2016-03-27 1847 瀏覽
朋友口中呢間大滿喜日本料理幾OK我地無book位所以都要等一陣 , 好彩好快位 仲闊落既卡位坐TIM三文魚十分肥美鮮甜,甜蝦和赤蝦都很鮮甜,帶子也很新鮮十分肥美。油甘魚很新鮮油脂分佈平均而且是厚切的貝柱和鮑魚片非常爽口豚肉厚度剛好味道亦唔錯金沙骨 牛仔骨夠入味好有肉汁北寄貝及蒜香牛肩肉壽司,入口溶化,牛肩肉非常有咬口,簡直一流!
朋友口中呢間大滿喜日本料理幾OK
油甘魚很新鮮油脂分佈平均而且是厚切的
貝柱和鮑魚片非常爽口
豚肉厚度剛好味道亦唔錯
金沙骨 牛仔骨夠入味好有肉汁

2016-03-24 2977 瀏覽
同朋友食飯,最好食放題,因為大家都食到自己鍾意既野。所以今日同朋友食大滿喜,可能5點半時間尚早,只有幾檯客,但好彩我地早黎,如果唔係就要等位了。環境光猛整潔,位置也寬敞,坐得舒服。點餐紙有埋圖片,咁就容易揀食咩啦~一開始我叫左個沙律令自己開胃一點,沙律菜新鮮,蝦也很彈牙。放題不少得既係刺身,因為我本身鍾意食蝦,所以點左好多款蝦,赤蝦、甜蝦、泰式生蝦,仲有三文魚、貝柱,飽魚片。三款蝦之中,泰式生蝦是驚喜,酸酸辣辣的好好味,三文魚也好厚身。來點熟食,點了羊架, 有好香的羊味同孜然粉的味,我食左2件,哈哈串燒烤物也不錯,我又點了蝦,刺身同串燒各有各好。天婦羅很鬆脆,除了天婦羅蝦,我還試了天婦羅玉子,好好食呀。芝士焗鮮貝,呢個真係必食,帶子又夠,大隻好好味。長腳蟹粥,食左咁多野,可以食淡粥清一清個口,長腳蟹好有海水咸味。炸雞翼,炸蠔,炸芝士,炸榴槤。炸蠔同炸榴槤我好鍾意,香脆又唔油,下次再黎一定encore!!!食咁多野每人都係180蚊,抵食呀!!!總結而言,大滿喜食物質素不錯,環境舒適,侍應友善而且好快手,價錢適中。
點餐紙有埋圖片,咁就容易揀食咩啦~
一開始我叫左個沙律令自己開胃一點,沙律菜新鮮,蝦也很彈牙。
羊架
串燒烤物也不錯,我又點了蝦,刺身同串燒各有各好。
串燒烤物
天婦羅很鬆脆,除了天婦羅蝦,我還試了天婦羅玉子,好好食呀。
天婦羅
芝士焗鮮貝,呢個真係必食,帶子又夠,大隻好好味。
芝士焗鮮貝
蟹弼
炸物
食咁多野每人都係180蚊,抵食呀!!!
2016-03-15
羊架
串燒烤物
天婦羅
芝士焗鮮貝
蟹弼
2016-03-22 2713 瀏覽
因為很久沒有去過放題,所以決定與朋友預祝生日時吃放題,過一過放題癮。大滿喜的價錢在放題中算是不高,正適合預算不高的我們。放題的重頭戲一定是刺身。刺身的選擇都幾多,而且這裏的刺身都很新鮮鮮甜。最愛的三文魚十分肥美鮮甜,但令我眼睛一亮的是甜蝦和赤蝦。赤蝦並不是每一間放題都會出現,而這一間有幾種不同的蝦類,而且都很鮮甜,值得一試順帶一題,這裏的帶子也很新鮮,也是不錯的選擇。吃過刺身後,當然要試一試卷物。我們叫的幾款卷物味道都很好。我們叫了芒果蟹肉卷,軟殼蟹卷,芝士饅魚卷。三款都沒有令我們失望,蟹肉配上沙律醬,脆脆的口感令人想一試再試。芝士饅魚的配搭不常見,但這個配搭得出色,芝士和饅魚不會互相搶味,反而令味道更突出。這裏的燒物和炸物選擇也很多,令人目不暇給。我們叫了燒羊鞍,吉列蠔,芝燒雞翼,一口芝士等等。羊鞍的肉質十分軟,味道也沒有太重的羊味,配上熱騰騰的燒汁,超出放題的水準。吉列蠔也是我去放題的必食之選,外脆內嫩的雙重口感令我一試再試還有一口芝士,芝麻雞翼等都有水準以上。最後還有各種不同的甜品和雪糕,但因為太飽的關係,最後只吃了雪糕。總括來說,食物有水準之上,性價比也不錯。而且有一些煮物賣樣
大滿喜的價錢在放題中算是不高,正適合預算不高的我們。
放題的重頭戲一定是刺身刺身的選擇都幾多,而且這裏的刺身都很新鮮鮮甜。最愛的三文魚十分肥美鮮甜,但令我眼睛一亮的是甜蝦和赤蝦。赤蝦並不是每一間放題都會出現,而這一間有幾種不同的蝦類,而且都很鮮甜,值得一試
順帶一題,這裏的帶子也很新鮮,也是不錯的選擇。
刺身
吃過刺身後,當然要試一試卷物。我們叫的幾款卷物味道都很好。
這裏的燒物和炸物選擇也很多,令人目不暇給。
還有一口芝士,芝麻雞翼等都有水準以上。
總括來說,食物有水準之上,性價比也不錯。而且有一些煮物賣樣都十分吸引,但因為太飽最後沒有點,下次再來可以嘗試一下。
2016-03-18
慶祝紀念
生日
2016-03-19 2315 瀏覽
百忙之中抽時間與朋友慶生,之前已經吃過好幾次大滿喜,一向覺得食物質素很好,想到吃放題又毫不猶豫選擇這間。預先訂了五點半的枱,準時到達準時有枱,準備開動了! 先點刺身拼盤,我們吃的有三文魚、油甘魚、甜蝦、赤蝦、帶子、青口、玉子。魚生片類油脂分佈平均而且是厚切的,十分肥美,蘸一點wasabi和豉油再吃,細細品嚐魚生的質感。甜蝦和赤蝦看起來差不多,只是甜蝦比較小,但比赤蝦更鮮甜美味;赤蝦只是份量取勝。之後再追加了幾次刺身都是吃三文魚,甜蝦和帶子,很鮮甜而且吃多也不膩!其次是卷物壽司比較特別,值得推介,我們點了芒果珍珠蟹肉卷,黑松露軟殻蟹卷,忌廉芝士鰻魚卷...個人很喜歡芝士鰻魚卷,可以一次吃到兩種喜歡的味道,芝士跟鰻魚也十分搭。黑松露軟殻蟹卷吃下去有脆脆的口感又配上飯一起咀嚼,同時吃到兩種層次。 另外吃了燒羊胺、炭燒雞軟骨、網燒牛仔骨,墨魚籽松露焗原隻帶子,燒物類的味道都很不錯,羊和牛的肉質鮮嫩,不會太韌太熟。焗帶子送來放了一回再吃還是熱的,白汁蓋在帶子上配上松露吊味,又是吃完再完的一款。還有芝麻雞翼是我的大愛呀,一口氣吃了四隻!外皮很香脆,內裡肉汁豐富而且鮮嫩入味
油甘魚

燒羊鞍
炸物

另外吃了燒羊胺、炭燒雞軟骨、網燒牛仔骨,墨魚籽松露焗原隻帶子,燒物類的味道都很不錯,羊和牛的肉質鮮嫩,不會太韌太熟。焗帶子送來放了一回再吃還是熱的,白汁蓋在帶子上配上松露吊味,又是吃完再完的一款。還有芝麻雞翼是我的大愛呀,一口氣吃了四隻!外皮很香脆,內裡肉汁豐富而且鮮嫩入味。

最後還有甜品和雪糕吃,非常滿足!整體來說都很值得吃,而且坐得舒服,店員上菜都很快而且沒有漏單,建議選平日時段來吃會更享受到有質素的食物和服務喔~
2016-03-18
慶祝紀念
生日
油甘魚
燒羊鞍
  • 壽司
  • 芝麻雞翼
2016-03-15 1677 瀏覽
自從上次食完放題之後,又有啲口痕想食多餐放題。 講起放題,旺角就一定走唔甩,所以一落堂就飛奔去旺角既大滿喜,係創興都算方便。 雖然係咁講,但係我呢個帶病之身,一諗起放題個凍飲櫃真係打左個冷震,好彩男朋友仔勁醒見到有個暖飲櫃,先發覺呢間放題真係特別貼心! 飲左啖暖飲,就等唔切開始畫野食。首先上場既當然係醒胃菜沙津啦!有機菠蘿煙肉沙津 新出得黎又幾好食,酸酸甜甜加上少少咸既煙肉,完全係對於跟住既戰爭作最好既support!上菜速度夠快,落單短短5分鐘就上左第一輪刺身。有幾款刺身都帶比我驚喜。 特別鮮甜既珍珠貝柱,真係唔係其他放題食到,唔怪得之係推介啦。放題must食既三文魚同油甘魚有一定既水準。蜜汁鮑片既甜搞到我都食左幾轉。箱押壽司同手卷 都幾特別,連埋手卷細細份唔怕飽既手卷,仲有一個要提既野就係washibi啦,真係幾夠辣,同新鮮既sushi係一絕!大滿喜,真係超多驚喜!佢地個炸物,樣樣都好食! 紫心香芋丸外表平平無奇,圓轆轆咁,實際係香甜好味,香芋丸既有咬口又軟熟,甜甜地又唔漏!榴槤炸彈仲有一樣未必個個食,但係鍾意食既人,就一定要試。就係榴槤炸

有機菠蘿煙肉沙津

上菜速度夠快,落單短短5分鐘就上左第一輪刺身

有幾款刺身都帶比我驚喜。

箱押壽司同手卷

大滿喜,真係超多驚喜!佢地個炸物,樣樣都好食!

紫心香芋丸

榴槤炸彈

仲有一樣未必個個食,但係鍾意食既人,就一定要試。就係榴槤炸彈啦,識食榴槤既人都知,好多時榴槤製品唔係樣樣都好食,今次呢個炸彈係有水準既,有榴槤既完整甜味,真係值得一試!
男朋友仔叫到成枱野食,全部肉肉肉,見佢食到滿足既樣,又話好食好食咁,其實睇住佢食就已經好開心。

我就試左個白汁燒帶子,好大隻又juice,白汁香濃帶出個帶子既鮮味。
大滿喜係一間性價比幾高既日式放題,食物有水準,飲品又多款揀,仲有貼心既暖飲,上野食速度夠快,仲有好多講唔曬,下次再食過!
2016-03-09
  • 刺身
2016-03-14 1852 瀏覽
是次和友人到旺角吃日本放題,經女朋友介紹這家放題不錯,比起同區的放題好,最後決定試試。 一出電梯,裝潢別具風格,與其他放題餐廳不同,我們坐卡位,十分有私人空間。 飲品款式非常多,應有盡有,亦有我喜歡的烏龍茶,讚! 吃放題當然要點刺身,款式很多,和友人點了我們最愛的三文魚,劍魚和油甘魚,另外亦有他們推介的貝柱和鮑魚片。果然,並沒有令我們失望。貝柱非常爽口,並沒有”淋”和”梅”的口感。正! 刺身後,當然是壽司和熟食。 由於刺身沒有吞拿魚,而它是我和友人的最愛,當然要點! 另外還有北寄貝及蒜香牛肩肉壽司,對於我這個熱愛牛肉的人,沒可能不點吧? 非常滿意,吞拿魚入口溶化,吃得出不是一般貨色,而牛肩肉非常有咬口,配上壽司,簡直一流! 一口手卷,必食!尤其是海膽! 和友人點了每款一個,非常好~一口一個,口細的人也能一口吃下去! 吃過剌身壽司,當然要吃點熟食暖暖胃,身為愛牛之人,網燒牛仔骨和一口牛柳粒幾乎是必點的,以往吃放題,一口牛柳都給我乾爭爭的感覺,這碟牛柳一點乾的感覺也沒有,肉汁和燒汁,爽! 鯖魚和羊架,沒有太腥的味道,而羊架亦有一點“蘇味“,

飲品款式非常多,應有盡有,亦有我喜歡的烏龍茶,讚!

刺身後,當然是壽司和熟食。

由於刺身沒有吞拿魚,而它是我和友人的最愛,當然要點!

鯖魚和羊架,沒有太腥的味道,而羊架亦有一點“蘇味“,果然是推介之選!

最後點了每款一樣的甜品,精緻好味,讚!
2016-03-12
15 分鐘 (堂食)
2016-03-12 1518 瀏覽
上課後想同朋友去食好D但又唔想太貴,就揀左大滿喜大滿喜個價錢相對其他放題會平少少但食物質素一D都唔差我地首先叫左少少試下先三文魚又幾厚身wor 而且鮑片好好味仲有油甘魚都好好食搞到我同朋友之後叫左兩三次壽司我地都叫左黎食唔好睇佢細細粒 味道一D都唔差而且一口一個壽司可以另我地食其他正野最後要讚係野飲,好貼心咁有暖飲自取7-11一包都要成8蚊 所以依間放題俾我感覺好好~值得去食PS 服務態度幾好
上課後想同朋友去食好D
但又唔想太貴,就揀左大滿喜
大滿喜個價錢相對其他放題會平少少

搞到我同朋友之後叫左兩三次

壽司我地都叫左黎食
唔好睇佢細細粒 味道一D都唔差
而且一口一個壽司可以另我地食其他正野
最後要讚係野飲,好貼心咁有暖飲自取
7-11一包都要成8蚊
所以依間放題俾我感覺好好~值得去食

PS 服務態度幾好
2016-03-07
2016-03-12 1299 瀏覽
今日同朋友出去食放題好好采俾我地book到大滿喜一入去環境幾舒服,而且坐唔算迫必食刺身入面最好食一定係三文魚厚切得黎好彈牙味道甘香 而且鮮而不油玉子同樣都係好好食,保持到蛋香tim其他熟食都唔錯,例如羊架配料完全cover到羊酥味食落唔會癡牙 好正總體黎講係間抵食既放題waiter同部長既態度好好 出野算快
今日同朋友出去食放題
好好采俾我地book到大滿喜
一入去環境幾舒服,而且坐唔算迫
必食刺身入面最好食一定係三文魚
厚切得黎好彈牙
味道甘香 而且鮮而不油
玉子同樣都係好好食,保持到蛋香tim
其他熟食都唔錯,例如羊架
配料完全cover到羊酥味
食落唔會癡牙 好正

總體黎講係間抵食既放題
waiter部長既態度好好 出野算快
2016-03-05
2016-02-28 870 瀏覽
行完創興$12店之後落到電梯大堂已經好多人排隊上樓食晚飯見餓餓地男朋友就建議不如係返創興食放題最後選擇咗大滿喜見晚餐時間有2小時$218都okay所以就拎飛了等咗大約十分鐘就可以入座我一坐低就已經點甜品了綠茶紅豆糕2樣好夾而且好彈牙木糠布甸就甜咗少少不過奶味都好夠意式奶凍原本D相上面有好多topping不過呢樣一上只係得奶凍但都好食收貨收貨不過泡芺已經淋哂了之後就叫咗個海膽手卷手卷細細件不過入面放海膽就唔孤寒起碼有2至3條海膽肉而且唔苦又鮮味男朋友更叫咗3次刺身就有我最愛的油甘魚彈牙而帶甜味好新鮮而又切得肉厚唔會好似其他放題店咁薄薄一片主食方面我點咗海鰻炒飯米種用返珍珠米粒粒飽滿而鰻魚肉都好多有日式料理店既質素壽司就點咗關西類的箱壽司雖然唔係用返正宗京都式的方式製作不過又整得幾好食啱埋港人口味特包食品其中白汁燒帶子好甜而且白汁又好香
行完創興$12店

特包食品
其中白汁燒帶子
好甜而且白汁又好香
2016-02-28 593 瀏覽
過完年又好想再食放題了一放工就埋同事去食因為時間尚早見到大滿喜有90分鐘兩位送半位優惠所以就選擇咗呢間魚生份量來得快又足 三文魚刺身係用腩位的來料不會馬虎油甘魚爽口而不會腥劍魚腩口感結實完全冇唔新鮮的散口不會赤蝦有時質數飄忽有幾隻蝦肉無味而略帶腥味不過另一款泰式生蝦反而出色每隻也有泰式涼拌汁浸過完全有泰國風味食左陣刺身就想食返D肉食暖返個胃可能客人眾多廚師會一次煮多件羊架及牛仔骨 所以上桌好快其中羊架係推介之一唔會有羶味連我同事唔食羊都叫咗2件另外燒菠蘿多汁而香甜 正好清清個口再食過食食下見到一樣叫日替燉湯本身以為係日式味噌湯原來係每日中式例湯 不過呢個湯完全唔係茶記果D質素碗碗都有豬骨蜜早係入面而且入味而又不會太過味精 最後食下食下埋單只係$371 2個人好抵呀

過完年

最後食下食下埋單

只係$371 2個人

好抵呀
5 分鐘 (堂食)
Rain 除了嘗試新的餐廳外,口袋中總有幾家心水放題之選,這天跟朋友來到大滿喜,都好一段日子沒來了,之前吃過幾次水準也不錯,就是地點對我核說遠了一點點,不過為了遷就在九龍、新界的朋友,還是在這兒吃好了。吃放題,通常我都會只記得拍第一轉上來的食物,之後就會掛著跟朋友聊天就忘記了...先說一下刺身,有頭甜蝦、三文魚以放題的質素來說,是水準以上,八爪魚跟劍魚腩就略有些失望,八爪魚嚼勁太大,有點咬不開的感覺,而劍魚腩就吃不出是腩的部份,油脂不夠豐腴,但還是新鮮的。帆立貝第一轉吃下不錯的,第二轉就略有一點腥,水準有點不穩定。天氣冷就想吃一點熱的東西,我們就點了海鮮鍋,海鮮跟其他食材也不少,湯喝下也滿好喝的,最底還有一些薯粉,沾滿了湯跟海鮮的味道,好吃!朋友要吃飯,所以就點了很多壽司 Orz整體來說也很不錯的,飲品種類多、上菜速度快、漏單的情況不算嚴重,食物水準也是中上的,不過個別員工服務就比較 hea...叫幫忙收碟也當聽不到 Orz幸好也有一、兩個員工都主動的...​
Rain 除了嘗試新的餐廳外,口袋中總有幾家心水放題之選,

這天跟朋友來到大滿喜,都好一段日子沒來了,

之前吃過幾次水準也不錯,就是地點對我核說遠了一點點,

不過為了遷就在九龍、新界的朋友,還是在這兒吃好了。

而劍魚腩就吃不出是腩的部份,油脂不夠豐腴,但還是新鮮的。
天氣冷就想吃一點熱的東西,我們就點了海鮮鍋,

海鮮跟其他食材也不少,湯喝下也滿好喝的,

最底還有一些薯粉,沾滿了湯跟海鮮的味道,好吃!
朋友要吃飯,所以就點了很多壽司 Orz

食物水準也是中上的,不過個別員工服務就比較 hea...

叫幫忙收碟也當聽不到 Orz

幸好也有一、兩個員工都主動的...​

今晚朋友專情揀大家好耐好耐無吃嘅一款日本料理 - 放題!難得新年,當然要吃得開!大滿喜名字改得真吉利,好意頭!位置又係熟悉嘅創興中心,為左5太夜去吃飯同時又就下我呢個由中國回來吃慣早飯的我,我地就BOOK左早段時間(5:30-7:30)!大約只等了少許時間,便可以進場了! 門口微光,有個LIST俾你預先睇定餐紙上嘅選擇,一陣入去可以起勢係餐紙上剔剔剔,揀選心頭好! 餐紙多達十張,種類繁多,總有一款岩你食!壽司、刺身、燒物、鍋物、炸物、煮物、天婦羅、手卷等等。飲品櫃包羅萬有,有韓國汽水果汁,仲有維他野,任你選擇。本人最中意食既枝豆都有,一路暢飲一路食住枝豆︴YEPYEPYEP~~~同朋友傾計嘅良伴,味道5錯,有少少鹽奄,有心思!刺身簡直係PERFECT!有好多種我至愛嘅生蝦,泰式生蝦、阿根廷赤蝦、有頭甜蝦、仲有玉子、三文魚、劍魚腩、油甘魚、希靈魚、八爪魚、鮑片等等,問心真係樣樣新鮮,連成日最易中伏嘅希靈魚都安全放得入口有鮮味,食得好安心!黃金蝦炸得好靚,脆到連蝦頭都咬得吞得~~好香口滋味!蝦食嘅另一選擇響螺煮亦都5錯,大大隻螺肉好吸引,入面嘅肉有黏稠度,見得到爬行物嘅黏液,搣走佢就食
今晚朋友專情揀大家好耐好耐無吃嘅一款日本料理 - 放題
難得新年,當然要吃得開!
大滿喜名字改得真吉利,好意頭!位置又係熟悉嘅創興中心,
為左5太夜去吃飯同時又就下我呢個由中國回來吃慣早飯的我,
我地就BOOK左早段時間(5:30-7:30)!
大約只等了少許時間,便可以進場了!
門口微光,有個LIST俾你預先睇定餐紙上嘅選擇,
一陣入去可以起勢係餐紙上剔剔剔,揀選心頭好!
餐紙多達十張,種類繁多,總有一款岩你食!壽司刺身、燒物、鍋物、炸物、煮物、天婦羅、手卷等等
飲品櫃包羅萬有,有韓國汽水果汁
,仲有維他野,任你選擇。
枝豆
刺身簡直係PERFECT!有好多種我至愛
嘅生蝦,泰式生蝦、阿根廷赤蝦
黃金蝦炸得好靚,脆到連蝦頭都咬得吞得~~好香口滋味!
蝦食嘅另一選擇
響螺煮亦都5錯,大大隻螺肉好吸引,入面嘅肉有黏稠度,見得到爬行物嘅黏液,搣走佢就食得!爽口彈牙嘅肉質,正!
揀左幾款較特別嘅壽司,柚子鹽巴類,火炙類,柚子味嘅食得到清新,火炙嘅有個種BBQ嘅口感,新鮮但點半熟,有火焰喺口入面,誇張了XDDD
箱板壽司
箱押式嘅壽司相信都係呢度嘅特色,5止箱押,上面仲有黑魚子,生薑,沙律菜,熱溶芝士..等等,,,味道最好係熱溶芝士,帶出個種奶酪味非筆墨所能形容,小小件,一口就能感受!
手卷只食了海膽類,未去到最頂級,但都鮮甜入口即溶

呢餐飽到食5落甜品~~下期再試!
2016-02-12
15 分鐘 (堂食)
箱板壽司
2016-02-18 1472 瀏覽
舊朋友好耐冇見,於是約食放題。入去坐低睇放題紙,分類由A至L,有食物推介圖,單位清楚。落完放題紙,當然睇下有咩飲,有個大雪櫃,熱飲櫃,有紙包,枝裝,罐裝任拎。刺身寫左法國藍青口,三文魚,油甘魚,珍寶赤蝦,希靈魚,泰式生蝦,鮑片,珍珠貝柱。剌身好快到,片數同放題紙寫既一樣,有多冇少。全部剌身食落去都好新鮮。三文魚色澤好,唔霉,同油甘魚一樣每一片都厚。而剌身蝦好鮮甜又爽口。另外炸物叫左吉列一口芝士丸,紫心香芋波同炸蠔。頭兩樣都煙煙靭靭,有咬口。芝士味都濃,只食炸物都已經滿足。而且出奇地是次放題牛柳粒同牛肋骨既牛質量都唔錯,不過本人認為牛柳粒伴碟既洋蔥有d多..但牛唔靭,調味好。食緊期間店員仲推介限定燉湯不過本人不感興趣。最後連雪糕,雪條都唔夠時間食。整體黎講,食物質素值得一讚

,唔霉,同油甘魚一樣每一片都厚。而剌身蝦好鮮甜又爽口。

• 刺身
2016-02-17 1436 瀏覽
一行三人去大滿喜食放題,地方都幾大,間格有些少似日本的餐廳。我食第一場,人流唔算多。我坐的架位,座位比硬身。落單與上菜的時間前後只需5分鐘,而且侍應見到我開釘洞又閂下:侍應就叫唔好咁做。驚整親。我地叫左刺身,d刺身都好新鮮。另外叫左牛肉煱同牛奶煱,個牛肉煱用醬油煮。湯底偏咸:慶幸個牛肉夠滑,D菜都好甜。(本人要講明日式牛肉煱本應偏咸)而個牛奶煱個湯底都比較淡,仍然存在到牛奶味。D材料都索到D牛奶味。另外我一定要推介軟殼蟹卷,份量唔大唔細;但軟殼蟹竟然可以脆卜卜。個芝士薯係上菜的時侯已經係凍,但食落去D芝士會流出嚟。本人推介:軟殼蟹卷

個芝士薯係上菜的時侯已經係凍,但食落去D芝士會流出嚟。

本人推介:軟殼蟹卷
壽司
牛奶煱
牛肉煱
芝士薯
壽司
牛奶煱
2016-02-16 1162 瀏覽
今日係年初五,好開心又一個月約朋友食飯。今次我地去食放題係呢間大滿喜。由於我地book咗位啦同岩岩那時段開始,我地唔洗等就即刻可以入去。有炸物、主食、刺身仲有好多好多野食。落完單之後,唔洗幾分鐘,即刻有第一碟食物送到來,感覺好豐富。尤其是係炸物,有一口芝士…芝士味濃,又夠熱、芝麻雞翼…個皮好脆,芝麻味勁香、多春魚、香芋丸,黃金蝦同蠔啦,食落去外脆內軟,非常入味。仲有啲甜品,那杯法式奶凍夠滑又唔會好甜,同埋仲有朱古力泡芺雖然細粒,但唔膩不過有一樣唔係太好食,就係串燒,果啲肉太硬啦,差啲咬唔到,唔知係唔係擺得太耐。飲品方面,可以自取,不限次數。整體來說,呢間放題都幾ok,沒走單。'

• 芝麻雞翼