天滿宮 去左尖沙咀食日本野🥰🥰🥰真係有少少清酒癮😂😂叫左個二人前餐,d海鮮勁新鮮😍二人前長腳蟹壽喜燒餐$688漬物兩份是日的漬物前菜是牛蒡漬及炸池魚仔😍😍❤️牛蒡味濃👍🏻炸池魚仔好香口😋刺身兩人份刺身❤️超級新鮮呀!而且厚切,蝦亦都好大隻😍是日有牡丹蝦,三文魚,吞拿魚,劍魚❤️❤️❤️鮮甜!清酒生蠔店員會細心講解建議食法,將生蠔浸入清酒🍶,大約15秒左右,就可以食❤️❤️❤️可以考慮食時一併飲杯清酒,又或者食完隻蠔先慢慢飲清酒😆呢種食法我係第一次試,好特別,而且真係好夾🥰蠔配合清酒,更顯鮮甜,而清酒🍶亦都好好飲😋😍串燒有4串🥰👍🏻是日係雞翼串、牛肉串、秋葵串及燒菠蘿。燒到剛剛好,黎到時熱辣辣!雞翼燒到皮脆肉嫩,而且鹽燒,好夾👍🏻牛肉味濃,秋葵爽口,菠蘿配合焦糖,勁甜勁夾😋😋😋海鮮壽喜燒首先會煲滾後先食菜😋😋解一解膩,然後就到海鮮❤️❤️❤️新鮮蠔煲完後完全冇縮水,仍然係大大粒😍長腳蟹亦都好大件,仲好鮮甜!食完好滿足🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️甜品是日是日本蕨餅❤️涼浸浸既蕨餅,甜甜地😘正!餐飲跟冷泡茶或者汽水,亦可加錢upgrade飲品😋😋🍶青檸柚子清酒特飲$30本身店用的清酒好清甜🥰再加埋青檸柚子調配既特飲,真
天滿宮

二人前長腳蟹壽喜燒餐$688

刺身

串燒

海鮮壽喜燒

甜品
是日是日本蕨餅❤️涼浸浸既蕨餅,甜甜地😘正!

餐飲跟冷泡茶或者汽水,亦可加錢upgrade飲品😋😋🍶
青檸柚子清酒特飲$30
本身店用的清酒好清甜🥰再加埋青檸柚子調配既特飲,真係好好飲!

菠蘿清酒特飲$30
呢款比教岩好甜既朋友仔❤️菠蘿🍍味甜得黎同清酒都好夾😍正!

牛肉他他其$68
係由和牛配合生姜黑松露醬組成,味道好夾,能帶出和牛鮮味❤️

火炙和牛卷$88
和牛用火槍燒後,更能帶出油脂既香味,配上壽司飯,唔膩得黎仲突出到濃濃既牛味😍😍😋

店舖仲有個和牛套餐星期一至四5:30-7:30pm$388(原價$488)🤩🤩👍,下次食呢個餐😍😍

地址:尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5
2021-08-19 42 瀏覽
尖沙咀食店多不勝數,經過發現這間新店有和牛套餐,逢星期1-4 19:30 前離座 $388,試下抵唔抵食先。漬物兩份清酒生蠔兩隻生蠔有仙氣的感覺,每隻肥美飽滿,加入清酒15秒後即可食用,鮮甜帶清酒清香。刺身二人份量三文魚、吞拿魚、油甘魚、牡丹蝦,款款厚身,爽甜肥美另外點了火炙和牛壽司卷淡粉紅肉晶瑩透亮,一啖一口,滿口和牛油脂香和牛壽喜燒一份本身是澳洲和牛,油脂分布靚,肉味濃,入口滑溜細嫩,沾上蛋汁食更嫩滑,鍋內配有多款新鮮蔬菜和薯粉,可以加$100 轉日本和牛。串燒四串焦糖菠蘿、秋葵、骨附雞肉串、雞翼4款,配上木魚絲,完全不油膩甜品兩份 蕨餅超煙韌送400ml 冷泡茶/汽水 2份我鍾意白桃烏龍桃味濃,茶底清

清酒生蠔兩隻

刺身二人份量
三文魚、吞拿魚、油甘魚、牡丹蝦,款款厚身,爽甜肥美

另外點了火炙和牛壽司
淡粉紅肉晶瑩透亮,一啖一口,滿口和牛油脂香

和牛壽喜燒一份

甜品兩份 蕨餅超煙韌

送400ml 冷泡茶/汽水 2份
我鍾意白桃烏龍桃味濃,茶底清

2021-08-15
和牛壽喜燒好多地方其實都有得食,但係呢一間真係齒頰留香,仲有set叫,特別划算!牛肉他他其廚師精心炮製菜色,面頭有少少蔥花配黑松露,主角係炙燒過嘅牛肉,底層係酸甜口味類似子薑嘅配菜,三樣加埋一齊口感好豐富,牛肉完全唔韌,為味蕾帶來新鮮衝擊。小食唐揚池魚仔炸過但係完全冇油益味,都無骨,味道有少少似多春魚,做送酒小食一流。沙律細細碟但好精緻新鮮又唔頂肚。牛蒡漬好爽脆,醃料味道令牛蒡嗰種藥材味減低,相信大家一定會接受到。清酒浸蠔小編孤陋寡聞,第一次成隻蠔浸係清酒度食,餐廳推薦將蠔浸係清酒到15秒,然後連埋清酒一次過食,成件事有趣得來果然將味道再昇華咗。除咗隻蠔本身好大隻,自帶鹹鮮,配埋日本一大特色清酒入口,係成熟有韻味嘅感覺。二人前刺身有三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤蝦,全部都好新鮮,有份量,值得一讚係吞拿魚同池魚特別出色,完全冇筋又唔腥,顛覆友人對佢地一般嘅看法!串燒野燒秋葵、野燒菠蘿、開邊雞翼、燒免治雞棒,四者味道都唔會太濃,用咗適量嘅調味,保留到食物原有嘅鮮味之餘又唔會令人好口渴。炙燒牛肉卷一食落口好濃炙燒味道,牛肉雖然薄片但依舊粉嫩唔會過老,壽司入面包咗帶鹹嘅醃蘿蔔,配埋面頭少少炸蒜,成

小食

清酒浸蠔

二人前刺身

串燒

炙燒牛肉卷
一食落口好濃炙燒味道,牛肉雖然薄片但依舊粉嫩唔會過老,壽司入面包咗帶鹹嘅醃蘿蔔,配埋面頭少少炸蒜,成件事好香口滋味。

和牛壽喜燒
蔬菜方面有娃娃菜、紫洋蔥、切花蘿蔔、京蔥、鴻喜菇、金針菇、冬菇等多種款式,另外仲有煎過嘅豆腐、同埋好多粉麵喺底,十分足料。而主角就係澳洲和牛配新鮮蛋汁,牛味好重,肉質粉嫩滑溜,相當出色!

甜品係黃豆粉同抹茶闕餅,兩者味道清甜唔會好膩,口感煙煙銀銀幾好咬,簡單結尾令呢餐有完美句號。

服務質素超好,職員不停幫我哋抹枱碗碟!係高級嘅一次享受!👍🏻👍🏻
2021-08-13 49 瀏覽
和朋友在尖沙咀做完運動,順道搵間餐廳食個晚飯,經過加連威老道有間日式居酒屋看見門外的餐牌的食物很吸引,就入去食個晚餐。我們二人就點了一個和牛盛壽喜燒套餐。漬物+沙律🥗牛蒡爽口開胃,沙律菜新鮮,蕃茄鮮甜。唐揚池魚仔池魚炸至金黃食,微脆,味道鹹鹹香香很惹味。刺身盛有三文魚、蝦、油甘魚和吞拿魚刺身,吞拿魚厚切質感厚實無筋,油脂甘香。油甘魚口感細滑,入口充滿油香。和牛壽喜燒鍋和牛油花好靚,食落唔單止牛味好濃郁仲好似入口即溶,壽喜燒鍋鹹甜適中,湯底仲有好多鮮甜的蔬菜🥬清酒生蠔服務員建議我們把生蠔放入清酒一齊食,入口有香醇的清酒味道,不會蓋過生蠔本身的味道,蠔肉脹卜卜爽口美味。串燒四串雞肉軟嫩juicy,菠蘿一啲酸味都冇,鮮甜可口,雞肉鹽燒已經好好味😋秋葵爽口又健康。白桃烏龍味道清新,解膩不錯👍
漬物+沙律🥗
牛蒡爽口開胃,沙律菜新鮮,蕃茄鮮甜。
唐揚池魚仔
池魚炸至金黃食,微脆,味道鹹鹹香香很惹味。
刺身
和牛壽喜燒鍋
白桃烏龍
味道清新,解膩不錯👍
2021-08-13 34 瀏覽
呢間新開既《天滿宮》裝修好有日式格調,今日同媽咪去咗尖沙咀行街順道入去試下😊!餐牌有很多款式選擇,最後服務員介紹我們食(二人和牛壽喜燒套餐)~$488,如果星期一至四7:30前離坐就~$388,入面包括小食、刺身、串燒、生蠔及和牛壽喜燒等….刺身二人份🐟刺身有四款,有三文魚、吞拿魚、赤蝦和間八魚等🤤!刺身全部都是厚切,魚的肉質鮮甜肥美,蝦肉爽口。串燒四串🍢雞翼外皮香脆可口,雞肉串入口甜甜哋,很惹味,菠蘿鮮甜多汁!清酒生蠔🦪生蠔放入清酒杯浸一浸再食,味道很特別,更加提升生蠔的味道!和牛壽喜燒🐂每片的油花分佈平均,淥熟後再點蛋汁食,可以食到濃郁的牛肉原味,同時有陣陣的蛋香,味道不錯👍湯底鹹甜度適中,不會過濃,加入野菜一齊食,相當惹味!最後我們點了一個黑松露和牛他他,牛肉底下用了醃製過的蘿蔔絲酸酸地很開胃,全部一啖入口,口感和味道都不錯👍

刺身二人份🐟

串燒四串🍢
雞翼外皮香脆可口,雞肉串入口甜甜哋,很惹味,菠蘿鮮甜多汁!

清酒生蠔🦪
生蠔放入清酒杯浸一浸再食,味道很特別,更加提升生蠔的味道!

和牛壽喜燒🐂

2021-08-11 373 瀏覽
太耐冇得飛,所以約朋友食生日飯都想諗D主題~ 繼續我嘅 #食左當去左旅行系列 !今次好姐妹生日!佢話想食日本野,我即時就係諗起去京都食過壽喜燒超掛住,鎖定尖沙咀就比我search 倒喺嘉連威老道新開嘅日式居酒屋~天滿宫啦!餐廳裝潢以傳統日式木系設計,卡位多,坐位濶落!每個位上都係電子爐,方便煮壽喜燒或燒烤🔥星期一至四晚市仲有二人前優惠餐,啱哂我地探店唔駛自己諗就食哂店長推介!正!🍲二人前和牛特盛壽喜燒套餐🥩 $488 (仲包飲品😱)🥩和牛特盛壽喜燒:呢度同喺日本食過嘅一樣,壽喜燒先煮好蔬菜菇類,最後先放肉落湯汁到,輕輕煮至粉紅色,夾起後點上日本蛋汁~~超~美~味~~!切至薄片嘅主角澳洲和牛,肉味香濃多肉汁,油脂均勻軟嫩無比!壽喜燒鍋內煮到甜甜嘅蔬菜🥬有冬菇、金菇、椰菜同豆腐等!十分豐富!🦪清酒生蠔兩隻:清酒🍶配生蠔,酒味清香,生蠔巨型又鮮甜可口!完美!order一打我都食得哂!🍣刺身二人份:包括牡丹蝦、三文魚,白身魚,牡丹蝦夠鮮甜,兩款魚生油脂細膩香口!冇得彈! 🥗漬物及小食:分別係炸池魚同漬物牛蒡,各有特色同好味!🍢串燒四串:醬燒雞肉大蔥串、鹽燒雞翼、燒菠蘿🍍同秋葵 🍡甜品: 日

🍲二人前和牛特盛壽喜燒套餐🥩 $488 (仲包飲品😱)

🥗漬物及小食:分別係炸池魚同漬物牛蒡,各有特色同好味!
🍢串燒四串:醬燒雞肉大蔥串、鹽燒雞翼、燒菠蘿🍍同秋葵
🍡甜品: 日式蕨餅
🥤飲品:柚子檸檬綠茶🍵

唔喺套餐內面但店員推介兩款和牛小食:
🔥火炙和牛卷 $88 : 薄薄嘅和牛包住青爽嘅青瓜同黃瓜,亮點配埋脆蒜同蔥花,令成個卷物份外惹味!
🍣牛肉他他 $68: 黑松露遇上牛肉他他,肉味同松露味嘅結合!勁好食!必食!

• 特盛和牛壽喜燒
  • 火炙和牛卷
  • 牛肉他他
2021-08-09 113 瀏覽
最近我既晚餐時間提早到6點👯‍♀️ 天滿宮既🪄🪄二人和牛套餐大割引時段🪄🪄簡直係為我而設🧚🏻‍♀️星期一至四只要7:30前離席淨係收$388😍🥕二人和牛套餐 ❥漬物加小食🧆 小食係一夜干花魚🥰 好香口 每條都肥肥白白😋❥刺身二人份🍣全部都係厚切㗎😍❤️ 目測非常新鮮三文魚比較軟綿清甜;赤蝦甘甜粘糯,蝦味濃郁;吞拿魚含脂量少,肉質較實。❥清酒生蠔🦪 兩隻隱藏食法✨✨將肥美既生蠔浸喺清酒入面10秒🙊再一啖吞佢落肚✨✨ 有研究話~清酒有既胺基酸比白酒多五倍🙊 可以清左海鮮陣腥臭味~ 令到生蠔既鮮甜度會𝚍𝚘𝚞𝚋𝚕𝚎 𝚞𝚙💕❥和牛特盛壽喜燒 一上枱就心心眼😍 一份壽喜燒既和牛份量超級豐富🦭 至少有廿塊.. 目測肥瘦相間,有少許入口即溶既感覺,肉質軟嫩而且細膩💕 肉汁豐富🥰 治上蛋汁一齊食可以令牛牛迅速降溫之餘令口感更滑嫩😋❥白飯(加配) $18最後將生蛋倒入壽喜燒,慢慢整成risotto 咁😍 飯粒吸收曬所有既精華💯❥串燒四串🍡♡︎♡︎燒免治雞棒配上甜甜既醬汁~ 裏面仲有少少雞軟骨增添口感;♡︎♡︎野燒秋葵上邊有木魚絲增添風味🤪燒出黎既秋葵竟然冇滑潺潺嘅口感同埋毛毛帶黎既刺癢感,脆嫩爽口♡︎♡︎野燒菠蘿加埋燒得香

🥕二人和牛套餐

♡︎♡︎青瓜既清爽口感 解膩
♡︎♡︎♡︎炸蒜既香氣

🥕牛肉他他其 4件 $68
牛肉他他其

師傅話係刺生黎🙊 香濃既黑松露撲入鼻~ 鮮嫩得黎 又帶有少許嚼勁
火炙和牛卷
牛肉他他其
尖沙咀呢間新開小店推出期間限定大割引二人前由原價$488減至$388一Set(未加一)六道菜式,慢慢由前菜去到甜品收尾咁抵食嘅價位,就食到和牛,生蠔,刺身真係手快有手快冇🤣提提大家:優惠價只限星期一至四 7:30前離座記得訂座就最smart啦🙈.【餐牌】.【前菜】一份牛蒡漬,炸池魚同每人一份胡麻沙律先開開胃🙈.【二人份刺身】一盤四款刺身,款款都勁新鮮加上乾冰嘅加持,仙氣飄飄🙈其中最推薦厚切吞拿魚同三文魚鮮紅赤身,肉質軟實帶有咬口,魚香味整濃三文魚,油脂香味重帶鮮甜,入口柔軟!.【串燒四串】分別係牛肉串,雞肉軟骨串,燒菠蘿同燒山葵串燒都好有水準,火喉控制得恰到好處😍特別係燒菠蘿入口香甜多汁最正嘅係表面燒至玻璃般脆口,超正😋.【清酒生蠔】肥美肉滑既生蠔加上清酒鮮味提升至極點🥰店員推薦最佳食法:將生蠔放入清酒到浸10秒.【和牛壽喜燒】鍋中包含豐富材料如草菇,白菜,洋蔥,炙嫩豆腐等建議先享用完壽喜燒店員加湯後再慢添歎和牛😍和牛脂肪分佈均勻,肉質軟嫩,入口即化店員教路,係鍋中涮至粉紅色呢個就係最佳口感😈再浸上鮮蛋液食,堅係完美😋.【甜品。飲品】飲品可揀汽水或自家製冷泡茶有高山翠綠同白桃烏龍我會推
尖沙咀呢間新開小店
推出期間限定大割引二人前
由原價$488減至$388一Set(未加一)
六道菜式,慢慢由前菜去到甜品收尾
咁抵食嘅價位,就食到和牛,生蠔,刺身
真係手快有手快冇🤣

一份牛蒡漬,炸池魚
同每人一份胡麻沙律
先開開胃🙈

【二人份刺身
一盤四款刺身,款款都勁新鮮
加上乾冰嘅加持,仙氣飄飄🙈
其中最推薦厚切吞拿魚同三文魚
鮮紅赤身,肉質軟實帶有咬口,魚香味整濃
三文魚,油脂香味重帶鮮甜,入口柔軟!

【串燒四串】
分別係牛肉串,雞肉軟骨串,燒菠蘿同燒山葵
串燒都好有水準,火喉控制得恰到好處😍
特別係燒菠蘿
入口香甜多汁
最正嘅係表面燒至玻璃般脆口,超正😋

【清酒生蠔】
肥美肉滑既生蠔加上清酒
鮮味提升至極點🥰
店員推薦最佳食法:
將生蠔放入清酒到浸10秒

【和牛壽喜燒】
鍋中包含豐富材料
如草菇,白菜,洋蔥,炙嫩豆腐等
建議先享用完壽喜燒
店員加湯後再慢添歎和牛😍
和牛脂肪分佈均勻,肉質軟嫩,入口即化
店員教路,係鍋中涮至粉紅色
呢個就係最佳口感😈
再浸上鮮蛋液食,堅係完美😋

甜品。飲品】
飲品可揀汽水或自家製冷泡茶
有高山翠綠同白桃烏龍
我會推薦後者,茶香味濃郁,解脂解膩👍
最後以日式蕨餅作結🥰

【牛肉他他其 $68。牛炙和牛卷 $88】
食完二人前都仲未夠喉,再加多款野🙈
前者,九成熟既牛肉底下係醃洋蔥絲
表面加上黑松露同芥末做點䮕
牛香味濃郁,酸香微脆
加上獨特香氣,真係不得了😋
後者,醃蘿蔔反卷上面鋪上火炙和牛
爽脆口感配上柔軟鮮嫩
微微焦香,成個口腔充滿和牛餘韻😘

2021-08-04
2021-08-02 71 瀏覽
凡事皆有學問,這一點人人都會知。原來壽喜燒的來源,都大有學問。相傳壽喜燒原名叫做鋤燒。因為壽喜燒在日文中寫作「鋤焼き」,其名稱來源於在鋤頭的金屬部分上烤製肉類的傳說。最後的鋤燒是農夫為了方便,種完田後,即席將佢地個鋤頭拆落來再將其他食得的食材(蔬菜為主)倒哂落去,然後就食得,係後期明治時代,人們接受食牛,先加牛肉落去。呢個故仔唔係我自己作,亦唔係上網主動搵,而係呢間鋪頭個員工同我地講,仲教埋我地點樣食真正的壽喜燒。首先,將牛肉輕涮,然後放進生蛋度點來食,相信呢個人人都識。但當你食哂D牛肉同埋蔬菜後,將餘下的蛋汁高速拌勻(即係發蛋),然後再倒落餘下的湯度,再加一碗白飯,咁就出了一鍋好味的炊飯。果然,食落去真係有別一留感覺,亦刷新了我食壽喜燒的印象。除此之外,其實其他野都值得推介,例如清酒生蠔、火灸和牛卷、牛肉他他其等等。生蠔浸落清酒度15秒,然後再拎上來食,呢種食法十分新鮮,效果亦佳。火灸和牛卷呢,咬落去肉汁入口即溶。雖然埋單要700,係值呢個價

首先,將牛肉輕涮,然後放進生蛋度點來食,相信呢個人人都識。

果然,食落去真係有別一留感覺,亦刷新了我食壽喜燒的印象。

火灸和牛卷呢,咬落去肉汁入口即溶。

雖然埋單要700,係值呢個價
2021-07-28
2021-08-02 280 瀏覽
經過見到門面好有氣派,加上和牛做緊優惠,立即入去試吓😋 和牛🥩二人前6️⃣道菜套餐($488->$388)平日19:30 前離座做緊$388 優惠好抵!清酒生蠔滿有仙氣嘅清酒生蠔🦪,除咗有蠔嘅鮮甜外,仲加咗幾份清酒🍶香。 刺身二人份刺身拼盤一大盤,份量比想像中多好多🤩,有三文魚、吞拿魚、油甘魚及牡丹蝦, 都新鮮甜美😋串燒四串包括岩鹽燒牛肉粒、岩鹽燒牛舌、野燒秋葵、及野燒菠蘿🍍;燒得好香口,牛肉粒肉味香濃;燒菠蘿好清甜和牛壽喜燒重頭戲係呢個~~雪花❄️和牛壽喜燒😋 粉紅色嘅和牛🥩脂肪分佈好靚,入口即溶😌 壽喜燒嘅湯底味道好好,唔會太鹹或太甜,仲加上一大盤蔬菜🥬及菇類。漬物兩份漬物係炸池魚及牛蒡漬, 送清酒🍶一流。冷泡茶樽裝嘅冷泡茶好方便,飲落清新芳香🌸甜品日本蕨餅,有抹茶🍵及原味😋牛肉他他其($68)又一驚喜,牛肉烤邊,入面仍然粉紅色,上面放咗魚籽及香蔥,包住餣咗嘅洋蔥, 食落口感豐富🤩火炙和牛壽司卷($88)火炙和牛肉汁流出嚟,香濃惹味,入面嘅配菜減低肉膩感,一啖一啖好快食哂🤣
經過見到門面好有氣派,加上和牛做緊優惠,立即入去試吓😋

和牛🥩二人前6️⃣道菜套餐($488->$388)
平日19:30 前離座做緊$388 優惠好抵!

刺身二人份

和牛壽喜燒

漬物兩份
漬物係炸池魚及牛蒡漬, 送清酒🍶一流。

冷泡茶
樽裝嘅冷泡茶好方便,飲落清新芳香🌸

甜品
日本蕨餅,有抹茶🍵及原味😋

牛肉他他其($68)

火炙和牛壽司卷($88)

• 和牛壽喜燒
  • 牛肉他他其
  • 火炙和牛壽司卷
想搵間$200有找嘅壽喜燒/鐵板燒?尖沙咀呢間食肉店幫到你😂肉質仲要係意想不到有驚喜🥩牛味十足!——————————————————————————————🍽餐廳:天滿宮 🇭🇰位置:尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地舖😋食物:8.5/10💰價錢:✅御神和牛肩肉鐵板燒100g🐮$128🔘肉質比較煙韌🙊一路燒啲油脂一路湧泉咁款瘋狂咇出嚟🤤✅牛魔王特盛壽喜燒150g🐮$188🔘二百蚊有找就食到4款唔同部位嘅牛肉最推薦呢個set👍🏻肉感牛味都有中上水平🤩賣相打卡一流📸✅殿堂級A5和牛盛盒壽喜燒🐮$288🔘大大片大理石紋嘅和牛🤩燒完沾滿蛋汁再一啖放入口🤤好似吞咗隻牛咁😂最具滿足感🥰✅岩鹽燒牛舌👅$75🔘彈牙爽口😋唔會變擦子膠😎牛味超重✅燒明太子墨魚🦑$56🔘鹹香~較重口味~食完一粒又一粒🥰——————————————————————————————3人⭕️是次人均消費:$270——————————————————————————————成個晚餐都食得好滿足唯一要彈嘅係等候時間實在太耐!😵‍💫前提係我哋預先book咗位都等咗成個鐘🤮真係會變炆薑🔥始終期待咗成日🥺越等越餓就會充昏頭腦—————————
想搵間$200有找嘅壽喜燒/鐵板燒?
尖沙咀呢間食肉店幫到你😂

美食當前
所有怨氣都冇晒😇

同時
亦係一間會再回頭幫襯嘅舖頭👍🏻
(下次再book早啲先得🙊)
2021-06-18
2021-07-29 75 瀏覽
今日放工經過尖沙咀呢一間個名好霸氣嘅日式餐廳 叫做天滿宮 見到啲和牛好似好好味咁 咁岩同同事講緊疫情關係冇得去日本旅行 仲話好想食和牛 於是我地入左去叫左個和牛二人前餐 仲加左個牛他他其同火炙和牛壽司卷 兩個麻甩佬竟然食得哂咁多野 食到最後捧住個肚走都只係$700左右😱🤣個和牛二人前包左漬物 兩人份嘅刺身 四串串燒 清酒生蠔兩隻 和牛特盛壽喜燒 仲有兩杯野飲同兩份甜品 野飲叫左一枝白桃烏龍同一枝四季春 甜品就係日本蒴餅-原味同抹茶味

2021-07-14 173 瀏覽
天滿宮 (尖沙咀)📍尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地舖小編今次特別想食這款牛魔王盛合,專程叫咗鐵板燒和壽喜燒 主要想睇吓邊一個最好食 ✨牛魔王盛合壽喜燒 188✨牛魔王盛合鐵板燒 188無論系壽喜燒定鐵板燒都會有相同四款牛可以食到,賣相就相當之吸引👍🏻包括有A5 宮崎和牛、澳洲牛頸背、澳洲封門柳及澳洲西冷,系呢四款入面小編就最鍾意食A5宮崎和牛 因為牛既質地最嫩滑,其他既真系好一般。 另外也會配上沙律🥗、漬物及飯,一定會夠飽肚小編就覺得鐵板燒最好食,因為用鐵板燒燒出黎既牛系最能突出牛的味道 所以會推薦大家食鐵板燒 👍🏻👍🏻店舖除咗鐵板燒同受喜燒之外都還會有其他的食物,例如串燒、海鮮等等之旅,款式都會有很多總體來說 食物方面我覺得還可以,但不會令我想再回頭多吃一次,因為我覺得好一般 好一般 好一般 (重要的事情要說三次) 至於服務方面真系麻麻,由於小編沒有訂位 所以店舖只能讓小編在限時內食完,當時還未吃完就趕我們走 (但限時時間仲未到)令我覺得食物再好食也好,也不會回頭再食 更何況味道一般美味指數:⭐️⭐️⭐️環境指數:⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️翻兜指數:⭐️
天滿宮 (尖沙咀)
📍尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地舖

✨牛魔王盛合壽喜燒 188

✨牛魔王盛合鐵板燒 188

美味指數:⭐️⭐️⭐️
環境指數:⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️
翻兜指數:⭐️
2021-07-05 151 瀏覽
呢間新開嘅居酒屋 內外裝潢都好古色古香🎎 食物都好多元化 有刺身壽司 海鮮 串燒 鐵板燒 拉麵 甚至壽喜燒都有 就黎試一試!✾ 各款串燒🍢 (hkd18-38不等)味道都幾出色 特別係明太子墨魚 非常煙韌 配上明太子醬更加惹味 同埋牛舌一啲都唔嚡 淨係用鹽去調味已經好好食 而且好大塊又有厚度 非常推介(•̀ᴗ•́)و✾ 牛魔王特盛壽喜燒🥩 (hkd188)成個set有4款不同部位嘅牛肉 包括薄切和牛 和牛肩 肉眼 西冷 當中薄切和牛最令人回味 涮一涮就吸哂壽喜燒嘅湯汁 入口即融 另外牛肩肉入口最嫩滑 其他兩款都比較韌✾ 吉列黑金和牛扒🐄 (hkd88)黎到見到啲炸粉同塊和牛扒差唔多厚度就知味道一般 薄到一啲口感都無 而且又帶唔出和牛嘅嫩滑 真係好失望🥲總括而言 串燒做得好好👍🏻另外涮和牛同埋壽喜燒都好推介 加埋枝白桃烏龍非常解膩 但吉列和牛就可以唔使試啦🤭

✾ 各款串燒🍢 (hkd18-38不等)

✾ 牛魔王特盛壽喜燒🥩 (hkd188)

✾ 吉列黑金和牛扒🐄 (hkd88)

見加連威老道開咗呢間新日本菜,外面望落ok,所以今日去了午餐,未坐低,卡座位沾滿油漬,咁同女服務員講,佢都有講唔好意思,即刻處理,都點菜,有一個lunch menu,同一個IPad放係枱,但個iPad係鎖咗,開頭同個同事都想睇吓仲有什麼選擇,但完全冇服務員理會,之後應該係一個senior 既男服務員經過見到,咁就開個pad,之後就將部pad塞咗俾個女服務員,咁個pad同個lunch menu,都有一個海鮮壽喜燒既set,但個價錢係唔一樣,咁理所當然就問吓個女服務員,呢個女服務員真係完全,發緊夢(本人覺得佢完全不是上班狀態)完全遊魂兼九唔搭八,咁佢就叫咗另一個中年男服務員,但呢個中年男服務員態度非常不ok,去度呢個位我已經想起身走,因為間餐廳啲人好似不正常,但同事就算,照樣點了兩個set,我點了個海鮮壽喜燒,但入面隻蝦,已經變咗黑色,好明顯係放太久,但個餐廳仲表示新鮮日本直送OMG,之後我同senior服務員講,佢都有即刻更換,其實味道中規中矩,不是特別好食,但不是難食,呢個Set都$138,呢個價錢在尖沙咀上班族lunch,會有更多好過這間的選擇,一出門口都即刻會話冇下次,員工服務需有

,之後我同senior服務員講,佢都有即刻更換,其實味道中規中矩,不是特別好食,但不是難食,呢個Set都$138,呢個價錢在尖沙咀上班族lunch,會有更多好過這間的選擇,一出門口都即刻會話冇下次,員工服務需有待改善,