都好滿意

凍檸茶一杯, 茶底比較新所以澀口少少, 食濃味嘅野有澀澀地嘅去味都幾好
🤣🤣因為食開個胃就加埋個墨魚滑碗仔翅, 平時食開都係用鯪魚滑, 咁呢碗墨魚滑效果就更加好食, 墨魚味幾出, 而且都唔少嫁, 應該有6-7舊, 而碗仔翅配料分量幾足, 又有冬菇, 木耳, 以近年食嘅碗仔翅來講質素都好唔錯, 唔會落太多生粉整到杰撻撻

呢度以港式小食店來講, 用心處理嘅食物種類算唔少, 味道夠都有特色, 所以值得一試
不過今次唔記得影相, 埋單約75蚊左右, 下次唔咁貪心食咁多
2020-11-16
2020-11-16 18 瀏覽
今日約左個朋友去葵廣行街買野, 行行下都行到有啲晏, 所以決定係度食埋野. 但係因為行得太耐, 所以都想搵個位坐底慢慢食, 休息下, 仲可以坐底傾下計添.一落到樓下, 就見到有間車仔麵好多人食緊,咁多人即係好食啦, 咁我哋就決定食呢間.雖然話舖頭好多人食緊,但姐姐都好快手幫我哋搵到兩個位, 仲要係二人位, 唔洗同人share坐得舒服啲又自在啲.呢度三餸車仔麵$46加多一個餸就加$8至$10, 仲有熱飲送添, 如果凍飲就加多幾蚊.咁因為都有啲肚餓關係所以都叫多咗少少野食咁我就叫咗個四餸車仔麵-咖喱魷魚(另上), 牛肚, 墨魚春卷, 同牛柏葉加一個墨魚條碗仔翅, 再加多杯凍檸茶小甜叫完之後啲嘢食都好快送到咁車仔麵其中一個最重要就係個湯, 咁我叫咗沙嗲湯, 都見到下面張相, 舖頭俾咗好大Pat沙嗲醬, 所以碗湯都好濃沙嗲味好好食咖喱魷魚佢就好有心用另外個碗裝住等啲咖喱魷魚可以浸住啲咖喱汁, 如果唔係佢將咖喱魷魚放落碗麵入面咁就食唔到咁重咖喱味, 佢哩個另上好貼心魷魚好濃咖喱味, 好食牛肚好入味, 味道唔錯, 唔韌. 同出面舖頭食牛肚面個啲有得比啊, 好食魚肉春卷入面係魚肉, 唔算落得多粉,仲

咁因為都有啲肚餓關係所以都叫多咗少少野食

加一個墨魚條碗仔翅, 再加多杯凍檸茶小甜

叫完之後啲嘢食都好快送到

魷魚好濃咖喱味, 好食

魚肉春卷入面係魚肉, 唔算落得多粉,仲有啲油香味, 正

牛柏葉好爽口,好食, 美中不足就係比多小小就最好喇

車仔面仲有條菜送

細個好鐘意食碗仔翅, 見到哩到有墨魚肉碗仔翅, 決就叫返碗黎食下. 碗仔翅黎到見到都有好多墨魚肉, 咬落去都食到墨魚味, 爽口彈牙.
而家碗仔翅就好足料, 木耳, 冬菇都好多, 仲好香麻油味, 係細個個陣嘅味道
落小小醋就最正

最後飲埋杯檸茶小甜, 有三塊檸檬, 加埋小甜, 岩岩好, 酸酸甜甜最解渴

快快手食飽飽, 又可以返上去再買野
2020-11-15
  • 四餸車仔麵
2020-11-15 4 瀏覽
有冇人同我一樣好鍾意食車仔麵貪佢夠香港特色 又可以自選🙋..呢間孖寶既車仔麵配料 超多款間唔中 都想去撐下場💛..🌀三餸 配手打麵湯底可以揀清湯 秘製汁 腩汁 +$2 辣汁/ 沙爹汁麵底都有11款 仲可以揀配飯同腸粉.今次揀咗手打麵 少少彈牙有咬口豬大腸同蘿白都好入味 蘿白夠清甜要讚一讚 豬頸肉好厚肉 而且夠嫩同入味!.下次黎要試多幾款餸先💓

有冇人同我一樣好鍾意食車仔麵
貪佢夠香港特色 又可以自選🙋.
呢間孖寶既車仔麵配料 超多款
間唔中 都想去撐下場💛.
🌀三餸 [豬大腸 蘿蔔 五香豬頸肉] 配手打麵

湯底可以揀
清湯 秘製汁 腩汁 +$2 辣汁/ 沙爹汁
麵底都有11款 仲可以揀配飯同腸粉
今次揀咗手打麵 少少彈牙有咬口
豬大腸同蘿白都好入味 蘿白夠清甜
要讚一讚 豬頸肉好厚肉 而且夠嫩同入味!
下次黎要試多幾款餸先💓
最緊要冇某米芝蓮車仔麵咁多味精-有時去到葵廣,除左掃街,都想食啲正餐落肚,見到呢間孖寶車仔麵長期逼爆,田中終於忍唔住試,估唔到揀嘅幾款餸都做足基本功,重點係食完冇某米芝蓮車仔麵咁口渴!-🍜三餸麵套餐 ($46)1️⃣先講車仔麵最緊要嘅汁,呢到嘅秘製汁夠哂惹味,但又唔會太鹹,撈埋湯底就岩岩好,而且唔辣,如果想要辣就可以剔埋辣汁。2️⃣而餸菜方面選擇都好多,而且田中揀既幾樣都非常入味,最推薦冬菇、白蘿蔔同豬頸肉。3️⃣冬菇醃得濃郁,白蘿蔔相信用冰糖煮過,而豬頸肉就夠哂軟淋入味,魚蛋就用上田中最愛嘅陳皮魚蛋,呢幾款都夠出色。👍🏻7.5/10-孖寶車仔麵🗺葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖
最緊要冇某米芝蓮車仔麵咁多味精
🍜三餸麵套餐 ($46)
👍🏻7.5/10
孖寶車仔麵
🗺葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖
前幾日同朋友去葵廣買嘢,但又唔想掃街,所以就去左食車仔麵,可以食飽啲,46蚊有三餸一麵,加飲品,係街食嘢講算唔錯,呢間車仔麵檔都真係算多人幫襯,佢有好多間舖都坐滿晒人,不過都好快搵到住比我地。我今次叫左蘿蔔、牛肚、豬頸肉、咖哩魷魚配腩汁河粉,而我朋友就叫左魚肉、齋麵筋、雞翼尖、咖哩魷魚配秘製汁米線,飲品就熱鴛鴦和凍豆漿。飲品上得好快,鴛鴦就咖啡味偏重,茶味唔太出,比例比較似8:2,好視乎個人鍾意咩多啲,如果奶茶多啲叫返奶茶可能適合啲,豆漿係枝裝低糖豆漿,唔會太糖,兼且飲唔晒仲可以拎走,所以唔錯。車仔麵方面,蘿蔔好腍同入味,同埋好甜,牛肚就有出面牛肚河的質素,唔太韌,而且味道好足,五香豬頸肉係最正,舊舊肉的五肉味都好入味,但又無話太重味太鹹,洽到好處,魷魚分開上,好似小食咁,但就偏辣,腩汁都ok,唔會太多,令到人覺得成碗有太鹹的感覺。朋友的個個我地都交換左啲餸,魚肉份量幾多,佢係平時食生菜魚肉的個種魚肉,調味ok,好似加左少少醋係入面咁,齋麵筋就未太索到湯,如果想食入味的食物,可能豆卜會適合一點,雞翼尖的滷水味濃,好入味,而最正係個秘製汁,味有啲似沙茶醬加左尖小咖喱汁,無一般食腩汁、沙嗲
朋友的個個我地都交換左啲餸,魚肉份量幾多,佢係平時食生菜魚肉的個種魚肉,調味ok,好似加左少少醋係入面咁,齋麵筋就未太索到湯,如果想食入味的食物,可能豆卜會適合一點,雞翼尖的滷水味濃,好入味,而最正係個秘製汁,味有啲似沙茶醬加左尖小咖喱汁,無一般食腩汁、沙嗲咁寡。
值得一提,菜甫真係好正,有辣同原味,但辣入面有好多籽,真係好辣,特別我呢啲唔食得辣的,就食原味,一樣好食,我都食左唔少。
2020-10-29 30 瀏覽
今日約咗朋友喺葵廣食午餐,大家都好肚餓,又想坐低慢慢傾偈唔想掃街,於是選擇近葵廣入口嘅車仔麵食,之後先慢慢行街。呢間餐廳都有好多人幫襯,車仔麵食材選擇繁多,唔錯!3餸麵套餐+4餸 $78- 今次我嗌左總共七個餸,因為今晚要比較晏先食晚餐,所以午餐要食飽啲。我叫咗貢丸、生菜、金菇、魚肉春卷、滷水蛋、菜肉雲吞、芝士腸、米粉加腩汁。食物上菜速度好快,不過米粉變咗做米線,朋友叫嘅滷水豆腐擺咗喺我嗰度,不過唔緊要啦。每個餸我都好鍾意,最推介嘅係滷水蛋,佢滷得好入味,蛋白有少少實,係我鍾意嘅質感,推介!貢丸、魚肉春卷爽口!其他餸都正常發揮,係腩汁比較油膩,如果想食得健康啲嘅話,可以叫清湯。如果淨係叫三個餸嘅話,我會選擇滷水蛋、貢丸同金菇加清湯米粉。順帶一提,原來呢度堂食都係用發泡膠碗同紙杯即棄餐具,希望遲啲餐廳可以用返循環再用嘅餐具啦,為環保出一分力!
3餸麵套餐+4餸 $78
車仔麵
2020-10-28
車仔麵
2020-10-28 30 瀏覽
香港其中一個令人著迷嘅地方固然就係香港嘅美食與及食物價錢嘅彈性。 六千蚊可以食一餐, 60蚊亦都可以食到一餐非常滿足好味嘅,豐儉由人 。 疫情關係,收入大減價,所以而家出街食飯都會偏向價錢親民一啲嘅小店 。今日就去咗葵芳廣場地下“孖寶車仔麵“食香港地道美食-車仔麵。 兩個人分別嗌咗一碗招牌麵$46, 一碗牛腩麵$36。 另加一份鹵水雞翼尖$12同埋牛雜$20。招牌車仔麵固然大堆頭, 有齊曬雞翼,蘿蔔,豬腸,豬紅等等精選美食,46蚊大大碗性價比十足。 我就食咗牛腩麵,睇圖都見到牛腩覆蓋咗半個碗。入口完全冇牛嘅騷味,而且煮得好林, 好有咬口但肉唔“鞋“,仲有浸浸嘅牛肉香味。 湯底係飲到有味精嘅 ,但係這就是車仔麵嘅神髓囉 。 鹵水雞翼尖冇得輸 。12蚊12隻, 非常抵食 。最適合鍾意“ 算“骨嘅我。 最後一樣牛雜, 如果你去其他旺角嘅街舖,20蚊一杯仔仲要用蘿蔔墊底,數埋先得幾舊牛雜。 但係呢一碟就非常足料,有齊豬腸牛蒡牛肚等等十分滿足 。 順帶一提, 其實除咗車仔麵之外,仲有其他類型嘅食物例如飯同埋腸粉燒賣都有。,選擇都算廣泛 。總括嚟講咁樣食法埋單都係每人60蚊,夫復何求呢。

孖寶招牌車仔麵

孖寶招牌車仔麵
牛腩麵
鹵水雞翼尖
牛雜
//#賤精黃店地圖💛間野叫:孖寶車仔麵邊度黎:葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖▪生菜墨魚條湯 $247.5分墨魚條一向係孖寶必嗌嘅車仔麵配料 估唔到同生菜都幾夾喎 如果落多少少生菜就好啦❤️~▪鹵水豆腐 $127分 豆腐都夠入味 滷汁偏甜 同潮州款鹵水豆腐係兩種唔同味道的▪鹵水雞腎 $126分口感一般般 缺乏雞腎嘅爽感 同滷汁亦唔多夾▪五香牛雜 $20/碗6.5分份量好多 浸得幾淋幾入心 可惜五香滷汁唔夠香喔▪豬紅 $108分好清甜入味 必加辣菜脯 簡直一絕。小店姐姐都十分友善好禮貌 仲有蘋果日報任大家攞添 一定要多多支持啦💛
#賤精黃店地圖💛

好清甜入味 必加辣菜脯 簡直一絕

• 豬紅
  • 墨魚條
2020-10-21 28 瀏覽
呢排減緊肥就想食返清淡少少經開葵芳見到車仔麵其實車仔麵都可以揀得light d一於去試吓舖頭老實講就唔係太好坐因為佢好開陽好多人經過但係勝在啲姐姐都幾有禮貌我最後揀咗蘿蔔,滷水豆腐同埋大家推介嘅咖喱魷魚🦑麵底係手打麵同埋秘製汁個蘿蔔好淋!但食得出係浸左糖都算好食滷水豆腐份量多夠入味好食㗎滷水魷魚雖然好食但係得幾舊好似少咗啲至於手打面好粗好舊彈牙我又幾鍾意個麵喎至於秘製汁就有少少似沙嗲汁都幾好味但整體來講就未至於有驚為天人嘅感覺不過樣樣都比起出面嘅車仔麵店好食同埋唔會好重味精相比起文X車仔麵超級勁濃味精我都鍾意呢間多啲佢枱面有菜甫提供 有辣有唔辣但佢辣菜甫甜甜地唔係太好食唔推介環境麻麻服務都尚算幾好食物就中上不至於驚豔但係你又會想試吓其他餸咁樣都會有想再返去食嘅感覺但就未至於好好食囉紅磡嗰間蒙X好食好多!或者生菜魚肉會好味啲我見好多人推介不過都尚算係好嘅體驗好啦俾個笑啦下次再嚟試其他
呢排減緊肥

舖頭老實講就唔係太好坐
因為佢好開陽
好多人經過
但係勝在啲姐姐都幾有禮貌

我最後揀咗蘿蔔,滷水豆腐
同埋大家推介嘅咖喱魷魚🦑

不至於驚豔
但係你又會想試吓其他餸咁樣
都會有想再返去食嘅感覺
但就未至於好好食囉
紅磡嗰間蒙X好食好多!
或者生菜魚肉會好味啲
我見好多人推介
不過都尚算係好嘅體驗
好啦俾個笑啦

下次再嚟試其他
2020-10-19 21 瀏覽
吾知點解我篇食評未批核成功就被刪😆唯有再寫多次🤣第一次既食評就記載一下呢間好味既街坊車仔麵💓我買左墨魚條碗仔翅同滷水拼盤返屋企食,2款都好味道😋墨魚條碗仔翅好足料,墨魚條爽口、碗仔翅配料好多,有木耳、雞絲、粉絲,食晒成碗真係夠飽👍🏻滷水拼盤夠晒豐富,有雞腳、雞中翼、雞翼尖、雞蛋、雞腎、豆腐仲有雞腳呀😍滷水汁味濃,啲材料索晒滷水汁真係好入味🤤送啤酒真係一流😆
吾知點解我篇食評未批核成功就被刪😆唯有再寫多次🤣
第一次既食評就記載一下呢間好味既街坊車仔麵💓
我買左墨魚條碗仔翅同滷水拼盤返屋企食,2款都好味道😋
今日晚飯, 突然想食車仔麵, 所以嚟到孖寶滿足吓胃口。我同 P san 各自點咗個三餸車仔麵餐, 餐飲加 $3 要咗豆漿, 另外再點咗個腸粉加燒賣。先嚟講吓 P san 碗車仔麵, 首先係傳統辣陳皮魚蛋夠香; 豬紅質地不易散,調味夠,居然食到鮮味; 同埋豬皮不會淋,有咬口,係典型嘅車仔麵餸。另一碗係我點嘅三餸米粉, 入面嘅蘿蔔顏色偏白,但估唔到超甜而且冇渣又入味; 菜肉餃入面多饀,唔會好似其他店啲饀咁攪得太爛, 仲有啲肉味同菜味; 貢丸爽口彈牙, 有𦭐菜同香菇香味; 米粉係粗嗰種, 爽口彈牙, 份量亦唔細, 雖然菜肉餃同貢丸每樣只有兩粒,但 size 唔細。腸粉爽滑, 配埋鼓油、 甜醬、 麻醬同芝麻, 當然好味; 最後係燒賣, 雖然唔係真係用魚肉做, 但真係有少少魚味, 而且唔會成團粉咁, 好味。總結一吓, 孖寶嘅餸俾到我哋一種小時候食到嘅味道, 雖然店面裝修簡單, 就係因為咁, 帶俾我哋有車仔 (嗱喳) 麵嘅風味。
今日晚飯, 突然想食車仔麵, 所以嚟到孖寶滿足吓胃口。

車仔麵 & 腸粉

2020-10-12