2021-02-19 257 瀏覽
疫情期間,活動非常有限。冇得出國,出去四圍飲飲食食又驚有危險,行經葵芳廣場就同男朋友諗住買個外賣,返去公司撐枱腳。我哋對葵芳廣場其實認識不深,今次去行街我哋都蕩失路好多次,成個商場對我哋來講就好似迷宮咁。行過呢間車仔麵,見到都幾多人排隊,我又鍾意食車仔麵啲餸,所以我哋就平平哋試一試。先唔逐樣講啲嘢食,成個晚餐雖然簡單,但其實真係幾驚喜。對於我呢一個對食物有一定要求嘅人,我覺得非常滿意,性價比都好高,我會用好味之餘又抵食嚟形容。我哋叫咗個車仔麵,但係因為見到佢有得配腸粉,好奇之下就揀咗腸粉底,配辣魚蛋、牛肚、豬紅、蘿蔔、花枝條、冬菇,因為男朋友鍾意食沙嗲牛肉嘅關係,所以叫埋沙嗲牛肉🤣老老實實其實一開始冇乜期待,諗住普普通通食一個晚餐就算,但佢哋每一樣野都整得好好味,對我哋來講都係充滿驚喜。坊間好多餐廳都煮到啲沙嗲牛肉好老,或者用鬆肉粉整到冇晒肉感,但係佢哋做到恰到好處,有牛味亦都有沙嗲味,搞到我都好想試吓佢哋既沙嗲牛肉麵。辣魚蛋係陳皮魚蛋,陳皮味好香。蘿蔔冇渣夠冧花枝條香得來食得出新鮮。其他其實都好出眾,調味冇遮蓋食材原味,牛肚又夠冧,真係好正。特別一提,佢哋嘅辣菜脯都好好味。揀腸粉底原

辣魚蛋係陳皮魚蛋,陳皮味好香。

蘿蔔冇渣夠冧

花枝條香得來食得出新鮮。

揀腸粉底原來腸粉係另上,但腸粉都煮得恰到好處,味道絕對唔差。

另外叫咗個滷水雞翼,$20有五隻,都算好抵。雞翼其實做得都唔錯,滷水好入味,雞翼都唔會overcooked,肉質唔會變得好硬。

仲有就係佢哋嘅金牌碗仔翅,真係真係真係好足料,味道亦都不錯。

埋單$125,有咁嘅質素,其實係超級抵食。如果行過又有啲肚餓,其實非常值得一試。
2021-02-18
2021-02-09 230 瀏覽
晚市禁堂食, 又唔想返屋企煮, 最方便快捷就更係買外賣返屋企食。放工經過葵廣, 有間車仔麵有唔少人排隊幫襯, 吸引左我去買黎試試。除左有車仔麵套餐, 仲有唔少港式小食。我就order左碗車仔麵, 同埋幾款小食返去比屋企人試試。自選3餸麵, 款式選擇多, 揀左咖哩魷魚、豬大腸、豬紅、沙爹牛肉配油麵, 加辣汁免費加蔥+菜莆一打開, 豐富餸菜佈滿面層, 豬大腸雖有d肥層, 不過容易清走, 而且好林;豬紅細細粒, 一口一粒; 魷魚好爽, 有陣陣咖哩香; 沙爹牛肉爽彈, 沾上了沙爹醬, 油麵林身, 微微索了加左辣汁嘅湯底, 惹味。套餐免費送熱飲: 好立克魚肉碗仔翅: 茨汁做得唔錯, 整體容易掛湯唔稀, 都幾多料, 加了醋後, 酸味味, 好開胃!雞腎: 味道有d偏鹹, 每件都大大塊, 質地軟硬都有, 滿足喜歡不同口感牛什: 牛肚好林, 牛骨爽彈, 款款入味。

除左有車仔麵套餐, 仲有唔少港式小食。

我就order左碗車仔麵, 同埋幾款小食返去比屋企人試試。

自選3餸麵, 款式選擇多,

揀左咖哩魷魚、豬大腸、豬紅、沙爹牛肉配油麵, 加辣汁
免費加蔥+菜莆

一打開, 豐富餸菜佈滿面層,

豬大腸雖有d肥層, 不過容易清走, 而且好林;

豬紅細細粒, 一口一粒;

魷魚好爽, 有陣陣咖哩香;

沙爹牛肉爽彈, 沾上了沙爹醬,

油麵林身, 微微索了加左辣汁嘅湯底, 惹味。

套餐免費送熱飲: 好立克

牛什: 牛肚好林, 牛骨爽彈, 款款入味。

2021-02-08
外賣自取
作為2020年最後嘅晚餐,又冇得堂食,🤴🏻就話不如食啲特別嘅嘢,就去咗食車仔麵🙄🙄,車仔麵有咩咁特別啊🧐🧐~~~滷水雞髀🍗飯~~~滷水雞髀🍗肉質彈牙,滷水味都幾入味😄😄!size就正常大細,但係飯嘅質地就好乾,個飯唔合格😓😓🤴🏻嘴刁過我,佢仲話食開呢個飯,真心唔明😒😒原來...........😌😌~~~蘿蔔牛雜飯~~~蘿蔔非常鮮甜,又夠軟,好好味😋😋,牛雜就同個飯一樣比較乾仲要有啲’柴‘依然都唔明有咩咁特別☹️☹️~~~墨魚條碗仔翅~~~墨魚條有少少墨魚味,碗仔翅內配料亦都多😙😙但🤴🏻話唔係咁食嫁!😧😧??原來個碗仔翅係用嚟撈飯㗎,咁飯就會變得濕潤容易入口,都變咗有雙重口味!當堂好味左勁多🤗🤗原來碗仔翅可以咁食法,第一次咁試,又真係幾特別嘅😀😀
~~~滷水雞髀🍗飯~~~

滷水雞髀🍗飯

🤴🏻嘴刁過我,佢仲話食開呢個飯,真心唔明😒😒
原來...........😌😌
~~~蘿蔔牛雜飯~~~

蘿蔔牛腩飯

依然都唔明有咩咁特別☹️☹️
~~~墨魚條碗仔翅~~~

墨魚條有少少墨魚味,碗仔翅內配料亦都多😙😙
但🤴🏻話唔係咁食嫁!😧😧??
墨魚條碗仔翅

原來碗仔翅可以咁食法,第一次咁試,又真係幾特別嘅😀😀
2020-12-31
外賣自取
墨魚條碗仔翅
呢間車仔麵店佔據幾個鋪位,對正商場大門出入口,就算我地已經揀d early dinner o既時間o黎依然人流高企,絡繹不斷,好好生意~正如我食過o既其他葵廣呢d 流水式店舖,坐o個度一定唔會話可以好闊落,但generally speaking,雖然繁忙多客要serve,d 阿姐大都係好客氣!下午茶優惠去到六點,趕得及$39 就食到原價$46 o既三餸麵連o野飲,發達喇!因為花多眼亂,最初唔記得tick 湯底,俾阿姐提番。佢即時推介秘製汁,話會有少少咖哩少少辣咁。實物o黎到,個湯o個pat 醬仲帶少少麻香,係幾惹味o既。個粉就試o左樣叫手打麵o既o野,粗身實淨飽肚。豬腸係我食親車仔麵私心必叫之選,另外都會想試下有無d 特別o既餸菜。麻吉燒最初唔知係乜,但其實打邊鑪都係食過o既,就係類似魚蛋中間釀o左d 糯米麻糬,雙重口感。豆卜釀豚肉咁o岩缺貨,我改嗌o左咖哩魷魚。但錯有錯著,呢個幾特別,佢係凍食,所以分開另上,醬汁似湯底o個隻秘製醬,真係幾好味。除o左車仔麵餸,我地仲叫o左d 滷味share 食。$49 有一客有六樣餸o既拼盤,或者好似我地好清晰知道自己想食邊幾種,散叫亦得,得o左。煲

三餸麵 (下午茶時段$39)
手打麵

豬腸
麻吉燒
咖哩魷魚

除o左車仔麵餸,我地仲叫o左d 滷味share 食。$49 有一客有六樣餸o既拼盤,或者好似我地好清晰知道自己想食邊幾種,散叫亦得,得o左。煲足成日o既滷汁,諗起都流口水……揀o左滷水雞翼($20)、豆腐($12) 同埋滷蛋($6),特別要讚個雞翼,menu 上張圖有四隻但實物有五隻!同埋隻隻都大隻飽滿,正!
滷味 (夾埋$38)
滷水豆腐 ($12)
滷蛋 ($6)

頭先跟個粉包o左熱飲,我自己加$3 升o左做枝裝豆漿。
鮮製豆漿 (跟餐加$3)
三餸麵 (下午茶時段$39)
咖哩魷魚
滷味 (夾埋$38)
滷水豆腐 ($12)
滷蛋 ($6)
鮮製豆漿 (跟餐加$3)
2020-09-18 1586 瀏覽
唔知大家食邊間車仔麵係你最鍾意既呢😙今日就黎葵廣試一間良心小店-- 孖寶車仔麵成日見佢大排長龍 就決定抽d 時間黎幫襯佢首先我自己就要左一個四餸車仔麵見到佢地都好多選擇💕😙牛筋 煎蛋 魷魚 ++++ 沙嗲牛肉(呢個真係surprise 黎)麵底要左米線仲好正咁有生菜送一黎到見到佢地份量都好豐盛未食已經聞到好香😎而且仲有仲要左佢地孖寶小辣汁!!煎蛋好正🤓唔係全熟 咬出黎個心仲有小小蛋汁撈埋米線🥺牛筋好腍 😍😍😍😍😍加埋辣汁真係無與倫比魷魚好有咬口!!之後佢個沙嗲牛肉係另上如果有滿分我會比兩次滿分🥺❤️首先好少見咁貼心會有另上同埋佢地個沙嗲汁唔會勁咸 仲有好classic 既港式沙嗲牛味阿😝😝😝😝我男朋友都係咁夾黎食另外唔小得當然要左佢滷水雞髀佢仲好貼心咁幫我剪開 方便進食🥺你話點可以唔鍾意佢地自家製滷水汁好入味 調味出色 食落去好香 雞髀好juicy !!! 必點item 另外滷水蛋又平又正 !! 勁入味佢地連奶茶都好香茶底 用左好濃既淡奶😘😘
唔知大家食邊間車仔麵係你最鍾意既呢😙

麵底要左米線
仲好正咁有生菜送

一黎到見到佢地份量都好豐盛
未食已經聞到好香😎
而且仲有仲要左佢地孖寶小辣汁!!

煎蛋好正🤓唔係全熟 咬出黎個心仲有小小蛋汁
撈埋米線🥺
牛筋好腍 😍😍😍😍😍加埋辣汁真係無與倫比
魷魚好有咬口!!

之後佢個沙嗲牛肉係另上

• 滷水拼盤
  • 車仔麵
  • 滷水雞脾
  • 四餸車仔麵
葵涌廣場有多家麵食店,走進去地下那層,隨意找了一家較多人的,醫一醫肚。拿起餐紙,上面有多款配料之選擇。本身跟麵也有配3款料,另外還附送熱餐飲。另點了一份小食跟朋友開心分享。生菜墨魚條湯 湯底帶有香濃的麻油味,那股麻油頓時提升整體的味道。墨魚條即是墨魚丸子的變奏版,蠻有口感的,而生菜切得細碎,爽口。3餸麵套餐麵底選了手打麵,外形像烏冬,比起烏冬,這款同樣是粗麵條,卻沒有彈性。醬汁揀選了秘製醬汁,味道有點像咖喱汁,不過不帶辣。配料太多,挑選了5款,如麵筋、花枝丸、滷水豆腐、菜肉雲吞、連麻吉燒也有。魚餅入面包裹著芝士年糕,煙煙韌韌,很少見的車仔麵配料。
另點了一份小食跟朋友開心分享。
生菜墨魚條湯
湯底帶有香濃的麻油味,那股麻油頓時提升整體的味道。
3餸麵套餐
魚餅入面包裹著芝士年糕,煙煙韌韌,很少見的車仔麵配料。
2021-02-27 1 瀏覽
好耐都冇食車仔麵!有啲掛住~難得今日放假,就打去樓下買返幾碗車仔麵同屋企人一齊食~招牌車仔麵套餐 $46魚蛋、豬紅、蘿蔔、豬皮、朱大腸、雞翼!套餐有多款車仔餸,絕對滿足到貪心嘅我!魚蛋係陳皮魚蛋,即係細粒嗰隻,呢款魚蛋較大粒嗰款好味,而且唔會浸到脹晒!豬紅滑嘟嘟,味道濃郁。豬大腸較為肥美,滷水汁好香,口感煙韌!蘿蔔數量有不少,入口軟淋冇喳,味道清甜。雞翼大隻,冇雪藏味~麵底我選擇了油麵,份量比想像中!現在車仔麵越黎越貴,這個套餐算抵吃~腸粉套餐 $46腸粉、魚肉春卷、牛柏葉、墨魚丸唔想食麵又想食車仔餸嘅朋友可以考慮呢個腸粉套餐!一份腸粉,再加三款餸~墨魚丸彈牙、牛柏葉爽口。魚肉春卷比想像中好吃,魚味算重而且口感煙韌。車仔3餸麵 $46豬大腸、豬肚、蘿蔔、粗麵 三餸車仔麵雖然冇招牌車仔麵咁多種類,但份量相對地較多~

招牌車仔麵套餐 $46

魚蛋、豬紅、蘿蔔、豬皮、朱大腸、雞翼!

腸粉套餐 $46

腸粉、魚肉春卷、牛柏葉、墨魚丸

唔想食麵又想食車仔餸嘅朋友可以考慮呢個腸粉套餐!

一份腸粉,再加三款餸~

車仔3餸麵 $46

豬大腸、豬肚、蘿蔔、粗麵

三餸車仔麵雖然冇招牌車仔麵咁多種類,但份量相對地較多~
2021-02-21
2021-02-09 25 瀏覽
呢到葵芳, 一落車最就腳就係孖寶車仔麵. 食呢間車仔麵食咗好多年,有一輪冇呢,今日行過見到人都好多, 但他們的效率, 真的好快. 冇諗太多, 就買兩碗外賣返屋企慢慢嘆!返到屋企, 碗麵返到屋企仲係熱辣辣,試一下小辣湯,好味又唔覺太辣太口渴。餸方面陳皮魚蛋好食,牛腩方面都煮得好入味好淋。紅腸, 魚皮餃都不錯.油麵索晒湯汁, 十分入味. 奶茶水準都好高, 絕對比一般快餐店的好. 另一碗沙嗲湯,湯都好好味, 配幼麵一流。豬頸肉, 貢丸, 魚條都好好. 整個車仔麵套餐都十分出色。 三餸$46一個套餐我覺得十分超值。

2021-02-09
2021-02-07 14 瀏覽
-{黃店💛葵廣車仔麵😙}嗰日好想坐低食 揾倒間車仔麵滿足倒我依個廢青唔想喺葵廣企😂🤤三餸車仔麵🤤($46)我地嗌左6款餸 麵嗌油麵 麵質啱啱好🤓夾起唔會斷 順序排最推薦嘅餸😛牛柏葉: 好彈牙😍我平時唔太食牛柏葉嘅都幾鐘意 仲要份量好多☺️咖喱魷魚: 汁勁濃郁 魷魚都好爽 會同個麵分開裝嘅 必嗌!!豬紅: 冇臭 夾出黎冇散 幾有咬口🤩 豬大腸: 普通 冇異味但可以唔嗌牛腩: 少少勒 但幾入味 蘿蔔: 冇筋 可以一試😂👖褲評: 7.8/10幾好食嘅!如果葵廣想坐低食係幾好嘅選擇🙆‍♀️但座位有d窄 仲要門啱坐走廊位好多人 同埋會用膠🥄 就唔太環保😢性價比: 8/10服務: 7.3/10環境: 7/10🚩孖寶車仔麵🚩地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖荃灣大壩街63號地下4號舖#fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai港式 #fuudjai葵芳 #fuudjai荃灣
{黃店💛葵廣車仔麵😙}
嗰日好想坐低食 揾倒間車仔麵滿足倒我依個廢青唔想喺葵廣企😂

🤤三餸車仔麵🤤($46)
豬紅: 冇臭 夾出黎冇散 幾有咬口🤩

荃灣大壩街63號地下4號舖

三餸車仔麵
  • 三餸車仔麵
2021-02-01 29 瀏覽
孖寶車仔麵真的葵涌廣場的地標,經開一定想食佢地的車仔麵/魚旦燒賣個D是日去開葵涌廣場SHOPPING,同HONEY提早在孖寶車仔麵食晚餐~~見到真的樣樣都想食,同HONEY點左豬紅蘿蔔豬皮米線,我就點左豬大腸牛肚雞翼尖油麵,另外點左個碗仔翅同埋生菜魚肉湯另外因為下午茶包熱飲,點左熱檸蜜同埋熱菜蜜熱檸蜜同埋熱菜蜜熱檸蜜同埋熱菜蜜碗仔翅,生菜魚肉湯碗仔翅同埋生菜魚肉湯真的好耐無食,碗仔翅真的好足料,加埋醋食真的一流~~生菜魚肉湯都好多份量,條條都好爽口,豬紅蘿蔔豬皮米線豬紅蘿蔔豬皮米線HONEY話都好足料,豬紅蘿蔔豬皮都做到唔錯,加埋佢地的咖哩汁,真的好惹味,豬大腸牛肚雞翼尖油麵豬大腸牛肚雞翼尖油麵,油麵真的車仔麵的最愛,豬大腸同埋牛肚真系好琳,另外雞翼尖食落滷得淋有口感,真的好夠味,仲要一定加埋佢地的辣蒲菜,真的好正~~
孖寶車仔麵真的葵涌廣場的地標,
經開一定想食佢地的車仔麵/魚旦燒賣個D
是日去開葵涌廣場SHOPPING,
同HONEY提早在孖寶車仔麵食晚餐~~
見到真的樣樣都想食,

同HONEY點左
豬紅蘿蔔豬皮米線,
我就點左豬大腸牛肚雞翼尖油麵,
另外點左個碗仔翅同埋生菜魚肉湯
另外因為下午茶包熱飲,點左熱檸蜜同埋熱菜蜜

熱檸蜜同埋熱菜蜜
熱檸蜜同埋熱菜蜜

碗仔翅,生菜魚肉湯

生菜魚肉湯都好多份量,條條都好爽口,

豬紅蘿蔔豬皮米線
豬紅蘿蔔豬皮米線HONEY話都好足料,
豬紅蘿蔔豬皮都做到唔錯,
加埋佢地的咖哩汁,真的好惹味,

豬大腸牛肚雞翼尖油麵

仲要一定加埋佢地的辣蒲菜,真的好正~~
2021-01-30
  • 生菜魚肉湯,
  • 碗仔翅,
2021-01-30 25 瀏覽
今日去開葵芳廣場行街,想搵啲野食嘅時候就見到呢間好旺場嘅舖頭。佢賣點係三餸車仔麵都係39蚊仲包一杯熱飲,就一於試吓佢!我哋想試多啲野,就叫左一碗腩汁粗麵,揀左咖喱魷魚,魚肉春卷同麻吉燒。另外要左幾樣小食,有一碗牛什,四條腸粉,墨魚條碗仔翅同鹵水雞翼。個麵都好大碗,啲配料都幾實正,大大件,枱面仲有菜莆可以自己落。牛什都好大份,食落爽口,加埋芥末同甜醬好食。腸粉係好有誠意嘅,食落好滑口,啲醬都好正。碗仔翅都大大碗,墨魚條都好好食,有墨魚味。最後雞翼有5隻,都好大隻下,亦都無煮過火,唔錯。埋單一人唔駛60蚊,推薦俾大家!

滷水雞翼
腸粉
墨魚滑碗仔翅
牛雜
2021-01-30
滷水雞翼
腸粉
2021-01-28 58 瀏覽
葵涌廣場一向都多小食,而呢間係葵廣地下既車仔麵係葵廣開左好耐啦!碗仔翅:叫左2碗,一碗就加左墨魚條。碗仔翅勁足料,冬菇好大片,仲有d雞絲。墨魚條就不過不失。滷水:我地單點左幾款,拼埋一盤,好大份哦~滷水好好味,唔會過咸,勁推雞腎同雞腳。燒賣魚蛋:呢2樣甘代表香港既小食,點可以唔叫吖,呢度既魚蛋,係用陳皮魚蛋架,雖然細細粒,但勁彈牙,仲有微微既陳皮香味,而燒賣唔會話好粉,加埋辣汁食,真係諗起都流口水吖。

2021-01-26 23 瀏覽
孖寶車仔麵, 葵涌廣場🍜呢日係特登黎葵涌廣場試係唔同店鋪小食。由於我個人實在太鐘意食燒賣、餃子同車仔麵(個人最愛銅鑼灣榮記車仔麵),所以決定係葵涌廣場搵左兩間好多人推介既孖寶車仔麵同爽肉餃子專門店。最後食左一輪咸食想食個甜品就買左個綿花糖waffle。坦白講,食物未必係驚天地咁好食,但呢個價錢都真係物超所值,大家黎到葵涌廣場不妨試試。.淨蘿蔔$10燒賣🥟$10腸粉(4條) $10.🌟Rating: 7/10 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場(地下A15號舖)
孖寶車仔麵, 葵涌廣場🍜
淨蘿蔔$10
燒賣🥟$10
腸粉(4條) $10
🌟Rating: 7/10
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場(地下A15號舖)
2021-01-20 44 瀏覽
疫情期間,  少左出街成日係屋企做廚神, 但廚神都想放假, 出街晚市無我堂食, 咁唯有外賣罷, 放工時間外賣既人多到等好耐, 今次經過葵涌廣場地下, 好多人放工必經既地方, 成日都見到好多人企係度等外賣, 等我又試一試先店員手腳快, 態度好好, 指示又清晰, 唔會因為多人而好亂同脾氣差先係台面攞外賣紙, 自由配搭揀自己喜歡既野食, 實在太多選擇 , 餐牌都重有好多選擇可以揀, 不止車仔麵, 重有車仔飯, 小食, 滷水....$46- 3餸麵套餐, 送熱餐飲, 真係好抵食油麵配豬紅,豬大腸, 豆卜, 魚肉春卷.....豬紅好入味, 又唔會太實. 豬大腸有滷水味底好入味, 魚春卷唔係周圍有得食, 彈牙香口, 值得一食油麵配芝士腸, 雞中翼,五香豬頸肉, 牛腩.....五香豬頸肉好爽口又夠惹味, 牛腩夠淋, 雞中翼滷水底好好味推介秘製汁 &孖寶辣汁, 好惹味, 第一次未知辣度係點, 所以叫左小辣, 好惹味, 下次可以試中辣, 唔係只有深水埗X記才有好味既辣汁, 葵涌廣場-孖寶車仔麵都有好好味既秘製汁下次會試滷水拼盤,  因為係佢既餸度試到滷水底係好入味, feel到佢既用心

$46- 3餸麵套餐, 送熱餐飲, 真係好抵食

油麵配豬紅,豬大腸, 豆卜, 魚肉春卷

2021-01-15
  • 秘製汁
  • 孖寶辣汁
  • 豬紅
  • 魚肉春卷
2021-01-17 54 瀏覽
葵芳廣場今日好多嘢食呀嚟到地下 孖寶車仔麵真係好正呀好多地膽都識今日星期日都係人山人海呀 事關因為個湯底好味啲餸又夠熱選擇又多面嘅選擇都有個辣汁都真係不得了仲送埋熱飲㖭佢個熱奶茶都係好高質嘅我就揀咗米粉配咖沙爹汁姐姐服務招呼都好好非常有禮貌啲送分量又多又好味又多高質呀我就食咗我最愛嘅豬紅,豬皮,蘿蔔,豬大腸,牛雜,同埋午餐肉啦 三餸嘅車仔麵我同朋友就揀多幾個餸呀另外加三蚊有個凍檸茶都好好飲覺得做街坊生意收費唔貴嘢食分量多又好味豬群芳嘅街坊真係好幸福呀呢個係比較少有嘅齋麵筋去畀咗好多我份呀好粥好好味
葵芳廣場今日好多嘢食呀嚟到地