餐廳: 大滾友火鍋
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-06-19 53 瀏覽
好耐冇打邊爐,所以帶咗個friend去元朗食好野,去咗一間叫大滾友嘅特色火鍋店店員好細心,一開始就幫我地洗餐具醬介$22.0,好多醬料任你自己點配都可以我地擇咗個好特別嘅湯底雪白誘人 龍躉片木瓜魚湯鍋$298.0,好大塊龍躉片,加埋木瓜一齊食,好甜,好好味打邊爐當然唔少得肥牛,叫咗個大滾友牛肉拼盤(大)$498.0,有九款牛肉,每一塊都好有肉味,入口即融大滾友雜菜拼盤 $88.0大滾友細海拼 $498.0,有海蝦、大蜆、扇貝、蟶子每款四隻 ,每一塊都係咁鮮甜

店員好細心,一開始就幫我地洗餐具

醬介$22.0,好多醬料任你自己點配都可以

我地擇咗個好特別嘅湯底

大滾友雜菜拼盤 $88.0

2022-06-18 44 瀏覽
放工同老婆兩個人去打邊爐,年紀大寧願貴少少食高質食物,所以去了大滾友。特色卜卜蜆鍋:卜卜蜆鍋有份量十足的蜆肉、芽菜及芹菜,還有少許辣椒粒,提升鮮甜味,蜆肉每隻都無沙而且鮮甜肉厚。即炸響鈴:炸至金黃香脆,完全無油味,浸一浸就食得,中間保持香脆,入口有湯底鮮甜味。大滾友肉丸拼盤:五款肉丸各有兩粒,全部都新鮮彈牙,而且很有肉汁,櫻花蝦豬肉丸比手打鮮牛丸更juicy,手打鵝肝墨汁墨魚丸、手打蟹子鮮蝦丸及龍蝦墨魚丸超級彈牙,而且咬到裏面有粒粒蝦肉及墨魚粒。珊瑚蚌:顏色鮮艷,十分爽口又新鮮。手切本地牛頸脊:牛頸脊紋理清晰,每片都有雪花紋,入口肉質鬆化,充滿牛肉甘香。打邊爐點少得啤酒。

珊瑚蚌:顏色鮮艷,十分爽口又新鮮。

打邊爐點少得啤酒。
2022-06-17 63 瀏覽
#大滾友今次講嘅係位於元朗嘅大滾友💕一到門口已經見到好靚嘅招牌 😚😚入到去坐底 店員服務態度好好😛😛仲會送九宮格嘅調味醬油同蔥 成個九宮格好靚😻😻呢間絕對抵食💗💗豬肚藏雞 胡椒豬肚雞湯鍋 $298💰(7.5/10)胡椒豬肚雞湯鍋好香🥰🥰好香胡椒味✨✨而且仲要份量十足‼️‼️有好多豬肚同埋雞件 湯底濃郁🔥🔥食緊嘅時候係會越食越香💥💥羊肉片 $98💰 (7 /10)羊肉片份量十足🤤🤤羊肉好厚 一啲都唔羶 反而好香羊味‼️‼️蜂巢冰豆腐 $48💰(7.5/10)蜂巢冰豆腐有好多舊😻😻每一舊都好脹卜卜😛😛放入去淥勁索湯汁🤤🤤夠晒滋味 ‼️性價比十足💕💕即炸黃金響鈴 $78💰 (7/10)每一件響鈴都係炸到金黃色 好靚 打卡一流🔥🔥每件都好香脆 仲熱辣辣😛😛放入湯食又得 唔放又得😻😻好好食‼️‼️睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️推薦指數🌟 7 / 10 🌟📍#巨B覓食元朗 #巨B覓食荃灣 大滾友火鍋 (元朗)⚜️ 元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖⏱星期一至日 1200-0000

#大滾友

豬肚藏雞 胡椒豬肚雞湯鍋 $298💰(7.5/10)

羊肉片 $98💰 (7 /10)

蜂巢冰豆腐 $48💰(7.5/10)

即炸黃金響鈴 $78💰 (7/10)
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 7 / 10 🌟

📍#巨B覓食元朗 #巨B覓食荃灣

大滾友火鍋 (元朗)
⚜️ 元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖
⏱星期一至日 1200-0000

2022-06-16 40 瀏覽
呢排打邊爐打上癮😙今日行行吓街邊爐癮起. 見到大滾友竟然有折扣. 就立即衝左入去食店員好細心.會先將碗碟用滾水淥一次去消毒清潔👍🏻💋櫻唇半開. 特色卜卜蜆鍋呢個卜卜蜆鍋喺餐廳主打之一. 用上大量嘅沙白. 配上蒜蓉同埋辣椒去提升鮮味沙白嘅份量非常多. 好似食極都食唔晒咁湯底到後面會滾到好香辣. 好惹味🐮大滾友牛肉拼盤(細)分別有頂級安格斯牛肉、手切牛頸脊、金錢牛展.、牛肉粒、牛舌片、美國肥牛同牛黃喉手切牛頸脊肉味香濃. 牛舌片爽口彈牙牛肉粒充滿油脂香味. 今次係我第一次食牛黃喉. 感覺好特別🪸珊瑚蚌珊瑚蚌好新鮮彈牙. 唔會有臭味而且份量唔細呢度嘅用料都幾靚. 折咗之後真係好抵食

店員好細心.會先將碗碟用滾水淥一次去消毒清潔👍🏻

💋櫻唇半開. 特色卜卜蜆鍋

沙白嘅份量非常多. 好似食極都食唔晒咁

湯底到後面會滾到好香辣. 好惹味

🐮大滾友牛肉拼盤(細)

手切牛頸脊肉味香濃. 牛舌片爽口彈牙
牛肉粒充滿油脂香味. 今次係我第一次食牛黃喉. 感覺好特別

🪸珊瑚蚌
珊瑚蚌好新鮮彈牙. 唔會有臭味而且份量唔細

呢度嘅用料都幾靚. 折咗之後真係好抵食
2022-06-15 39 瀏覽
香濃胡椒豬肚雞湯鍋,你又試過未?🥢鷄肉嫩滑,湯底更有濃厚胡椒香,滋味誘人,🥘飲上一啖湯,再打邊爐,真係極級享受。 🐮手切頂級安格斯牛肉厚薄適中,而且肉味好香,牛肉夠新鮮,食落滋味🔥 🐝蜂巢冰豆腐,由於冰凍的時候,豆腐被裏面水分結晶擠壓,❄️解凍後形成從裏到外都係大大小小嘅蜂巢眼🧊受冷之後,豆腐更有巧妙變化,帶嚟兩大特色:韌勁嘅口感,而且豆腐更易入味。 🥟鳳尾鮮蝦雲吞,靚靚賣相,而且入面包住足料蝦肉,🍤口感彈牙。 🍯蜂蜜菊花茶,清潤可口,更可解邊爐嘅熱氣。 🤓特色配料同湯底超吸引!

🐮手切頂級安格斯牛肉
厚薄適中,而且肉味好香,牛肉夠新鮮,食落滋味🔥

🍯蜂蜜菊花茶,清潤可口,更可解邊爐嘅熱氣。

🤓特色配料同湯底超吸引!
2022-06-15 41 瀏覽
這間位於元朗的大滾友火鍋,晚市以散叫火鍋為主,所以食材比較高質,不是任食質素。每位醬芥$22。先點了個特色卜卜蜆鍋,至少有兩斤蜆,全部都無沙且鮮甜,而且無一隻是不開口。自家製竹蔗茅根清甜去辣味,打邊爐可清熱氣。鬼馬油炸鬼中間的蝦滑彈牙,油炸鬼還有少許鬆脆。大滾友餃子拼盤有八粒,每款味兩粒,最好味是龍蝦餃,咬開爆汁,滿口龍蝦鮮甜。黑松露蟹肉餃有淡淡黑松露香。每隻都脹卜卜,十分足料。手打蟹子蝦滑一份兩條,中間有粒粒蝦肉,爽口彈牙。手切本地牛頸脊色澤鮮明,油脂分布均勻,肉質嫩腍,而且有濃郁牛肉香味。果然散叫比放題高質很多,食材身鮮味道一流。

每位醬芥$22。

自家製竹蔗茅根清甜去辣味,打邊爐可清熱氣。

鬼馬油炸鬼中間的蝦滑彈牙,油炸鬼還有少許鬆脆。

手打蟹子蝦滑一份兩條,中間有粒粒蝦肉,爽口彈牙。

果然散叫比放題高質很多,食材身鮮味道一流。
2022-06-15 26 瀏覽
帶上鹹蛋黃之金黃色,黃金響鈴即叫即炸,更加誘人吧!❤多層包覆,浸泡湯底之後,好入味🤤脆口之餘,🥢食落都好香鹹蛋味同豆味。🥬鮮嫩油麥菜,蔬菜口感清新,而且鮮甜無渣,非常爽口。 羊肉片,🐑油花分布均勻,口感絕佳,每一口都吃得出新鮮嘅味道。輕輕一碌,🥰羊肉濃而不騷,肉質鮮嫩, 大蜆,邊爐更加要一試海鮮!size夠大,😍分量足~ 味道鮮甜,肉質肥美。湯底方面,好推薦佢嘅🐤豬肚藏雞湯鍋,🐷胡椒豬肚雞同傳統湯料唔同,味道層次豐富,豬肚香嫩,帶有特色招牌胡椒香。👍

🥬鮮嫩油麥菜,蔬菜口感清新,而且鮮甜無渣,非常爽口。

2022-06-15 36 瀏覽
日本稻庭烏冬,由日本進口🥢食落烏冬麵條薄而幼身,口感滑身。原料採用日本當地小麥麵粉,精心制造出口感爽滑彈牙嘅稻庭烏冬。 豬肚藏雞,豬肚包住足料内餡!😍胡椒豬肚雞最適合打邊爐做湯鍋,加上新鮮胡椒,更加可以辟除豬肚騷味,🐷食落非常清香。 手切頂級安格斯牛肉 ,🐮分量幾足,而且鮮紅色,非常新鮮。啱啱熟質感,一定係可以食到🥩最香滑嘅口感。 油麥菜,🦐鳳尾鮮蝦雲吞,蜂巢冰豆腐。豐富選擇,最推薦雲吞!應該係自家製作,😙而且好飽滿,餡料足,鮮蝦爽口,  加上雲吞皮夠薄,食落好好味。👍 蜂蜜菊花茶,🍯蜂蜜味道清甜,而且菊花清熱明目,最適合養生人士,飲品方面好選擇。

2022-06-15 28 瀏覽
呢兩日天氣趁涼涼地,決定去打邊爐,朋友想試下新野,於是搵到呢間好多好評既大滾友,一去到門口裝修好特別,好有古裝feel,好有感覺。好快就安排到坐位,發現入面裝修同用既野都好細緻,感受到老闆既細心。湯底有好多選擇,價錢都好適宜,揀左胡椒豬肚雞湯喎,啲雞好滑,仲好入味,一開始要盡快食晒啲雞,怕煮太耐啲肉會老,由於份量好多,淨係食啲雞都覺得好抵。食左一輪雞,打邊爐點可以少得牛肉,一食一定要食最靚既手切安格斯牛肉,啲牛肉好香,必食。

2022-06-15 20 瀏覽
呢排日日落雨,唯有靠打邊爐,提升吓心情!而且呢間舖頭都好有氣氛,唔止裝修,呢啲碗碟都係夾返主題!豬肚藏雞 胡椒豬肚雞湯鍋出去打邊爐,最鐘意就係叫啲特別啲,自己屋企難啲整到嘅!呢個湯底好濃郁,而豬肚、雞嘅份量都好足,而唔係淨湯,係真材實料!而且大讚嘅係加湯嘅係雞湯,食到尾都仲係咁濃 手切頂級安格斯牛肉牛肉油脂分佈均勻,而且因為係安格斯牛肉,所以入口濃濃嘅牛肉味道,岩哂我呢啲食肉獸!鳳尾鮮蝦雲吞,大蜆另外呢兩樣食物都推薦,雲吞入面嘅鮮蝦好多又彈口,好足料!大蜆無沙,夠新鮮!

豬肚藏雞 胡椒豬肚雞湯鍋

手切頂級安格斯牛肉

鳳尾鮮蝦雲吞,大蜆
2022-06-15 21 瀏覽
大滾友!🍲豬肚藏雞—胡椒豬肚雞湯鍋($298)湯底超濃郁帶有好香嘅胡椒味!湯底豬肚同雞肉都好多,足料!另外加湯係加雞湯,越食越正呀!🐂手切頂級安格斯牛肉($398)超級推介安格斯牛肉,數量絕對唔少,每一塊都唔係薄切,有一定嘅厚度,有咬口而唔韌,絕對對得住呢個價錢!🐏羊肉片($98)厚薄啱啱好,有羊味,唔會好羶,怕食羊朋友都可以試吓!🥜即炸黃金響鈴($68)打邊爐點可以少得響鈴!黃金響鈴即係鹹蛋黃,原本嘅響鈴口感加上淡蛋黃嘅鹹香,比一般響鈴更加惹味!
大滾友!

🍲豬肚藏雞—胡椒豬肚雞湯鍋($298)

🐂手切頂級安格斯牛肉($398)

🐏羊肉片($98)
厚薄啱啱好,有羊味,唔會好羶,怕食羊朋友都可以試吓!

🥜即炸黃金響鈴($68)

2022-06-12 37 瀏覽
今晚去咗元朗大滾友打邊爐。好在🐽🐽醒目訂定位,如果唔係有排等😆見到門口呢個花膠雞湯鍋好吸引。一於今次食呢個湯底先。花膠雞湯鍋嘩勁大塊花膠我哋要咗半隻雞飲啖花膠雞湯先嘩好鮮味花膠厚身好好味😋雞肉好新鮮嫩滑正呀大滾友海鮮拼盤呢個拼盤真係好抵食有6款時令海鮮新鮮海蝦4隻新鮮大蜆4隻新鮮扇貝4隻新鮮蟶子4隻新鮮南非鮑魚4隻新鮮白鱔片6片新鮮南非鮑魚大隻彈牙爽口😋😋😋新鮮蟶子我覺得灼佢分半鐘就岩岩好唔會好韌。勁鮮甜😍新鮮大蜆大隻又鮮甜又有口感👍三重芝士腐乳牛丸粒牛丸爆哂芝士食落有啲腐乳味感覺好特別😆足料竹蔗茅根飲多兩杯就唔怕熱氣😆
今晚去咗元朗大滾友打邊爐。
好在🐽🐽醒目訂定位,如果唔係有排等😆
見到門口呢個花膠雞湯鍋好吸引。
一於今次食呢個湯底先。

花膠雞湯鍋

飲多兩杯就唔怕熱氣😆

• 大滾友海鮮拼盤
  • 招牌花膠雞湯鍋
2022-06-11 27 瀏覽
行完街肚餓餓地,一於就去打邊爐啦。呢度近西鐵站附近,交通方便又就腳,裝修風格行中國風。入座嘅時候,職員會幫我哋煲滾水洗碗碟,食得安心又放心。 醬介 $22(2位)九宮格嘅醬料任揀,有蔥、芫荽、熟芝麻、辣椒🌶️、涼拌青瓜,仲有餐廳自製嘅乾蔥油,未食已經聞到香味。玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)$298招牌湯底,雞湯濃郁鮮美,餐廳採用三黃雞,肉質嫩滑,花膠又軟又糯,滿滿嘅膠原蛋白。日本九州A4和牛拼盤(特價食品)$698今次食豪啲,嗌咗平時唔捨得食嘅和牛拼盤,賣相已經好吸引,仲有乾冰噴霧好適合打卡,仲有標籤識別每個部位啲肉,有腹心肉、腹協肉、封門柳被⋯⋯脂肪分布均勻,入口即溶,一次過試曬唔同部位嘅肉,真係大滿足,果然係一分錢一分貨。新鮮蟶子(4隻)$198係來自蘇格蘭嘅蟶子皇,濃厚鮮甜,質滑柔嫩卻帶點爽脆。羊肉片 $138厚薄適中大大片,份量唔少,唔會太膻。職員態度好,不時過嚟加湯,可以用QR code落單方便快捷,仲有好多其他湯底、菜式選擇,值得同家人朋友一齊嚟。

醬介 $22(2位)

玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)$298

日本九州A4和牛拼盤(特價食品)$698

新鮮蟶子(4隻)$198
係來自蘇格蘭嘅蟶子皇,濃厚鮮甜,質滑柔嫩卻帶點爽脆。

羊肉片 $138
厚薄適中大大片,份量唔少,唔會太膻。

2022-06-10 43 瀏覽
好耐冇打邊爐啦,於是約咗屋企人夜晚去呢間豪食一餐。呢度嘅裝修古色古香,一入座老闆就幫我哋開爐煲滾水洗碗碟,非常衛生👍🏻 同埋係用QR code落單,選擇好多,可以落咗個湯底先~日本九州A4和牛拼盤(特價食品)$698啱晒我呢啲牛魔王😈 擺盤幾靚,仲有乾冰出煙可以打卡📸 有特上牛小排、腹心肉、腹協肉、封門柳背、牛肋肉、牛空腹,每樣都有個牌仔標記住,方便識別。全部嘅牛味都好濃郁,油脂分佈均勻、好香口。其中我最鍾意嘅係腹協肉,肉質軟腍,真心回味無窮🤤玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)$298招牌湯底,好鮮甜香濃,所以我飲咗好幾碗😂 餐廳採用三黃雞,煮三分鐘就食得,新鮮嘅雞味濃郁,肉質嫩滑,而家半隻雞嘅份量都好多;花膠好厚身,口感一流,老闆會幫手剪成細塊。大力推薦💯新鮮蟶子(4隻)$198係來自蘇格蘭嘅蟶子皇,味道清甜,鮮嫩彈牙夠爽口。一分錢一分貨👍🏻羊肉片 $138份量唔少,冇乜肥膏我鍾意,羊味啱啱好唔會太難接受❤️ 基本上每次打邊爐都一定要食羊肉🙌🏻醬介 $22(2位)九宮格嘅醬料任攞,其中一個係香辣嘅涼拌青瓜,仲有一個醬料比較特別,叫乾蔥油,係餐廳自家製嘅🫶🏻好彩我哋早入座,去到七點幾嘅時候已經

日本九州A4和牛拼盤(特價食品)$698

玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)$298

新鮮蟶子(4隻)$198

羊肉片 $138

醬介 $22(2位)

好彩我哋早入座,去到七點幾嘅時候已經好爆場🙌🏻 整體嚟講呢度嘅食物質素高,6pm前離座全單68折,9:30pm後入座就85折💕 職員態度又好,一直主動幫我哋加湯。有下次💯
2022-06-10 35 瀏覽
係平台book 好晒位,confirm 晒。點知即日打黎話都係無位。咁我好想知點解仲要開booking 出黎比人book ?! 電話中代表餐廳既人完全無歉意。以後經過一定唔會光顧