2016-02-10 1513 瀏覽
放題開到成行成市食到厭晒,隔左一段時間先敢來試,好彩冇令我失望,刺身樣樣都好新鮮由其赤蝦個種膠質痴口鮮甜正,青口好難食又腥又乾,左口魚係我最愛油甘味留係口,牛肉就普通,海膽唔夠鮮甜有小小腥,牛柳粒寫到必食但雖然林冇肉味,天婦羅蝦冇炸得夠老,雞脾菇好小有講唔出咁好食,蕃薯仔超甜好似浸糖水,凱旋門沙律有腰果菜又新鮮掂,一口芝士真係好芝正正正,鳳尾蝦可以唔食好油,甜品太甜啦食雪糕好d,羊安剛剛熟好多汁,太多種類食唔晒下次再試
天婦羅-炸虎蝦,雞脾菇,蕃薯仔
凱撒大蝦沙律
木糠布甸,TIRAMISU
炸物-一口芝士,鳳尾蝦丸,吉列蠔
刺身-青口bb,赤蝦,甜蝦,貝柱
左口魚壽司,灸燒牛肉壽司
手卷-海膽,龍蝦沙律
題外話/補充資料: 員工服務差只顧談天不收碟,放有熱湯食物好危險倒到成枱係成晚見情況發生多次
2015-12-13
15 分鐘 (堂食)
天婦羅-炸虎蝦,雞脾菇,蕃薯仔
刺身-青口bb,赤蝦,甜蝦,貝柱
左口魚壽司,灸燒牛肉壽司
2016-02-10 552 瀏覽
年廿八 和好姐妹行街買靚衫過年。順便食個團年飯 黎近新年將會日日食中餐 路經創興見到放題 靈機一觸 決定食日本野 賀賀佢。我們食5:30 有一個人可以半價。嘩 好開心呀 有卡位坐 正 終於可以抖抖隻腳。一入去 已經見到飲品櫃 好多選擇 果汁 汽水 啤酒 茶 涼茶類都有 非常好! 魚生係姐妹的賣飛佛 好新鮮肥美 但我剛剛腸胃敏感完 唔敢食魚生 所以主打熟食。先來火灸蟹棒 帆立貝壽司。壽司飯細細舊 微暖 淡淡醋的酸香味 太好 唔會食到飽飽滯 蟹棒大大條 有點半溶芝士 不錯。 蟹籽沙律 青瓜蟹柳絲好足料 如果蟹籽多點會更美味。 牛油粟米 雖然係普通的食材 但卻勾起兒時的學生回憶。充滿牛油香味 甜甜地 鐘意 芝麻雞翼 和 秘製蜜汁雞翼 我都好鐘意 芝麻的 炸得脆脆 香香芝麻味 蜜汁係焗既 蜜糖味濃 兩隻味都是肉質好嫩滑 encore左幾次 鐵扒一牛口和牛仔骨 鬆肉粉如果少點會更好 但味道唔錯 一口牛蒜香味幾重。 天婦羅大蝦 紫薯 蕃薯 炸粉略厚 但勝在熱辣辣 一口紫薯幾甜 細細粒cute cute 串燒雞軟骨 好好味 好脆 爽口 海鹽咸咸地。鹽燒蝦 雖然唔係

我們食5:30 有一個人可以半價。嘩 好開心呀

先來火灸蟹棒 帆立貝壽司壽司飯細細舊 微暖 淡淡醋的酸香味 太好 唔會食到飽飽滯 蟹棒大大條 有點半溶芝士 不錯。

蟹籽沙律 青瓜蟹柳絲好足料 如果蟹籽多點會更美味。

串燒雞軟骨 好好味 好脆 爽口 海鹽咸咸地。鹽燒蝦 雖然唔係大大隻 但勝在幾鮮甜。

蟹粥 粥底幾綿 蟹腳好充足 可惜我太懶 冇食曬。

日式燉湯 好甜 好似青紅蘿蔔湯咁 哈哈。

雪花肥牛鍋 肥牛 黃牙白 豆腐。熱辣辣 肥牛雪花幾多 半生熟 黃牙白甜甜的。

最後食左好多舊燒菠蘿 酸酸甜甜 好清新 解膩一流。

食飽飽 大滿足的一餐。
2016-02-07 2035 瀏覽
今晚和好朋友吃團年飯,團年飯當然要吃好吃豐富,放題是個好選擇。由沙律、小食、刺身、壽司、卷物、手卷、天婦羅、燒物、主食、煮物、甜品,什麼都有。吃飽飽準備過肥年。每枱客人一本厚厚的記事本,裡面全是點菜單。寫著寫著讓我想起讀書時每年都寫的記事本。哈哈。 這裡的壽司,我特別喜歡帶子和左口魚。北海道帶子夠甜夠鮮。左口魚配上柚子,感覺很配。壽司飯的份量小小的,超適合女生,多選幾款也不怕。 嘩!手卷一上時,我和朋友都忍不住叫了出來,因為我們點菜時沒有留意是迷你手卷。實在太可愛!跟壽司一樣大的手卷,不會讓大家只是吃米飯吃飽,儘管在吃放題時,也可以盡情點,好貼心。刺身賣相吸引外,也很新鮮。特別喜歡是大的蝦和油甘魚,夠甜夠肥美。我們左右兩枱的都在瘋狂encore。哈哈黃金蝦也是我喜歡的,外面炸得脆脆,蛋黃好味道,要試試。芝麻雞翼都要試,外脆內嫩,加上芝麻香,不會整個咀巴都是油,女生可以放心。 喜歡燒菠蘿的要點,酸酸甜甜又多汁,不會令你失望。日式鱈場蟹腳粥有粟米和蛋白,粥底夠綿,份量挺多,如果多幾個朋友可以點來試試。其實這裡的食物選擇很多很多。除了菜單上有的,還有大大個雪櫃放滿各種飲品和雪
今晚和好朋友吃團年飯,團年飯當然要吃好吃豐富,放題是個好選擇。由沙律、小食、刺身壽司、卷物、手卷、天婦羅、燒物、主食、煮物、甜品,什麼都有。吃飽飽準備過肥年。

北海道帶子壽司
鹽燒柚子左口魚壽司

迷你海膽手卷
刺身
黃金蝦也是我喜歡的,外面炸得脆脆,蛋黃好味道,要試試。
芝麻雞翼

喜歡燒菠蘿的要點,酸酸甜甜又多汁,不會令你失望。
燒菠蘿
  日式鱈場蟹腳粥
其實這裡的食物選擇很多很多。除了菜單上有的,還有大大個雪櫃放滿各種飲品和雪糕。另外要讚的是,這裡上菜很快,而且侍應會提醒我們最後點菜時間和跟進所有食物是否上齊,不會有消失的單(有吃過放題的都可能會有過這經驗,哈哈)。

2016-02-07 1324 瀏覽
冬天好多大邊爐都Full哂,放題就唔Full👅💕朋友話去呢間食我又未試過就去左啦!三個女人仔放工就去左,一早計左位,環境還很不錯的,飲品系甜品係自己出去拎嫁!冬天我地只係飲熱野!仲有一啲熟食係可以出出面拎黎食。但我就真係未試過好唔好味,因為我覺得係放左係度好耐👾一開始係上熟食先嫁,天掃羅幾好味,佢有幾種味揀下面個隻最好食👇🏻炸蠔我的至愛叫左兩次,但羊架就真係唔好點,一食落去好多"蘇"味,未出入口,我係真係唔想浪費,但真係食唔到,太"蘇"了!有個青口用個細煲仔上嫁,個名我唔係好記得,但真係一般,食落去一D味都冇🙈🙈🙈大家點時要小心啲!刺身放面都好新鮮,加上師傅切得都幾厚嫁,大大舊👍🏻三文魚係最鮮最美味!但佢係出左幾個熟食先出嫁,我覺得比較耐嫁,但見佢甘大盆就知咩事啦!碟帶子很入味,食完又叫Ice-cream係每人得一件,所以要叫人拎嫁,最好味係士多啤梨,雲呢拿味怪怪的,有留連味個人認為!抹茶蛋糕清清地最好食,泡芙個度個個朱古力蛋糕一啲都唔得,太甜太硬,不好食!
冬天好多大邊爐都Full哂,
放題就唔Full👅💕
朋友話去呢間食我又未試過就去左啦!
三個女人仔放工就去左,
一早計左位,環境還很不錯的,
飲品系甜品係自己出去拎嫁!

冬天我地只係飲熱野!
仲有一啲熟食係可以出出面拎黎食。
但我就真係未試過好唔好味,
因為我覺得係放左係度好耐👾

一開始係上熟食先嫁,
天掃羅幾好味,佢有幾種味揀下面個隻最好食👇🏻

炸蠔我的至愛叫左兩次,
但羊架就真係唔好點,一食落去好多"蘇"味,
未出入口,我係真係唔想浪費,
但真係食唔到,太"蘇"了!
有個青口用個細煲仔上嫁,個名我唔係好記得,
但真係一般,食落去一D味都冇🙈🙈🙈
大家點時要小心啲!

刺身放面都好新鮮,
加上師傅切得都幾厚嫁,大大舊👍🏻
三文魚係最鮮最美味!
但佢係出左幾個熟食先出嫁,
我覺得比較耐嫁,但見佢甘大盆就知咩事啦!

碟帶子很入味,食完又叫

Ice-cream係每人得一件,
所以要叫人拎嫁,最好味係士多啤梨,
雲呢拿味怪怪的,有留連味個人認為!
蛋糕

抹茶蛋糕清清地最好食,
泡芙個度個個朱古力蛋糕一啲都唔得,
太甜太硬,不好食!

訂位已告訴有視障朋友同行,要求闊小小的卡位,結果2人享受4人卡位,有非常足夠的座位,安排超窩心。加單放在檯的一旁,店員馬上自動主動落單,上菜速度也非常快,整體服務水準一流。我們主攻刺生,第一輪大大盤剌生做型精彩絕對吸睛,所有刺生厚切及色澤悅人,赤蝦甜蝦具型豪華排列,「色」滿分。魚生最愛三文魚油甘魚,厚切外,超級肥美,滿口魚油香味,肉質鮮甜彈牙。蝦類具型外,仲極奇新鮮,甜蝦鮮甜,沒半點腥味,沒有冰粒,解凍溶雪剛剛好,蝦肉爽牙彈口。珍寶赤蝦沒半點痴蝦或蝦肉立痴的情況,完全爽口,更扺讚是蝦腸己挑清,感覺安心清潔。第二第三輪剌生同是超厚切,口感豐富,過足口癮。另外,烤元貝,一再encore, 元貝大隻,上面仲加有香草及黑魚子,味道層次豐富。特別的有白飯魚tempura,有白飯魚的魚鮮甜味,外面炸醬加有小小辣椒,外脆內軟,外咸辣內鮮甜,滿足舌頭的刺激感。甜品首推奶凍,香滑微甜,朱古力泡芙是新出品,泡芙細細粒,朱古力味重,忌薕微甜,感覺輕盈,減少犯罪感。

刺生第一輪
刺生第三輪
烤元貝
甜品
2016-01-27 1830 瀏覽
旺角有好多好多放題,多到唔記得哂d名,但通常食物質素一般,所以食完連個名都唔記得~ 呢間位於旺角彌敦道旁既大滿喜,食完真係令人有滿滿既驚喜~ 餐廳位置方便,地鐵站行5分鐘就到~ 一入舖頭,成間餐廳既裝潢好特別,好似卡拉ok 咁,用紫色做主色調,而且全部卡位都用梳化椅,非常舒服~ 放題最緊要選擇多,一睇本點餐簿,一棟勁厚,有A-L咁多張點餐紙,有多款不同種類既食物任揀~因帶病在身,今日主打熟食! 淨係熟食都有好多選擇,先黎個燒物,點左個黑松露芝士焗帶子,唔好睇少o個細細pat 黑松露,超黑松露味,芝士味又香又滑,加上帶子焗得啱啱好,估唔到放題都有咁既質素👍🏻之後仲有個燒牛肋骨,個秘製醬料有少少似燒汁味,但味道又比燒汁味豐富d,個牛肋骨肉質可以,而且咬落好多牛肉汁,好juicy~ 見個黑松露咁正,再叫個黑松露軟殼蟹卷,果然冇令我失望,軟殼蟹好酥脆,一d都冇腥味,而且蟹籽卜卜聲,都幾新鮮~其他燒物都好好味~~~ 仲有值得一點既係長腳蟹粥,蟹腳好鮮味,個粥好甜,而且好綿,一流~ 飲品有好多選擇,有兩個大雪櫃,咩牌子咩飲品都有,仲有不同味道既雪糕,任君選擇~甜品點左個tiramisu ,好滑,而

呢間位於旺角彌敦道旁既大滿喜,食完真係令人有滿滿既驚喜~

甜品點左個tiramisu ,好滑,而且好香既咖啡酒味,正!!

所有落單完全冇甩漏,而且服務生態度友善,收碟手腳好快,讚👍🏻

2016-01-26
2016-01-26 1723 瀏覽
每次想食日本放題,總是頭痛著太多選擇,今次朋友話要帶我黎試下重質不重量,即管俾次機會試下。呢度佢地選擇唔算特別多,基本壽司,燒物,串燒,甜品都樣樣齊,但勝在部分夠特色。先黎蟹子沙律,蟹子份量唔少,青瓜絲夠清甜,係醒胃之選呀。壽司刺身點少得呢,刺身夠新鮮,三文魚,吞拿魚同甜蝦都試晒,不過唔夠上面呢兩款咁有特色,黑松露軟殻蟹卷物,軟殻蟹夠鮮甜又不油利,加上黑松露味道好特別。另外吉烈蠔卷物,將蠔cut開一半令蠔汁流晒入件壽司度,正。呢個都係必吃既羊鞍,黑椒味濃令蘇味完全辟除,肉質夠嫩而且充滿肉汁,必食呀個人認為。最後食甜品,店員推介這款是餐牌沒有的榴連炸彈,其實是炸榴連丸子。外皮熱辣辣同香脆,中間包住既係新鮮榴連,對榴連控黎講就係無得輸啦,不過對於唔食榴連既人,即是我朋友就認為陣味太濃烈啦。

先黎蟹子沙律,蟹子份量唔少,青瓜絲夠清甜,係醒胃之選呀。

2016-01-18 2064 瀏覽
每逢屋企人生日都去大滿喜食放題,假期訂左位,最早果輪都好多人。平日食都好多人阿。環境幾好,如果二人位就逼啲。汽水野飲自己拎,其他落單黎得幾快三文魚刺身至愛,赤蝦好新鮮。仲有鹽燒海蝦好夠味道,有鮮味。羊扒我幾欣賞,燒得幾香,每次都叫吉列芝士好正,好脆。天婦羅蟹棒同埋海蝦我最愛,食極刀吾厭。有甜品有雪糕食,都幾多野揀整體幾好,如果繁忙時間會等得耐同埋迫所以提早訂位!

吉列芝士好正,好脆。

天婦羅蟹棒同埋海蝦我最愛,食極刀吾厭。

甜品有雪糕食,都幾多野揀

整體幾好,如果繁忙時間會等得耐同埋迫
所以提早訂位!

2016-01-18
5 分鐘 (堂食)
  • 魚生
  • 燒物
  • 放題
2016-01-13 2617 瀏覽
今日星期六同屋企人行旺角, 諗住食飯實多人, 所以食早d , 就去左walk in 頭輪5:30pm ~7:30pm 日式放題。同一般放題差不多, 都係自己剔紙入單, 特別吸引我目光, 係個飲品櫃, 成個櫃任拎。刺身好新鮮, 特別係珍寶赤蝦, 又大隻又新鮮, 肥美鮮甜, 青口細細粒易入口。海膽三色魚生箱押個組合好特別,顏色配搭吸引, 另外海膽迷你手卷也不錯,海膽新鮮唔腥!Order 紙寫住推介的一口吉列芝士, 真係值得推介, 咬落口, 芝士唔會太濃同太漏, 外層炸的脆脆的, 口感軟綿綿。令我驚喜的係呢度個粥~雪場蟹腳鮑魚粥, 粥底煲到好綿, 又唔會好杰, 湯底又有鮮味, very good!甜品方面都唔弱, tiramisu 比較creamy得來又不會太甜, 好食!埋單每人200左右, 抵食又食到飽飽, 好滿足!
同一般放題差不多, 都係自己剔紙入單,
2097 瀏覽
特別吸引我目光, 係個飲品櫃, 成個櫃任拎。
海膽三色魚生箱押
雪場蟹腳鮑魚粥
埋單每人200左右, 抵食又食到飽飽, 好滿足!
題外話/補充資料: 店內有wifi 提供
2016-01-09
海膽三色魚生箱押
2016-01-10 2170 瀏覽
小妹一行三人 由5:30pm開始食2個鐘 每人$218 另收加一 呢間放題店嘅海鮮特別令人驚豔 尤其係蝦!雖然黃金蝦係中菜 但呢度嘅一啲都唔輸蝕 香口嘅鹹蛋黃 脆卜卜嘅蝦頭 連殼食真係和味到極!喜歡刺身嘅朋友不得不食珍寶赤蝦 除咗肥美 咬開蝦頭仲有新鮮嘅蝦汁流到成嘴都係!食完蝦 飲啖果汁 居然覺得果汁有苦味 因為相比之下 赤蝦真係甜到漏! 鹽燒海蝦嘅鹽分恰到好處 亦無烤過濃 保持了蝦的鮮味 海鮮鍋其實唔多海鮮 只有兩隻大蝦 墨魚仔同娃娃菜 但牛乳湯先係重點 又香又滑!想飲湯但怕味噌湯太鹹嘅朋友可以試呢個 不過都幾大兜 最好幾個人分甘同味 無想過除咗軟殼蟹仲有「硬殼蟹」XD 不過啲殼開得唔夠碎 女士們要當心破壞斯文優雅的形象... 全晚最屈機係呢碗蟹粥 你唔好睇得一條蟹腳咁孤寒 蟹味仲就滲透成碗粥 乜調味料都唔係加 真正原汁原味 仲煲得好棉!

珍寶赤蝦
鹽燒海蝦嘅鹽分恰到好處 亦無烤過濃 保持了蝦的鮮味
鹽燒海蝦
北海道牛乳海鮮鍋

咖喱炒蟹

2016-01-09
15 分鐘 (堂食)
珍寶赤蝦
鹽燒海蝦
北海道牛乳海鮮鍋
咖喱炒蟹
  • 蟹粥
  • 刺身拼盤
  • 雜錦刺身
2016-01-03 2254 瀏覽
2星期前食晚市放題,送一張$160午市放題免加一coupon, 2016的第一次放題就來啦~午市放題有3小時,12:00-3:00, 都有7成位爆滿,食物依然保持高水準,員工非常禮貌,上菜速度也快,CP值極高。先叫刺生,三文魚油甘魚劍魚腩是主打,厚切,彈牙新鮮,挑筋無渣,唯獨是數量來不夠。甜蝦和珍寶赤蝦非常新鮮,蝦味濃郁,肉身夠肥厚鮮甜,唯獨珍寶赤蝦頭有微少冰粒末完全解凍,幸好我不吃蝦頭的。八爪魚薄切鮮甜,而甜旦也旦味濃郁,保持一貫水準。青口沒有來,帶子也沒有來。追call第二盤剌生,三文魚油甘魚劍魚腩也來足數,鋪滿一大盤,三文魚及油甘魚厚切夠肥,超鮮甜,正! 帶子細細粒卻鮮甜無比,青口依然沒有來。叫了少量特色壽司,其中黑松露軟殼蟹卷值得一讚,軟殼蟹外表香脆夾雜軟蟹肉,上面黑松露提升壽司的味道層次,味道帶甘,最怕有D黑松露帶醋腥味弄巧成拙。烤羊扒非常嫩口,油份夠卻沒有肥膩感,烤得甘香7成熟,做放題而有此高品質現剩沒幾間。Tempura有新出品,必要試下旦tempura及鰻魚tempura. 旦肉熱到冒煙,旦味濃郁。鰻魚外脆內嫩,魚汁魚味豐富,我吃了6塊! 烤仙貝也是必食,大大個仙貝厚肉

烤仙貝也是必食,大大個仙貝厚肉鮮甜,加上小小薯蓉芝士,非常惹味。

牛仔骨絕頂好味,比韓國燒烤餐廳更惹味,它的柚子烤汁令牛仔骨變得叫人神暈癲倒,朋友一口吃了十件!

甜品試晒,推介北海渡奶凍,小妹吃了7小杯,奶味濃滑香甜,停不了口。
第一盤刺生
燒羊架
烤仙貝
烤牛仔骨
芝麻雞亦/一口芝士/芋心小丸
奶凍/ Tiramisu/ 木匡布丁/雀巢朱古力雪榚/檸檬梳打
意見咭
烤仙貝
烤牛仔骨
芝麻雞亦/一口芝士/芋心小丸
2015-12-31 2270 瀏覽
放假真係會令人變得肥騰騰。因為我又要食放題了。今次朋友仔介紹呢間放題,一到門口,真係塞爆人。坐低即刻叫刺身,每款刺身都好新鮮!三文魚好肥美,油脂比例適中。蝦超正,有2款,甜蝦,同另一款好似係牡丹蝦。超大隻,好似手指甘粗,啖啖肉呀😍😍😍油甘魚都好正,而且好厚切!結果,刺身食左3大盤食完一肚生野,要食返d熟食暖下肚!芝麻雞翼味道ok但油左少少,我like燒菠蘿,仲encore左幾次炸蠔又係我最愛呀!一咬開,d汁噴出黎,仲出煙Tim另外仲叫左2個蟹粥,味道鮮甜,真係有條蟹腳係窩入面的。所食既食物眾多,不能盡錄。總之,食完大滿喜,本人大滿足,要捧住個肚走人。
放假真係會令人變得肥騰騰。

坐低即刻叫刺身,每款刺身都好新鮮!

三文魚好肥美,油脂比例適中。

油甘魚都好正,而且好厚切!結果,刺身食左3大盤

炸蠔又係我最愛呀!一咬開,d汁噴出黎,仲出煙Tim

另外仲叫左2個蟹粥,味道鮮甜,真係有條蟹腳係窩入面的。

芝麻雞翼,炸蠔,芝士焗帶子
燒菠蘿,帶子壽司
2015-12-22
燒菠蘿,帶子壽司
2015-12-25 2313 瀏覽
說起放題,總會令人聯想起與三五知己一起去放題。講到放題,今次係我處女下海(第一次)。佢地D食物唔算多個人覺得,但係都夠食。小食,燒物方面,我就覺得係唔錯,大家可以去去試一試 - 菠蘿多汁 (唔會燒到無水)又可以食多D,因為聽日唔怕便秘,哈。帆立貝芝士味吾會太重,食左真係反唔到轉頭,小心。炒飯就唔你咁好,好似有D過左火。另外,壽司同甜品吾會整到太大份,咁就真係可以食到放題真諦。環境係唔錯,E度都可以比$100去感受下,真係唔錯的。但係就有一個問題,就係服務一般,因為可能唔夠人問題,我食左好多野,D碟都冇人收。係E一方面唔係咁好。
說起放題,總會令人聯想起與三五知己一起去放題
。講到放題,今次係我處女下海(第一次)

又可以食多D,因為聽日唔怕便秘,哈
。帆立貝芝士味吾會太重,食左真係反唔到轉頭
,小心。炒飯就唔你咁好,好似有D過左火。
另外,壽司甜品吾會整到太大份,咁就真係可以食到放題真諦。
環境係唔錯,E度都可以比$100去感受下,真係唔錯的

題外話/補充資料: 唔好快咁快就OK,唔係你個桌子就好多碟係度
2015-12-10
30 分鐘 (堂食)
  • 菠蘿
2015-12-03 4839 瀏覽
5:20分到,門口大慨有8個人等候,我們訂了5:30,侍應5:25問是否book左位,預早給我們入座,我地第一個入,座位對正飲品櫃,超多選擇,仲有人地無嘅韓國雪梨水,清甜而且有小小果肉,我共飲了4枝。先寫魚生,共吃了三大盤,漏了一次單,而且每次油甘魚都只是得4一5片。魚生整體鮮甜,而且超厚切,令人食得滿足暢快。三文魚肥美,厚切大塊,無筋無渣,部份仲要係三文魚腩,放題來講是超水準。油甘魚同樣厚切肥美。臉魚腩就不過不失。甜蝦與大赤蝦皆蝦肉彈牙鮮甜,連蝦腸吾知點解都咁乾淨,大赤蝦手掌般長,甜蝦就名符其實好甜,值得encore.壽司就真係一般般,下次可以吾食,留位比魚生。炸蝦的粉太厚太多,炸南瓜及炸小番薯就非常鮮甜,犬其小番薯,可惜無燒小番薯,炸或多或少給人感覺無咁健康,我吃了三粒,小小甜番薯味充滿口腔,暖暖的吞下,幸福感超標。燒羊肉有驚喜,上檯見佈滿厚厚孜孜粉及香草,与平日見嘅烤羊扒大不同,心想羊肉必定劣質才要那麼多調味粉,咬一下便知真偽,誰不知羊肉鮮嫩鬆化,油份分佈均勻,有人口溶的效果,而且是一般放題,甚至是西餐廳之上。燒牛仔骨又是另一驚喜,牛肉味勁濃,肉質鮮嫩,而且抽子烤汁極醒胃,也減少
壽司就真係一般般,下次可以吾食,留位比魚生。炸蝦的粉太厚太多,炸南瓜及炸小番薯就非常鮮甜,犬其小番薯,可惜無燒小番薯,炸或多或少給人感覺無咁健康,我吃了三粒,小小甜番薯味充滿口腔,暖暖的吞下,幸福感超標。燒羊肉有驚喜,上檯見佈滿厚厚孜孜粉及香草,与平日見嘅烤羊扒大不同,心想羊肉必定劣質才要那麼多調味粉,咬一下便知真偽,誰不知羊肉鮮嫩鬆化,油份分佈均勻,有人口溶的效果,而且是一般放題,甚至是西餐廳之上。燒牛仔骨又是另一驚喜,牛肉味勁濃,肉質鮮嫩,而且抽子烤汁極醒胃,也減少了油膩感,朋友吃了十多塊。最後有4款甜品,最好味是奶凍,奶味濃郁,沒有奶䍪味,很嫩滑,我一口吃了6小杯,布甸也不錯,西米糕可以不食,tiramisu就太硬,可以不食。
正價二佰幾,價錢差不多,食物質素高,扺食。而家早段時間送半個,$175,就簡直超扺食。送左張coupon,$160午飯時段任食免加一,下次要試下,吾知中午放題質素如何呢?
晚餐早段時間最抵
清潔企理,座位舒適
飯品櫃
韓國雪梨水
魚生~第一輪
魚生~第二輪
魚生~第三輪
燒羊扒
骨仔骨(柚子燒汁)
tempura
魚生~第一輪
魚生~第二輪
魚生~第三輪
燒羊扒
骨仔骨(柚子燒汁)
甜品~奶凍最好味
7:30前結帳最抵
2015-11-23 4352 瀏覽
大滿喜冠上【皇者級放題】之稱號絕對當之無愧,無論食物質素或服務都屬於中上之級別,是我最愛的放題餐廳之一。有了之前的經驗,晚市時間多數都要等超過半小時,這次將吃晚飯的時間提早至5:30pm,一來減少等候的時間,二來可以享有兩位送半位的優惠,一舉兩得。店內的裝修以神秘的紫色作為主打,不似藍色的冷冰,也沒有紅色的火熱,沉著而高貴。作為熟客一名,當然不難發現放題紙上換上了不少的新款食物,今次又可以大飽口福。放題當然不可錯過刺身,光看顏色及賣相就已經把我的心俘虜,厚切刺身永遠都不會過時,無論口感或味道,都是薄切比不上的。三文魚 - 橙白相間的條紋,肥美嫩滑的口感,不愧為港人的最愛。油甘魚 - 蘸上芥末醬油,滑入口中,鲜嫩甘香,每口都充斥著魚油的香味。赤蝦 - 珍寶級的Size,鮮甜,棉花糖的口感,一啖咬下,有說不出的滿足。劍魚腩 - 被稱為白玉拖羅的劍魚腩,入口綿軟而帶有一絲香甜。三文魚箱押壽司 - 第一次見到箱押壽司這個名字,覺得好奇於是點一件試試。原來是在長方形模內放入米飯及材料,壓成飯糰切件,實物較一般壽司大,味道差不多,只是口感比較實在。大滿海鮮他他酥皮盒 - 外觀精緻,上枱時新鮮熱辣,
三文魚刺身
油甘魚
赤蝦
劍魚腩
三文魚箱押壽司
三文魚箱押壽司第一次見到箱押壽司這個名字,覺得好奇於是點一件試試。原來是在長方形模內放入米飯及材料,壓成飯糰切件,實物較一般壽司大,味道差不多,只是口感比較實在。
大滿海鮮他他酥皮盒
大滿海鮮他他酥皮盒 - 外觀精緻,上枱時新鮮熱辣,外層香酥,如果再迷你一點就好,可以一啖一個。
白靈芝菇炒珊瑚蚌
白靈芝菇炒珊瑚蚌 - 質地鮮甜爽脆,值得推介一下。
鐵板牛柳粒
鐵板牛柳粒 - 完全不韌,入口似七成熟的牛扒,正!
秘製醬汁燒雞翼
秘製醬汁燒雞翼 - 終於有不熱氣的雞翼出現了,因為每次吃完太多芝麻雞翼,第二日一定會喉嚨痛,今次可以避免這情況發生了。嫩滑無比,咬下去還有汁滴出來,好好吃。
吉列蠔
吉列蠔 - 每次必點食物,蠔炸至金黃酥脆,肉卻鮮嫩多汁,還有濃郁的蠔味。

因為胃的位置有限,每次放題吃到的食物都不多,但是可以每款試一點,實在是大滿足。期待下次再光顧,希望一如既往保持這皇者的水準....

2015-11-21
5 分鐘 (堂食)
三文魚刺身
油甘魚