2021-09-15 23 瀏覽
尖沙咀多美食就唔需要多講啦,今日黎到天滿宮見到個二人前套餐幾吸引就嗌黎食吓啦。傾談得知原來星期一至四 730前走就只係要$388,咁樣就抵好多!二人前和牛壽喜燒漬物三款 牛膀,香蒜,小黃瓜作為開胃菜幾好 由其是牛膀味道剛好 咬落冇渣清酒生蠔生蠔肥美,店員話要將佢放到清酒15秒左右就可以食 真係急不及待!完全唔腥,酒味又唔會蓋過生蠔既鮮甜刺身盛四款八爪魚🐙吞拿魚,油甘魚,魚子伴碟幾有心機,令到成件事升咗好多最愛八爪魚有口感得黎又唔痴牙溫泉蛋蕃茄沙律豆腐好滑溜,沙律菜新鮮配上溫泉蛋就fit哂天滿宮炸雞食落好似麥當當既味,咬落去脆得黎仲有肉汁!份量都多串燒四串雞翼,牛舌,秋葵,菠蘿燒物正常發揮,燒得剛好 最愛秋葵 爽口和牛壽喜燒講真食到呢度已經有啲飽嫁啦,個餐真係幾豐富鍋有金茹,豆腐,京葱,冬菇,生菜等 梗係唔少得和牛啦!和牛唔好淥太耐 紅紅地就食得,牛味濃厚,有啲厚度既唔會好似肥牛咁甜品綠茶味唔苦,甜度適中 岩哂我!
尖沙咀多美食就唔需要多講啦,今日黎到天滿宮

二人前和牛壽喜燒
漬物三款 牛膀,香蒜,小黃瓜
作為開胃菜幾好 由其是牛膀味道剛好 咬落冇渣

清酒生蠔

刺身盛四款
八爪魚🐙吞拿魚,油甘魚,魚子
伴碟幾有心機,令到成件事升咗好多
最愛八爪魚有口感得黎又唔痴牙

溫泉蛋蕃茄沙律
豆腐好滑溜,沙律菜新鮮
配上溫泉蛋就fit哂

天滿宮炸雞
食落好似麥當當既味,咬落去脆得黎仲有肉汁!份量都多

串燒四串
雞翼,牛舌,秋葵,菠蘿
燒物正常發揮,燒得剛好
最愛秋葵 爽口

和牛壽喜燒
講真食到呢度已經有啲飽嫁啦,個餐真係幾豐富

甜品
綠茶味唔苦,甜度適中 岩哂我!
2021-09-09
2021-09-14 491 瀏覽
慶祝拍拖周年紀念,本身諗住食omakase,但睇過吸引嘅都好貴,所以咁次搵左天滿宮🥰我哋嗌咗$688二人前海鮮套餐💠嚟咗一啲前菜小食包括炸小魚💠套餐第一道係清酒生蠔兩隻,size超巨大🤤好鮮甜,仲好岩打卡💠再來其中一個主角就係刺身拼盤,帆立貝同埋赤蝦都好新鮮,大推介三文魚同toro,黑松露魷魚超好食,出面冇試過咁嘅配搭,味道好新奇😍來到我地今餐嘅主角就係長腳蟹海鮮壽喜燒鍋,材料包括兩隻巨size蠔,兩隻帆立貝,一堆長腳蟹,兩隻大蝦同魷魚。唔係講笑我見到個份量都有啲嚇親,個鍋完全放唔落要分開放,味道亦都十分鮮甜,特別嗰兩隻蠔,令到個鍋好鮮甜💠最尾嘅蔬菜都充滿著濃厚嘅海鮮鮮味,好想黎個湯底煮成粥,食返個海鮮粥底火鍋👻另外想試多啲唔同嘅小食,加上有朋友後join,所以叫多左兩個卷物同串燒,包括火灸和牛卷同牛肉他他卷,全部味道都唔錯,口感有好多層次🤩💠飲品我哋叫咗青檸柚子清酒特調同埋荔枝梳打,本身鐘意cocktail既會好鍾意個清酒特調,最後有蕨餅做甜品作結,總結成餐飯好滿意,性價比都好高,鍾意海鮮嘅你一定唔可以錯過🥳

💠嚟咗一啲前菜小食包括炸小魚

• 火炙和牛卷
  • 刺身
  • 長腳蟹海鮮壽喜燒
2021-09-14 20 瀏覽
尖沙咀是我每天的必經之路,每天收工如果畤間許可的話,都會周圍行吓街,順便尋找美食,經過呢條街嘅時候,比地下個燈影吸引咗抬頭望一望,原來有間食日本菜,望望餐牌有二人前套餐好抵食,本身呢個價錢都唔貴,但原來星期一至四17:30-1930仲有個六道菜套餐特價388,咁抵嘅價錢,下次要再早D去食😂———————見佢門面和入面都好衞生企理,所以自然好安心入去食😊🥰掃一掃安心出行食得自在又舒適😂———————————食完就更加超讚👍材料靚品質正環境舒適衛生企理服務招呼價錢又平樣樣有齊食完飽哂、滿足、物超所值🌹🌹🌹🌹🌹5/5———————————-🟧二人前和牛壽喜燒:飲品:🔺檸檬柚子清酒得飲:平日飲雞尾酒🍹是西式今日呢個係日式雞尾酒🍹用清酒調較、柚子的清香、檸檬🍋的清新—————————-🔺菠蘿清酒特調:好香濃的菠蘿🍍味、與清酒的配合味道相當合拍、好fresh—————————🟫漬物三款:牛膀、香蒜🧄、小黃瓜碗碟都咁精緻🥰—————————🟩溫泉蛋蕃茄沙律:温泉蛋的恰當的時間,新鮮的蕃茄和蔬菜,加入芝麻醬和溫泉蛋拌云吃、蛋的味道混合更是特色,新鮮的沙律🥗菜又爽脆令人吃得更淸新😋——————————🟨

———————
見佢門面和入面都好衞生企理,所以自然好安心入去食😊
🥰掃一掃安心出行
衛生企理
服務招呼
價錢又平
樣樣有齊
食完飽哂、滿足、物超所值
🌹🌹🌹🌹🌹5/5
———————————-
🟧二人前和牛壽喜燒:
飲品:
🔺檸檬柚子清酒得飲:
平日飲雞尾酒🍹是西式
今日呢個係日式雞尾酒🍹
用清酒調較、柚子的清香、檸檬🍋的清新
—————————-
🔺菠蘿清酒特調:
好香濃的菠蘿🍍味、與清酒的配合味道相當合拍、好fresh

🟫漬物三款:
牛膀、香蒜🧄、小黃瓜
碗碟都咁精緻🥰

🟩溫泉蛋蕃茄沙律:
——————————
🟨刺身二人份:
剌身鮮甜又新鮮,完全係物超所值,一邊吃,一邊讚,一邊嘆,享受的晚餐⋯⋯
美味食物……….繼續👍

————————
⬜️清酒生蠔兩隻:
好特別的吃法,將生蠔放了檸檬🍋汁,再將生蠔放進日本清酒的杯內,然後成杯倒落口食,浸咗日本清酒的生蠔🦪更是特別的好吃😋

——————————
🟥天滿宮炸雞
即炸皮脆又夠簿的脆皮,咬落香脆又香又熱,雞肉嫩滑,點埋沙律醬就更加滋味😋

——————————-
🟫串燒四串:
🔺燒雞翼:
燒得香脆好味、皮脆肉嫩😋
🔺燒牛脷:
新鮮又香又甜又好味👍

————————-
🟧和牛壽喜燒:
又有靚和牛食👍
牛肉有肉汁,又軟熟、好有牛肉的味道😋
配菜有冬菇、豆腐、娃娃菜、紅蘿蔔、大蔥、韓式粉絲……..等等
蔬菜新鮮爽口、配菜吃得又健康👏

🟪甜品兩份:
綠茶味的糯米糍咬口煙煙靭靭的口感,最愛吃這個質感,味道亦很好吃😋

————————-
舒適大滿足、吃得開心又知足
其實開心🥳⋯⋯簡單就在你身邊
食..拍…寫已經成為我生活中的一部份
鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰
————————
2021-09-13 3 瀏覽
放工等埋男朋友拍拖食日本野,間餐廳好岩連連去日本2-3次既我。餐廳有2-4人餐,包前菜沙律小食、新鮮刺身、特飲、和牛壽喜燒、甜品。全部唔洗揀岩晒選擇困難既人,唯一要揀兩杯鮮果特飲即製好解渴清酒生蠔🦪真係好新鮮好甜,浸住清酒🍶15秒後既高級感好似去左另一個層次咁串燒有牛舌雞肉餅香菇茄子🍆,有少少黑椒香口唔錯重頭戲正宗壽喜燒先食野菜同冬粉,好入味材料新鮮,再食澳洲和牛,好多塊份量好夠,啖啖肉。星期一至四7:30前離座,和牛餐仲有特價$388,大滿足。

串燒有牛舌雞肉餅香菇茄子🍆,有少少黑椒香口唔錯

星期一至四7:30前離座,和牛餐仲有特價$388,大滿足。
2021-09-13
2021-09-13 6 瀏覽
每次經開尖沙咀 都俾天滿宮非常有氣派裝修吸引今次見到有和牛兩入套餐優惠二話不說 相約朋友去試試今次揀咗二人前和牛壽喜燒套餐 $588當中前菜嘅漬物有三款 牛膀、香蒜及小黃瓜🥒都好開胃 接住黎就係温泉蛋蕃茄沙律🥗份量頗多 而家沙律菜好新鮮配上香甜厚切嘅大蕃茄好fresh 天滿宮炸雞🍗 有四大件炸雞 唔算太油膩 清酒生蠔🦪 (2隻)清洗乾淨 完全無沙亦算非常大隻 而家好甜浸入清酒15秒 別具一番風味刺身盛四款 二人份 厚切嘅刺身魚生油脂分布平均細膩香口 串燒盛四款有鹽燒雞翼、牛舌、秋葵及燒菠蘿🍍串燒通常都無得輸 所以唔使多介紹😌和牛壽喜燒 重點黎啦裝滿蔬菜🥬及菇類嘅壽喜燒 食完再放和牛 輕輕煮至淺紅沾上醬汁 非常惹味 和牛肉汁香濃 厚薄適中 用作壽喜燒剛剛好 最後加上日式抹茶蕨糕做甜點 蕨糕好煙韌 整個晚餐變得完滿隨餐更附送特色無酒精飲品/清酒雞尾酒/冷泡茶性價比頗高的套餐 🤤
每次經開尖沙咀
都俾天滿宮非常有氣派裝修吸引
今次見到有和牛兩入套餐優惠
二話不說 相約朋友去試試

今次揀咗二人前和牛壽喜燒套餐 $588
當中前菜嘅漬物有三款
牛膀、香蒜及小黃瓜🥒都好開胃

接住黎就係温泉蛋蕃茄沙律🥗
份量頗多 而家沙律菜好新鮮
配上香甜厚切嘅大蕃茄
好fresh

天滿宮炸雞🍗
有四大件炸雞 唔算太油膩

清酒生蠔🦪 (2隻)
清洗乾淨 完全無沙

二人份 厚切嘅刺身
魚生油脂分布平均
細膩香口

串燒盛四款
有鹽燒雞翼、牛舌、秋葵及燒菠蘿🍍
串燒通常都無得輸

整個晚餐變得完滿

隨餐更附送特色無酒精飲品/清酒雞尾酒/冷泡茶
性價比頗高的套餐 🤤
2021-09-11 164 瀏覽
天滿宮(尖沙咀)#疫情期間好耐冇去日本旅行,今日同老公經過尖沙咀有間吸引嘅居酒屋便入去試下,餐廳設計很有日本氣息,以日本流行的木系設計為主。*兩人前和牛壽喜燒$588#此和牛套餐逢星期一至四,7點30前離座只需$388(正價$488)1)清物三款(蒜頭漬、小黃瓜、牛蒡漬),味道清新,各有特色🙏🏻2)溫泉蛋番茄沙律:大大碗的新鮮沙律菜,配上蕃茄和溫泉蛋,大大提升了沙律的鮮味。3)天滿宮炸雞:雞肉炸至金黃香脆,肉質嫩滑,非常juicy。4)串燒盛四款:包括雞翼、牛舌、菠蘿和秋葵,雞翼鮮嫩多汁、牛舌爽口、菠蘿清甜、秋葵脆嫩,全部燒得很香口。5)和牛壽喜燒:先將蔬菜和肉類煮好,再將和牛放在湯內,煮到淡淡的粉紅色,然後蘸上蛋汁便可食用,超惹味😋#和牛是來自澳洲的,切成薄薄一片,牛味香濃而且多汁,肉質軟滑無比,簡直是人間極品美食。#鍋物包括娃娃菜,金菇,冬菇和豆腐,份量十足,而且非常豐富,湯底非常清甜。6)和牛他他其:牛肉烤邊,上面放魚籽同香蔥,裏麵包著洋葱,薄薄的和牛他他,配上黑松露汁,肉類和黑松露的結合,味道出乎意料之外,非常合拍和好味。7)清酒生蠔:先把生蠔放去清酒中浸十秒,然後再拿出來!第
天滿宮(尖沙咀)
*兩人前和牛壽喜燒$588
7)清酒生蠔:先把生蠔放去清酒中浸十秒,然後再拿出來!第一次嘗試清酒配生蠔這種特別的吃法,清酒酒味清香,生蠔大大隻,更提升了蠔的鮮味。
8)刺身成四款:有三文魚、油甘魚、吞拿魚、鮮魷,還有海膽魚仔,各種刺身也大大塊,而且切得非常厚身,盛在木塊上,油脂細膩香口,入口即溶,而且非常鮮味。
9)甜品:日式蕨餅,綠茶味,煙韌,不太甜,清甜而有口感。
10)飲品:可選冷泡茶、熱茶、清酒雞尾酒畫特色飲品,荔枝起泡特飲,香濃的荔枝味,酸酸甜甜,很有特色。
依間日本菜開業左幾個月,舖面嘅餐廳招牌好有氣勢,內部裝修就係日式居酒屋style,依家做緊promotion,星期一至四嘅七點半前離座只需$388,比原價平左$100,計返人均消費二百蚊黎講都算抵🤑**********<二人和牛套餐> $488🔸漬物兩份🔸刺身二人份量🔸串燒四串🔸清酒生蠔兩隻🔸和牛壽喜燒一份🔸甜品兩份刺身有三文魚、呑拿魚、赤蝦同埋帆立貝,全部都勁厚切,而且新鮮又肥美🤤串燒有燒雞肉、照燒牛肉棒、燒秋葵同埋燒菠蘿,最好驚喜一定係燒菠蘿,本身舊菠蘿已經夠清甜多汁,廚師再係菠蘿表面加上一層燒焦糖,真係好好味🍍另外仲有兩隻清酒生蠔,食之前要放入清酒涮十五秒,會帶點酒香🦪🍶和牛壽喜燒係關東風壽喜燒,即係類似shabushabu形式,澳洲和牛嘅份量超級多,差唔多有成廿塊,計落真係好抵食!和牛切片有一定厚度,所以有咬口非常實在🐮好鍾意壽喜燒汁又甜又鹹,啲蔬菜煮到最後先食夠曬入味🤤**********<火炙和牛卷> $88<牛肉他他> $68每件和牛卷都有一片薄切和牛係上面,再灑上少量蔥蒜及醬油,經過微微火炙後令牛味更突出🍣

**********

**********
<火炙和牛卷> $88
<牛肉他他> $68

2021-09-07 3 瀏覽
一間好值得推介嘅天滿宮日式料理,現在星期一至四個7:30前離座還有優惠(二人前和牛)漬物~牛蒡小食~香脆唐楊池魚仔清酒生蠔~先將生蠔放入清酒1O秒後食,清酒香味再加上生蠔嘅鮮甜~正👍😋刺身~油甘魚,吞拿魚,三文魚,赤蝦各兩件不需多介紹新鮮就係好食😋串燒四串~雞翼,雞肉捧,秋葵,菠蘿😋和牛特盛壽喜燒~粉色和牛入口溶化好食👍😋甜品飲品兩客之後再叫咗兩款小食試下牛肉他他其~配上松露好味😋火炙和牛卷~香濃和牛夾住黃瓜另整個和牛卷非常清新好味👍😋
漬物~牛蒡
小食~香脆唐楊池魚仔
串燒四串~雞翼,雞肉捧,秋葵,菠蘿😋
和牛特盛壽喜燒~粉色和牛入口溶化好食👍😋
  • 火炙和牛卷
  • 牛肉他他其
  • 二人前和牛
2021-09-05 3 瀏覽
日本菜一直深受食客歡迎!而為食的我也自然喜愛!朋友推薦位於尖沙嘴加連威老道41C-D加威大廈地下B舖的這間日式料理!趁著今天假期去一飽口福!來了一個二人套餐!開胃冷盤小食,爽口的牛蒡再加上青新的沙拉菜!感覺味蕾立即被喚醒!新鮮刺身,三文魚腩肥美,吃起來滿口魚油香!齒頰留香!新鮮蝦刺身鮮甜美味!吞拿魚的魅力也十分吸引!魷魚刺身就爽口彈牙!肥美的生蠔!服務溫馨提示的吃法更能吃到生蠔的嫩滑鮮味!肥美的生蠔放入清酒十五秒後享用!喜歡吃生蠔的食客絕不能錯過!和牛特盛壽喜燒,在享用蔬菜及豆腐等食物之後!到主角和牛上場,油脂分布均勻的幾款和牛不同部位!恰到火侯的和牛蘸上滑滑的蛋液!感覺滿嘴和牛的油香味!串燒菠蘿一直是我最愛,酸甜多汁的菠蘿吃起來特別有滿足感!抹茶蕨餅的味道也令人回味無窮!朋友推薦的這間日本料理認真不錯👍👍👍👍
串燒菠蘿一直是我最愛,酸甜多汁的菠蘿吃起來特別有滿足感!
今日約咗朋友👫去睇戲前搵野食🙌經過加連威老道見到呢間裝修好精緻及和風嘅日式居酒屋😍餐廳裝修以木系和清酒樽🍶為主😎見餐牌二人和牛🐮套餐大割引😬星期一至四19:30前離座只售388🤗好抵喎😜先來牛蒡漬物及沙律🥗牛蒡口感爽脆😜咸咸地幾開胃!沙律菜好新鮮☺️小食🐟一夜干花魚細細條炸到好香脆😜刺身刺身拼盤賣相好吸引😍份量非常充足👍魚生同帶子都係厚切🤩三文魚及吞拿魚肉質肥美入口非常滿足😋帶子及赤蝦🦐好鮮甜😋串燒四串🍢免治🐥雞肉捧、和牛串🐮肉質唔會好實😛連埋醬汁一齊食甜甜地得黎又有肉味👍另外仲有木魚絲秋葵及燒菠蘿🍍喜歡師傅係菠蘿表面加左層焦糖❤️又脆口又甜蜜蜜🥰😉清酒生蠔🦪 把生蠔放落清酒🍶浸15秒🙌我直接邊飲清酒邊食好Creamy既生蠔🦪味蕾即時有雙重感受🤤和牛特盛壽喜燒 喜歡香甜的壽喜燒的湯底😋配搭牛味濃郁的和牛🐮窩中豐富配料還有大蔥、紫楊蔥、滑溜豆腐,金菇及粉條🥰和牛點埋生蛋黃液食😆軟嫩爽滑既口感真係回味無窮😋套餐仲包左汽水或冷泡茶高山翠綠冷泡茶及忌廉甜品蕨餅柔軟彈牙涼涼地又唔會太甜既蕨餅我比較喜愛綠茶🍵口味,另一粒係黑糖味☺️牛肉他他其 個名就好特別😬下層係酸味味既楊蔥絲+和牛刺身🐮加埋面頭黑松露

先來牛蒡漬物及沙律🥗

套餐仲包左汽水或冷泡茶
高山翠綠冷泡茶及忌廉

甜品蕨餅

牛肉他他其
個名就好特別😬下層係酸味味既楊蔥絲+和牛刺身🐮加埋面頭黑松露一齊食滋味非常🤤酸楊蔥絲中和返和牛既肥膩感👍

火炙和牛卷
一口一件從頂層和牛利用中間爽脆青瓜及酸蘿蔔😬消膩,唔覺意食左大半條😅😅

• 牛肉他他其
2021-09-04 6 瀏覽
平時經過呢條大街都無咩留意到呢間餐廳, 應該係新開既! 入到去感覺好乾淨,好光鮮, 打卡影出黎既相好靚今晚試左個2人和牛套餐. HKD 488 (如果係17:30-19:30時段食就HKD388, 負責人話食物既份量係一樣既! 下次會早D 黎食. HAHA!)-清物: 牛蒡, 好爽口~-沙律-魚仔-剌身-串燒 (菠蘿, 秋葵, 雞翼) 菠蘿表面上有一層燒過既冰糖, 好好味!-清酒生蠔2隻, 服務員教可以將生蠔浸係燒酒到15秒, 咁樣酒帶出生蠔既鮮味! 第一次咁食, 係一個幾好既體驗. 入口果下d酒味好勁(利申: 完全唔識飲酒)但再過一陣就食到生蠔表面果陣甜味. -和牛壽喜燒, 有2隻美國牛, 一隻肥美d, 一隻就瘦d, 但好有牛味! 好正!-另外仲叫左個和牛卷物. -甜品

今晚試左個2人和牛套餐. HKD 488
-清物: 牛蒡, 好爽口~
-沙律

-魚仔

-剌身

-另外仲叫左個和牛卷物.

-甜品
2021-08-29 3 瀏覽
同朋友響尖沙咀行街,路過見到一間食壽喜燒,門口有POSTER大大隻字寫住二人前和牛六道菜,最吸引嘅係個價錢,居然500蚊都唔洗,我地唸都無唸就衝左入去食,因爲我地都超級中意食壽喜燒。 餐廳環境算係日本居酒屋嘅感覺,感覺幾親民,而且有D小佈置都盡顯心思,比如用碟係日本特色女性嘅人樣,非常得意。 野食方面,其實餐牌上好多野選擇,但係我估大部分人都會選擇二人前嘅壽喜燒套餐,因爲真係實在太抵喇,有兩款套餐供選擇,一款係和牛,一款係長脚蟹,我地就一於食好D撿咗長脚蟹,而且都係688蚊,有6樣野食,價格都非常親民。 首先係個刺身拼盤,有三文魚、吞拿魚、墨魚同蝦,整體都夠新鮮,起碼無霉,當中墨魚我最中意,切成一條條,口感同平時一片片有D唔同,易D咬,鮮味更出,最緊要係面頭鋪咗黑松露,因爲墨魚本身甜味比起其他刺身會爭小小,加咗黑松露會大大增加左風味,鮮得黎又好味。 第二樣係清酒生蠔,上台嘅感覺已經非常有格調又有心思,用左乾冰,散發住霧氣,起碼比人觀感上保鮮已經做得好好,而且隻生蠔有手掌咁大,食法就係將生蠔浸入清酒到10秒再食,個味道都幾得意,首先清酒劈走咗生蠔嘅腥味,但保留到生蠔嘅鮮甜味,再加上清酒微

第二樣係清酒生蠔,上台嘅感覺已經非常有格調又有心思,用左乾冰,散發住霧氣,起碼比人觀感上保鮮已經做得好好,而且隻生蠔有手掌咁大,食法就係將生蠔浸入清酒到10秒再食,個味道都幾得意,首先清酒劈走咗生蠔嘅腥味,但保留到生蠔嘅鮮甜味,再加上清酒微微嘅甘,食落大大隻有滿足感之餘,陣aftertaste有好獨特而又濃嘅甘甜味,而且都Last得幾耐。

第三樣係串燒四串,呢個都真係有驚喜,估唔到一間主打壽喜燒嘅餐廳串燒都做得咁好,有鷄肉、免治鷄肉、秋葵同菠蘿,都下咗功夫去燒,全部都燒得有汁水,唔會好柴,當中我最中意燒鷄肉,非常juicy,而且肉質緊實,唔會又柴又霉,一食就知道所選食材唔會係差野。

第四、第五樣就係主角海鮮壽喜燒同長脚蟹,我估係因爲驚平時壽喜燒嘅甜味會蓋過海鮮嘅鮮甜味,所以呢個壽喜燒無用甜醬油做湯底,相反用嘅湯底比較清,帶小小鹹味,相信可以最大程度保留到海鮮嘅原汁原味。海鮮款式都好多,有海蝦、八爪魚、生蠔、扇貝同大主角長脚蟹。好簡單,海鮮夠新鮮就一定好食,呢間餐廳就做到,起碼食落全部都鮮甜兼且肉質爽口彈牙,呢到我自己就最中意食扇貝,平時配蒜蓉粉絲燒就食得多喇,估唔到打邊爐咁原汁原味食,甜味仲更加突出,而且大大舊,非常滿足。當然呢D都比唔上長脚蟹,size黎講算大,成隻蟹脚啖啖都係肉,而且有其他海鮮都缺乏嘅海水味,鮮甜味比其他海鮮仲要濃好多,真係超曬班。

第六樣係甜點就不過不失啦。其實我地仲點左其他野食,有和牛tata同和牛卷,和牛嫩滑,牛油香味十足,各有千秋,都超級岩我食。
總括黎講,我覺得兩個人黎食,點個二人前壽喜燒套餐就已經超級豐富,夠曬飽肚,我都無expect呢個價錢過有咁多好野食,簡直係抵到爛,當然呢度其他野食出品都超出色,都不妨可以試下,呢間餐廳絕對係中意食壽喜燒嘅朋友嘅性價比之選。
2021-08-28 436 瀏覽
『天滿宮』呢個2人前和牛餐價錢係488蚊。有樣嘢你必須要搞清楚,首先就咁睇餐牌你會以為係每位488,但認真睇就會發覺488係2人的價錢,唔似有餐廳會陰陰哋寫住2人餐,但就有D細細哋字寫住每位幾錢咁;第二點就係逢禮拜一至禮拜四7點半前埋單只需要388蚊就可以食到呢個餐喇,對於我呢個早食晚餐嘅人絕對係好消息吖。睇睇呢個超值晚餐有咩食先,有漬物+小食,刺身二人份,串燒4串,清酒生蠔2隻,和牛特盛壽喜燒,甜品2份,飲品2隻。更lucky嘅係師傅話我呢晚第一個到,送咗份『火炙和牛卷』畀我,真係好好人。牛蒡,沙律,炸池魚就係呢晚嘅漬物和小食,各種口感食物都有,送埋我哋嘅冷泡茶就最啱。清酒生蠔好新奇的食法,先『唧』檸檬汁喺生蠔度,跟住浸清酒度10秒,爽,滑,甜,正!刺身新鮮亦不在話下。壽喜燒就畀哂材料自已煲,澳州和牛分開上自已灼,鍾意生啲熟啲自己決定,唔使全部一次過煮,好容易煮過龍㗎串燒『顔值』亦好高甜品就係我最喜歡的蕨餅,有原味和抹茶味,煙煙韌韌超好食

睇睇呢個超值晚餐有咩食先,有

串燒『顔值』亦好高

甜品就係我最喜歡的蕨餅,有原味和抹茶味,煙煙韌韌超好食

餐廳:天滿宮 地點:尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地舖一入到去就見到吊燈係一條魚,牆身亦放左好多唔同的酒,成間店舖令你好似置身於日本的餐廳一樣👍🏻👍🏻睇左幾個set, 最後揀左二人前海鮮壽喜燒套餐 $708,呢個套餐有好多野食🤤+$20 荔枝氣泡特飲+$30 青檸柚子清酒特飲兩款飲品都好正,唔會太甜,柚子配清酒好鬼夾,飲多幾杯都得😆😆牛蒡漬物+沙律🥗 ~味道正常巨型仙氣生蠔🦪配清酒🍶店員教我先將生蠔浸係清酒15秒就可以食,生蠔的鮮味+清酒的甜[鮮·甜]二字外都唔識形容👍🏻👍🏻👍🏻小食:炸池魚仔,佐酒小食一流😋串燒:焦糖燒菠蘿🍍 ~超甜,好味😋燒秋葵 ~其實我本身麻麻地秋葵,但食入口又唔覺有好青的味道,又無乜黏液,所以又唔差喎👍🏻燒雞翼~正常燒和牛粒~牛味濃,唔會韌👍🏻👍🏻刺身~三文魚腩、油甘魚、吞拿魚,赤海蝦全部都鮮甜肥美🤤壽喜燒 ~ 娃娃菜、豆腐、洋蔥、草菇,水晶粉海鮮鍋 ~ 長腳蟹腳、生蠔、扇貝、魷魚,大蝦個鍋就細左少少,所以就逐樣逐樣慢慢煮熟,湯底亦慢慢變得好鮮味😋和牛他他其 $68和牛下面係酸洋蔥,食完好開胃😋火炙和牛卷 $88壽司飯本身已經有少少醬油,所以唔需要沾豉油已經好
餐廳:天滿宮
地點:尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地舖

+$20 荔枝氣泡特飲
+$30 青檸柚子清酒特飲
牛蒡漬物+沙律🥗 ~味道正常
巨型仙氣生蠔🦪配清酒🍶
小食:炸池魚仔,佐酒小食一流😋
串燒:焦糖燒菠蘿🍍 ~超甜,好味😋
燒雞翼~正常
燒和牛粒~牛味濃,唔會韌👍🏻👍🏻
刺身~三文魚腩、油甘魚、吞拿魚,赤海蝦全部都鮮甜肥美🤤
壽喜燒 ~ 娃娃菜、豆腐、洋蔥、草菇,水晶粉
海鮮鍋 ~ 長腳蟹腳、生蠔、扇貝、魷魚,大蝦

和牛他他其 $68
和牛下面係酸洋蔥,食完好開胃😋
火炙和牛卷 $88
壽司飯本身已經有少少醬油,所以唔需要沾豉油已經好好食😋😋

整餐飯好滿意,所有食物都新鮮味美
決定下次要星期一至四搵日食埋和牛壽喜燒,因為星期一至四17:30-19:30 $388就食到,同埋見隔離枱碟牛好鬼靚,所以一定要再黎試吓🤪
炸池魚
和牛他他其
海鮮鍋
2021-08-22
炸池魚
和牛他他其
海鮮鍋
2021-08-26 289 瀏覽
本身諗住食和牛壽喜燒套餐,見佢逢星期一至四19:30前離座會平$100😍即刻心郁郁🤨但見隔離枱食長腳蟹壽喜燒套餐超吸引!!所以中途轉軚😂$688二人長腳蟹壽喜燒套餐🍲-漬物(唐揚池魚仔& 牛蒡醬油漬)-長腳蟹-刺身-串燒-清酒生蠔-海鮮壽喜燒-甜品(抹茶&焦糖蕨餅)唐揚池魚仔炸起熱辣辣,完全冇骨成條食得👍🏻配酒飲一流😻牛蒡醬油漬爽口👍🏻咬落脆卜卜,酸酸地好開胃☺️四式刺身好新鮮,夠厚切冇雪味👍🏻串燒分別有燒雞翼🐥野燒菠蘿🍍野燒秋葵🥒自家製免治和牛棒🐮菠蘿上面燒上焦糖格外顯甜🤤和牛棒入口即溶☺️☺️☺️☺️好滿意😋清酒生蠔滑嘟嘟☺️好清甜👍🏻加入檸檬汁後放入清酒浸泡十餘秒,入口帶有陣陣酒香☺️海鮮壽喜燒係用雞湯湯底,海鮮多種類又新鮮☺️輕輕淥一淥就食得👍🏻👍🏻加上海鮮全部已處理起殼,好方便食用👍🏻長腳蟹超超超超甜🤤🤤🤤$68牛肉他他其🐮牛肉肉嫩多汁☺️加埋黑松露醬🥳及醃製洋蔥🧅好食又開胃!$88火灸和牛卷🌪牛肉輕輕燒熟,放上香蔥及炸蒜😍牛肉油花滲入飯粒🤤包裹黃蘿蔔、青瓜🥒入口更顯清新🤤🤤甜品係抹茶及焦糖蕨餅🥰軟棉棉滑嘟嘟!🥰好滿意😚套餐+$20可加配無酒精飲品🥤藍莓乳酸特飲🫐甜度適宜,啖啖果肉🤤總括而言,

$688二人長腳蟹壽喜燒套餐🍲
-漬物(唐揚池魚仔& 牛蒡醬油漬)
-長腳蟹
-刺身
-串燒
-清酒生蠔
-海鮮壽喜燒
-甜品(抹茶&焦糖蕨餅)
唐揚池魚仔

唐揚池魚仔炸起熱辣辣,完全冇骨成條食得👍🏻配酒飲一流😻
牛蒡醬油漬

牛蒡醬油漬爽口👍🏻咬落脆卜卜,酸酸地好開胃☺️

四式刺身好新鮮,夠厚切冇雪味👍🏻

和牛棒入口即溶☺️☺️☺️☺️好滿意😋

海鮮壽喜燒

$68牛肉他他其🐮
牛肉肉嫩多汁☺️加埋黑松露醬🥳及醃製洋蔥🧅好食又開胃!
火灸和牛卷

$88火灸和牛卷🌪

甜品係抹茶及焦糖蕨餅🥰軟棉棉滑嘟嘟!🥰好滿意😚

套餐+$20可加配無酒精飲品🥤
藍莓乳酸特飲🫐甜度適宜,啖啖果肉🤤

總括而言,餐廳食物有特色又好味👍🏻店員好用心講解每一道食物最佳享用方法👍🏻👍🏻有機會一定食埋和牛壽喜燒☺️🤤
唐揚池魚仔
牛蒡醬油漬