2018-04-19 114 瀏覽
都已經有一段時間冇去食放題,今次約咗個朋友去食,佢推薦左我去呢間大滿喜款式選擇多好好食嘅鰻魚,無骨店舖內熱門推薦既牛柳粒,食落去唔會太難咬好嫩滑多汁嘅牛肉放題必食嘅芝麻雞翼同埋一口炸芝士至於吉列炸蠔個質素就同其他放題一樣個羊架都整得幾嫩唔會好似其他放題咁韌咁多筋總體上來講我覺得今次呢個放題都唔錯,有呢個價錢自然有返咁上下嘅水準,下次再去放題食嘅話可以推薦去返呢間,而且佢仲有一個自助區,可以有甜品飲品乳酪雪糕供應,款式都幾多我自己本人都幾鍾意珊瑚蚌,呢個餸幾推薦,不過係有少少辣嘅
款式選擇多

好好食嘅鰻魚,無骨

店舖內熱門推薦既牛柳粒,食落去唔會太難咬好嫩滑多汁嘅牛肉

放題必食嘅芝麻雞翼同埋一口炸芝士
至於吉列炸蠔個質素就同其他放題一樣

個羊架都整得幾嫩唔會好似其他放題咁韌咁多筋

我自己本人都幾鍾意珊瑚蚌,呢個餸幾推薦,不過係有少少辣嘅
2018-04-16
2018-04-18 127 瀏覽
今日嚟到創興試新野🤤平時係創興通常就係食下雞煲打下邊爐🤦🏻‍♂️今日就試下食大滿喜放題 一入到去就已經有自助bar比大家自己拎中華沙津 螺肉 沙律 鳳爪 依啲小食😍😍仲有好多款雪糕雪條比大家揀🤤🤤除咗依啲 仲有大大部乳酪雪糕機係度 仲有兩隻味比大家揀🤤🤤當然唔少得好多款飲品比大家揀💁🏻‍♂️一嚟到梗係要試下啲刺身先 三文魚塊塊厚切 啲赤蝦刺身就好鮮無乜雪味 仲有甜蝦同帶子都好好肉🤤🤤🤤🤤跟住就試下啲壽司先 竟然有火炙左口魚壽司!!!!!唔係誇張 火炙左口魚同火炙三文魚真係拍得住元氣 可以多戰🤤🤤🤤仲有我最愛嘅魷魚系列 真係好鮮呀🤤🤤🤤食完壽司就食我嘅飛彿芝麻雞翼 佢地炸得啱啱好 啲皮脆之餘肉又滑 真係要食多幾隻🤤🤤海膽手卷唔大份可以叫多幾隻食 仲有個牛肉鍋唔算大煲唔會食到太漲😏😏仲有芝士帶子紅油抄手好多特別小食 真心平民價二百拎蚊真係好高質😍
2018-02-26 551 瀏覽
訂呢間餐廳之前, 見過食評話服務唔OK, 當時我諗可能個別事件吧。當日我book咗5位, 佢哋畀咗6人枱我, 後來我哋朋友有少少誤會, 只有4位, 但餐廳認為我哋浪費咗佢一張2人枱, 堅持收我哋5位費用。當時我哋話你可以放畀walk-in嘅人丫, 而且餐廳唔係分時段, 只係入座計2小時。當然係我哋理虧, 但我覺得你為咗唔浪費一張二人枱而要我哋去畀錢, 你收咗2百幾蚊, 但我哋亦保證不再光顧, 真的值得嗎?我哋book 6:30, 食兩小時, 但侍應通知我哋30分鐘前last order, 態度認真唔好。我明白嗰日係星期五, 全場爆滿, 但我食過咁多間放題, 每一間都爆滿, 都很忙, 唯獨呢間嘅態度差得令我不得不分享。即使食物再好, 服務太差, 不會再有下次。

即使食物再好, 服務太差, 不會再有下次。
2018-02-23
2018-02-22 664 瀏覽
而家香港開咗好多唔同嘅放題,啲質素好多都好參差,今次嚟到呢間大滿屋,就等我哋試下佢嘅質素,ok唔ok先!都係同平時一樣有好多唔同嘅魚生、壽司、熱食、甜品、種類都齊曬。佢啲天婦羅仲係即叫即炸,熱辣辣上檯,好味美。 其他啲熱食同炸嘢,都係即做嘅,特別係個吉列蠔,裏面熱辣辣,啲蠔好肥美呀!我哋叫咗好多嘢,啲質素同平時啲放題都差不多 ,但係佢最值得讚嘅係佢有鰻魚叫,啲鰻魚好肥美, 啲魚好淋身,好 juicy,仲係任叫添!而且佢仲有個自助嘅取食物地方,仲有平時酒店buffet嘅凍海鮮,仲有好多唔同嘅種類添!而家要競爭真係要有好多特別之處先至會有人來,呢間放題值得再來,而且除咗雪糕之外我都係第一次見仲有藍莓乳酪添!雖然最初覺得有啲奇怪,一食晚飯有藍莓乳酪,但係最後都食咗兩杯。

2018-02-22 502 瀏覽
壽司放題之前去過好多間唔同嘅放題,呢間都係第一次來,呢間嘅不同及特別之處,就係佢哋啲壽司款式特別多,魚生種類就同一般都有齊。同朋友一坐低,我哋就先叫咗好多魚生同埋壽司 ,魚生嚟到,都好新鮮而且啲蝦好大隻,啲魚生都切得好厚身,而且好甜美。 最特別之處係有好多壽司嘅款式,D款式仲喺自創嘅,好特別,而且好多好美味嘅芝士㖭! 我同朋友都覺得佢啲壽司仲好食過元氣,而且仲係任食,超抵食!佢當然唔少得嘅係所有放題都有嘅芝麻雞翼啦!味道都係一樣,啲雞好滑身,而且芝麻好香好美味。最特別嘅係佢嗰款鰻魚芝士壽司,超好食,我一個人食咗八件,好好味 。而且後來我哋先發現原來出面自助吧,仲有好多唔同嘅海鮮同埋甜品,最後食到好飽咁離開 。
壽司放題

我同朋友都覺得佢啲壽司仲好食過元氣,而且仲係任食,超抵食!

2018-02-21 382 瀏覽
年三十晚食團年飯,我哋屋企人唔係咁傳統嘅,我哋今年決定食放題 ,大家開心下。 來到旺角呢間大滿屋,一坐低好多壽司款式,仲有我最愛嘅黃金魷魚添! 平時好少地方呢放題會有咁多壽司嘅款式,黃金魷魚仲係第一間見到有㗎咋!啲魚生仲好新鮮,啲甜蝦好大隻呀!我哋一家人食咗好多嘢 !啲熱食都好好,啲蒜片牛柳粒啲牛好淋,啲肉汁都好juicy ,值得推介!芝麻雞翼,佢啲雞翼啲芝麻好香口,而且啲肉仲好滑身添!我哋叫到成枱都係嘢食,竟然都食得曬,最後食到好飽跟住我哋決定佢行花市消化下。

,大家開心下。

啲魚生仲好新鮮,啲甜蝦好大隻呀!我哋一家人食咗好多嘢 !

芝麻雞翼,佢啲雞翼啲芝麻好香口
,而且啲肉仲好滑身添!

2018-02-21 359 瀏覽
2媽媽四小孩的服務,開始老婆滿意的食物也好,為什麼后一小時就遲來更差的服務叫等~等到差不多四十分鐘也沒上,2大人四小孩不樂的感覺,可能是老公先付款上班離開留下2媽媽4小孩。這種服務使我不會再次光顧......
2018-02-20
2018-02-20 371 瀏覽
新年前日日都好忙,每日返工連食飯嘅時間都少左,所以就約咗個同事收工一齊去食放題,食餐勁嘅慰勞自己我哋大約九點半嘅時間去到,估唔到平日都仲有咁多人等位Round1剌身種類多又夠新鮮,俄羅斯甜蝦都好大隻,側邊既乾冰鴨仔超得意創意壽司都好特別,當中最令我驚喜既係海鮮班cake卷,係用雞蛋皮包住啲刺身,完全冇飯既,幾好味海膽手卷唔會太大件,基本上兩至三啖就可以食晒,唔洗擔心會飽肚嫁自助區有個大型嘅沙律吧,可以俾你配搭唔同嘅沙律材料,就連沙律汁都有六款,包括千島醬,柚子沙律醬和凱撒沙律醬等等呢個就係我自家整嘅沙律啦~嗰醬我就係用咗芝麻醬,好好味天氣凍自然都想多d熟食,熟食選擇都有唔少通常清酒煮蜆嘅蜆都比較細隻,但呢度係好大隻呀!!青檸大蝦都好特別(第一次食),蝦肉本身啖啖肉,再加上多醬汁都幾惹味燒茄子同燒翠玉瓜都好正甜品竟然有我至愛嘅榴槤雪糕,榴槤味道超好香,仲可以加啲朱古力粒,正呀我哋兩個食都超飽,全部食物都好好味好正,等我翻去公司介紹比其他同事食先
我哋大約九點半嘅時間去到,估唔到平日都仲有咁多人等位

Round1剌身
種類多又夠新鮮,俄羅斯甜蝦都好大隻,側邊既乾冰鴨仔超得意

呢個就係我自家整嘅沙律啦~嗰醬我就係用咗芝麻醬,好好味

天氣凍自然都想多d熟食,熟食選擇都有唔少
通常清酒煮蜆嘅蜆都比較細隻,但呢度係好大隻呀!!

燒茄子同燒翠玉瓜都好正

2018-02-13 378 瀏覽
又就黎到14/2情人節,由於個日要開夜,所以就同男朋友提前慶祝啦我地就決定左旺角大滿喜呢間放題,因為之前食過都覺得唔錯!門口有四部夾公仔機,可以係等位既時候打發下時間,價錢都係$4一局,可接受新年期間都照常開放嫁食物同之前有啲唔同嗌完嘢食,我就去左自助區睇下有咩好食先凍蝦凍蜆都好新鮮又大隻仲有一大煲湯料超多既湯,有紅棗有雞腳有椰子,遠處都聞到好香既椰子味,飲落都好鮮甜好滋潤梅酒清酒紅酒全部任飲,第一次見放題有得任飲紅酒,味道仲要唔差既另外,呢度嘅壽司都好出色手磨Wasabi吞拿魚壽司既Wasabi真係好攻鼻,個感覺超正海膽墨魚壽司真係有超多海膽!好滿足呀芝士厚切鰻魚壽司簡直係我嘅至愛!好味到要encore芝麻雞翼係有埋雞翼尖嘅雞翼黎,熱辣辣好好味鹽燒海蝦啲蝦食落就知唔係死蝦黎,都好新鮮嫁串燒-牛舌唔會太薄,食落都好有咬口,不錯!餐廳嘅食物都keep到高水準,食物款式多左好多,最重要係竟然紅酒有得任飲!新年期間仲要係照常開放,等新年有時間個陣可以再食多次
我地就決定左旺角大滿喜呢間放題,因為之前食過都覺得唔錯!

新年期間都照常開放嫁

食物同之前有啲唔同

嗌完嘢食,我就去左自助區睇下有咩好食先
凍蝦凍蜆都好新鮮又大隻

另外,呢度嘅壽司都好出色
海膽墨魚壽司真係有超多海膽!好滿足呀

芝士厚切鰻魚壽司簡直係我嘅至愛!
好味到要encore

芝麻雞翼係有埋雞翼尖嘅雞翼黎,熱辣辣好好味

鹽燒海蝦啲蝦食落就知唔係死蝦黎,都好新鮮嫁

串燒-牛舌唔會太薄,食落都好有咬口,不錯!

新年期間仲要係照常開放,等新年有時間個陣可以再食多次

旺角放題來說,這間餐廳的食物和服務向來不俗,所以一個月都有來兩三次。最誇張一次是在上次聖誕一星期嚟咗三次。刺身的質素非常不錯,賣相又好。海膽手卷飯少海膽多,非常抵食。創作壽司以大滿喜三字命名,其中滿係我最喜歡的,同樣飯少細細件,很有良心。要讚的是平時打上去接電話的女侍應生把聲非常好聽,又有禮貌。炸物和串燒雖然都是一些常見款式,不過雞翼尤為出眾。飲品最正係清酒梅酒任飲,仲要係出面任你斟!真係好大方。飲品有室溫、凍飲和溫飲三款,真係一間很貼心的其實這間食店做得非常唔錯,本來一定值正面。劣評原因係因為一個服務員的問題,令大家很掃興:今次同屋企人嚟食午市,遇到一個畫面,就係唔知點解很多客而且都係上咗年紀既偏多。大約個半小時,開始要mark收費時,一位黑色衫偏瘦的侍應開始逐檯問,後面一檯兩個長者,不斷被那位侍廳「咆哮」:「長者咭!長者咭!」要明白有時長者唔係你反應咁快,又唔會諗到食食下飯你衝埋嚟就要識得快速反應到。到我呢檯,我媽如言就俾了長者咭給他看,反而是我阿爸一時找不到,為免擔誤了那位侍應的時間(因為佢企係我們檯前),就很自然問身份證/長者八達通卡可以嗎?結果!?好似觸動到那位侍應的神經,連

要讚的是平時打上去接電話的女侍應生把聲非常好聽,又有禮貌。

炸物和串燒雖然都是一些常見款式,不過雞翼尤為出眾。

結果!?好似觸動到那位侍應的神經,連續大聲咆哮三次「長者咭!長者咭!長者咭!」大聲到隔鄰又隔鄰的內地客都望過嚟以為咩事。呢三聲佢係好chur好惡咁講,我都打咗個突咩事,如果唔係同屋企人嚟,我一定搵經理過嚟。

我同意如果你地公司真係規定「長者咭」先可以做長者價,身份證係咪證明唔到長者身份?就算你話公司規矩,無問題,大不了呢30蚊豪俾你囉。不過嚇襯老人家就唔係咁好。好聲好氣問你身份證得唔得,你得就一句唔得就兩句囉,唔駛咁既態度既。呢位侍應總共咆哮咗七次長者咭呢三隻字,加埋隔鄰檯嗰幾次,超過10次。

老老實實,你屋企都有老人家,你都會老既,係咪用啲咁既語氣對老人家第時唔駛還,你唔駛答我,你自己心入面答自己得喇。

本來同屋企人過嚟係食餐好,最後俾你啲同事咁樣掃興法。我平時幫襯開又好,今日都好,其他同事啲服務態度係好好同好積極,我真係唔想一間價錢唔係特別貴,但食物和服務都屬中上水平的旺角放題被個別一兩個員工拖低哂囉!
2018-02-11
2018-02-11 397 瀏覽
除非你是我,才可與我阿媽同食🤣阿媽上星期話想食放題, 擇好日子2月10日食午市放題, 就即刻發揮搵食精神, 近排旺角極多日本放題, 所以集中無乜喊樣😭既食評, 以策安全😂留意到呢一檔近期食評都唔錯, 最重要係刺身新鮮+零漏單, $178/位另加一都算可接受水平~食放題回本位, 當然係第一輪「刺身」果然足料有水準, 三文魚爭少少, 其他魚類+甜蝦比較出眾, 炙燒壽司🍣好好味,尤其左口魚入口即溶, 和牛個汁極香甜, 有質素呀😋 至於其他串燒炸物就正正常常無伏味, 燒牛柳粒, 炒蟶子, 燒比目魚, 鰻魚都好入味, 整體上菜都極快, 最大亮點係有清酒🍶任飲, 有香桃味日本果汁酒, 仲有貼心暖暖朱古力奶, 至於甜品就比較失色了, 只得乳酪雪糕比較有驚喜~
除非你是我,才可與我阿媽同食🤣
刺身、壽司
刺身、壽司
2018-02-09 322 瀏覽
上次同男朋友黎食有隻珍寶咩蝦好大隻好好食。男朋友又想食所以再黎多次,點知今次d蝦縮晒水冇咁大隻,真係有d掃興。提醒一下注意個人衛生,由於最近流感好勁,所以男朋友唔俾我食自助取既食物包括甜品同前菜,不過都岩既,我抵抗力比較差,容乜易俾人傳染今次d蝦比起之前食真係細隻左好多。其他刺身水準保留,都算新鮮。環境冇變,人唔算多,空間都算寬落,而且少人所以唔會覺得嘈雜,傾下計都冇問題。唔知係咪外面天氣太凍,反而覺得室內埋位係超暖仲有d熱,都可能係射燈太猛。不過食物質素都係咁上下冇變,上野食速度亦都算快,非常喜歡既聖子同鰻魚都keep到。不過一啖擺舊鰻魚入口,卡左魚刺係喉嚨好痛,即刻嚴重影響食慾,吞野都唔舒服。但好彩唔算嚴重,飲d野隔一陣就舒服d。不過已經冇咩胃口同埋怕怕呢款壽司好好食,男朋友好鐘意我都覺得唔差呢d就覺得一般麻麻,唔鐘意個雞蛋皮,但男朋友話好食,入面蟹肉。個人都係偏好喜歡炸物,但今次食左好少野。可能天氣凍d野食都凍得太快。要提及既係燒物冇想像中咁好食,賣相係幾吸引,但冇咩味道,味道好淡。或者因為心情有d影響,今次冇咁開胃,不過冇眼寬肚窄浪費食物都算好事黎既。

呢款壽司好好食,男朋友好鐘意
我都覺得唔差

呢d就覺得一般

麻麻,唔鐘意個雞蛋皮,但男朋友話好食,入面蟹肉。

個人都係偏好喜歡炸物,但今次食左好少野。

2018-02-03 226 瀏覽
今晚約左班friend食飯,朋友突然話想食放題見呢間近近地就去食。由於冇book桌同埋星期五多人,所以都等左半個鐘先入座。點菜紙選擇都幾多,沙律、刺身、燒物......應有盡有。仲有熟食區比人自助拎野食,除此之外仲有好多飲品選擇,樽裝飲品都有!第一round當然先點刺身。上菜速度都算快,食完啲碟都好快有人收走。刺身都ok冇雪藏味,三文魚果啲都會厚切,個人覺得蝦比較好味同鮮甜。🤤熟食方面,點左兩款雞翼,芝麻雞翼就比較香同入味,另一款就普普通通。另外都有點芝士年糕,咬落去真係好多芝士。。。但食完好濟,所以唔太推薦。食飽左當然要試甜品,但好多都好伏。。。入口感覺有啲奇怪同埋太硬,不過榴槤雪糕就有驚喜,個雪糕好香🤤仲有得自己擠tim!

2018-01-26
30 分鐘 (堂食)
2018-01-28 283 瀏覽
有時.. 你就係害怕改變.. 所以就繼續留係自己嘅comfort zone 。講緊咩?講緊嘅係... 食放題😂! 好地地,放題咩都有,又好食,點解仲要離開呢個comfort zone?!今次去食大滿喜! 先黎當然又係食下佢啲刺身啦! 🤣刺身款式都算多,最緊要件件都新鮮!三文魚都夠肥美,值得一讚嘅係佢嘅蝦!大大隻,肉質彈牙! 👍🏻壽司方面,卷物都可以話充滿驚喜!細細一舊,一啖過食咗呢個驚喜落肚。燒物方面真係要推介燒菠蘿同埋燒牛舌!菠蘿燒到唔會太乾,反而仲甜仲多汁,超正呀! 牛舌呢,佢面頭有黑椒,加埋檸檬汁,食落真係燒到好鬼死香呀! 大滿喜最滿喜嘅地方係佢出邊嘅甜品,小食專區! 款式有薯角、章魚燒、布丁..... 總之就係多啦! 最最最吸引嘅係.... 係佢有cone 比你自己「吱」雪糕同埋yogurt!仲要有得自己加topping 呀! 話就話怕改變,但係總有一兩日會無啦啦有股衝勁想去改變! 見到大滿喜個小食吧,就知有時改變下,唔同其他人一樣,都未必係壞事呢! 共勉之!

壽司方面,卷物都可以話充滿驚喜!細細一
舊,一啖過食咗呢個驚喜落肚。

2018-01-17 305 瀏覽
準確度100%!本人第三次幫襯,品質維持不變,依然有水準!我的星加坡朋友開心到呢,重點我請!三個人食,刺身一樣有乾冰煙,我朋友們狂影相,大叫好美!很想試烤海鮮,其待下次!
三個人食,刺身一樣有乾冰煙,我朋友們狂影相,大叫好美!
很想試烤海鮮,其待下次!
2017-09-26
  • 刺身拼盤