餐廳: 大滾友火鍋 (美新大廈)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
🤩玲瓏浮凸.花膠雞湯鍋(半隻) $318大推,湯都喝了3,4碗,第一次吃火鍋會一直喝湯,味道極濃郁鮮甜,花膠每一塊都超大的,雞肉也有半隻十分嫩滑😋大滾友雜菜拼盤$98有很多不同種類的蔬菜,如果點了花膠雞湯真的很建議點一個,蔬菜下湯吸收了滿滿的精華,所以蔬菜都變得十分鮮甜,特別好吃😄頂級雪花牛肉$338極吸睛,用了一個很大的盤排得美美的,更有煙一直冒出,牛肉味道都濃,但未算特別好吃😚店長推介山伊比利亞橡果豬$168豬肉的擺盤則沒有大排場,但個人更喜歡這款豬肉的味道,油脂分佈勻稱,不會過肥🤗自家製足料竹蔗茅根$78以特色中式茶壺上,味道都清新,甜度是偏低的,不會過甜😗黑松露蟹肉餃-四粒$78黑松露味道夠,餃子皮都夠薄😝日本廣島蠔 $98蠔身十分飽滿,味道都夠鮮甜💰人均: $201-400🌟推薦: 玲瓏浮凸.花膠雞湯鍋大滾友雜菜拼盤🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 Nevergetfat ~
🤩玲瓏浮凸.花膠雞湯鍋(半隻) $318

😋大滾友雜菜拼盤$98

😄頂級雪花牛肉$338

😚店長推介山伊比利亞橡果豬$168

🤗自家製足料竹蔗茅根$78
以特色中式茶壺上,味道都清新,甜度是偏低的,不會過甜

😗黑松露蟹肉餃-四粒$78
黑松露味道夠,餃子皮都夠薄

😝日本廣島蠔 $98
蠔身十分飽滿,味道都夠鮮甜

💰人均: $201-400
🌟推薦: 玲瓏浮凸.花膠雞湯鍋
大滾友雜菜拼盤

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 Nevergetfat ~
花膠雞湯鍋
日本廣島蠔
花膠雞湯鍋
2023-05-27 14 瀏覽
大埔區美食一向臥虎藏龍,跟左大埔友嘅介紹去大滾友打邊爐,一入餐廳就比門口張龍椅震撼到🫣店內以中式風格裝修,古色古香~🔸椰子雞番薯蜆濃湯鍋🔸打邊爐最重要當然喺湯底,揀左個滋潤養神超足料嘅湯底✨大量椰子、雞件、番薯蜆、粟米等熬製,帶有椰香味,入口非常鮮甜,雞件好嫩滑,份量差唔多有半隻雞,成個湯底一啲都唔油膩👍🔸頂級雪花牛肉/伊比利亞橡果豬🔸雪花牛上枱霸氣十足😳打卡度💯份量十足之餘仲好有肉味~另一樣係店長推介嘅伊比利亞橡果豬,果然肉質鮮嫩,同平時食開嘅豬好唔同,一試難忘👍食肉獸嘅朋友表示很滿意!🔸魚唇/龍蝦餃🔸魚唇吸收湯底味道,味道鮮甜,加上滑嘟嘟嘅口感,好似食緊花膠咁🤤龍蝦餃用燒賣皮包成,餡料結實,入面都有唔少龍蝦肉,爽口彈牙😋🔸雜菜拼盤🔸為左飲食均衡,點都要食返啲菜,呢個蔬菜拼盤有紫淮山、木耳、藕片、窩荀、金菇、生菜、粟米等種類豐富,平時雖然都係多肉少菜,但發現呢個湯底非常適合配蔬菜,烚過雞湯嘅菜,吸收晒湯嘅精華~正👍🔸竹蔗茅根🔸打邊爐怕熱氣,最好飲返杯竹蔗茅根下一下火~樽身都係古色古香,襯番餐廳風格✨味道亦剛好唔會太甜,清新解膩~呢度環境超有氣氛,食物質素亦好好,尤其欣賞佢個湯底,足料

🔸椰子雞番薯蜆濃湯鍋🔸

🔸頂級雪花牛肉/伊比利亞橡果豬🔸

🔸魚唇/龍蝦餃🔸

🔸雜菜拼盤🔸

🔸竹蔗茅根🔸

呢度環境超有氣氛,食物質素亦好好,尤其欣賞佢個湯底,足料夠濃郁又唔油膩,耐唔耐同朋友去滾下都唔錯😉
2023-05-22 310 瀏覽
上次去北角嘅滾得囍,無論係精緻特色鍋底,新鮮食材以及宮廷風路線裝修,整晚都食得非常滿足開心;知道大埔新開咗大滾友,當然扮探朋友吹水之餘🤣,重點就緊係去食火鍋喇😝🥢椰子雞番薯蜆濃湯鍋 $318湯底金黃色好靚,椰子味🥥香濃,蜆肉鮮甜無沙,再加埋半隻雞🐔,嫩滑彈牙得嚟又有雞味,整個鍋嘅湯頭非常濃郁香甜,未打邊爐都已經飲咗成碗湯😝🥢頂級雪花牛肉(一份)$338油脂分佈平均,肉質有口感之餘又不失嫩滑,牛味濃且香甜,我哋兩人食份量都幾多,其實足夠3至4人前🥢伊比利亞橡果豬(一份)$168肉質爽口彈牙,肉味濃甜香🥢南非鮑魚(兩隻)$98新鮮爽滑又鮮甜🥢龍蝦餃(4粒)$78餡料內有粒粒龍蝦肉🤩,鮮甜爽口,混合埋爽彈豬肉,非常juicy好食🥢大滾友雜菜拼盤(一份)$98非常豐富又新鮮嘅雜菜拼盤,有粟米、萵筍、紫淮山、蓮藕、木耳、蕃茄、金菇、油麥菜及生菜,當中紫淮山係我哋嘅至愛🍻Stella生啤250ml $58🍻藍妹生啤330ml $58打邊爐就梗係指定動作啤啤佢🧂醬介 $24有九宮格醬料任你揀,當中嘅麻辣青瓜非常爽脆好食置身於宮廷風,坐得舒服,鍋底出色,食材新鮮,連侍應哥哥嘅服務態度都好好添👍

🥢椰子雞番薯蜆濃湯鍋 $318
椰子雞番薯蜆濃湯鍋

🥢頂級雪花牛肉(一份)$338

🥢伊比利亞橡果豬(一份)$168
肉質爽口彈牙,肉味濃甜香

🥢南非鮑魚(兩隻)$98
新鮮爽滑又鮮甜

🥢龍蝦餃(4粒)$78

🥢大滾友雜菜拼盤(一份)$98

🍻Stella生啤250ml $58
🍻藍妹生啤330ml $58
打邊爐就梗係指定動作啤啤佢

🧂醬介 $24
有九宮格醬料任你揀,當中嘅麻辣青瓜非常爽脆好食

椰子雞番薯蜆濃湯鍋
2023-05-22 28 瀏覽
大滾友喺大埔開咗新分店!宮廷風嘅裝潢打卡一流,有包廂,大廳嘅枱亦有用屏風分隔,私隱度高,最啱三五知己嚟聚腳~食物方面係一貫嘅高水準,卜卜蜆鍋蜆肉新鮮量多,五六個人食都綽綽有餘,湯底清甜,推介~食物方面首推伊比利亞橡果豬,油脂分布均勻,有入口即溶嘅感覺,比肥牛更出色。今日個湯底好啱烚菜,大滾友嘅蔬菜拼盤款式多用料新鮮,有大大片紫淮山,油麥菜唐生菜娃娃菜更加係食極都有,超抵食~打邊爐必食嘅仲有即炸響鈴,今次揀咗雙拼,黃金版啲鹹蛋黃多到流出嚟,原版亦夠香脆~

2023-05-19
最近大埔就開了一間新的火鍋店 - 大滾友火鍋,無論是內部裝修以及食物的質素,都有一定的水準👍🏻就是品味宮廷式裝修帶來的不一樣火鍋體驗👍🏻火鍋店的宮廷式裝修,運用了大量華麗、精細的裝飾和設計元素,以呈現出宮廷風格的氛圍和感覺,店內的氛圍和感覺都很尊貴,讓人有身處宮廷的感覺,可以讓客人享受到貴族的待遇。除了裝修設計奢華,就連火鍋的配料菜式的擺盤及展示的方式都非常精緻👍🏻⭐️ 玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋 $318雞湯熬至金黃色,沒有油膩感,湯汁中還帶有淡淡的花膠與雞的香氣,味道清淡鮮美,而且花膠雞湯的看了都非常足料,雞肉的口感滑嫩,而花膠較為爽口。記得再打邊爐前要喝一兩碗湯底👍🏻⭐️ 頂級雪花牛肉(一份)$338一大盤的雪花肥牛,買相高貴又大氣👍🏻讓你有一種在宮廷中吃火鍋的感覺,絕對可以用來打卡📸雪花牛肉都原差,肉質非常柔軟,口感鮮嫩,並且具有豐富的肉汁和肉香。⭐️ 龍蝦餃(4粒)$78龍蝦餃子皮薄餡靚,內餡包括原粒小龍蝦肉和其他肉類餡料,龍蝦吃下去的口感爽口彈牙,且帶有鮮美的味道。⭐️ 伊比利亞橡果豬(一份)$168擁有和牛Level的豬肉👍🏻肉質細嫩多汁,擁有豐富的天然油脂和濃郁的豬肉香氣,口感豐富,

玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋

⭐️ 玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋 $318

⭐️ 頂級雪花牛肉(一份)$338
龍蝦餃

⭐️ 龍蝦餃(4粒)$78

⭐️ 伊比利亞橡果豬(一份)$168
擁有和牛Level的豬肉👍🏻肉質細嫩多汁,擁有豐富的天然油脂和濃郁的豬肉香氣,口感豐富,肉質不僅有嚼勁🐷🐽🐖

⭐️ 大滾友雜菜拼盤(一份)$98
超大盤的雜菜拼盤👍🏻一個拼盤就已經有蔬菜,包括油麥菜,生菜,木耳,粟米,金菇,芋頭等等,而且每一款蔬菜都非常新鮮👍🏻
手打黑松露墨魚滑

⭐️ 手打黑松露墨魚滑 $108
帶有好香濃的黑松露香味的墨魚滑,墨魚滑爽口彈牙質感厚實,帶有淡淡的海鮮味道及黑松露香味😋
自家製足料竹蔗茅根

⭐️ 自家製足料竹蔗茅根 $78
打邊爐又怎麼能夠少得要一札竹蔗茅根,用來下下火清爽一下,火鍋店的竹蔗茅根味道清淡甘甜,沒有任何苦澀味。🍹🍹

今日都有個朋友都生日🎁,所以我哋都買咗幾件蛋糕一齊慶祝,餐廳好貼心地將蛋糕擺到靚靚,打卡會好開心😋
玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋
手打黑松露墨魚滑
自家製足料竹蔗茅根
  • 龍蝦餃
  • 手手打黑松露墨魚滑
2023-05-08 240 瀏覽
之前食過呢間火鍋嘅元朗分店 難得最近近近地大埔開咗新分店🥰即刻過去試吓 呢度嘅裝修好華麗 充滿古色古香 每一個佈置都好用心👍🏻而且佢哋嘅食材唔貴 單點嘅價錢都可以接受 份量都幾多😍座位都比較闊落 一坐低店員就會放低醬料九宮格 包括辣椒、蔥、生蒜、芝麻、炸蒜、芫荽、醃青瓜和乾蔥油👍🏻▫️椰子雞番薯蜆濃湯 呢款湯底真係誠意推薦🙌🏻十分足料既湯底 有椰子肉同雞件好多之餘仲啖啖肉 而且肉質唔會好油好鞋 未放配料落去之前可以飲碗湯先 裏面仲有粟米同蜆 湯底清甜可口!▫️頂級雪花牛肉一上枱震驚到我😂個盤極度華麗 完全係好似入咗宮殿咁 真真切切感受到宮廷氣派🔥鍾意打卡嘅一定要叫!!雪花牛肉紋理清晰 肥瘦均勻 而且每一片都超級長同厚身 淥一陣就食得 口感軟嫩唔油膩!▫️黑松露餃子推介食呢款 皮薄餡多😍粒粒餡料都好飽滿 裏面有鮮香十足既蟹肉 配埋黑松露香 食完一粒再encore!▫️伊比利亞橡果豬佢哋啲豬肉片真係好出色 雖然睇落去好薄 但係味道好香濃 油潤甘香可口 鮮嫩多汁 唔會好鞋😍▫️大滾友雜菜拼盤 ▫️墨汁墨魚丸佢地既菜類款式都好新鮮 裏面有娃娃菜、生菜、粟米、雲耳、唐生菜等 連埋個湯底好入味👍🏻墨魚丸真係做

▫️椰子雞番薯蜆濃湯

▫️頂級雪花牛肉

▫️黑松露餃子

▫️伊比利亞橡果豬

▫️大滾友雜菜拼盤 ▫️墨汁墨魚丸
佢地既菜類款式都好新鮮 裏面有娃娃菜、生菜、粟米、雲耳、唐生菜等 連埋個湯底好入味👍🏻墨魚丸真係做到黑色🤣爽口彈牙 裏面嘅質地厚實👍🏻

▫️竹蔗茅根
火鍋點少得飲竹蔗茅根 一瓶大約每人飲2-3杯 香甜又解渴 連個壺都好宮延風格💓
2023-05-01
2023-05-06 97 瀏覽
我最愛既火鍋店之一,大滾友火鍋終於係大埔插旗作為新界區人士即時拍哂手掌即刻去支持下·餐廳以中國風為主調無論裝修,甚至食具餐牌都帶濃厚中國宮廷風每樣裝修都好仔細,好似入左皇宮咁ꔐ玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋半隻($318)超鍾意佢地既湯底花膠雞湯非常足料,要飲番兩碗先開始打邊爐半隻雞既雞肉份量好多,店家已經浸到半熟再加熱就食得雞肉肉質好嫩滑,一啲都唔馬虎花膠建議要煮耐少少,個黏口感好正ꔐ頂級雪花牛肉($338)超浮誇既擺盤,絕對要打卡食先雪花牛肉油花分明,肉味都幾濃ꔐ伊比利亞橡果豬($168)豬肉唔會好油膩,豬味好濃郁肉質軟腍有彈性,煮耐左都唔會老哂ꔐ大滾友響鈴拼盤($88)有兩款口味,原味同咸蛋黃各3條個人鍾意咸蛋黃口味,極度邪惡ꔐ蟹黄餃($78/4粒)蟹黃餃隻隻飽滿,札實彈牙蟹香味幾明顯ꔐ大滾友雜菜拼盤($98)超大盤雜菜拼盤,朋友話砌到好似種花既花盤咁ꔐ自家製足料竹蔗茅根($78)用中式壺作為器皿,超大一壺唔會好甜,幾解渴
我最愛既火鍋店之一,大滾友火鍋
終於係大埔插旗
作為新界區人士即時拍哂手掌
即刻去支持下
餐廳以中國風為主調
無論裝修,甚至食具餐牌都帶濃厚中國宮廷風
每樣裝修都好仔細,好似入左皇宮咁

ꔐ玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋半隻($318)
超鍾意佢地既湯底
花膠雞湯非常足料,要飲番兩碗先開始打邊爐
半隻雞既雞肉份量好多,店家已經浸到半熟再加熱就食得
雞肉肉質好嫩滑,一啲都唔馬虎
花膠建議要煮耐少少,個黏口感好正

ꔐ頂級雪花牛肉($338)
超浮誇既擺盤,絕對要打卡食先
雪花牛肉油花分明,肉味都幾濃

ꔐ伊比利亞橡果豬($168)
豬肉唔會好油膩,豬味好濃郁
肉質軟腍有彈性,煮耐左都唔會老哂

ꔐ大滾友響鈴拼盤($88)
有兩款口味,原味同咸蛋黃各3條
個人鍾意咸蛋黃口味,極度邪惡

ꔐ蟹黄餃($78/4粒)
蟹黃餃隻隻飽滿,札實彈牙
蟹香味幾明顯

ꔐ大滾友雜菜拼盤($98)
超大盤雜菜拼盤,朋友話砌到好似種花既花盤咁

ꔐ自家製足料竹蔗茅根($78)
用中式壺作為器皿,超大一壺
唔會好甜,幾解渴
2023-05-04 209 瀏覽
為同好友慶祝生日,我特意揀咗-間特色火鍋店慶祝,裝修特別,以中國宮廷裝修為主題,場面十分華麗, 包括仿古餐枱,以金色龍頭作湯鍋,用一道聖旨作餐牌, 十分有心思! 首先試吓招牌湯底《花膠雞濃湯鍋》,店員會把厚身花膠放入金碧輝煌嘅湯鍋, 記得打邊爐前先飲一口雞湯,雞湯夠濃郁,正呀! 飲完靚湯, 之後先再落雞件, 只需煮3-4分鐘就好足夠,雞肉嫩滑,好好味! 用上華麗瓷器裝上《頂級雪花牛肉》,真係打卡之選, 氣派十足, 牛味香濃,油花均勻,口感香滑。切成薄片嘅《伊比利亞橡果豬》,滾一滾就食得,入口鬆化,肉質爽嫩,肉味甘香。《日本廣島蠔》,味道鮮甜,肥美可囗,帶有少少creamy。 脹卜卜《蟹黄餃》,餡料勁足料,啖啖蟹肉, 超正!份量十足嘅《大滾友雜菜拼盤》,材料包括有油麥菜,唐生菜、金菇 、新鮮番茄、黑木&紫淮山等等, 超級豊富,抵食之選。用上仿古茶壼盛滿嘅竹蔗茅根,除了外表美觀外,味道清甜,入口滋潤,打邊爐必叫啦!

《日本廣島蠔》,味道鮮甜,肥美可囗,帶有少少creamy。

脹卜卜《蟹黄餃》,餡料勁足料,啖啖蟹肉, 超正!

份量十足嘅《大滾友雜菜拼盤》,材料包括

2023-04-26 124 瀏覽
老友記經過見到新開了大滾友睇到個店名&menu覺得好過癮啵即刻約嚟滾一滾先喇😆食物&環境都唔錯jojn埋會員仲有優惠呢😜有特色嘅裝修, 坐得幾舒服呢醬料盤都有特色, 其中嘅葱油都幾香今晚嘅主角噴晒煙咁出場😄花膠雞湯鍋, 正呀👍🏻🤤 D湯飲完一碗又一碗😆隻雞上檯時已經有7-8成熟, 再滾一滾就食得🤭 d雞都幾滑😁本地手切牛, 擺盤已經好吸引鴨血, 又係出晒煙咁上檯😂第一次打邊爐點蘭州拉麵, 配花膠雞湯後又幾好味呢🤭原來有3L嘅酒塔, 平時多數見到2L, 反正都飲到, 就叫左3L嘅塔🤣
老友記經過見到新開了大滾友
睇到個店名&menu覺得好過癮啵
即刻約嚟滾一滾先喇😆
食物&環境都唔錯
jojn埋會員仲有優惠呢😜
有特色嘅裝修, 坐得幾舒服呢

醬料盤都有特色, 其中嘅葱油都幾香

今晚嘅主角噴晒煙咁出場😄

花膠雞湯鍋, 正呀👍🏻🤤 D湯飲完一碗又一碗😆

本地手切牛, 擺盤已經好吸引

鴨血, 又係出晒煙咁上檯😂

第一次打邊爐點蘭州拉麵, 配花膠雞湯後又幾好味呢🤭

2023-04-25
  • 花膠雞湯鍋
大滾友火鍋 @bigboilsclub.yl.tw.tp 繼元朗 荃灣後開到大埔啦!裝修和食材以滿清皇宮為主題登記會員有好多優惠🎉 大埔店:2人嚟打邊爐即送招牌花膠雞湯半隻 4人仲會送一隻添!🎊荃灣/元朗店:牛肉拼盤(大)買一送一優惠🎉消費滿$1400送$200現金券 $2800送$400🎊 9:15pm後入座85折 10:30pm後入座68折·🐓玲瓏浮凸花膠雞湯鍋(半隻)精心熬制而成的雞湯以龍頭鍋爐呈上 金碧輝煌建議先飲湯 然後店員會剪裁及加入花膠 超厚身半隻雞份量都好多🫕只需煮3-4分鐘 皮薄肉嫩值得一讚是每次加湯都用雞湯 保持湯底濃郁·🐄頂級雪花牛肉巨型瓷器裝滿一座肉山 感受到古時的宮廷氣派單看牛肉紋理已知高品質🥩油花完整分部均勻富有肉香 口感軟嫩不油膩 果然一分錢一分貨·🐖伊比利亞橡果豬店內海報說如豬中的和牛級數 便吸引我試試吃橡果大的伊比利豬鮮嫩多汁🥓油潤甘香可口清晰呈現大理石紋般的油花 具獨特的榛子芳香·🦪日本廣島蠔海鮮種類繁多新鮮 連加拿大象拔蚌刺身都有個人覺得CP值高✨$98/ 6隻蠔 口感滑溜肥美有鮮甜蠔味之餘又唔會腥 煮熟後不會過份縮水·🦀蟹黃餃(4粒)今晚餃唔餃🥟
開到大埔啦!裝修和食材以滿清皇宮為主題
登記會員有好多優惠🎉 大埔店:2人嚟打邊爐
即送招牌花膠雞湯半隻 4人仲會送一隻添!
🎊荃灣/元朗店:牛肉拼盤(大)買一送一優惠
🎉消費滿$1400送$200現金券 $2800送$400
🎊 9:15pm後入座85折 10:30pm後入座68折
🐓玲瓏浮凸花膠雞湯鍋(半隻)
精心熬制而成的雞湯以龍頭鍋爐呈上 金碧輝煌
🦪日本廣島蠔
海鮮種類繁多新鮮 連加拿大象拔蚌刺身都有
個人覺得CP值高✨$98/ 6隻蠔 口感滑溜肥美
有鮮甜蠔味之餘又唔會腥 煮熟後不會過份縮水
🦀蟹黃餃(4粒)
今晚餃唔餃🥟口味創新選擇多 可選4或6粒
萵荀 蓮藕片 紫淮山🌈色彩繽紛 好豐富!抵食
一大盆的雜菜拼盤 每款試啲 份量夠4人分享
🍺藍妹啤酒
不論酒精或非酒精飲品種類都幾多 任君選擇
今期推廣的生啤有藍妹/ Stella/ Hoegaarden
如果唔飲酒的話🍹很推薦自家制竹蔗茅根(jar)
  • 玲瓏浮凸花膠雞湯鍋
  • 頂級雪花牛肉
  • 伊比利亞橡果豬
  • 日本廣島蠔
  • 蟹黃餃
2023-04-18 153 瀏覽
餐廳裝潢走中式宮廷風,門口有「龍椅」俾食客等位時打吓卡,傢俬、餐具、醬料碗都係古色古香,彷似穿越時空。雖然餐廳係古代風格,但落單唔駛叫店小二,掃QR code就有圖文並茂嘅菜單,部份仲有簡介,唔駛估估吓。【玲瓏浮凸•花膠雞(半隻)】金色龍頭湯鍋裡面係金黃色嘅雞湯,夠晒霸氣。花膠同雞件另上,湯滾後雞肉淥3分鐘就食得,夠鮮香。雞湯濃郁鮮甜,我哋飲咗幾碗先開始打邊爐~【頂級雪花牛肉】用黃色嘅鼎做容器,感覺華麗。擺盤亦都好有心機,每片牛肉尺寸相近,一半捲起,睇落幾靚。牛肉口感軟嫩,肉味濃郁。【伊比利亞橡果豬】望落好似牛𦟌,原來係豬肉嚟。肉色紅潤,食落甘甜唔覺油膩。【蟹黄餃】呢度嘅餃子都係精心製作,蟹黃餃裡面滿滿蟹黃,食落啖啖蟹味,非常足料。【陳年花雕醉海蝦】海蝦可以就咁食或者淥熟食都得,我就覺得生食好啲,除咗蝦膠豐富,花雕更帶出蝦嘅鮮甜,放入鍋淥嘅話就酒味就會流失無咁好味。【大滾友雜菜拼盤】好大盤而且顏色多彩鮮艷,除咗蔬菜仲有紫准山、木耳、金菇、粟米等等,兼顧多種營養。【竹蔗茅根】以仿古紫砂壺作為容器,夠晒高雅。打邊爐熱氣,飲返杯清甜竹蔗茅根下火就啱晒。

2023-04-12 155 瀏覽
[ 大滾友火鍋 ]大滾友殺到入來大埔啦,餐廳走宮廷中國風,可以邊打住邊爐,邊打卡📸📸😆湯底✿ 玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻) $318湯底清甜,店員建議先飲用湯,再食花膠雞。雞隻用上三黃雞,三黃即是羽毛黃、腳黃、嘴黃,雞肉鮮嫩,脂肪飽滿。花膠雞含有大量骨膠原,好味又養顏🧏🏻‍♀️肉類✿ 頂級雪花牛肉 $338✿ 伊比利亞橡果豬 $168✿ 豬肚 $48頂級雪花牛肉紋理突出,輕輕灼吓已經可以食用,入口肉質細嫩,擺盤精美✨橡果豬口感彈牙,🐖豬味濃郁。火鍋配料✿ 蟹黃餃·四粒 $78✿ 蜂巢冰豆腐 $48✿ 大滾友雜菜拼盤 $98除咗肉都有唔少火鍋配料選擇,蟹黃餃皮薄餡靚,內裡有滿滿嘅蟹黃🦀🦀雜菜拼盤擺盤用心,而且用料豐富,包括有3款蔬菜、木耳、蕃茄、金針菇、蓮藕、粟米等,全部用料新鮮👍🏻👍🏻飲品✿ 自家製足料竹蔗茅根 $78打邊爐熱氣最啱飲竹蔗茅根下下火🔥總結🫦店員服務有禮,餐廳座位舒適,夠闊落,而且用料講究,夠哂新鮮,推薦同家人朋友嚟打邊爐,聯誼吓😀✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿大滾友火鍋地址: 大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖電話: 65647986✿✿✿✿
[ 大滾友火鍋 ]

地址: 大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
電話: 65647986
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-04-10 154 瀏覽
在太和竟然看見一間我在元朗去過,很喜歡的火鍋店,叫大滾友這家火鍋以聖旨當菜單,門口放著一張大龍椅,裝潢有豪華客棧feel,不過座位更隱私舒適服務恰到好處,點菜改了用apps出品花膠雞湯鍋$318把花膠放湯中,先呷一口雞湯,濃醇清甜!這個濃厚度比坊間任何一間的湯品都要出色!加入半熟雞件煮一會 ,雞件是半肥瘦 ,皮滑肉嫩 ,這半隻雞跟花膠,份量足質素高 ,相當難得頂級雪花牛肉(一份)$338巨型的大冰桶加上雪花均勻的肥牛肉,入口甘香而不膩,而且冰塊夠多,放久一點也不怕, 相當不錯!龍蝦餃子(4粒)$48泥黃色澤的外皮映照著龍蝦外皮的設計,豬肉餡均勻結實,特別黑松露蟹肉餃子(6粒)108比想像中濃的松露香,略略蓋過了蟹肉的鮮味,但仍是相當好吃的一道伊比利亞橡果豬$168色澤紅潤 ,質素堪比牛肉的伊比利亞橡果豬,味道口感絲毫不輸牛肉不吃牛肉?吃這個就對了!大滾友雜菜拼盤(一份)$98超大份的雜菜拼當中黃芽白跟生菜 油麥菜是主角 ,吸盡雞湯精華,入口鮮而不寡,質素相當高此外也有金菇 蓮藕 雲耳 粟米 淮山等配角竹蔗茅根用上設計獨特的瓦煲型壺盛載,除了外表特別,保溫力也更佳比坊間的竹蔗茅根低糖些

在太和竟然看見一間我在元朗去過,很喜歡的火鍋店,叫大滾友

服務恰到好處,點菜改了用apps

出品

花膠雞湯鍋$318

頂級雪花牛肉(一份)$338

龍蝦餃子(4粒)$48
泥黃色澤的外皮映照著龍蝦外皮的設計,豬肉餡均勻結實,特別

黑松露蟹肉餃子(6粒)108

伊比利亞橡果豬$168

不吃牛肉?吃這個就對了!

大滾友雜菜拼盤(一份)$98
超大份的雜菜拼
此外也有金菇 蓮藕 雲耳 粟米 淮山等配角

竹蔗茅根
用上設計獨特的瓦煲型壺盛載,除了外表特別,保溫力也更佳
比坊間的竹蔗茅根低糖些,入口清潤但不會膩,甜度控制得不錯

2023-04-09 132 瀏覽
突然間好想烚下烚下,我地一行四人就見開左間新野,又見裝修得幾靚仔坐得又唔錯就試下佢啦~見佢有房可以坐如果成班friend 唔想比人騷擾,可以簡房但就有低消,我地坐低之後員工都好nice好細心解釋各樣野,而且仲有新開張優惠,四人同行叫滿$1000up送花膠雞鍋湯底(半隻),😅其實認真睇過餐廳呢個價錢絕對無難道,價錢屬於中高價。-鍋底黎到之後,員工會係我地面前剪開啲花膠再放落個雞湯入面,再煲一陣就叫我地可以飲左啖湯先,湯底係好濃味好香雞湯,花膠又多好足料!😋總括黎講食材新鮮好食既,不過並唔係走親民價錢路線頗貴,啲擺盤好架勢幾有心思既~不過就睇下大家咩心態啦😗貴有貴食,平有平食
手切頂級安格斯牛肉
桶蠔